Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

benim de ilk hamileliğim karnımda öldü, o dönem kaç doktora gittim biri bebek yok dedi biri gelişmemiş dedi biri o bebek değil yolksak kesesi sende iki tane dedi derken ölmüş dediler kürtaj oldum sonuçlar genetiğe gitti ve kan koyulaşması çıktı doktorum kürtajdan 40 gün sonra iğne,aspirin ve inofolic kullanmaya başla dedi bende öyle yaptım ve 2 ay sonra hamile kaldım şu anda 7 haftalık hamileyim bebeğimin kalp atışları başlamış her şey yolunda gidiyor çok şükür iğne aspirin ve inofolice devam

Merhaba bende yeni uye oldum 2 aay once kurtaj oldum Kesem vardı yolk sac da ama emriyo olusmadi kesemde 8 haftalik olmasi gerekirken 6 haftada kaldi şimdi tekrar edet diye korkuyorum genetik veya baska biseye baktirmadim bişey çıkar diyede korkuyorum acaba aspirin kullansam tedbir icin

geçen yıl aynısını yaşadım kese 6 haftalık kadar kaldı (zaten yavas gelısıyordu) yolksac vardı ama bebegı gormedık yada dr soylemedı ama hep kalp atısı ıcın gıttık geldık atmayınca 9.hafta basında kurtaj oldum ve 1298 homozgtmusum pıhtılasmam varmıs sebep kesın bu denemıo henuz kromozm bozuklugda olabılr denıo ama sonucta var olan bır sorunu ogrenmıs oldum korkma testlernı yaptır ve gelecege daha net bak en azından bı sonrakı hamılelegınde neler yapman gerektıgını bıl derım gecmıs olsun allah bır daha yasatmasın

Merhaba arkadaşlar,
Bende de MTHFR C677T heterezigot var. Tüp bebek yöntemiyle 3 ay önce ikizlere hamile kalmıştım. O dönem her gün 1 adet coraspin ve 1 adet clexsan iğne oluyordum. 8. haftada tüp bebek doktorum iğneyi 2 günde 1 vurulmamı istedi. 10. haftada bebeklerimden birinin kalbi durdu. Tüp bebek doktorum iğneyle bir ilgisi yok, ikizlerde %10-15 düşükler olur dedi. Şuan 12+2 tek bebeğe hamileyim ve tüp bebek doktorum haftaya iğneyi bıraktıracağını söylemişti. Gittiğim başka bir kadın doğum uzmanı doğuma kadar hergün vurulmamı istedi. Tüp bebek tedavisi gördüğüm için tüp doktorumun söyledikleri benim için önemli. Ama iğneyi bırakmak istemiyorum. Şuan 2 günde 1 iğne oluyorum. Ayrıca, iğneyi vurulmadığım gece gövdemde ve bacaklarımda gerinme ve kasılma oluyor. Bu tarz sıkıntılar yaşayan var mı, yoksa başka birşeyden mi acaba?
Ayrıca, bacaklarından iğneyi vurulanlar bacak göbeğe göre sert olduğu için acıyor mu ve bacağın neresine iğne yapıyorsunuz?
Cevap verirseniz çok mutlu olurum. İnşallah Allah benim ve tüm hamilelerin bebeklerini sağlıklı, hayırlı, analı-babalı kucağına almayı nasip eder.

Canim ben hep gobekten oluyom,dr umbacaktan daha zor oldugunu soyledi ve 30 da sonra karin cok sertlesmisse bacaga gecmemi soyledi

canım slm tekrar hayırlı olsun bende doğum yaptım bebişlerimize uzun ömür versin allah analı babalı büyütsün

canımmm gözünaydın sağlıkla sıhatle büyüt inşallah meleğini sezeryan mı oldun? iğneyi ve corasprin ne zaman kestin doğum hikayenide yaz mutlaka okuyunca sevindirik oldum Allah mutluluğunuzu daim etsin eşinide senide tebrik ederim stresle sevinçle üzüntüyle paylaşımlarla geçti 9 ay desene darısı başımıza

SLM CNM.bende de senin gibi mtfrh 1298 heterozigot var.sen 1düşük yapıp ikincisinde kucağına almışsın.ben senin gibi şanslı değilim.4 düşüğüm var.şuaqn tedavi görüyorum.yapışıklık ve incelik var rahmimde.beğini allah bağışlasın.sağlıkla büyüt cnm.

hiç bir doktora okadar bağlanma bence.ben 2.kürtajdan sonra testlerimi yaptırdım ve bir çok kanpıhtılaşmam çıktı.doktorlar bu konuda çok rahat.bu doktorun yapmak istemiyosa başkasına git.eğitim ve araştırma hastaneleri yapıyolar.senin demene bile gerek yok.2düşüğüm var deyince onlar zaten istiyo yaptırmanı.tekrar bebek düşünmeden kesinlikle testlerini yaptır.inşallah kanpıhtılaşması çıkmaz.sen önlemini alda gerisi Allaha kalmış.geçmiş olsun cnm.

Arkadaslar hamileliğim devam etti 26. Haftamdayım.homozigot mutant için doguma kadar folik asit kullanmam gerekiyor.

