Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

canım doz aşımı ile ilgili sanırım ben yazmıştım ama benim kastettiğim moraröma iğnenin vurulduğu yerlerdeki morluklar değil. onlar çok doğal. benim dediğim anlamsız yere bir yere çarpmışsın gibi kolunda ya da bacağında meydana gelen morluklar. bunlar dozun fazla gelmesiyle alakalı. ama bildiğim kadarıyla o da clexane da pek yaşanan bişey değil. benim kastettiğim ileç coumadin'di. o clexane dan çok daha etkili bir pıhtı çözücü. ama bebeklere zararı olduğu için verilmiyor zaten. cevap verdiğim arkadaş henüz iğne kullanmadan coraspin kullanırken vücudunda morluklar olduğunu söylüyordu. belki onun kanındaa çok fazla pıhtılaşma yoktur o yüzdn doktora danışmasını söyledim. yani vücudunda durduk yere meydana gelen morarmalar normal değil. yoksa elbette iğneyi vurduğun yer kılcal damara rastlıyorsa hem canın daha çok yanıyo hem de morarma oluyo.

seninde mi kızın oluyor. allahım bağışlasın şanslı annelerin ilk çocukları kız olurmuş :) bencede için rahat olsun canım. bu kadar kişi var burada birkaçımızın doktoru bu değerlere bakıyor. kesin bir tanı olsaydı hepsi yapardı sanırım. hareketleri içinse erkenmiş canım. ben 18-19 da gaz mı-seyirme mi- tekme mi hiç ayırt edemiyordum 20.haftada karar verdim ki bbek hareketi bunlar. 20 nin sonuydu hatta 1-2 hafta daha sabır annesi ...

paniklikte üstüme tanımam tatlım:)çok evhamlı biriyimdir normal hayatımda da tabi bebek olunca daha bi panik oluyorum dediğin gibi kucağımıza alana kadar da geçmez:18:

sen iyi dayanoyomuşsun canım 5 hafta ben o kadar hayatta bekleyemem başka ne testi istediki şekerden başka

Sonuçta gelişimi iyi gidiyor, tüm iç organlar vs. incelendi. Hareket ettiği sürece küçücük kalbinin attığını da biliyorum. Kendimi de rahat tutamaya çalışıyorum elimden geldiğince ki bebişim de rahat olsun. Zaten doktordan iznim var ne zaman canım sıkılırsa, endişelenirsem hemen gidebilirim, pazarlığımızı baştan yaptık :)

Diğer testler tam kan, idrar, aptt, tiroid.

merhaba arkadaslar
heterozigot homozigot ve trombofililer arasındakı fark nedir aynı seymı ıkısıdeee yanı kan pıhtısı ama arasında farklılık varmııı yardımcı olursanız sevınırmm

Son düzenleme:

valla cnm erkek isterim diyodum diğer bebeklerim erkekti diye ama içten içten kız istiyomuşum o kadar sevindimki:) hayırlı sağlıklı olsun tabi doğsun en önemlisi o bizim için... dr konusunda dediğin gibi düşünüyorum bende buraya özellikle gelip kaç defa sordum çok fazla bu testleri isteyen dr göremedim, benimle aynı mutasyona sahip doğum yapanlarda varsa benim içinde şans var demektir.bu günleri görmek bile çok güzel,inş.devamı da gelir, hareket etmeye başlarsa içim çok daha rahat olur diye sabırsızım aslında hani kalbi atıyo diye emin olurum... azkaldı dayanıcam.seninde maşallah kocaman oldu isim buldunmu bebeğine?

