Canım ne yazık ki bu rahatsızlığımız için doktorlar arasındada kesin bir tedavi yöntemi yok. Hepsi kendine göre bir yöntem uyguluyor ve hangisinin daha doğru olduğu kimse tarafından çok bilinmiyor. Bende cleaxe 0,4 ve corasprin kullanıyorum. Asprine hamile kalmadan önce başladım, iğneye hamile kalınca. Ve doktorum da kesinlikle aspirini bırakmamı istemiyor. bir ara mide rahatsızlığı geçirdiğim aşamada bile kesinlikle kullanacaksın dedi. Ama burdaki çoğu arkadaşın doktoruda aspirinli tedavi uygulamıyor sadece iğneyle devam ettiriyorlar. Ne yazık ki doktorlarımıza güvenmekten başka çarede kalmıyor bizim için... Hangisi kafana yatıyorsa o doktora gitmeye devam et.. Ama kesin bir reçetesi yok bu rahatsızlığın...
Haklisin, aslinda tup bebek icin gittigim doktoruma guvenmeliyim bence. Cunku coraspin al diyen prof, ben bu mutasyonda igne ya da coraspine gerek duymuyorum sadece folbiol yeterli, sana bu ilaclari baslattiklari icin kesmiyorum diyor ama benim bir kurtajim var. o yuzden, su kanama gecene kadar coraspin almicam. Forumda da cok gordum benim gibi olup igneyle devam edenleri. Allaha emanet, rabbim yavrularimizi bize bagislar insallah.
merhaba canım;
bendede kan pıhtılaşması var,bu nedenle 2 kaybım oldu.3. gebeliğim bu ve clexane 0,4 yanısıra coraspin kullanıyorum.ilk zamanlar 1,5 ay kadar şakır şakır kanamam oldu bu nedenle aspirine ara verdim senin gibi.vücut iğneye adaptasyon sorunu yaşıyor korkma sakın.bende 2 ay sonrası kesildi şükür şimdi oğluşum ve ben iyiyiz,darısı başına :)
Merhaba, cok uzun zamandir sizi takip ediyorum. Bugun de yazmaya karar verdim. Uzun bi hikayem var. esim ve ben akdeniz anemisi tasiyicisi oldugumuz icin subat ayinda pgt ile hamile kaldim. Kalp atisi olmadi, bos gebelikten kurtaj oldum. Yapilan testlerde mthfr 1298 homozigot mutant oldugum ortaya cikti, kromozomlarda sorun yok. Smdi yine pgt ile 5 haftalik hamileyim. Clexan 0,4+folbiol kullaniyordum, kendi doktorum disinda gittigim prof coraspin de kullanmami soyledi fakat 10 gun sonra pembe akintim basladi. Acik renk kan gibi. 3 gundur devam ediyor. Hemen iki doktora gittim, rahimde ya da kesede kanama alani olmadigini, kan sulandiricinin bunu yapabilecegini soylediler. Doktorlardan biri coraspini kes dedi, digeri devam et dedi. Benim durumumu yasamis olan var mi? Ne yapmaliyim? Nolur yardim edin, bebegimi kaybetmek istemiyorum
kızlar bana acil yardım edın.. bende kan pıhtılaşması var bu yuzden 1 kez kurtaj oldum gebeliği yıne tatıldeyken ogrendım sımdı bat tarıgım gene tatıle denk gelıyor olurda hamıle kalmıs olursam denız falan bı zarar verır mıkı acaba cok celıskıde kaldım iğnede kullanıyorum :S
ben sen bir sene oldu diyince tamamını deneyerek geçirdiğini düşündüm doğru senin problemin hormon ve bir yılın çoğunluğunda sağlıklı denemelerin olmamış inşallah iki ay sonra iyi sonuç alırsın bende adet olmayı bekliorum gitmek için.bide aslında düşündüm geç döllenme die ama bakalım gecikirsem bi daha kan veririm.hayırlısı olsun ya inşallah hiç bişeye gerek kalmadan hepimiz iyi haberler alırızcanımcanım benım hamıle kalamama sorunum prolaktınden kaynaklanıo buyuk ıhtımal cunku ılkını ılk ayda hamıle kaldım bu hormon hamılelkte yukselırmıs kurtajdn sonra muhtemeln hıc dusmedı 4 ay sonra falan artık adet duzenımı bozmaya basladı ıkı 3 ayda ben bekledım kendı hatam belkı duzleır olur bole seyler dıye sonra baktm 3.ay aynı hormon tahıllerınde prolaktn 93cıktı dr um bu degerle zaten hamılelık olamaz dedı yanı kım bılır kac aydır bosa beklemısım sonra ılac kullandım bır ayda oyle korundum dustu bır ıkı ay muhtemeln ıyıdı 3.ay baktrdım yıne yuksek sımdı yıne busefer 2 ay kullanıcam ılacı ama korunmayacagım kısmet bakalım yanı 1 seneyı buluo kurtaj olalı eylulde ama saglıklı denedıgım surecım kısa o yuzden hemen tedavı baslamıycam sanrım 2 aya fıkrım