Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

ah burcucum yaa nerde burda esinti falan yok yanıyoruz walla

Bu şekildeyse kötü ama ,doktorlar gendeki mutasyona göre tedavi uygulamıyor mu yani homozigotsa başka tedavi, heterozigotsa başka gibi bunları bilmeleri gerekmez mi?

hiçbirindende korkma arkadaşım rabbim büyüktür inşallah zamanla hepimiz bebeklerimizi kucağımıza alırız...Allaha çok şükür saydıklarının hepsinin tedavisi var...

Bu şekildeyse kötü ama ,doktorlar gendeki mutasyona göre tedavi uygulamıyor mu yani homozigotsa başka tedavi, heterozigotsa başka gibi bunları bilmeleri gerekmez mi?

Pek farklı tedaviler uygulamıyorlar, burada heterozigot olup 2 iğne kullanan arkadaş da var homozigot olup tek iğne kullanan da...hatta şöyle bir örnek vereyim homozigot mutasyonu olup hiç tedavi görmeden doğuran, heterozigot olup da iğne kullanmasına rağmen düşük yapan insanlar var. Biraz insanın kendi bünyesiyle alakalı.
Tedavi şekli belli sonuçta, kan sulandırıcı kullanmak, ama bunun dozu baştan kestirilemiyor. Bazen ilk denenen doz tutuyor, bazen tutmuyor, veya bir hamileliğinde yetmiyor da ikinci hamileliğinde yine aynı dozu kullansa yetiyor. Doktorların kendilerine göre kullandıkları metodlar var, ilk dönemler için benimki Aptt testine bakıyor, bir diğeri ddimer testini kullanıyor, bir başkası kişinin kilosuna bakarak ayarlıyor ve bazıları da sadece tecrübelerine dayanarak ayarlıyor dozu. Tam olarak doğru dozu bulmanın bir yolu yok ne yazık ki, kimse şu testi yaparsak kesin sonuç verir diyemiyor. Deneme yanılma...Kan pıhtılaşması konusu tıp için yeni bir konu ve şimdilik yeterince veri yok, yeterince çalışma yok. Zamanla bulacaklar elbet ama biz gelecektekilere bir nevi kobaylık yapıyoruz.

Canim hayirli olsun Allah tamamina erdirsin insallah aminnn....

Günaydın şekerim, sana güzel esintili günler diliyorum.

kvrck randevu almışsın doktordan, geçen gittiğimde sordum niye dönmüyorsunuz insanlar küsüyor size diye o zaman öğrendim.
aaa ne randevusu
biz randevu falan almadık ki
ankaraya ne zaman geliceğimiz bile belli değil daha
biz sadece doktorla telefonda görüşmek istedik 2 kere aradık ikisindede geri dönmediler
kim dedi ki sana randevu aldığımızı

Allah allah. Çok komik. Sekreterle konuşuyorduk, 1 ay sonra eski sekreter dönüyormuş işe çok yoğunum diye söylüyordu ben de dedim ki herhalde o yüzden insanları aramayı atlıyorsunuz kırılıyorlar. Evet yoğunluktan oluyor, bir de Tolga Bey numarayı alıyor ben ararım diyor sonra da o unutabiliyor, kim ki o arayanlar Trabzondan mı dedi? Ben de evet dedim, ha onlar direk Tolga beyle konuşmak istedi konuşturamadım ama sonradan Banu hanım konuştu, bilgi verdi, randevu bile aldılar dedi.

Son düzenleme:

yuh artık da
çok komik
biz trabzondan aradık demedikki
hem randevuda almadık
hem bizede hiçbi bilgi vermediler sadece numaramızı aldılar doktor sizi arıycak dediler aramadılar
ertesin gün yine aradık yine ararız dediler aramadılar

Yanlış hatırlamıyorum değil mi siz Trabzon'a yakın bir yerdesiniz.
Doktor doğum için dışarıdan hasta alıyor mu diye sordum tabi ki dedi, çünkü dedim kan pıhtılaşması var arkadaşımda, aslen Ankara'lı, doğumu burada ve pıhtılaşma ile ilgilenen bir doktorla yapmak istiyor dedim. Hiç itiraz etmedi dediklerime.