Merhaba kızlar.
Ben arada bir giriyorum topiğe. Okuyorum. Kimler ne durumda yavaş yavaş tanıyorum ve takip ediyorum herkesi.
Bende mthfrler heterezigot. 9 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu. 2 ay oldu tekrar denemeye başladık. 2 aydır bütün belirtiler vardı bende. Göğüslerde şişme 15 gün önceden başladı. Halsizlik, bulantı, tam hamileyim dedim adetim geldi.
denemeye devam bakalım. Umudumu kaybetmiycem. Bugün ilkkez hemotoloğa gittim hacettepeye. Asistanı muayene etti ama İbrahim Haznedaroğlununda fikrini sordu. Bana hamilelik öncesi birşey kullanmama gerek olmadığını söyledi.
Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez cleaxene 0,4 başla dedi. İlk sefer sıkıntı yaşamışsın tekrar riske atmayalım dedi. Hamilelikte de Özgür Derene gitmeye karar verdim uzun araştırmalardan sonra. Herşey hazır hamileliği bekliyorum hayırlısıyla inşallah...
Beydağlı ve derya78 vardı . Nasılsınız kızlar iyisinizdir ve herşey yolundadır inşalllah. Allahım hepimize yardım etsin inşallah...

slm kızlar ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım
bende de kan pıhtılaşması sorunu çıktı dr bana coraspirin ve folik asit verdi 9 ay boyuncada ikisine devam edecekmişim ama burda okuduğum kadarıyla hamilelerin çoğu iğne vurunuyorur acaba bu çok ileri derecede kan pıhtılaşması yaşayanlar için mi
bu cumartesi ilk randevumuz var mutlaka bu durumuda sorucam ama sizlerinde fikirlerini almak istedim

Ben de bazen okuyodum burayı MTHFR homozigot a1298c mutasyon var bende. 3 düşük 1 dış gebelik yaşadım yaklaşık 8 aydır hamile kalmaya uğraşıyodum her ay hayal kırıklığı tabi.Hamdolsun rahim filmi çektirdikten sonraki ay hamiş kaldım bugün kesemizi gördük çok şükür.İlk iğnemi bugün göbekten oldum.Tecrübeli arkadaşlar bacağın neresinden nasıl yapılıyo anlatırsanız sevinirim.Hemşire koldan ve karından yapmayı anlattı.Bir de herkesin iğnesi cleksan sanki doktor bana oksapar verdi başka kullanan var mı merak ettim.İnşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız.Hala yeterince sevinemiyorum bişey olacak gibi yine.Daha önce çok olduğu için.Hayırlısı artık.Rabbim herkesin gönlündekini versin.Hayırlı iftarlar...

Hayırlı olsun. Tıbben hafif olarak değerlendirilen heterozigot mutasyonu olan arkadaşların bile bir çoğu iğne kullanıyor. Bencede doktorunla konuş konuyu.

Senin de hamileliğin hayırlı olsun. Bende de aynı mutasyon ve 4 tane kaybım var. Bacağın pantalonun yan cepleri hizasına denk gelen kaba etine vuruyorsun. Bu arada ben de Clexane kullanıyorum, en yaygın olan o sanırım.

Son düzenleme:
İyi geceler kızlar,
Bayram telaşından uzun zmandır giremedim. Herkes iyidir umarım. Göbişim iyice belirginleşmeye başladı. Ama daha hareketlerini hissetmiyorum
Bayram sonu Diyarbakıra dönücem. eşim bir aydır orda. Ayrı zor oldu Okul başlıyor. tatil hiç bitmese:)))

olan oldu artık... arada bir gecikmeler oluyor ister istemez.yarım saat bir saat falan.telefonuma alarm kurdum zaten.hareketlerini hissediyorum..inşallah iyidir oğlum.iğnenin uzun vadede etki eden yani kullandıkça etki eden bir mekanizmasının olduğunu söyledi dr um.o yüzden içim rahat etti.sağol canım.

sağol burcu cum.içim rahatladı mesajlarınızı okuyunca.okudum ama ancak cevap yazmaya fırsatım oldu.bizim oğlanlar kızların peşinde çoookk koşacaklar. gerçekten çok erkek bebek duyuyorum bu aralar.sağlıkla doğsun bebeklerimiz de erkek kız hiç önemli değil.

kızlar tetanos aşısının ilk dozunu ne zaman yaptırdınız ya da yaptıracaksınız?bana dr um bu hafta ya da bayramdan sonra yaptırabileceğimi söyledi.

