Valla bende protein c ve s sorunu olmadigi icin bilmiyorum. Hepimiz surekli birseyler ogreniyoruz burada.haaa öyle miiiii.. tmm o zaman dr bana bu konuda bişi demedi de... benim protein c ve s yüksek bişi olmaz demi yesem :)))) kendi dr uma gitmedim gerçi onada sorucam....
ya bu forumdan o kadar çok şey öğrendim ki.. ne kadar da bilgisizmişim... öğretmen olmama rağman :)
canım ben odaya giderken kendimdeydim sorun olmadı ayılmak.sezeryandan korkardım hep normal olmasını istedim,olmadı iyikide olmamış.şimdi sorsalar yine sezeryan derim.ağrım sızım olmadı.sontayı doğumdan sonra soruyorlar ister misin diye.ben istememiştim sürgü vermişlerdi.zaten 4-5 saat sonra wc ye gidebiliyorsun.
Kızlar merhaba,
Benım 9. hafta ıcınde bır bebek kaybım olmustu.
Ve su an yenıden hamıleyım.
Ancak bu hamılelık te kan pıhtılasması ıle ılgılı testlerımı de yaptırmıstım, sonucları bugun aldım.
Buna gore kan pıhtılasması, proteın c ve s gıbı degerlerde hep normal aralıkdayım.
Genetık testın yorum kısmında ıse yapısal kromozom anomalisi gözlenmemiştir, demiş.
Ama tromboli paneli ekteki gibi..
Buna gore benım bu topicde hep duydugum heterozigot denılen seyden mı oluyorum ben_?
Kan sulandırıcı mı kullanmam gerekıyor?
İkisi normal diğerlerinde heterozigot dıyor
bu tam olarak sızlerın de yasadıgı sey mıdır?
Bılgısı olanlar acıl yardımcı olursa cok sevınırım...
Faktör V Leiden Analizi Normal:1691 GG
Protrombin Genetik Analizi Normal 20210GG
MTHFR-C677 MUT. Analizi Heterozigot 677CT
MTHFR-A1298C MUT.Analizi Heterozigot 1298 AC
canım çok geçmiş olsun pıhtılaşma direkt yoksada taşıyıcısın bazen bu bile yetrli oluyor sanırım..sen vakit kaybetmeden doktra git iğne başlatırlar..ben 5. haftada başladım iğnelere...
canım ne sormak istediğini tam anlamadım ama bendede kan pıhtılaşması var ..ve 6 ay önce bu sebepten ikiz bebeklerimi 11 haftalıkken kürtajla aldılar yani kalpleri durduğu için..
merhaba arkadaşım dediklerinin bir ksıma katılıyorum dr ların ilgisizliği konusunda kesinlikle haklısın .. aynen aynen.. bizim çektiğimizi bir biz Birde Allah bilir... 3 düşükten önce bakılmıyomuş.. neymiş... önemli değilmiş... genelde öyle sanılıyormuş ... çıkmıyormuş ilerde..... kan pıhtılaşması testini yaptırmadıysan üniveritede mutlaka yaptır 5 kuruş para almıyorlar....
ya pıhtı sorunu herkeste var... bir şey olmaz o kadar kafana takma bence....ilerisi için o kadar detaya girme.. girersen çıkamassın.. herkes çok rahat 2li 3 lü testi bile yaptırmayan hamlller var.... biz elimizden geleni yapıyoruz.. bak stres yaparsan bebeğin olmaz Rabbim korusun... amiiin amiiin en kısa zamanda hepimize inşşşşşş
canım bende cok korkuyorum sezeryandan ama sen biraz içimi rahatlattın epidural iğne yapıyorlarmış sanada yaptılarmı
canım aynı kaderi yaşıyoruz ben 2 düşük yaptım şuan 13 haftalık hamileyim igne vurunuyorum hemen doktora gitmelisin eger gebelik kesen oluşmuşsa tedaviye başlıyo doktor vakit kaybetme allah tamamını erdirsin işallah
