Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Valla bende protein c ve s sorunu olmadigi icin bilmiyorum. Hepimiz surekli birseyler ogreniyoruz burada.

canım bende cok korkuyorum sezeryandan ama sen biraz içimi rahatlattın epidural iğne yapıyorlarmış sanada yaptılarmı

canım aynı kaderi yaşıyoruz ben 2 düşük yaptım şuan 13 haftalık hamileyim igne vurunuyorum hemen doktora gitmelisin eger gebelik kesen oluşmuşsa tedaviye başlıyo doktor vakit kaybetme allah tamamını erdirsin işallah

ıkız bebegı yasayan kasdettım canım gecmıs olsun mu denılır yoksa bas saglıgım ıkılem de kaldım canım allah sabır versın aslında ben de ıkız esıyım ıkızım yasamamış yasayan varmı dıye merak ettım veya 3uz gecmıstekı arkadaslarda veya cevrede bılen dıye

canım gecmıs olsun ben de mol gebelık gecırdım 1 sene once bzım de molle ılgılı topıkımız var ve orada kan pırtılaşması olan arkadas yok sedece ben denız varım ben 1 sene bekledım ve yanı basladımmm sen nerede ıkameyt edıyorsun bence gıt unv hastanesıen 2 dusuk yapmıssın yanı arkadaslarda nerede yaptıracagını soylerle r burdan yonlendırıler he bırde bosu bosuna gıtme tup bebege ben gıttım boş ama ben elımdekı tahlıllerle gıttım ustan baktı normal doktorda o sekılde baktı ıstersen ozelden de gorusebılırız ne de olsa sen de molsun parsıyelmı senın kı komplet mı bana doktor 1 sene dedı bazı arkadaslara 6 ay denılen doktor var ve ben de boır ozel kadın dogumcuya gıtmıstım onun esde mol gecırmıs ve 1bucuk sene hamıle kalmasına ızın vermemış esının onun uzerıne 2 tane cocugu lmuş molden sonra kan pırtılaşmasının ben ce molle alakası yok ve ben gormedım oyle bılgıde almadım hıc doktorlarada sordum emın oldugum halde senın doktorun mu dedıııııııııı sana acaba

canım bende cok korkuyorum sezeryandan ama sen biraz içimi rahatlattın epidural iğne yapıyorlarmış sanada yaptılarmı

be sezaryan yasadım sakın sezaryandan korkmayın benım canım da o kadar azdır kı ben dayan dıysam sen de dayanırsın hıc de sorun ollmadı korkmayın sezaryan dan hatta 1 cıyse hıc derımmmmmmm korkulacak bısey yok arkadasıma da dedım o da sezaryan yaptı oda sorun yasmmadı 2 cısı 1 cısı gıbı degıl dedı 2 bebgınıde yaptı 1 cıden bısey anlamyorsunz

çok teşekkür ederım ynaıtın ıcın
ben su an 6. haftayı bıtırmek uzereyım
dun coraspin e basladım
ama ıgne kullanmak ıstemıyorum
sadece 677 CT ve 1298 AC heterozigot oldugunda doktorlar sadece aspirin veriyorlarmıs
iğne olmasa da olur dıyorlarmıs
cok ılerı bır pıhtılasmas sorunu olmadıgı ıcın

bu sitede bırkac profesorden aynı konuyu soran ınsanları okudum
aslında tam cozumu bılınmıyormus ama onlem olarak doktorlar bunları yaptırıyorlarmıs
iğne benı hem korkutuyor hem de
gereksız gıbı gelıyor
coraspın kullanıp lımon suyu ıcıyorum ıkı gundur
aslında bu testlerı bır kan pıhtılasması bır de genetık dıye ıkıye ayırdılar
kan pıhtılasması kısmında ıste o proteın c s lerın oldugu yer
hep degerleırm normaldı
ben bu sonucu gebelıgın basında ogrendım sayılır ama
dıgerlerı de normal cıkar dıye dusundum
sımdı dun genetık de once koromozom anomalısı yoktur demıs
sonre ıkıncı sayfada bu heterozıgotları yazmıs
hemen burdakı yazısmalarınız geldı aklıma
ama dusundum kı dıger degerlerın hepsı normal
heterozıgot da ıkıncı derecede bır pıhtılasma sorunu

bu sıtede okudugm, bu konuyu benden cok once arastıran bırcok prof den gorus alanlar da
sadece bu ıkı hetero durumunda aspırın kulllanımı yeterlı
gebelık ıcınde takıbı yapmak sartıyla denmıs
ona guvenıp sadece aspırın alıyorum sımdılık,
haftaya pazartesi doktora gıdıcem
yarın mısafırım olmasa yarın da gıderdım ama
mecburen pazartesıya kalıyor
sımdı sen hemen gıt vs dıyınce kafam karıstı, panık oldum

sizce ne yapsam?

o sebeple

günaydın arkadaşlar. canım ben yaklaşık 7 ay önce doğum yaptım sezeryanla ama epidural ben tavsiye etmiyorum şahsen doğum sırasında sadece acı çekmiyosun diğer bütün işlemleri hissediyosun yani bizzat ameliyata tanık oluyosun neler yaptığını anlıyosun doğumdan sonra 4-5 saat belden aşağısını hissetmiyosun onun psikolojisi de ayrı bişey zaten. benimde doğumdan sonra sol bacağımda pıhtı oluştu dvt yani.

seninle durmlarımız aynı anlattığın şeyler aynı benimki gibi banada doktor coraspin verdi hamilelikte başlayabilirsin ama öncesinde de labilirsin sen bilirsin dedi bende alayım o zaman tedbir olsun dedim ama ne olur ne olmaz sen dr a git sonra en azından dr a gittim der için rahatlamış olur... ilacını da al...

