arkadaslar benimde iki düşüğüm oldu.1.si 6 haftalıktı.2.si 10 haftalıktı...sonra genetiğe gittim ve sonuc mthfr A1298C heterezigot mutasyon...şimdi 27 haftalık ikiz hamileyim coraspin ve clexane 0.4 kullanıyorum.inş sonuna kadar sağlıkla gelebilirim.
evet bende öyle biliyorum. baş ağrısı bende olmadı ama bizzat tanık oldum baş ağrısı çeken birisine çok kötü olmuştu. doktorlar bana nescafe ve su içmemi söylemişlerdi[/Q
baş agrın olmamana sevindim canım suyu anladım ama nescafeye anlam veremedim neden içmeni istediler acaba
kuzum anesteziden sonra vücuttan narkozu atmanın en iyi yolu bol nescafe yada kola içmektir..ben böbrek ameliyatından çıktıktan sonra doktor bol bol nescafe iç demiştim yada kola..içinde bol miktarda kafein olduğu için narkozu idrar yoluyla atmaya birebir.. bende suyu anlamadım yani su içmenin mantığı bol bol idrara çıkmak için olmalı herhalde..
kızlar zaman yaklaştıkça düşünmeden edemiyorum..epidural sezaryen olacağım..ama bu nasıl birşeydir..yanii korkuyorum ben belden verilen anestezi tüm vücudu etkiler mi acaba?? oksijen olayı nasıl olacak?? bende yaklaşık 2,5 aydır balgamlı öksürük var ve ne içtiysem geçmiyo aklınıza gelen herşeyi denedim..geceleri öksürükten boğuluyorum..sürekli boğazımda bir hırıltı..bazen nefesim kesiliyor sanıyorum..geniz akıntım var ve geçmiyor.. yani bunların hepsini düşününce ya epidural işlemezse bana mecbur bayıltılıcam ki benim sorunum genelden çabuk uyanamıyorum ve uyanırken çok zorluk çekiyorum..doktor bunu bildiği için epidural yapılacak sana dedi ama yine çok korkularım var.. baş ağrısı yada bel ağrısı bunları düşünmüyorum bile tıp epidural anestezi konusunda çok ilerledi özellikle türkiye de yapılan sezaryenler çok başarılı yüzdelere sahip..ama ben kan görünce bayılan biriyim bu olayı nasıl atlatıcam bilemiyorum..sezaryen korkusu daha şimdiden sardı beni..felaket senaryoları da cabası((
eğer ilk konuyu açan arkadaşımız az giriyosa veya hiç girmiyorsa ki mesaj sayısına baktımda baya baya az..onun yerine konuyu başkasına verebiliyolar diye biliyorum...gebelik bölümünü kim yönetiyorsa ona mesaj atarsak belki buradan birini atarlar topic yönetimi için ve ilk sayfa daha kullanışlı olur..Canım konunun ilk sayfaya bırakılabilmesi için düzenleyen kişinin konu sahibi olması gerekiyor.admine iletilirse neden olmasın..kazen ilgileniyor sanırım..
Herkese merhabalar,
Ben de 2 kez kürtaj oldum bebeklerimin kalbi durduğu için en sonuncusunda bi sürü test yaptırdım pıhtılaşma, genetik (eşimin,benim ve bebeğin) kromozom,hsg... ama hiçbirşey çıkmadı...
Rıza Madazlı ya kadar gittim yok bişey dedi sonra kendi doktoruma sordum şimdi bana corasprin verdi (3 aydır içiorum) hamile kalana kadar kullan dedi hamile kalınca da ilk 3 ay iğneye başlıcaz dedi ama bende pıhtılşama yok anlamadım neyse hadi bunlara tamam dedim ama ılk 3 ay kan sulandırıcı kullandıktan sonra ya yıne pıhtı olursa Allahım kafam çok karıştı ne olur bana bir yardım edin gittiğim doktorda alanında uzman doçent vs. ne yapim bilmiyorum buna da inanmazsam kıme inanim diyorum...
bu arada pco hastasıyım.
Herkese merhabalar,
Ben de 2 kez kürtaj oldum bebeklerimin kalbi durduğu için en sonuncusunda bi sürü test yaptırdım pıhtılaşma, genetik (eşimin,benim ve bebeğin) kromozom,hsg... ama hiçbirşey çıkmadı...
