Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

nazlıcım bana doktor bacağın üst kısmına gelen yerlere vur dedi biraz yanlara kayıyorum ama orta kısımları kaymıyorum tabi bacakta damarlar daha çok belli olduğu için damar olmayan yerlere vuruyoruz kanamada olmuyor sadece benim cildim biraz hassas galiba morarıyor ve bazen şişiyor kolda daha çok oluyordu bacak daha rahat geldi bana ben üç aydan sonra vuramadım göbekten korktum açıkçası bebeklerimizi kolay bulamıyoruz bu nedenlede biraz pimpirikli oluyoruz ne yapalım allaha şükür şu ana kadar bir sorun yaşamadık ufak tekek şeylerde hamileliğimiz tuzu biberi herşey sorunsuz olsaydı güzel olan şeylerin kıymetini nasıl anlardık değilmi herşey gönlünce olsun canım çok öpüldünüzŞeniz

ben bacaktan hiç yapmadım iğneyi.. yaptırmaya hep korktum .. o yüzden göbekten ve koldan vuruyoruz.. birkaç ün kol birkaç gün göbek ..çok şükür kanama morarma acıma da olmuyor bende.. ben göbekten vurduruken göbeğime çok yakın yere değil yan taraflara vuruyoruz o yüzden rahatız evham yapamıyoruz..bene doktorum öyle gösterdi ,göbeğimin üstüne değil belime doğru yanlara diye..bizde hep öyle yaptık

kızlar karyotip sonucum çıkmış sonucum hocadaymış allah izin verirse
perşembe günü gidip görüşeceğiz inş kötü birşey yoktur çok merak ediyorum
aslında daha erken gitmek isterdim ama eşim iş için istanbula gidecek maalesef onu beklemek zorundayım

slm canlarrr bugun tahlıllerım sonucunu aldım tsh yıne yuksek cıkmıs hanı dr dusuge sebep yok falan demıslerdı ya ınsan hastalıgına sevınırmı ıste ben sevındım en azından bu hastalıgın ustune gıderım duye dusunuyorum nılgun baskal dıye bı dr varmıs ŞENNNN SENDE O DR adını vermıssın gıttınmı hıc bılgılendırırsen sevınırımmm opt hepınızı

canım ıns bısey cıkmazda bebısler bır anca once saglıcakla gelırler rabbım yardımcımız olsunnnnn

Arkadaşlar kaçıncı haftaya kadar iğneyi göbekten vurdunuz..20.haftam bitti..Bacağa geçsem diyorum ama tam olarak nereye vurulması gerekiğini de bilmiyorum...

canim benim eve her gun hemsire gelip igne yapiyor.
12. haftadan sonra karnimdan yapamadi. yaptigi zamanda cok aciyodu.
cunku karnim sertlestigi icn SIKAMIYODU. bacaga gectik.
hic acimiyormus bacak ben acir saniyodum. ma acimadi bacaktan devam etmeyi dusunuyorum. bacak tarafinda kalcanin hemen alti distan tarafa vuruyo. acim agrim yok biraz morariyo. insallah bu cabalarimiz bosa cikmaz. bebeklerimizi kucagimiza aliriz :Saruboceq::Saruboceq::Saruboceq:

Merhaba arkadaşlar , nazlı soda konusunu sormuştu ya , ben de aynen yazan arkadaşlar gibi biliyorum..Yani soda değil de "doğal mineralli su " diye satılanlardan içmek gerekiyor ...Ben sık sık içiyorum , sade alıp içine limon sıkıyorum...

Ben de balı merak ediyorum kızlar.. Hamile arkadaşlarım bal yiyor musunuz ? Ya hani bebeklere belli bi yaşa kadar bal verilmiyor ya...Belki saçma olabilir ama ben de o düşünceden hareketle hamileyken yemek zararlı olur mu diye düşünüyorum ....Yemek istediğim halde kafama takıldı , yiyemiyorum...Bu konuda bilgisi olan var mı ?

papatya süreyya bal hakkında bilgim yok ama bende duyduklarımı listeleyeyim sizlerde bilginizi paylaşın
bana zararlı dedikleri;
maydonoz,nane,nar bunlar zararlıymış yaa ben bir türlü doktoruma soramadım unuttum.. bildiğiniz bir zararı varmı..
birde bazı yerlerde okudum balık yiyormusunuz ne sıklıkta bazı balıklar kan pıhtılaşmasını tetikliyormuş..bende korkumdan hepsinden vazgeçtim

umutsevgim, bana nilgün hanımın adını ank. tıp ta ilk kadın doğumcum olan bir prof. tavsiye etmişti ama ben ona değil hacettepeden prof. alper gürlek hocaya gittim, özel muayenehanesi var iyi bir endokrin hekimi, gebeliğim boyunca kadın doğumcuyla ikisine paralel gittim...gebelik öncesi olduğu gibi gebelik süresince de önemli canım troid sorunu, ihmal etme.sevgiler

bal gebelikte önerilmiyor kızlar...yurt dışında yaşayan yakınlarım var onlara da gebelikleri süresince bal yasakmış öyle söylemişlerdi...ben yinede boğazım ağrıdığında filan ılık suya limonla biraz bal ilave ederek içmiştim ama çok fazlada tüketmedim...

maydonoz nane adaçayı düşüğe sebep olduğundan fazlası önerilmiyor gebelikte...narda kabızlığa yol açtığından zararlı gebelik sırasında ama bol bol suyunu içmiştim ben narın...