degısısrse yumrta takıbıne gıderım belkı ama ablamda 1 seneyı gecmıstı hamıle kaldıgında bı ay klomenle yumurta takıbı yapıldı oda yumrtayı fazla buyuttu kıste dondu ertesı aya ıstemedı ara verdı dr u tedavıye devam edecektı dıer aya gelırsn dedı o ara verdgı ayda hamıle kaldı bıraz daha sabır dıorum sımdılık tedavı ıcın dr umda benım ıstegımle baslıcaktı tedavıye daha erken demıstı oda yınede belkıde vakıt kaybedıorm ama bılmıorum senın için uzuldum aslında erkende bakıılmıs ama kesın yukselmez demesındede bır bıldıgı vardır yınede allahtan ümit kesılmez sıfır degıl degerın gec dollenme olursa yukselebılrde
o piskoloji çok kötü işte benimde sık sık aklıma gelio ya hiç olmazsa ya eşim hiç baba olamazsa ben anne olamazsam yıkıcı bi düşünce hiç düşünmemek lazım ama biz hemen herşeyin en kötüsünü düşünürüz en kötü senaryoyu yazarız:))))) .bu ara bende ii hissediorum burda konuşmak içini dökmek ii gelio önceden pek girme fırsatım olamaıodu bu ara hergün burdayım inşallah hamilelik habewrlerimizi doğum haberlerimizi bebeklerimizle ilgili şeyleride yine burda paylaşırız bide burda herkes biribirine dua edio herkes birbiri için amin dio inşallah dualarımız kabul olurne güzel dostluklar olmuş burda sorunlar bitmiş bebeklerinizi kucagınıza almışsınız inşallah bizde sizin gibi mutlu sona ulasırız nedense benim eskisi gibi hevesimde kalmadı bazen hiç olmıcakmı acaba bile diyorum
canım ben çok sıkıntılı bi tedavi süreci geçirdim bana doktorum üç aşılama hakkın var sonra tüp bebeğe başlıcaz dedi.ilk aşılama negatif çıktı benim piskoloji yerlerde tabi sona ultrasonum biraz karışık çıktı bi ay ara verelim dedi ben o ay doğru düzgün ilişki olmadığı halde hamile kaldım.onuda öğrenişim çok komik geciktim test aldık hep negatif çıkıo ya yaptım bekledim biraz tek çizgi çöpe attım ertesi güm çöp kovasını boşaltıodum teste bi baktım çizgi çift olmuş hemen bi test daha yaptım pozitif çıktı.sona ikinci hamileliğimde doktor üç ay ara verin dedi bende olmuyo die bir ay erken bıraktım korunmayı ama yine adetimden sonra memlekete gittik bi evde kalabalığız bütün aile var dolayısıyla ilişki olamadı ve ben yine hamile kaldım kafayı rahatlatmak lazım ben bunu iki seferde yaşadım ama şimdi kafamı boşaltamıorum bütün dünyam hayatım bu iş oldu bilmiorum ondanmı iki seferdir negatif sonuç alıorum.haklısın canımda insan içine anlatamıo işte bunları bu topikleri bulmak banada iyi geldi çalışıorum ama her fırsatta burayada bakıorum iş arasında:) kurtajın senesi yaklasıtıkca psikoljim bozuluo sanırım o yasadıklarım gelıo sureklı aklıma benım bu aya kadar böyle degıldım bu ay yıne prolaktn sorunu cıkması ve artık uzun zaman gecmesi ilk hamılıklte hemen olup suan olmaması dr umda 2 ay daha deneyın olmazsa tedavıye baslaylım yumurta takıbı yapalım falan dedi ilkinden sonra boyle zorlanacagımı hıc dusunmemestım kısmet boyleymıs senınde çok kötü olmus o beklenen aylar gecmek bılmıo zaten 6 ay cok uzun bır sure siz ne zaman tekrar denemelere baslayacaksınız sımdı ne durumda ayagın ınsallah en kısa surede ıyılesirsin benım su an yumurtlama zamanalrı akıntımdan anlıorum ama bu ay ovulasyn testı bıle yapmadm hıc calısmalarıda eskısı gıbı sık tutmuoruz içimdende gelmio umutsuzluktan sanırım allah vermek ısterse tek ilişkiyle bıle verıo aylardır gun asırıyıda denedım yumurtlama zamanı her gunude denedım olmıcaksa olmuo diip bu ay akışına bıraktım herseyı anlıcagın
kimisi önce başlatıo kimisi sonra onu doktoruna sorsan doktorun daha ii bilir canımbende testi yaptırdım ama bekliorm sonuç henüz çıkmadı, eylülde çıkcak, ona göre başlıcam çalışmalara, inş temiz çıkar diye dua ediyorum, benim merak ettiğim varsa eger, hamilelikte önce mi başlanmalı ilaçlara yoksa hamile kalıncamı ? bilmeden öncesinde hamile kalınırsa sonra ilaca başlansa bişy oluomu acaba arkadaşlar?
