Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Nazlıcım benim yakın arkadaşım 7. ayında , 2 hafta kadar önce şeker yükleme yaptırmıştı...Yüksek çıkmıştı ..Annesi de şeker hastası olduğu için çok morali bozulmuştu..Sanırım geçen hafta , 100 lük yaptırdı ve normal çıktı...Zaten gebelikte normal değerlerin % 20 sine kadar fazlasına çıkıyormuş şeker , gebeliğe bağlı olarak .. O yüzden moralini bozma...Şeker tüketimini biraz kısıtla , biraz da yürüyüş yapmaya çalış..Arkadaşım şekerli şeyleri azaltarak 1 kilo verdiğini söylüyor...

Kızlar MUMAMU ' NUN doğum tarihi 30 nisan değil miydi ? Mumamucum napıyorsun , herşey yolunda mı ? Yoksa doğum yaptın mı ? Merak ediyorum yaz lütfen...

evet yaa mumamunun doğumu 30 nisandı ne yaptı aceba bende merak ettim uzun zamandır da göremiyorum ben. inşallah herşey yolundadır bebişini sağlıklı bir şekilde kucağına lasın inşallah:Saruboceq:

DEĞERLERİMİZ VE ÖNERİLEN TEDAVİ ŞEKİLLERİ

(hatice0666) mthfr=heterozigot----fibrinojen=600(yüksek)-----------------0.3fraxiparine

(kahvelokum) faktör5:heterozigot----paı=homozigot----------------------------???

(sevda80) mthr=homozigot---faktör5=heterozigot---proteinc=düşük--------------------0.2 clexan

(06EE) mthfr=homozigot----aminoasit metabolizma bozukluğu------------------------???

(bkale) mthfr:heterozigot------------------------------------------------------0.2 cexane

(güşenenes) mthfr:heterozigot-----protrombin20210 G-A--------???

(reisdevrim37) mthfr:heterozigot-----antitrombin ııı aktv.123(yüksek)----???

(meryemmeryem) mthfr1298-677:heterozigot-----prothrombin20210:heterozigot-----------0.4 cexane

(papatyasüreyya) mthfr:homozigot------paı:heterozigot----------------------------0.6 fraxiparine, 100mg coraspine

(funda1980) mthfr1298-677:heterozigot---------------------------0.4 fraxiparine,100coraspine,elevit,folbiol

(roselenda) mthfr:heterozigot-----------------------------------------coraspine,folik asit (şimdilik)

(çalıkuşu1978) mthfr:heterozigot------------0.3 fraxiparine,folik ast,progesteron,clomifen,orthomolfemin

(gelgit) mthfr:homozigot------------------------------------------0.6 cexane

canım tabiki anlatırım ben 27 martta 38.haftada doğum yaptım sezeryan oldum aspirini ssekiz gün önceden bıraktım iğne songüne kadar devam etti doğumdan sonra aspirini ömür boyu kullanmalıymışım,bebeğim biraz küçük doğdu 2900 doğum kilosu 2700 ile hastaneden çıktık ama maşallah şimdi toplandı anne sütü çok önemli darısı isteyen tüm arkadaşlara olsun özellikle buradaki kader arkadaşlarıma,dün çok korktum bebeğimin başına pişik kremini düşürdük eşimle ne kadar sakınırsak okadar sıkıntı geliyor başımıza neyseki atlattık çok şükür,dualarım seninle benimde 50lilik yüklemede 147 çıkmıştı diye hatırlıyorum ama 100lük yüklemenin hepsi normal çıktı.önemli olan 100lük şimdiden canını sıkıp bebişi üzme,dualarım inan seninle hatta adını söyleyerek dua ediyorum inşallah yüce Rabbim kabul eder sağlıkla sende bebeğinde kurtulursunuz,Allah a emanet olun.

papatyacım, iyiyiz canım...mumamu bugün akşam üzeri aradı beni...ayyy nasıl telaşlı nasıl korkuyo anlatamam, 1 saat konuştuk sakinleştirmeye çalıştım ama...perşembe yani 30 nisan da saat 08.30 da sezeryan olucak inşallah..

