Evet sanırım kılcal damara denk gelmesiyle alakalı bir durum,doz aşımı şeklinde yazılar görünce merak ettim herkeste oluyor mu diye,cevap verdiğin için teşekkürler ama anladığım kadarıyla çok soğuk bir topik burası,diğerleriyle kıyaslandığında...En iyisi doktora sormak olacak galiba.size iyi sohbetler...
benimde kızım oluyo cnm :)
cnm d-dimer sürekli artıyodu ama bu hafta artış hızı yavaşlamaya başladı, ama diğer pıhtılaşma değerlerim çok normal bu pratrom zamanımı ne diyorlar, aptt vs herşey var içinde.o yüzden içim rahat.hematologum takmış durumda, sekreteriyle konuştum dün o da merak etmiş beni, rüyasına bile giriyosunuz dr un diyo:)) bebişim 18 haftalık oldu.çok şükür d-dimer dışında herşey çok güzel,ama daha hareketlerini hissedmiyorum yaa
yok canım sadece bir kere ayaküstü annem sormuştu. normal doğum yapamaz dimi diye ( annem sezeryandan yana :) ) doktorumda normalde olabilir sezeryanda nasıl isterse dedi. yani kesin bir durum yok ama ilaçları kes normali bekle derse o strese giremeyebilirim. sezeryanada ılımlı bakıyorum açıkçası. bakalım allahım o günleri görmeyi nasip etsin. bu arada hala kaçamaklara devam mı :) benden daha panik biriyle tanıştım sayendedoktor öncesi panik bende de devam kucağıma alasıya kadarda da devam edecek gibi ...
Canım inşallah herşey kolayca bitiverir, bir bakmışsın ufaklık kollarında. Nasıl geldiği önemli değil.
Hayırlı olsun oğluşun, bu gidişle kızlar kendilerini öyle ağırdan satacak öyle naz yapacaklar ki bizim oğlanlar kız bulamayacaklar. Hepimiz erkek bekliyoruz baksana :)
Ben daha önceki hamileliğimde akşam unutup sabah yapmıştım doktor birşey olmaz demişti ne zaman hatırlarsan o zaman hemen yap sonra da o saatten devam et demişti bana. Merak etme bence.
Benim de dün kontrolüm vardı, herşey yolunda çok şükür. Haftaya 50lik yükleme yapacaklar, bir de bir sürü test. Yine kilona dikkat et diye uyarımı aldım geldim ve yine 5 hafta sonra gel dedi. Artık o
kadar panik olmuyorum beklemek çok zor gelmiyor, tabi dediğiniz gibi beyefendi hareket ediyor tembellik etmiyorsa. Öyle zamanlarda bende de aynı panik var, hemen suratımdan anlaşılıyor zaten.
Doğum olayını da sordum, sende homozigot mutasyon var o yüzden sezeryan olman gerekir tıbben dedi. Eğer yeni çıkan kanunlardan yana bir aksilik yaşamazsak sezeryan olacakmışım.
paniklikte üstüme tanımam tatlım:)çok evhamlı biriyimdir normal hayatımda da tabi bebek olunca daha bi panik oluyorum dediğin gibi kucağımıza alana kadar da geçmez:18:
sen iyi dayanoyomuşsun canım 5 hafta ben o kadar hayatta bekleyemem başka ne testi istediki şekerden başka
seninde mi kızın oluyor. allahım bağışlasınşanslı annelerin ilk çocukları kız olurmuş :) bencede için rahat olsun canım. bu kadar kişi var burada birkaçımızın doktoru bu değerlere bakıyor. kesin bir tanı olsaydı hepsi yapardı sanırım. hareketleri içinse erkenmiş canım. ben 18-19 da gaz mı-seyirme mi- tekme mi hiç ayırt edemiyordum 20.haftada karar verdim ki bbek hareketi bunlar. 20 nin sonuydu hatta 1-2 hafta daha sabır annesi ...
slm kızlar ben tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım
bende de kan pıhtılaşması sorunu çıktı dr bana coraspirin ve folik asit verdi 9 ay boyuncada ikisine devam edecekmişim ama burda okuduğum kadarıyla hamilelerin çoğu iğne vurunuyorur acaba bu çok ileri derecede kan pıhtılaşması yaşayanlar için mi
bu cumartesi ilk randevumuz var mutlaka bu durumuda sorucam ama sizlerinde fikirlerini almak istedim
Ben de bazen okuyodum burayı MTHFR homozigot a1298c mutasyon var bende. 3 düşük 1 dış gebelik yaşadım yaklaşık 8 aydır hamile kalmaya uğraşıyodum her ay hayal kırıklığı tabi.Hamdolsun rahim filmi çektirdikten sonraki ay hamiş kaldım bugün kesemizi gördük çok şükür.İlk iğnemi bugün göbekten oldum.Tecrübeli arkadaşlar bacağın neresinden nasıl yapılıyo anlatırsanız sevinirim.Hemşire koldan ve karından yapmayı anlattı.Bir de herkesin iğnesi cleksan sanki doktor bana oksapar verdi başka kullanan var mı merak ettim.İnşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız.Hala yeterince sevinemiyorum bişey olacak gibi yine.Daha önce çok olduğu için.Hayırlısı artık.Rabbim herkesin gönlündekini versin.Hayırlı iftarlar...
canım hiç bişeycik olmaz yüreğini ferah tut. biz pimpirikliyiz benim bir tanıdığım bi gün sabahtan yaptırıyor ertesi gün akşamüstü çok şükür hamilelğinde bir sorun yok. benim de çok değil ama 2 saat geç yaptığım oldu. vicdan azabının farkındayım. ama yakışıklı oğlunu üzme :)
Canım inşallah herşey kolayca bitiverir, bir bakmışsın ufaklık kollarında. Nasıl geldiği önemli değil.
