Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

mrb canım,
1.iğneleri bende buzdolabında saklamıyorum dışarda duruyor.
2.bi ara sağlık ocağında yaptırıyordum,onlar her seferinde alkollü pamuk kullanıyorlardı,oyüzden kolonyalı pamuk kullanmak iyi olabilir,daha steril olması için(ben yapmıyorum gerçi:) )
3.göbekten koldan veya bacaktan yapılması farketmiyor.bi arkadaş 9.aya kadar göbekten yapmış ama ben doktora ebelere hemşirelere sordum nerden yaparsan farketmez dediler.sonuçta kana karışıyor illa göbekten yapmanın bebeğe bi farkı yok demişti,çünkü ben göbekten zorlanıyorum,daha 8 haftalıkken bile çok zor oluyordu göbekten 9 ayı düşünemiyorum
4.morarmalar için ben de sorduğumda arkadaşlar iğneden önce ve sonra buz koyuyoruz demişlerdi,şimdilik ben de onu yapmaya başladım çünkü morarmalar başlıyor yine :18:
bu arada dün iğneyi batırmaya çalıştım baktım olmuyor çektim diğer tarafa batırdım,iğne yaparken kendimi mazojist (kendi kendine acı çektirmeyi seven) gibi hissediyorum,bebişler için faydalı olması dileğiyle seve seve kendimize iğne batırıyoz ya ondan

Canım içim acıdı sözler yetersiz kalıyor şunu bilmeni isterim senin için dua eden birileri var ben kendi adıma bu mübarek gecede senin için dua edeceğim Allahım sana ve bizlere bir daha böyle acılar yaşatmasın inşallah tez zamanda evladını sağlıkla mutlulukla kucağına alırsın dualarımdasın.

canım gecmıs olsun ne dıyecegımı ınankı bılemıyorum dondum kaldım allah ınsallah yuzunu guldururu abdestlı olarak b sozu soyluyorum sana sımdı meryem suresını hem takp ederek dınledım ve okudum ınsallah hersey guzel olucakkk uzme kendını tabıkı kolay degıl bılıyorum ve bılıyoruzda hepımız canım allaha emanet ol

günaydınnnnn millet.yeni bir hafta daha, yeni güzellikler ve güzel haberlerle gelsin inşşş.bugün herkesin keyfi yerinde morali de güzel olsunnnn

Son düzenleme:
kızlar kafama bişey takıldı!devlet mevlet meselesi bunu çözmezsem rahat yok şimdi forumda ocak anneleri,şubat anneleri diye topikler varya,bunlara ocak ayında doğum yapacaklar mı katılıyor yoksa mesela nisan anneleri diyor nisanda hamile kalanlar mı katılıyor.sonuç itibariyle hamile kaldığın ay anne olmaya başlamış sayılırsın yoksa doğum yapmadan anneliğe kabul edilmiyormusun??? merak ettim şimdi ben hamile kaldığımda hangi topiğe katılmalıyım acaba (buranın dışında tabiki )

canım rabbim yar ve yardımcın olsun inş.
çektiğin sıkıntıların kat kat mükafatını verecektir ben eminim

günaydın canım doğum yaptığın ay hangisine geliyorsa mesela ocak ayına geliyorsa ocak anneleri topiğine giriyosun tabi burayı bırakmamak şartıyla:)

benimde bugün doktor randevum var geçen hafta gelen kandan sonra ilk kontrol ve ben çok korkuyorum gerçi doktor 15 gün sonra çağırmıştı ama ben yine 1 hafta anca dayandım inşallah herşey yolundadır:18:

benimde bugün doktor randevum var geçen hafta gelen kandan sonra ilk kontrol ve ben çok korkuyorum gerçi doktor 15 gün sonra çağırmıştı ama ben yine 1 hafta anca dayandım inşallah herşey yolundadır:18:

hayırlısıyla,güzel haberlerini bekliyoruz canım.