canım arkadaşlarım, mumamu için hepimiz dua edelim lütfen, çünkü doktorun hastanedeki gününe denk getirmek için ve artı 23 nisan bayram tatili derken doğum tarihini bir hayli riske ettiler, beklenen doğum tarihinden sadece 1 hafta erken alınacak bebiş...işte bu nedenle çok tedirgin mumamu arkadaşımız...allah onunda, bu yolda herkesinde yardımcısı olsun inşallah...umarım herşey yolunda giderde topiğimiz yeni bebişimizle daha bir şenlenir, umutlar artar inşallah...

nazlım, korkma canım, celende bende yaşadık şeker sorunu gebeliğimiz sırasında...hemde senden dha yüksekti benim 50 lik yüklemem, 160 çıkmıştı, 100 lük istedi doktor 3-4gün sonra (ya da bir hafta sonraydı sanırım tam hatırlayamadım şimdi)...ama bu arada 100 lükten önce karbonhidratlara dikkat et demişti doktor...100 lük yapıldı saonra...çok rezil bişi ama yaa. burayada yazmıştım, bir sürahi glikozlu suyu içip 4 defa birer saat arayla kan alıyolar koldan damardan...4 saat sürüyo yani...ama 100 lük normal çıkmıştı benim ve labratuarda beklerken bi çok hamiş vardı benim gibi şeker yükl. olan...çoğunun ikinci üçüncü gebelikleriydi ve 50 lik sorunlu old. halde 100 lük normal çıktı demişlerdi...benimde öyle oldu ama yine de doktor bu bir işaret, o nedenle önlem olarak makarna, pirinç, havuç, ekmek, hamur işleri patates ve beyaz şekeri, haa birde muzu vee çikolatayı ölçülü tüketmemi hatta iyice azaltmamı söylemişti+ sabah akşam yarımşar saat hafif adım yürüyüş iyi gelir demişti...gebelik şekeri geçici bişi ama bebiş açısından önemli tabi canım ihmal etmemek gerek, diyelim 100 lük de sorunlu çıktı o zaman dahiliye uzmanına yönlendiriyo doktor, olayın ciddiyetine göre diyet veya insülin enjekte ederek çözülüyor sorun...ama genellikle çoğunlukla 100 lük normal çıkıyo ve hemşirelerde asıl belirleyicinin 100 lük olduğunu söylemişlerdi...
ayy teselli edecem derken telaşlandırmadım inşallah seni...dur birazdan tahlil için bikaç tüyo veriim de afettiriyim kendimi, ama önce kızçem uyudu onu yatağına yatıriim..

sevda80 benide ekle arkadaşım değerim MTHFR 677 heterozigotum 0.4 clexan ayrıca troit hastasıyım şimdiden teşekkür ederim.

bkale bebişinin güzel heberlerine çok sevindim işallah prensesinin doğduğu günleride görürsün darısı benim gibi bebiş yolu bekleyen arkadaşlarımın başınakaydirigubbakcemile5Şeniz:Saruboceq:

doktorun söylemiştir belki ama ben hatırlatiim tekrar, öncelikle akşamdan yeme içmeyi kesiceksin yani sabah şeker yüklemeye giderken aç olcan, şeker yüklemeden önce bi idrar tahlili yapıyolar, 50 likte yapmamışlardı ama 100 lükte yapıyolar, eğer idrar tahlilinde şeker çıkarsa 100 lük için kan almaya gerek kalmadan direk gebelik şekeri teşhisi koyuyolar...