kızlar yaa bende balıkları sormak istiyorum hangi balıkları yiyorsunuz ya da doğum yapan arkadaşlar hangilerini tükettiler? evet balığın kanı pıhtılaştırdığı söyleniyor ve deniz dibine yakın yaşayan balıkların ağır metal atıkları ve civa taşıdıklarından dolayı onlar da pek tavsiye edilmiyor. ama balıkta omega 3 açısından çok zengin ve bebeğin zeka ve beyin gelişimi için önemli eee biz şimdi hangi balıkları yiyip hangisini yemeyeceğiz. bilgisi olan paylaşırsa sevinirim kızlar. çünkü 4 aylık oldum ve ağzıma daha balık sürmedim zaten başlarda bulandığım içinde yiyemiyordum.

bana da hamilelik öncesi yaşadığınız tecrübeleri, kan phtılaşmasıyla ilgili yaşadığınız sorunları anlatır mısınız? sayfaları dolaşıyorum, soruma cevap bulamadım, daha önce yazdım, kimseden ses çıkmadı. madem aynı soruna sahibiz, lütfen bana da yardımcı olur musunuz?
heterezigot ve homozigot farkıyla ilgili doktorlarınızın görüşünü ve asprin-iğne tercihleri en azından...

Evet canım , adaçayı özellikle çok tehlikeliymiş...Östrojen içeriyormuş...Rahimde kasılmalara neden oluyormuş , bu da düşük tehlikesi demek Allah korusun...Maydanoz da gene idrar söktürücü olduğu için tehlikeli ..Annem sabah programlarında dinliyormuş sürekli , o anlatmıştı...Rastgele bitki çayı içmememiz lazım ...

Balı duymamıştım ama zararlı olabilir diye düşünmüştüm...Gerçekten de öyleymiş...

Balıkta da derin sularda yetişen soğuk su balıkları daha az civa içeriyor diye biliyorum... Somon , uskumru gibi...

Kızlar yaa , bi de kozmetik krem konusu kafama takılıyor...Her zaman kullandığınız ürünleri mi kullanıyorsunuz ? Hamilelikte kozmetik kullanımında da dikkatli olmak gerekiyormuş... A vitamini içeren , kimyasal ürünleri önermiyorlar...Benim bildiğim MD formulations un temizleme jeli var , gebelik ve emzirme dönemine özel..Temizleme jeli olarak onu kullanıyorum ben , güzel bi ürün , baya da uzun gidiyor...Kremlerin içeriğine de bakıyorum A vitamini içermesin diye ama neticede hepsinde kimyasal var..Sonuçta ciltten emilip kana karışıyor , ilaç gibi yani...Kremde tavsiyesi olan varsa yazsın olur mu ?

canım hamilelik öncesi ben böyle bir rahatsızlığım olduğunu bilmiyordum bebek yapmaya karar verdiğimiz zaman yapılan kan testinde homosistein değerinin yüksek çıkması neticesinde gen testi yapıldı ve mthfr 677 heterezigot olduğumu öğrendim ve hamile kalmadan 3 ay önce coraspirin folbiol ve becozym c kullandım hamile kalınca da bu ilaçlara ilaveten 0.2 lik cleaxan iğne kullanıyorum şu anda 15+2 hamileyim ve çok şükür herşey yolunda.
heterezigot homozigota göre daha hafif düzeyde bir kan pıhtılaşması olduğunu, heterezigotta sorunlu olan genin bir taraftan yani ya anneden ya da babadan geldiğini ancak homozigotta her iki taraftanda geldiğini bu yüzden heterezigota göre biraz daha tehlikeli olduğunu biliyorum. canım eksik biliyorda olabilirim benim söyleyebileceklerim bu kadar bu arada senin ki hangisi hetero mu homozigot mu?

benim tahlil sonucunda faktör v G1691A heterozigot formda mutasyon olduğuydu. verdiğin bilgiler için teşekkürler. doktorumla daha görüşmedim ve telaşlandım. geçen sene haziran ayında bebek öldüğü için (öğrendiğimde ölümün üzerinden 3 hafta geçtiğini söylediler ve düşmemişti) kürtaj oldum. tekrar aynı durumu yaşamamak için doktora gittim ve tahlil sonuçlarında bunu öğrendim. ve bilgim olmadığı için telaşlandım...
tekrar teşekkürler...

sevgili papatyacığım bebeklere 1 yaşına kadar balı vermiyorlar çünkü sindirim sistemi daha o balı sindirecek özellikte olmadığı için zararlı bebeğin sindirim sistemi 1 yaşında gelişimini tamamlıyor bu nedenle 1 yaşından sonra veriyorsun ama senin için bu geçerli değil seninin sindirim sistemin normal çalışıyor ve yediklerin bebeğine vitamin olarak geçiyor yani onun sindirim sistemini etkilemiyor ama herşeyi ölçüsünde yemek gerekiyor evet meryemin dediği gibi nane maydanoz adaçayı zencefil bunlar hamilelikte dikkatli kullanılması gereken şeyler benim doktorum 24. haftaya kadar dikkat et demişti yersende çok az yemek gerekiyor sevgiler

Günaydın arkadaşlar, pek yazamasam da sizleri takip ediyorum.
Güzel haberlerinizle umutlanıyorum. Cesaret buluyorum. iyi ki varsınız ve iyi ki tecrübelerinizi buradan paylaşıyorsunuz.
Hepinize güzel bir gün diliyorum :)

canım bende aynı senin gibi pek yazmasamda sürekli takip ediyorum..yazacak bişi bulamıyorum çünkü ben hamile değilim,düşünmüoruz yani henüz..ama bendede var kan pıhtılaşması ve dvt geçirdim:çok üzgünüm:
ama hamile kaldığımda bende iğneyle devam edicem..
hepinizi tanır gibi oldum artık..
hepinizi öpüyorum canlarıma.s.a.s.a.s.a.s.a.s.a.s.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…