Evet bugün çok yorucu ve yogun gecen bı gündü..sizi gelişmelerden haberdar etmeliyim...cuma yani adet günümde beta hcg baktirmistim biliyorsunuz.. 656 çıkmıştı öncekilerinde yazmistim size...bugun sabah hemen tekrar beta hcg verdim cuma gunu doktora gidene kadar sıkıntımı alsın diye..1000 çıktı yani açıkcası gecen hafta pztesi 72 Çarşamba 233 cuma 656( adet gunu) gun asırı 3 katı kadar artarken cmtesi pazar pztesi sabahı yani bu sabah 1000 sanki yeteri kadar artmamıştı...artmıştı evet ama ben 2 düşükten sonra bu durum beni rahatsız etti dayanamadım bu aksam doktorumdan randevu aldım ve esimle koşa koşa gittik..bı kere doktorum bilinçli olup aralikla betahcg baktirdigim icin aferin dedi...bana beta hcgni söylemesen hersey yolunda derdim ultrasona gore dedi ...ve alttan ultrasonla keseyi gördük...ama beta hcgnin heyecanı durumun vehametinden keseyi gördüğümüze şevinemedik bile...hemen bana clexan basladi(0,6 lik)ben tam 80 kg yum ama kiloya göre filan bahsetmeden direk yazdı...ve progestan 200mg sabah aksam tablet basladi..eve gelir gelmez 2 tane birden ictim..ilk iğnemizde orda göbeğimden yaptı...hergün aspirine devam gun aşırıda folik ve benexol alacaksın..ama en önemlisi su iki gun dedi..Çarşamba sabah betahcg bak ve beni hemen ara en az 1600 olmalı dedi...durum icin geç kalınmış bişeyler yok ama sizin durumunuzdaki bayanlar icin % 50 % 50 şans veriyorum dedi...evet bugün beta hcgm arttı ama tatminkar degildi..tam zamanında müdahale ettik bence...ama Çarşamba hersey belli olucak..tabi bugün 17:30 da muayeneye gidince orucunda bıraktım mecburen...şimdilik öncelik bebek..bol sıvı ilaçlarım...yarın Kadir gecesi bana bize dua edin lütfen..halden yaşayanlar anlar...şimdi kelânı sabah yapayım aspirini aksam iceyim diyorum...progestan sabah aksam zaten durumuma yorumunuz nedir kızlar toparlarmiyim sizce....ne dersiniz bebis benimle bizimle kalırmı????
Gunaydin hanimlar
Kadir gecemiz mubarek olsun
Allah Hakkimizda Hayirlisini Versin Amin...
Evet bugün çok yorucu ve yogun gecen bı gündü..sizi gelişmelerden haberdar etmeliyim...cuma yani adet günümde beta hcg baktirmistim biliyorsunuz.. 656 çıkmıştı öncekilerinde yazmistim size...bugun sabah hemen tekrar beta hcg verdim cuma gunu doktora gidene kadar sıkıntımı alsın diye..1000 çıktı yani açıkcası gecen hafta pztesi 72 Çarşamba 233 cuma 656( adet gunu) gun asırı 3 katı kadar artarken cmtesi pazar pztesi sabahı yani bu sabah 1000 sanki yeteri kadar artmamıştı...artmıştı evet ama ben 2 düşükten sonra bu durum beni rahatsız etti dayanamadım bu aksam doktorumdan randevu aldım ve esimle koşa koşa gittik..bı kere doktorum bilinçli olup aralikla betahcg baktirdigim icin aferin dedi...bana beta hcgni söylemesen hersey yolunda derdim ultrasona gore dedi ...ve alttan ultrasonla keseyi gördük...ama beta hcgnin heyecanı durumun vehametinden keseyi gördüğümüze şevinemedik bile...hemen bana clexan basladi(0,6 lik)ben tam 80 kg yum ama kiloya göre filan bahsetmeden direk yazdı...ve progestan 200mg sabah aksam tablet basladi..eve gelir gelmez 2 tane birden ictim..ilk iğnemizde orda göbeğimden yaptı...hergün aspirine devam gun aşırıda folik ve benexol alacaksın..ama en önemlisi su iki gun dedi..Çarşamba sabah betahcg bak ve beni hemen ara en az 1600 olmalı dedi...durum icin geç kalınmış bişeyler yok ama sizin durumunuzdaki bayanlar icin % 50 % 50 şans veriyorum dedi...evet bugün beta hcgm arttı ama tatminkar degildi..tam zamanında müdahale ettik bence...ama Çarşamba hersey belli olucak..tabi bugün 17:30 da muayeneye gidince orucunda bıraktım mecburen...şimdilik öncelik bebek..bol sıvı ilaçlarım...yarın Kadir gecesi bana bize dua edin lütfen..halden yaşayanlar anlar...şimdi kelânı sabah yapayım aspirini aksam iceyim diyorum...progestan sabah aksam zaten durumuma yorumunuz nedir kızlar toparlarmiyim sizce....ne dersiniz bebis benimle bizimle kalırmı????