Rıza Madazlı ya kadar gittim yok bişey dedi sonra kendi doktoruma sordum şimdi bana corasprin verdi (3 aydır içiorum) hamile kalana kadar kullan dedi hamile kalınca da ilk 3 ay iğneye başlıcaz dedi ama bende pıhtılşama yok anlamadım neyse hadi bunlara tamam dedim ama ılk 3 ay kan sulandırıcı kullandıktan sonra ya yıne pıhtı olursa Allahım kafam çok karıştı ne olur bana bir yardım edin gittiğim doktorda alanında uzman doçent vs. ne yapim bilmiyorum buna da inanmazsam kıme inanim diyorum...
bu arada pco hastasıyım.
canım kaç haftalık hamilesin. anladığım kadarıyla çok yenisin. daha bunları düşünme bence öncelikle bebeğinle sağlıkla son haftalara gelin hele o zaman düşünürsün. sezaryan ya da normal hiç önemli değil önemli olan senin ve bebeğinin sağlıklı olması. bizim gibi olmayan hamilelerde bile doüum şekli son ana kadar belli olmuyo o yüzden henüz çoooook erken. bu arada allahım hayırlı etsin. inşallah tamamına erdirsin.
eğer ilk konuyu açan arkadaşımız az giriyosa veya hiç girmiyorsa ki mesaj sayısına baktımda baya baya az..onun yerine konuyu başkasına verebiliyolar diye biliyorum...gebelik bölümünü kim yönetiyorsa ona mesaj atarsak belki buradan birini atarlar topic yönetimi için ve ilk sayfa daha kullanışlı olur..
nasılsınız kızlar öpüyorum hepinizi
bebeği olanlar hayırlısıyla büyütün inş.
doğumu yaklaşan arkadaşlar bir avazda kurtulursunuz inş.
bebek bekleyenleride rabbim fazla bekletmez inş.
misafirim var 1 buçuk aydır
gündüzleri giremiyorum akaşm da erken yatarsa anca fırsatım oluyo
hepiniz dualarımdasınız rabbim yar ve yardımcınız olsun
sakın ola umudunuzu kaybetmeyin
8 kimyasal 1 dış gebelikten sonra mucize şekilde geldi meleğim
umutsuzluk yokk sakın ha
canım kusmadan bahsetmişsinde yazmadan edemicem
29. haftadayım ve hala kusuyorum zofran isimli ilaç kullanıyorum hala
7 kilo verdim şuana kadar toplam 4 kilo alabildim
ama emin ol senden çok daha kötüleride var
bunlar güzel şeyler rabbim yardımcın olsun
Insallah canim saglikla hayirlisiyla. Bayagi gelmisin masallah eminim bundan sonrada guzel gecer Allahin izniylearkadaslar benimde iki düşüğüm oldu.1.si 6 haftalıktı.2.si 10 haftalıktı...sonra genetiğe gittim ve sonuc mthfr A1298C heterezigot mutasyon...şimdi 27 haftalık ikiz hamileyim coraspin ve clexane 0.4 kullanıyorum.inş sonuna kadar sağlıkla gelebilirim.
Kiyamam yaaa uzulme saglikla gelsin de varsin bu ayda Boyle gecsin canimreglı oldum offfffff umıtler suya dustu
canım bence düşünme aklına getirme çünkü insan düşündükçe kafasında kuruyo. sonra bi bakıyosun aslında senin hiç tahmin ettiğin gibi değil. belki daha bile kötüdür senin düşündüğünden. öyle olsa bile yapacak birşey yok. bu bebek bi şekilde çıkacak:) orada kalacak hali yok. genelde biz bayanlar panik olduğumuz için genel anestezi daha iyi oluyor. hem hastanın hem de dr. un rahat etmesi açısından. ama zaten epiduraldede arada perde oluyor sanırım. görmüyorsun yani kan falan görmeyeceksin herhalde. sadece belki orada dr. ların konuşmalarını duymak seni tedirgin edebilir. kesiyoruz falan gibi. onları da bir şekilde atlatacaksın. bence dediğim gibi hiç düşünme. oluruna bırakmakta fayda var.
o zaman ben mesaj atıyorum..kızlar ilk sayfa elif arkadaşımıza verilsin bilgileri günceller...belki iğne yapımıyla ilgili genel tüyolar yazarız,not şeklinde...ve doktorlarımızıda belki belirtiriz ilk sayfada...böylece yeni gelen arkadaşımız olursa sadece ilk sayfaya bakması yeterli olur...elif arkadaşımız kabul ederse ona devredilsin bu sayfa eğer yönetimce uygun görülürsehttp://www.kadinlarkulubu.com/member.php?u=161632
bu bölümün editörü madamikse mesaj atarsak,ilk sayfa konusunda yardımcı olacaktır diye düşünüyorum..sizde evet derseniz mesaj atalım..böyle listeyi takip etmek zor oluyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?