Canım hayırlı olsun hamileliğin.Ben de pıhtılaşma çıkmamasına rağmen iğne kullanıyorum..

merhaba arkadaslar
heterozigot homozigot ve trombofililer arasındakı fark nedir aynı seymı ıkısıdeee yanı kan pıhtısı ama arasında farklılık varmııı yardımcı olursanız sevınırmm

genetik bir durum canım bu hastalık hem anne hem babadan geliyorsa homozigot,sadece birinden geçiyorsa heterozigot diye biliyorum. ama ne olursa olsun tedavisi aynı

canım bizdede durum tersiydi kız istiyorduk ama erkek denince erkek istiyomuşuz demek ki dedik . ne olursa olsun zaten alışmamak yada sevinmemek mümkün mü. canım hareketler başlayıncada her an tetikte oluyorsun hareket ettimi neden etmedi diye :) ilk zamanlarda yeri geniş olunca hareket etmediği anlarda oluyor çünkü... isim konusu çok zor canım. bir türlü karar veremiyoruz. isimsiz doğacak bu gidişle. :)

geçmiş olsun allah bir daha yaşatmasın tez zamandada güzel hebrler vermeyi nasip etsin. doktorlarını bulmuşsun. ama bir çoğumuz coraspinve folbiol kullandık hamile kalmadan önce önlem amaçlı. doktoruna bir sor istersen

kan pıhtılaşması çıktıysa iğnede veriyor genelde doktorlar . bebeğin çok kıymetli mutlaka iğne konusunuda konuş.

keseyi görmüşsünüz gözünüz aydın. allah kucağına almayı nasip etsin. oksapar ı duymadım hiç. endişelenmen normal ama önlemini aldın gerisi allahımın takdiri...

evet canım okullar açılıyor maalesef bu halde çalışmak nasıl olacak bakalım. hareketler için 2 hafta daha sabır güzelim az kaldı..

kızlar tetanos aşısının ilk dozunu ne zaman yaptırdınız ya da yaptıracaksınız?bana dr um bu hafta ya da bayramdan sonra yaptırabileceğimi söyledi.

canım iki doz yapıldı bana ama hangi haftaydı bilmiyorum sanırım 18 haftada falan gittim ben diğeride 1 ay sonra gidince yaptı.

çok sağ olun kızlar kafamı kurcalıyordu zaten şimdi sizlerde böyle deyince daha bir kafam ona odaklandı cumartesi gittiğimimde mutlaka konuşucam bu konuyu

merhaba kızlar

dün kontrolümüz vardı. çok şükür herşey yolunda. iğne dozumuz 0,6 olmuştu öyle devam doğuma kadar dedi. güzel olanı yarım kilo almışım onuda bebeğim almış maşallah azar işitmeden çıktık. şeker yüklemem yapılmıştı. 75 likti benim ki. açlık normal 1.saat alınan normal 2.saat alınan 140 dan küçük olmalı benim 163 . doktor 160 a kadar kabul edilebilir dedi ama dikkat et dedi. şekeri azalt dedi. günde 3 incir yesem dedim gözleri patladı sabah yarım akşam yarım incir dedi. bi ona canım sıkıldı. birde tuzu kesinlikle yasakladı 28 haftalarda falan mutlaka tuzsuz besleniyor olmalısın dedi. ama vücudundaki tuz 1 ayda kendini tolere eder kes mutlaka dedi. zaten en baştan beri uyarıyordu dikkat ediyordum ama ona rağmen yine uyardı. aklınızda bulunsun. çok uzattım ama okuyan birilerine faydası olur belki .

allahım mübarek günlerde dualarımız kabul etsin. dileyen bekleyen herkese nasip etsin. bide sağlıcakla doğduğunu görsem ....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…