kuzucum güzel haberlerle dön inş.

ya bizim topiğe ne oldu böyle kimse gelmez oldu sohbet edemez olduk gelin de iki lafın belini kıralım dimi ama daha kısır partileri yapcaktık hep birlikte,daha şu hamişler bize aldıklarını göstereceklerdi nerdesinizzzzz

slm arkadaşlar benim bat 25 haziran eğer hamileysem memleketimde öğrenmiş olacağım haberi..siz ne zaman doktora göründünüz ilk..15 gün kalıcam annemlerde..coraspin ya da iğneyi kullanmayı hemen tavsiye etmişmiydi doktor?

1- iğneler dışarıda güneş almayan oda sıcaklığında bir yerde saklanacakmış, sormuştum.
2- hayır
3- sormadım ama sonuna kadar göbekten yapan varmış
4- coraspini bıraktığımdan beri morarmalarım çok azaldı, 10 tanenin birinde oluyor. Daha önce buz ve kolonya denemiştim ama ben bir faydasını görmemiştim.

Geçmiş olsun. Genelde patolojiden bir sonuç çıkmıyor zaten. Kan pıhtılaşması için kan tahlili yaptırman lazım, genetik tarama yapılması gerekiyor. Bazı hastaneler 2 den sonra bazıları 3 kayıptan sonra araştırıyorlar, ilgili birime gidersen onlar tekrarlayan gebelik kayıplarıyla ilgili gerekli taramaları yaparlar.

Yokh merhaba. tsh yüksekliği başlı başına düşük sebebi zaten. Ayrıca eğer homosisteinin bu kadar yükseldiyse büyük ihtimalle MTHFR genlerinle ilgili bir sorun vardır, yani pıhtılaşma sorunu. MTHFR lerdeki sorunda metabolik bir soun oluyor ve homositein birikmeye başlıyor. Bunun için folik asit ve B6-B12 vitamini takviyesi yapıyorlar. Sonuçları alana kadar bunlardan kullanabilirsin, sonuçta bir zararı yok. Folbiol ve benexol kullanıyordum ben. MTHFRlerin düşükle ilgisi homosisteinin çok yüksek olmadığı zamanlar için kesinleşmiş değil ancak homosistein yüksekse düşüğe neden olacağını ve bu bağlantının ispatlandığını söylüyorlar. Bendeki durumda benim değerim hiçbir zaman seninki kadar yükselmedi ama doktor normal insanların bile altında tutmam gerektiğini söyledi. Ne kadar faydalı bilmiyorum ama bir de bunun için diyet verdi, metiyoninden fakir diyet diye geçiyor ve temeli protein alım miktarını azaltmak. Et, baklagil, süt ürünlerinden az tüketirken ağırlığı meyve ve sebzeye veriyorsun. Ben(hatta buradaki birçok kişi) hamilelik öncesi coraspin kullandık, ama sana kullansan iyi olur veya kullanma diyemem. Ben yemekten sonra alıyordum tüm ilaçlarımı, 100mg ve günde bir taneydi. Hatta benim doktorum hamilelik öncesi iğne bile kullandırıyordu bana diğer saydığım ilaçların yanısıra. Bende iğne kullanmadan önce hep kimyasal gebelik geçirmiştim. Rahim yeterince kanlanamazsa implantasyon sorunları olacağından önceden coraspin veya iğne kullanmazsan iğneye başladığında gecikmiş olabilirsin belki de, doktor bana böyle demişti. Önceden rahmi hazırlamak lazımmış. En kısa zamanda sonuçlarını alırsın umarım, sonuçlarına göre de tedavini olursun.