canım bende cok korkuyorum sezeryandan ama sen biraz içimi rahatlattın epidural iğne yapıyorlarmış sanada yaptılarmı
çok teşekkür ederım ynaıtın ıcın
ben su an 6. haftayı bıtırmek uzereyım
dun coraspin e basladım
ama ıgne kullanmak ıstemıyorum
sadece 677 CT ve 1298 AC heterozigot oldugunda doktorlar sadece aspirin veriyorlarmıs
iğne olmasa da olur dıyorlarmıs
cok ılerı bır pıhtılasmas sorunu olmadıgı ıcın
bu sitede bırkac profesorden aynı konuyu soran ınsanları okudum
aslında tam cozumu bılınmıyormus ama onlem olarak doktorlar bunları yaptırıyorlarmıs
iğne benı hem korkutuyor hem de
gereksız gıbı gelıyor
coraspın kullanıp lımon suyu ıcıyorum ıkı gundur
aslında bu testlerı bır kan pıhtılasması bır de genetık dıye ıkıye ayırdılar
kan pıhtılasması kısmında ıste o proteın c s lerın oldugu yer
hep degerleırm normaldı
ben bu sonucu gebelıgın basında ogrendım sayılır ama
dıgerlerı de normal cıkar dıye dusundum
sımdı dun genetık de once koromozom anomalısı yoktur demıs
sonre ıkıncı sayfada bu heterozıgotları yazmıs
hemen burdakı yazısmalarınız geldı aklıma
ama dusundum kı dıger degerlerın hepsı normal
heterozıgot da ıkıncı derecede bır pıhtılasma sorunu
bu sıtede okudugm, bu konuyu benden cok once arastıran bırcok prof den gorus alanlar da
sadece bu ıkı hetero durumunda aspırın kulllanımı yeterlı
gebelık ıcınde takıbı yapmak sartıyla denmıs
ona guvenıp sadece aspırın alıyorum sımdılık,
haftaya pazartesi doktora gıdıcem
yarın mısafırım olmasa yarın da gıderdım ama
mecburen pazartesıya kalıyor
sımdı sen hemen gıt vs dıyınce kafam karıstı, panık oldum
sizce ne yapsam?
o sebeple
cnm sağol cevabın için, yüksek dozlu iğne kullananlarda kanama riski fazlaymış diye duymuştum daha önce o yüzden sorayım dedim,ama sanırım benimki farklı bi durum..bugün gidicem akşama kontrole inş. geçmiştir kanama alanı,dua et bebişinle bizim için...günaydınlar kızlar
dün iki kere alıntı alıp cevap yazıyordum ki bir engel çıktı yazamadım...
ŞENAYCIM teselli edecek hiç bir cümle yok şu durumda kendimden biliyorum. ama ben dedemi,babaannemi ve dayımı 1 sene içinde kanserden kaybettim, dayımın 40 mevlütünden sonra hamile olduğumu öğrendim. bana, özellikle anneme iyi gelecekti bu bebek... ama onuda kaybettim.kendimden çok anneme üzüldüm . çok şükür bak bu sefer buralara kadar geldik. neyse eminim herkes aynı şeyi söylüyordur ama beterin beteri var. allahım bununla sınıyorsa seni demek ki daha beterinden koruyor. o yüzden toparlan bir an önce.şu günleri atlat yeni umutların , umutlarımız olsun olur mu ....
DUMAN canım ben yaklaşık 1,5 senedir burayı okuyorum ama duymadım daha önce büyük geçmiş olsun. çok şükür atlatmışsınız. yarında iyi haberlerle gel bizede haber ver mutlaka...
BUCU canım ben diyordum benim oğlum tosun olacak diye seninki daha tosunmuş maşallah. allahım nazarlardan korusun.
BURCU canım habersiz bırakma bizleri doktor kontrolünden sonra yaz mutlaka....