kızlar ben geldım malum sabah kontrolum vardı.çatı muayenesını yaptı doktorum cok musaıt oldugunu soyledı normal dogum ıcın.allaha sukur rahımdede 2cm acıklık varmıs.suan hala normal gozukuyor dogum seklı.cuma gunu sabah 6da hastaneye yatacagım artık Rabbım ne yazdıysa o olacak.belkı bu sure zarfında oglusum kendısı gelmek ıster bakalım hayırlısı ve kolay bır dogum olsun ınsallah.ıyı dılek ve dualarınız ıcın hepınıze tesekkur edıyorum.allah razı ve memnun olsun sızlerden
Kızlar nasılsınız?uzun zamandır yazmasam da hepinizin haberlerini alıyorum.bugün dr kontrolüm vardi.çok şükür bebegim iyi.yakisikli bir oglum olacak Allah'in izniyle :) ama bugun saat 19da yapmam gereken ignemi nasil olduysa-hala inanamiyorum-unuttum ve 23.30da yaptim.geç oldugu icin dr umu da arayamadim.icim icimi kemiriyor simdi.birsey olur mu acaba?daha önce böyle bir durum yasadiniz mi hic?
benim yükleme 50 lik yapıldı canım ama ben ilk 4 ay hiiç tatlı yemedim diyebilirim ama şu anda fenayım resmen tatlı delisi oldum:)bizimkiler inatçı bazen benimkide hareket etmiyor hemem suratım asılıyor ye iç fayda etmiyor kendi keyfi gelince başlıyor oynamayaeşimde rahat bırak çocuğu diye kafa buluyor benimle:18:benim doktor 15 günde çağırıyor biliyoki dayanamam herkese 1 ay diyorum ama sana 15 diyede kafa buluyor benimle tabi ben o 15 günü bile beklemiyorum arada kaçamak yaptığım doktora kaçıyorum 1 hafta sonra inşallah güzel haberlerle döneriz canım ben halen kontrol öncesi fena geriliyorum doktorum diyo ki halamı yapma lütfen ama gel bana anlat:18:bu arada benim allah nasip kısmet ederde o günleri görürsem doğum şeklim belli oldu sezaryan doktorum riske atamam kıymetli bebek dedi senin bellimi
yok canım sadece bir kere ayaküstü annem sormuştu. normal doğum yapamaz dimi diye ( annem sezeryandan yana :) ) doktorumda normalde olabilir sezeryanda nasıl isterse dedi. yani kesin bir durum yok ama ilaçları kes normali bekle derse o strese giremeyebilirim. sezeryanada ılımlı bakıyorum açıkçası. bakalım allahım o günleri görmeyi nasip etsin. bu arada hala kaçamaklara devam mı :) benden daha panik biriyle tanıştım sayendedoktor öncesi panik bende de devam kucağıma alasıya kadarda da devam edecek gibi ...
kızlar ben geldım malum sabah kontrolum vardı.çatı muayenesını yaptı doktorum cok musaıt oldugunu soyledı normal dogum ıcın.allaha sukur rahımdede 2cm acıklık varmıs.suan hala normal gozukuyor dogum seklı.cuma gunu sabah 6da hastaneye yatacagım artık Rabbım ne yazdıysa o olacak.belkı bu sure zarfında oglusum kendısı gelmek ıster bakalım hayırlısı ve kolay bır dogum olsun ınsallah.ıyı dılek ve dualarınız ıcın hepınıze tesekkur edıyorum.allah razı ve memnun olsun sızlerden
herkese hayırlı kandiller diliyorum...
Kızlar iğne yerleri sizde de morarıyor mu?kollarımda morluktan yapacak yer kalmayacak yakında ki daha 1 hafta oldu başlayalı.Var mıdır bunun bir çözümü,buz kompresi falan işe yarar mı ki?:44: bir de önceki sayfada doz fazla gelirse morarır falan denmiş,kafam karıştı...
Bir de siz iğne kullanmaya başladıktan ne kadar zaman sonra kendiniz vurmaya başladınız?bu konuda yeniyim beni aydınlatırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler
Bazen morarıyor bazen morarmıyor, daha çok iğnenin geldiği yer ve yapış şeklinle alakalı bence. Bir de ben aspirin kullanırken çok daha fazla morarıyordu.
Kendine yapma kısmı tamamen senin cesaretinle alakalı. Ben iğneden deli gibi korkan, televizyonda bile birine iğne yapılırken görsem bakamayan biriydim. 2 ay sonra yapmaya başladım, göründüğü kadar da zor değilmiş aslına bakarsan. İlk günden kendi kendine yapanlar da var.
Ayrıca kolun morardıysa göbeğine veya bacağına da yapabilirsin.
Kızlar iğne yerleri sizde de morarıyor mu?kollarımda morluktan yapacak yer kalmayacak yakında ki daha 1 hafta oldu başlayalı.Var mıdır bunun bir çözümü,buz kompresi falan işe yarar mı ki?:44: bir de önceki sayfada doz fazla gelirse morarır falan denmiş,kafam karıştı...