ewet kuzucum trabzona yakınız
sagol ya
zaten kociş kızdı falan ama ben biraz ısrar edince kabul etti
ankaraya gidince bi görğşelim dedi
tabi fikri değişmezse
zaten muayenehanesine giderim önce bakalım nasip bi ankaraya gidebilseydim

bencede bende kırmak için konuşmam hatta karşımdakini kırmaktan çok korkarım üzmek istemem kimseyi zaten üzüntülerimiz hayat zorluklarımız aynı ama bende o gün kötü birgün geçirdim demek ki öyle bir mail yazdım sana... senin için çok araştırdım o adamın nosunu hatta doktor benim facebook arkadaşım ordan bile mail yazdım doktora ama adam ne facebooka giriyo nede numarasını bilen var ancak istanbula gelip bulmam gerek adamı öyle olunca bulamadım..işte alamadığım için numarayı veremedim sana da hem zaten ben adamla konuşsaydım senden bahsedecektim ama olmadı gerçekten..neyse bende bu konu hakkında daha fazla konuşmak istemiyorum anlaşılan benim kötü bir günüme seninde hassas olduğun bir zamana denk gelmiş..umarım en yakın zamanda üzüntülerinden kurtulursun..çok iyi bir doktor bulup sende derdine derman bulursun canım..bunu yürekten istiyorum :)

slm kızlar ben size birşey soracaktım yaa...bugüne kadar bebeğimin hareketlerini hemen hemen hergün hissediyordum..19.haftaya başladım birkaç gündür hareketlerini hissedemiyorum çok korktum panik yapıyorum..bugün düşük iğnesi için sağlık ocağına gittim kalp atışlarına baktırdım..çok şükür kalp atışlarını duyduk 150-155 arası atıyordu..hemşire herşey yolunda merak etme dedi..3lü test sonuçlarını da aldım çok şükür onlarda iyi çıktı ama hareketleri hissedemiyorum bu ara pek iştahım yok yemek yiyemiyorum acaba bir sorun mu oluştu ki??? kızlar korkuyorum ben yaa ne olur iyi şeyler söyleyip içimi ferahlatın olur mu??? çok ihtiyacım var buna çünkü kafayı yiyeceğim artık düşünmekten ((

canım hemen üzme kendini,sen üzüldükçe o hareket etmiycek ama sen mutlu oldukça o da mutlu olup hareketlenecek.eee ne yapsın el kadar bebiş annesi bişey yemezse o da öylece bekliyordur orda.canım çikolata yedin mi bak çok işe yarıyor diyorlar.eğer imkanın varsa ayaklarını uzat dinlen biraz ve çikolata ye.hareketlerini hissedeceksin allahın izniyle.bi de bildiğim kadarıyla anne çok yorulursa bebek de yoruluyor ikibüklüm oluyor içerde,azcık dinlenmeye çalış sen

walla canım çikolatada yiyorum yok yok hissedemiyorum (( sadece yemek yedikten bi 5 dakika sonra 1-2 tekme gibi bişey hissediyorum o kadar..sanırım yoruldum tatildeydik 2-3 günlüğüne dinlenemedim sanırım...ama korkum hiç geçmiyo deli olacağım ben (

tamam işte bak sen kendin diyorsun yoruldum diye,iştahım yok diye hem allah korusun bişey olsa yemeklerden sonra niye tekme atsın dimi ama.ya yemek yiyemiyorsan bile meyve ye,kuruyemiş filan ye, ni bileyim havalar sıcak şöyle soğuk bişeyler içsen ayran,meyve suyu filan.tabi bunları dinlenme modunda yap,allahın izniyle hiç bişeycik olmaz annesi,saklanbaç oynuyo belki de senle,sen de dinlen bişeyler ye sobele onu

arkadaslar ıkıtane bebek kaybından sonra banada kan pıhtılasması teshısı kondu doktorum sımdıden aspırın ve folık asıte baslattı hamıle kaldıgımdada kortızonda alacaksın dedı hamıleyken kortızon kullanan varmı veya bu konu hakkında bılgısı olan varmı????? sımdıden tesekkurlerr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…