canım araştırmak bilgi sahibi olmak yeni şeyler öğrenmek çok güzel...ama hepsi bir yere kadar..internetteki bilgilerin hepsi çok sağlıklı bilgiler değil.. ben sadece fetus.net ten araştırma yapıyorum..çünkü kadın doğum doktorları da bu siteyi kullanıyorlar..ingilizce bir site çevirisini yapıyorsun ama çok orjinal olmuyor...her neyse sen zaten biyologmuşsun..vücudumuzda olan çoğu şeyi kimyasal olarak bizden iyi biliyorsun yani bir doktor kadar bilgiye sahipsin ama inan bana bu ileride aklını kaybetmene yol açar..bende biyoloji ve kimya alanında eğitim aldım ama insan kendisi hasta olunca sürekli düşünüyor.. bunların hepsi boş geliyor şuan bana tabi ki bu benim düşüncem... zamanında bende çok düşünmekten bi ara beynim git gel oldu gerçekten bu sefer psikolojin gidiyo elden.. bence iyi bir doktora gidilmeli onun dediklerini yapmalı başka da hiç bişey düşünmemeli.. kaç tane doktora gittim hiç biri bana onu yeme şunu içme demedi..sadece şimdiki doktorum kullandığım ilaçtan dolayı greyfurt ve ekşimsi meyve yememeye gayret et dedi..çünkü ilaçla etkileşim yapıyormuş greyfurt..ama ben canım isterse yiyorum belli bir dozda.. vitamin k vücutta depo edilebilen bir vitamin..sen bunu almasan bile vücudunda var yani.. bu vitamini içeren yiyecekler yesek bile zaten en başından beri önlem alıyoruz iğneler, aspirinler.. sonuçta kim oturup koskoca bir marul yiyor, yada kilolarca ciğer.. vücudun ve bebeğin her şeye ihtiyacı var..geçende mesela başıma gelen bişey anlatayım ağda yaparken kıl köküm birden kanamaya başladı ve asla durduramadım..peçeteler yetmedi..en son koca bir pamuk ve zeytin yağıyla tampon yaptım 10 dakika boyunca öyle durdu..sonra düşündüm benim ameliyat esnasındaki kanamamı nasıl durduracak doktor dedim..o gece ölmek üzereydim düşüncelerden...uyuyamadım hiç.. ama herşeyin bir çözümü var diyorsun uzattım çok sanırım yani Allah kötü birşey yazmamış olsun..hem artık ölümden başka herşeyin kısmen çaresi var.. o yüzden sen içini ferah tut.. inşallah sağlıkla kavuşacaksın bebişine iyi düşün,iyiyi çağır ... güzellikler seninle ve bizimle olsun canım

günaaaaayyyydddııııııınnn herkese :)) hayırlı günler, hayırlı cumalar.. Rabbim güzel dua ve dileklerimizi kabul etsin inşallah.. hepimizin günü aydın ve mutluluk dolu olsun...

cnm sağol cevabın için, yüksek dozlu iğne kullananlarda kanama riski fazlaymış diye duymuştum daha önce o yüzden sorayım dedim,ama sanırım benimki farklı bi durum..bugün gidicem akşama kontrole inş. geçmiştir kanama alanı,dua et bebişinle bizim için...

kızlar nasılsınız yeni arkadaşlar var ben epeydir giremiyorum kızımız olacak ve şu an iyiyiz allaha şükür. inş. listeyi benden sonra devam ettiren olmuştur. okuyamadım geçmişi umarım herkes iyidir.

teşekkür ederim canım. dr. ankara dışında kongredeymiş. dönüşünü bekliyorum. bi tanıdık rica edecek. inşallah alabilirim olmazsa dediğin dr. a da gidebilirim. allahım derdimize derman olacak kişilerle karşılaştırsın ne diyeyim.

canım çok geçmiş olsun. şu an ben de 3. düşüğümü yaşamak üzereyim ve iğne veilaç kullanmama rağmen. benim daha önce pıhtı atmış olmasına rağmen test yapmaya gerek görmemişlerdi ve sonuç arka arkaya düşükler. sadece kadın doğumcular değil bütün dr.lar aynı. bana tahlile gerek görmeyen de kalp damar cerrahı prof du. bence testlerini biran evvel yaptır. ne 3. düşüğüymüş. bir de onu mu bekleyeceksin. ben de ilk düşükten sonra pıhtılaşma testimi yaptırdım. ancak arkasından bir daha oldu. bu sefer başka testler yaptırmama gerek var mı yok dediler. ilacın dozunu artıralım dediler. bu sefer de ilacın dozunun artırılmasına rağmen 3. düşük. ben de kromozom testi vs. ne varsa artık önce onları yaptırıp ondan sonra deneyeceğim. bileyim ki ona göre davranayım. sen de bence ne test varsa onları yaptır. sonradan keşke yaptırsaydım diye üzülme.

canım kişiden kişiye değişiyor. ben iğne kullanmama rağmen 4-5. haftalarda kaybediyordum. coraspin artı diğer kişiler göre yüksek bir doz olan 0,6 clexane iğne ile de sonuç değişmedi. bu sefer de 9. haftaya kadar geldik ama. bebek gelişmedi. yani ihmale gelmiyor. onun için biz biraz daha hassasız. o yüzden buradaki arkadaşlar ve ben biran önce dr. a git ve iğneye başla diyoruz. belki bişey olmaz ama bir de olacağını düşünürsek keşke dememek için hemen dr. a görünmekte fayda var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…