Bir de siz iğne kullanmaya başladıktan ne kadar zaman sonra kendiniz vurmaya başladınız?bu konuda yeniyim beni aydınlatırsanız çok sevinirim,şimdiden teşekkürler
Evet sanırım kılcal damara denk gelmesiyle alakalı bir durum,doz aşımı şeklinde yazılar görünce merak ettim herkeste oluyor mu diye,cevap verdiğin için teşekkürler ama anladığım kadarıyla çok soğuk bir topik burası,diğerleriyle kıyaslandığında...En iyisi doktora sormak olacak galiba.size iyi sohbetler...
Arkadaşlar ben 25 gün önce 3.5 aylık bebeğimi düşürdüm( öldüğü için) çok korktum ve neden böyle olduğunu benimle alakalı bir sorun olabileceğini düşündüğüm için dr'a 3 kez düşük dedim ve hemen tedavi sürecine başladılar. 20 gün sonra rahim filmi çekilecek mesela... sonrasında kan pıhtısı analizleri k-hormonal tanılar falan olacak...
Acaba bu kadar zahmetli bir sürece girmemelimiyim bir kere daha mı denemeliyim şansımı...
ben ilk denememde hamile kalmıştım. ve dr şimdidem 8 tane olgunlaşan yumurta taslağı gördü.... yorumlarsanız sevinirim selametle...
Benim de dün kontrolüm vardı, herşey yolunda çok şükür. Haftaya 50lik yükleme yapacaklar, bir de bir sürü test. Yine kilona dikkat et diye uyarımı aldım geldim ve yine 5 hafta sonra gel dedi. Artık o
kadar panik olmuyorum beklemek çok zor gelmiyor, tabi dediğiniz gibi beyefendi hareket ediyor tembellik etmiyorsa. Öyle zamanlarda bende de aynı panik var, hemen suratımdan anlaşılıyor zaten.
Doğum olayını da sordum, sende homozigot mutasyon var o yüzden sezeryan olman gerekir tıbben dedi. Eğer yeni çıkan kanunlardan yana bir aksilik yaşamazsak sezeryan olacakmışım.
cnm bende de çok fena morarma oluyo, göbeğimde yer kalmayınca morluktan kolumdan eşime vurdurmaya başladım fakat kolum daha çok morardı tekrasr göbeğe döndüm bende muzdaribim bu konuda... iğneyi ben ilk gün sadece göstermesi açısından hemmşireye yaptırdım sonra hep kendim yapmaya başladım... gerdirince çok fazla acıma olmuyo,sadece ilacı verirken yanıyo zaten seninde rahatlıkla kendi kendine yapabileceğininden eminim biraz daha alışınca kolay olucak... işimiz çok zor Allah yardımcımız olsun.
benimde kızım oluyo cnm :)iyi akşamlar kızlar hepinizin kadir gecesi mübarek olsun. allahım tüm dualarınız kabul eylesin. hayırlı sağlıklı evlatlar nasip etsin ....
allahım bir daha yaşatmasın. panik olmakta haklısın en azından aklında soru işareti kalmaz rahim filmi çektirmedim ama ben de ilk bebğimden sonra araştırmıştım. az daha hamile kalmasaydım rahim filmide çektirebilirdim tabi. inşallah bi sorun çıkmaz ama en azından pıhtılaşma varsa öğrenmiş önlem almış olursun
ben 0,4 lük kullanırken çok morarmam olmuyordu doktor da şaşırıyordu. ama 0,6 lığa geçtiğimden beri morarıyor. soğuk kompres bende uyguluyorum iğne yaparken. daha az yanma hissediyorsun hem . benimde ilk 2 ay annem yapıyordu.sonra bir cesaret başladım. ama şimdiye kadar hep göbekten yaptık. topiğimiz bazen durgun oluyor haklısın. ama burada gerçekten sevinç ve sıkıntılarımız paylaşıyoruz. sorunlarımızı konuşuyoruz. sorularımızı soruyoruz. sadece boş muhabbet yok . sanırım sana ondan durgun geldi ...
maşallah canımsanırım birtek cemocan ın kızı olucaktı . erkek doldu topik :) yarın kilona dikkat et uyarısını bende alıcam kesin . her seferinde olduğu gibi sağlıkla doğsunlarda sezeryan olsun çok önemli değil bencede. haftaya haber ver şekerinden bende yarın yazıcam kısmetse. bakalım durum ne kadar ciddi...
cnm d-dimer sürekli artıyodu ama bu hafta artış hızı yavaşlamaya başladı, ama diğer pıhtılaşma değerlerim çok normal bu pratrom zamanımı ne diyorlar, aptt vs herşey var içinde.o yüzden içim rahat.hematologum takmış durumda, sekreteriyle konuştum dün o da merak etmiş beni, rüyasına bile giriyosunuz dr un diyo:)) bebişim 18 haftalık oldu.çok şükür d-dimer dışında herşey çok güzel,ama daha hareketlerini hissedmiyorum yaaduman merak ettim canım noldu senin d dimer sonuçları var mı bi gelişme doktorun inat ediyor mu hala test sonuçları konusunda :) bebiş ne kadarlık oldu . hareketleri başladı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?