ikincisi kan verdikten hemen sonra otur bi yere ve sakın kıpırdama, efor sarfetmemen gerekiyor, ayakta gezip yürümen vs. gibi hareketler kan şekerini etkiliyor ve tahlil sonucunun hatalı olmasına sebep oluyormuş...zaten aç karna şekerli bir sıvıyı içip beklemek oldukça mideyi hoplatan bişi olduğundan oturmak iyi geliyor, kusmaman gerek bide, benim defalarca midem ağzıma geldi ama tuttum kendimi çünkü herşeye sil baştan başlarız demişti hemşire, korkudan tuttum kendimi mecburen böyle bi durum olursa azıcık yatırıyolar sırt üstü ki kusmayalım diye, azıcık başında dönebilir aç karna 3-4 tüp kan alınınca gebesin haliyle başın dönüp gözün kararabiliyo...böyle bi durumda da yine yatırıp dinlendiriyolar...alınan 4 tahlilden 2 sinin sonucu normal aralıkta çıkarsa yırttın demektir, şeker normal kabul ediliyo, benim 4 üde normal çıkmıştı sınır değerlere yakın olmak kaydıyla...yediklerine dikkat et demişlerdi o kadar...ama celene diyet verilmişti yanılmıyosam, okursa yazar sana...
moral bozacak bişi yok, o kadar çok kişi yaşıyoki bunu, bebiş iyi olsun yeter, bunlar geçici şeyler zaten düzenli kontrolüne gidiyosun, gerekirse önlemini alırsın olur biter, hadi sıkma canını, bilgin olsun diye ayrıntı yazdım...bilerek gitki benim gibi şoke olma, tahlil çıkışı ben ufak bi baygınlık geçirmiştim öğlen 13.30 gibi bitmişti işimiz açlıktan baya zorlanmıştım...
ben özel labratuvarda yaptırmıştım canım, normal hastanelerde bu kadar önemsemiyolar ve kanı alıp sonuç çıkana kadarki birer saat aralarda gönderiyolarmış , öyle bişi olursa sen çıkıp dolaşma sakın otur bi yere fazla hareket etmeden bekle emi...hadi bakalım bizide habersizz bırakma...öptüm.

yeni bi hamiş haberimiz vardı yanılmıyorsammm, kutluyorum arkadaşımızı...allah tamamına erdirsin inşallah sağlıkla...

sevda80,
mthfr homozigot, faktör v leiden heterozigot, protein c aktivitesi düşük, antikardiyolipin antikor pozitif(yüksek yani), homosistein yüksek, ( bi de hipotroit var)...
folbiol+becozyme c+100 lük coraspin+ 0.6 lık fraksiparin

bunca şeye rağmen tedavi sonucu başarılı, sonuç: bakınız şekil A daki "pelinciğe"

sevdacım hipotroid dışında yazdıklarımın hepsi pıhtılaşmayla ilgili faktörler ama arkadaşların kafasını karıştırmamak için istersen sadece
"mthfr 677 homozigot, faktör v heterozigot, protein c düşük" te yazabilirsin...
sen karar ver...
sağol iyi oldu bu liste, arkadaşlar benzer faktöre sahip olanlarla tedavi şekilleri konusunda bilgi alışverişi yaparlarsa daha yararlı olacağı kanaatindeyim...
ellerine sağlık...kolay gelsin..

bi dee şu bebiş yapmaya çalışan arkideşlerime naçizane bi kaç öneri...
bildiğimiz klasik pozisyon iyi olur diye okumuştum bende, hatun altta erkek üstte...fazla atraksiyona girmeye gerek yok...artı sabaha karşı olursa bu iş iyi olur derler bilenler, çünküm, özellikle erkek açısından önemli sabaha karşı olayı,dinlenmiş vücuttaki spermlerin daha kaliteli ve hareket kabiliyetinin hızlı olduğu söylenir, bi de hepinizin bildiği şeyi söyliim, sonrasında hatun kişi ayaklarını duvara dayamak ve bel altına bi yastık koymak suretiyle yarım saat kadar beklerse iyi olur...kızlar bi de hemen sonrasında çişinizi azcık tutun hemen gidip yapmayın, spermler uçup gitmesin diye...
amanın neler yazıyom ben bööle...çok sıcak suyla duş almasın eşleriniz...bi de korunmayı bıraktıktan sonra ananas suyu için bol bol...gebe kalacak olursanız bebişin tutunmasını kolaylaştıran bir numaralı besin, bi nevi progestan görevi yapıyor, östrojen hormonunu artırıp rahim içi tabakanın kalınlaşmasına yardımcı oluyor ve bebişin kolay tutunması ve yerleşmesi için uygun bi ortam hazırlanmış oluyor...ben çoook içmiştim...özellikle tüp bebek ve aşılama uygulamalarında doktorların ananas suyunu tavsiye ettiklerini duymuştum, benim normal yoldan oldu gebeliğim ama önlem olarak içmiştim bende, %100 doğal olanını alın ama...fındık ceviz kuru üzüm yiyin bol bol çinkonuzu yükseltin...hımmm şimdilik aklıma gelenler bu kadar...12-14-16 yı biliyosunuz artık sanırım ve gün aşırı(iki günde bir)...