Hayırlı olsun oğluşun, bu gidişle kızlar kendilerini öyle ağırdan satacak öyle naz yapacaklar ki bizim oğlanlar kız bulamayacaklar. Hepimiz erkek bekliyoruz baksana :)
Ben daha önceki hamileliğimde akşam unutup sabah yapmıştım doktor birşey olmaz demişti ne zaman hatırlarsan o zaman hemen yap sonra da o saatten devam et demişti bana. Merak etme bence.
Benim de dün kontrolüm vardı, herşey yolunda çok şükür. Haftaya 50lik yükleme yapacaklar, bir de bir sürü test. Yine kilona dikkat et diye uyarımı aldım geldim ve yine 5 hafta sonra gel dedi. Artık o
kadar panik olmuyorum beklemek çok zor gelmiyor, tabi dediğiniz gibi beyefendi hareket ediyor tembellik etmiyorsa. Öyle zamanlarda bende de aynı panik var, hemen suratımdan anlaşılıyor zaten.
Doğum olayını da sordum, sende homozigot mutasyon var o yüzden sezeryan olman gerekir tıbben dedi. Eğer yeni çıkan kanunlardan yana bir aksilik yaşamazsak sezeryan olacakmışım.
bende de kan pıhtılaşması sorunu çıktı dr bana coraspirin ve folik asit verdi 9 ay boyuncada ikisine devam edecekmişim ama burda okuduğum kadarıyla hamilelerin çoğu iğne vurunuyorur acaba bu çok ileri derecede kan pıhtılaşması yaşayanlar için mi
bu cumartesi ilk randevumuz var mutlaka bu durumuda sorucam ama sizlerinde fikirlerini almak istedim
merhaba arkadaslar
heterozigot homozigot ve trombofililer arasındakı fark nedir aynı seymı ıkısıdeee yanı kan pıhtısı ama arasında farklılık varmııı yardımcı olursanız sevınırmm
valla cnm erkek isterim diyodum diğer bebeklerim erkekti diye ama içten içten kız istiyomuşum o kadar sevindimki:) hayırlı sağlıklı olsun tabi doğsun en önemlisi o bizim için... dr konusunda dediğin gibi düşünüyorum bende buraya özellikle gelip kaç defa sordum çok fazla bu testleri isteyen dr göremedim, benimle aynı mutasyona sahip doğum yapanlarda varsa benim içinde şans var demektir.bu günleri görmek bile çok güzel,inş.devamı da gelir, hareket etmeye başlarsa içim çok daha rahat olur diye sabırsızım aslında hani kalbi atıyo diye emin olurum... azkaldı dayanıcam.seninde maşallah kocaman oldu isim buldunmu bebeğine?
Merhaba kızlar.
Ben arada bir giriyorum topiğe. Okuyorum. Kimler ne durumda yavaş yavaş tanıyorum ve takip ediyorum herkesi.
Bende mthfrler heterezigot. 9 haftalık bebeğimin kalbi durmuştu. 2 ay oldu tekrar denemeye başladık. 2 aydır bütün belirtiler vardı bende. Göğüslerde şişme 15 gün önceden başladı. Halsizlik, bulantı, tam hamileyim dedim adetim geldi.
denemeye devam bakalım. Umudumu kaybetmiycem. Bugün ilkkez hemotoloğa gittim hacettepeye. Asistanı muayene etti ama İbrahim Haznedaroğlununda fikrini sordu. Bana hamilelik öncesi birşey kullanmama gerek olmadığını söyledi.
Hamile olduğunu öğrenir öğrenmez cleaxene 0,4 başla dedi. İlk sefer sıkıntı yaşamışsın tekrar riske atmayalım dedi. Hamilelikte de Özgür Derene gitmeye karar verdim uzun araştırmalardan sonra. Herşey hazır hamileliği bekliyorum hayırlısıyla inşallah...
Beydağlı ve derya78 vardı . Nasılsınız kızlar iyisinizdir ve herşey yolundadır inşalllah. Allahım hepimize yardım etsin inşallah...
Ben de bazen okuyodum burayı MTHFR homozigot a1298c mutasyon var bende. 3 düşük 1 dış gebelik yaşadım yaklaşık 8 aydır hamile kalmaya uğraşıyodum her ay hayal kırıklığı tabi.Hamdolsun rahim filmi çektirdikten sonraki ay hamiş kaldım bugün kesemizi gördük çok şükür.İlk iğnemi bugün göbekten oldum.Tecrübeli arkadaşlar bacağın neresinden nasıl yapılıyo anlatırsanız sevinirim.Hemşire koldan ve karından yapmayı anlattı.Bir de herkesin iğnesi cleksan sanki doktor bana oksapar verdi başka kullanan var mı merak ettim.İnşallah sağlıkla bebişlerimizi kucağımıza alırız.Hala yeterince sevinemiyorum bişey olacak gibi yine.Daha önce çok olduğu için.Hayırlısı artık.Rabbim herkesin gönlündekini versin.Hayırlı iftarlar...
İyi geceler kızlar,
Bayram telaşından uzun zmandır giremedim. Herkes iyidir umarım. Göbişim iyice belirginleşmeye başladı. Ama daha hareketlerini hissetmiyorum
Bayram sonu Diyarbakıra dönücem. eşim bir aydır orda. Ayrı zor olduOkul başlıyor. tatil hiç bitmese:)))
kızlar tetanos aşısının ilk dozunu ne zaman yaptırdınız ya da yaptıracaksınız?bana dr um bu hafta ya da bayramdan sonra yaptırabileceğimi söyledi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?