kimisi önce başlatıo kimisi sonra onu doktoruna sorsan doktorun daha ii bilir canım
ben gazi üniversitesinde yaptırdım testi sonucumu almaya gittiğimde beni uzun uzadıya bilgilendirdi bu hastalıkla ilgili.ama sonucumu alıp doktoruma gittim ve hamile kalırsamda doktorumla devam edicem tedaviye.testi yaptırdığım yerle bi ilgim kalmadı doktorundan memnunsan bence doktorunla devam et zaten aptt testleri yapılıyomuş sık sık ona göre dozu değiştiriyorlarmış doktoruna bu testleri yapıp yapmadığını sor ona göre karar ver bence.dün doktordaydım rahim toparlanmış mı felan diye bide gebelik öncesi tahlillerimi yapsın diye gittim hiç bişy yapmadı smear yaptı gönderdi, ne alaka anlamadım, 3. ay yasağım bitti , tekrar başlayım çalışmalara die gitmiştim adama ısrarla söyledim toparlanmıştır dedi üşendi heralde sepet kafabir de ben direkt hematolojiye yaptırdım ama sonucumu ailem göndercek , yine aslında hematolojiye sormak istiyorum, kadın doğumcuların çok bilmediğini söylemişlerdi burda , inş. yoktur ama varsa dozunu onların ayarlaması daha iyiymiş, sizce doğrumu bu? siz ne düşünüyorsunuz ?
ben gazi üniversitesinde yaptırdım testi sonucumu almaya gittiğimde beni uzun uzadıya bilgilendirdi bu hastalıkla ilgili.ama sonucumu alıp doktoruma gittim ve hamile kalırsamda doktorumla devam edicem tedaviye.testi yaptırdığım yerle bi ilgim kalmadı doktorundan memnunsan bence doktorunla devam et zaten aptt testleri yapılıyomuş sık sık ona göre dozu değiştiriyorlarmış doktoruna bu testleri yapıp yapmadığını sor ona göre karar ver bence.
canım ben çok sıkıntılı bi tedavi süreci geçirdim bana doktorum üç aşılama hakkın var sonra tüp bebeğe başlıcaz dedi.ilk aşılama negatif çıktı benim piskoloji yerlerde tabi sona ultrasonum biraz karışık çıktı bi ay ara verelim dedi ben o ay doğru düzgün ilişki olmadığı halde hamile kaldım.onuda öğrenişim çok komik geciktim test aldık hep negatif çıkıo ya yaptım bekledim biraz tek çizgi çöpe attım ertesi güm çöp kovasını boşaltıodum teste bi baktım çizgi çift olmuş hemen bi test daha yaptım pozitif çıktı.sona ikinci hamileliğimde doktor üç ay ara verin dedi bende olmuyo die bir ay erken bıraktım korunmayı ama yine adetimden sonra memlekete gittik bi evde kalabalığız bütün aile var dolayısıyla ilişki olamadı ve ben yine hamile kaldım kafayı rahatlatmak lazım ben bunu iki seferde yaşadım ama şimdi kafamı boşaltamıorum bütün dünyam hayatım bu iş oldu bilmiorum ondanmı iki seferdir negatif sonuç alıorum.
merhaba arkadaşlar ben su içmek istiyorum fakat içince mide bulantısı yapıyor bunu yaşayan aranızda var mı ve ne gibi bir çözüm buldunuz?
Arkadaslar merhaba daha once iki dusuk yaptiim icin hamileligi erken öğrenip igneye baslayaacagim adet olmama 8 gun var kan tahlili yaptirdim 3.8 cikti yaninda supheli bolumune girdigi yaziyor gogusler şişti kasik agrim var ara ara sizce hamile olma igtimalim varmi ve igneye pazartesi baslasam sorun olrmu eger hamileysem
merhaba canım, genelde tekrarlayan düşük ile belli ediyor kendini ama yoğun kan pıhtılaşması olanlarda daha farklı şeyler olabiliyor. bildiğim kadarıyla ailede kalp, kan..vb hastalıkları olan, varisleri olan kişilerde pıhtılaşma fazla olabiliyor. adette yoğun pıhtı gelmesi etkilimidir bilemiyorum doktorun daha net cevaplar verir canım.Bu sorunu yaşayan arkadaşlar düşük dışında başka şikayetiniz var mı? Benim adet dönemlerimde hep pıhtı şeklinde geliyor kan.Hatta parça parça kan pıhtıları ve yoğun şekilde 2,3 gün falan geliyor.Bu bir belirti midir sizce??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?