ya da boşverin bütün bunları hiç düşünmeden doğaçlama olsun herşey belki de öylesi daha iyi olur ...
kolay gele...öptüm hepinizi...

şencim çok sağol valla sayende bu gece uyurum kimse böyle anlatmıyor. iyiki varsınnnnnalkisalkisalkis baya canım sıkıldı benimde bu işe zaten insan genelde diken üzerinde bir de başka şeylerde sorun yaşamaktan korkuyor. :1shok: bende dikkat ederim söylediklerinde ben kan vermeden önce dolandım durdum ne biliyim ege ün verdim kanı zaten nasıl kalabalık anlatamam. kolum mosmor oldu. artık 4 kez alırlarsa kolda yer kalmazdelikafadulden 147 benim ama açlık şekerimde öyle çok aşağılarda değil 104 çıkmış neyse en azından sınırı geçmedik. kaydirigubbakcemile5 sınır 110 du. son zamanlarda sol bacağımda zaman zman uyuşma gibi bişey oluyor. yani hissediyorum bacağın üstünü ama acayip böyle sanki karıncalanma gibi.korktum şişlik falan yok ama diğer bacaktan farklı bir durumu var anlayamadığım. bende muz potasyum içeriyor diye baya sık yedim bir de dondurma yedim.cokacimcoook ama artık yememmmm. perşembe güzel haberlerini alıyım oğlumun inşallah:Saruboceq: zaten çok kilo almamaya çalıştım zayıf hamile kalamadığım için inşallah sorun yaşamam. çok sağol şenccim tekrar. inan moral oldun.

canım ya ne güzel böyle haberler aldıkça insanın umudu artıyor.hihoyyyt bende sanırım iğnede son güne kadar devam edicem. aspirin için 36. haftada kesilecek demişti doktorum ama yanılmıyorsam tabi. senin doğumun sezaryan oldu sanırım genel mi yoksa epiduralmi oldun bizim durumumuzdakilere hep genel anestezi mi yapılıyor acaba. :uhm:
inşallah dediğiniz gibi olur ve 100 lük yüklemem ii çıkar tabi bakalım doktrum ne dicek.
bebişin adını ne koydunuz bu arada benim için öp olurmu daha doğrusu kokla insan kıyamaz öpmeye

şencim saol canım tavsiyelerin içinkaydirigubbakcemile5ama sabaha karşı kim kalkıcakki uykuyu çok seviyom bennnnnnn:uhm:bizim kocişte müdür yardımcısı olduktan sonra çok yoruluyo sanırım onun için oda benden beter uyku konusunda valla napcaz biz bilmiyorum bu bebek işini:asigim:

günaydın kızlarrr üçlü testimin sonuçlarını aldım akşam,bir sürü değerler var coğu normal referans aralığı içinde ama bazıları farklı yaa bilginiz varmı,birazdan doktorumu arayacapımda bilmiyorum ne zaman müsait olursa götürüp göstericem:
Hemogram tetkit
RBC : 3,73 ( normal ref.aralığı : 4,0 - 6,20 )
LYM % : 18,6 ( normal ref.aralığı : 25,0 - 50,0)

ALT (SGPT) : 47 (normal ref.aralığı : 0 - 42 )
AST (SGOT) : 50 (normal ref.aralığı : 0 - 41 )
CMV-IgG : 55,6 (normal ref.aralığı : 0 - 8 )

sonuçlar böyle ya,bu değerlerde sonuçlar bir garip diğerleri normal aralıklarla..doktor ultrasondab baktığında ölçümleri ağırlığı felan çok iyi demişti kan tahlillerinde bunlar çıktı ?anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…