Son düzenleme:
hayırlısıyla,güzel haberlerini bekliyoruz canım.

güzel haberlerini bekliyoruzzzz

kuzucum güzel haberlerle dön inş.

geldim kızlar allaha şükürler olsun herşey yolunda doktorum diyorki çok kafaya takıyosun biraz rahat bırak kendini ama gelde bana anlat :)30 haziranda detaylı ultrason var inşallah o da güzel geçerde rahatlarım şimdide onun korkusu başladı :18:bu arada istanbul mu bu kadar pahalı anlamadım detaylı fiyatı 250 tl

selamlar hepinize nasılsınız umarım herkes iyidir..ben temizliğimi bitirdim ama ne temizlik yaptım her yer missssssss gibi oldu ohh..içim açıldı walla tabii annemle de ilgilendiğim için giremedim merakeden herkese teşekkür ederim
bu arada adana çoookkkkkk sıcakk yanıyoruz resmen iş yaparken sırılsıklam oluyodum kesin kiloda wermişimdir:)))

Son düzenleme:
ben cok pınpırıklıyım yaaa((dun gece hıc uyuyamadım bebegımın hareketlerı yavaslamıstı azalmıstı.sabah 5 te tekrar dınleyeyım dedım hıc kıpırtı olmadı.esım netten bakıyor ben yatakta aglıyorum.sonra karnımda dalgalanmalar oldu ama endıselerım bıtmedı.cok sukur öğlen tepınmeye basladı annesinin eşşeği.kızlar saglıcakla kucagıma almak ıstıyorum endıselerım korkularım hıc gecmıyor.Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.hoşçakalın

canım cok sevındım maasallah.son una kadar boyle sorunsuz gecer ınsallah.detaylı heryerde oyle tatlım cok pahalı.ben doktoruma sordum gerek yok dedı once sonra da bana bır prof adı verdı ona gıt detaylıda baksın dedı.kısacası 300-350 lirayı bay da aklın basına gelsın demek ıstedıben yapıtırmadım.yaptıran arkadaslarında canları bosyere sıkıldı.cunku aman bır bobregı buyukmus,aman surası kucukmus dedıler.buda cok normalmıs organları tam gelısmedıgı ıcın1ay sonra gordulerkı hersey normal,bosyere sınır stres uzuntu....

biz hepimiz sanırım çok pimpirikliyiz allah yardımcımız olsun :18:doktor deyince bende ne bilim gerekli bişeydir diye ses çıkarmadım ama ikilide de o beklediğim test sonucu çıkana kadar 1 hafta başım çatlamıştı inşallah hayırlı sonuçlar alırımda rahatlarım

kızlar merhaba bişey sormak istiyorum size çok kafama takılıyo bu konu ben kımyasal gebelık yaşadım ıkı ay sonrada tekrar hamıle kalıdım ama yıne olmadı gebelık ılerlemedı beta hcgler çok yavas arttı kurtajla sonlandırdı gebelıgı doktorum kanında pıhtılaşma olabılır dedı bu arada bende romatızmal hastalık var doktorum romatızmaya baglı duşukle alakalı olabılecek testlerın hepsıne baktı hıc bırınde bısey cıkmadı gecen hafta kadın dogumcumun ıstegı testlerıde yaptırdım mhtr 677 HETEROZİGOT BAKILDI BISEY CIKMADI bıde homozigot varmıs ama ona bakılmadı bakılmayan bı testım o kaldı sımde bu testte bısey cıkmmasa bıle doktor ıkı gebelık kaybı yaşadıgım için her ıhtımale karsı hamıle kalana kadar coraspın hamıle kalıncada coraspin +kanı sulandırıcı iğne olacakmısım olurum olayada bende pıhtılaşma eger bu bakılacak testtede bısey cıkmasssa yok zararı olmazmı bu ıgnelerın doktora hem coraspın hem ığne fazla gelmezmı dedım hamıle kalınca coraspını kesmıcekmısınız dedım hayır onada devam dedı oyle karmakarrsıkkı kafam pıhtılaşma yoksa bıle bu iğnenın zararı olurmu hem iğne hem coraspın fazla gelmezmı bılenınız bılgısı olanınız varsa nolur cevap verın çok karıştı kafam :44::44::44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…