keşke bebekleri leylekler getirseydi ceketimi alır çatıya çıkardım leylek beklerdimDeliriyorum
canım bir tanıdık falan yok mu ?? araya sokabileceğin ne bileyim işte orda tanıdığın bi hemşire falan onlardan yardım iste..bak sinan beyin bi hemşiresi var dünya tatlısı bi kadın..ona derdini anlat çok zor durumda olduğunu söyle..birazcık durumu dramatik hale getirebilirsin okadarcıktan bişey olmazinşallah randevu koparabilirsin..yok yapamadın diyelim özel bir hastanede şimdi adını hatırlayamayacağım cemil bey var ondan randevu ayarlatabilirim istersen senin için..ama sende doktoru bi araştır..aklına yatarsa seve seve yardım ederim.. :))
3-4gün daha bekle olmazsan bence bi kan tahlili yaptır canım...bende merak ettim şimdi bak :)
slm kızlar bende 2 bebeğimi kaybettim.ilk gebeliğimde mol gebeliği teşhisiyle aldılar.dr 6 ay korun dedi doğum kontrol hapı verdi 10 ay korundom hamile kaldım bu bebeğiminde kalp atışı olmadı hiç diğer gebeliğim gibi kürtaj etti dr.patolojiye gitti.bugün yarın sonuç çıkacak.ilk gebeliğimin patoloji sonucu mol gebelik çıkmıştı.dr bu sefer mol gebelik ihtimali yok diyebiliriz dedi.kan pıhtılaşması olabilir bebekten kaynaklana kromozomal nedenler olabilir dedi.ben biyologum konuyu iyice araştırdım mol gebeliğe kan pıhtılaşması neden olabiliyormuşama hala teste gerek yok 3. düşükten önce test yapılmasına gerek yok maliyetli birşey dedi sanki kürtaj bedava gibi.pıhtılaşma sorunu varsa doğum kontrol hapı çok tehlikeli emboliye neden olur ama nasıl ilk düşükte doğum kontrol hapı öneriyorlar anlamıyorum bence ilk düşükte gerekli testler yapılması lazım ki pıhtı yüzünden meleklerimi kaybettiysem sadece aspirin gibi üç kuruşlık ilaç ile bebeklerime kavuşabilrdim.üstelik gittiğim dr prof.du ve özel muayanesine gitmiştim.bu kadın doğum dr ları resmen haram para kazanıyor ve bizleri et parçası olark görüyor.neymiş 3 gebelik düşük olursa teste gerek varmı.benim çektiğimi bir Allahım bilir bir ben bilirim.şimdi tüp bebek merkezine gideceğim hastanede orada detaylı araştırtacağım araştırmalarıma göre orada gerekli bütün testleri yapıyorlar üstelik bedava sosyal güvence ödüyor.pıhtı sorununda hamile kalmadan önce tedaviye başlanıp hamilelik sürecinde ve hamilelik sürecinden sonrada bir süre tedaviye devam edliliyor.kızlar ben birşeyi kafam ataktım eğer bu genetik sorun bendede varsa bebeğime geçerse ya oda yaşarsa bu sorunları ayrıca pıhtı sorunu 60 lı yıllarda felç beyşn kanaması akciğer embolisi vs gibi sorunlara yol açıyor bu riskler varken bebeğimin bu sorunları yaşama ihtimali varken nasıl bebek yapacağım lütfen bişeyler yazın delirmek üzereyim Allahım hepimize yardım etsin vr sağlıklı yavrularımızı kucağımıza almayı nasip etsin
çok teşekkür ederım ynaıtın ıcın
ben su an 6. haftayı bıtırmek uzereyım
dun coraspin e basladım
ama ıgne kullanmak ıstemıyorum
sadece 677 CT ve 1298 AC heterozigot oldugunda doktorlar sadece aspirin veriyorlarmıs
iğne olmasa da olur dıyorlarmıs
cok ılerı bır pıhtılasmas sorunu olmadıgı ıcın
bu sitede bırkac profesorden aynı konuyu soran ınsanları okudum
aslında tam cozumu bılınmıyormus ama onlem olarak doktorlar bunları yaptırıyorlarmıs
iğne benı hem korkutuyor hem de
gereksız gıbı gelıyor
coraspın kullanıp lımon suyu ıcıyorum ıkı gundur
aslında bu testlerı bır kan pıhtılasması bır de genetık dıye ıkıye ayırdılar
kan pıhtılasması kısmında ıste o proteın c s lerın oldugu yer
hep degerleırm normaldı
ben bu sonucu gebelıgın basında ogrendım sayılır ama
dıgerlerı de normal cıkar dıye dusundum
sımdı dun genetık de once koromozom anomalısı yoktur demıs
sonre ıkıncı sayfada bu heterozıgotları yazmıs
hemen burdakı yazısmalarınız geldı aklıma
ama dusundum kı dıger degerlerın hepsı normal
heterozıgot da ıkıncı derecede bır pıhtılasma sorunu
bu sıtede okudugm, bu konuyu benden cok once arastıran bırcok prof den gorus alanlar da
sadece bu ıkı hetero durumunda aspırın kulllanımı yeterlı
gebelık ıcınde takıbı yapmak sartıyla denmıs
ona guvenıp sadece aspırın alıyorum sımdılık,
haftaya pazartesi doktora gıdıcem
yarın mısafırım olmasa yarın da gıderdım ama
mecburen pazartesıya kalıyor
sımdı sen hemen gıt vs dıyınce kafam karıstı, panık oldum
sizce ne yapsam?
o sebeple
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?