Arkadaşlar merhabalar... doktorların dahi bir fikir birliği içinde olmadığı , sebeplerini tam ortaya koyamadıkları bizleri ise yıpratan bir konuda paylaşımda bulunmanızın çok değerli ve önemli olduğunu öncelikle bildirmek isterim.

Benim altı Yaşında bir çocuğum var. Üç düşük yaşadım. İlkinde doktor olabilir , tesadüfidir, denemeye devam dedi. Üç ay sonra ikinci düşüğü yaşadım. Sebeplerini araştırmak için Üniverrsite hocasına gittim. Elime birtakım test isimleri verdi bizim hastanede yaptır dedi
Eşinin test yaptırmasına gerek yok denildi. Yapılan test sonuçlarından pıhtılaşma çıktı. Bir dahaki gebeliğinde iğne tedavisi denildi. Coraspine başlatıldım. Üç ay ara verdim. Kasım ayında yine gebe kaldım öğrenir öğrenmez coraspine ilaveten clexenane 0,6 iğneye başlanıldı.

Buna rağmen önceki gebeliklerimdeki gibi bebek yine gelişmedi, kese büyümedi, yine hüsrana uğradık. Bir başka doktor ise senin anomaliler çok erken haftalarda 5 ve 6. Haftalarda başlıyor, bu haftalardaki engeller kromozom bozukluğundan kaynaklanır, pıhtılaşmadan değil dedi. Kürtaj yapacağız ve düşük materyalı üzerinden genetik inceleme yaptıracağız dedi.

Geçtiğimiz hafta kürtaj oldum sonuçları bekliyorum. Sebebi anlamak bana üç düşüğe mal oldu sözde hocalara da gitmeme rağmen
Halen aydınlanmış değiliz. Bu süreç çok yıpratıcı ama hekimler anlamıyorlar. Pekala ikinci düşükten sonra da eşmin ve benim kromozomlarına bakılabilrdi.

Tabi ki Yaradan ol demeyince hiçbirşey olmuyor ama ben doktorları yetersiz buluyorum, araştırma işi bizlere düşüyor.

Naçizane kanaatim böyle , şimdilik hoşçakalın...

saglikli bir cocugun oldugu icin kromozom analizine pek bakmazlar.benim durumuma benziyor durumun.benim de 6 yadinda kizim var.bize kromozom analuzine bakildi.sonuc iyi cikti.sizin de iyi cikar sonucunuz cunku cocugunuz var.ben de arada uc dusuk yaptim. 7,15,6 haftalik.suan 32 haftalik hamileyim.0,4 clexan kullaniyorum.6 haftalik kaybimda da igne kullanmistim.pes etmek yok
arastirmaya ve iyi dr bulma cabalarina devam et.gecmis olsun.

merakimdan birsey sormak istiyorum.bebeklerden.birinin.kalbi durunca nasil.mudahele ediliyor bevege.tek bebek vucuttan.alinabiliyor mu.cok.merak ettim.gecmis olsun.ben de duymustum ikizlerde boyle durumun cok yasandigini.
bence de igneni birakmamalisin.hatta gun asiri degil hergun yapmalisin.benim 677 ve 1298 heterozigotum var.benim.dr um da 20. haftada biraktiracagini soyledi ama ben birakmadim ikna ettim dr umu.dedim ki:ignenin gucube kendimi oyle cok inandirdim ki bu kez igneyle dogum yapabilecegime inandirdim.kendimi.igneyi birakirsam birsey olmuycaksa bile psikolojik olarak birsey olur muhakkak dedim ona ve ikna ettim.sen de boyle yap ve onu ikna et bence.tup bebek dr un senin hamileligini saglamis ve isi bitmis bence.istersen diger dr a devam edebilirsin artik.bu arada ben 32. haftamdayim dr um.hala birakmami istiyo igneyi.ama ben doguma kadar kullanmak istedigimi belirttim tekrar.
igneyi esim yapiyor.kolumdan.yapiyor cok rahat oluyor.senin yapanin.yoksa mecbur bacaga gececeksin.elini pantolonunun cebine koydugunda nereye geliyorsa elin igneyi oraya yapacaksin.ama sen dah gobekten yapabilirsin.karnin cok gergin degildir henuz.
igneni gun asiri yapmaya devam edeceksen yapmadigin.gun limon suyu ic ve bir kivi ye bence.

ben suan 17+6 yim.
igneye dr.um hala gobekten devam edebilecegimi soyledi. koluma tek basima yapamiyrm. birinin tutmasi gerekiyr. gecenlerde gobegimi acitinca bacagimda denedim. bacaga igneyi soran arkadasim icin yazayim dedim.
en az gobek aciyr. cidden en cok da bacak. ama yapacak birsey yok. kasigindan 4 parmak asagisi ile diz kapaginin 4 parmak yukarisi arasinda kalan bolgeye yapabilirsin. ama yumusak yer olacak. kasa olmayacak. onun icin bacagin ic kismina yapacaksin cnm.

buarada benim de iki degerim heterozigot. hem coraspirin iciyrm hem de 0.4 luk igne. dr.um igneye doguma kadar devam dedi.

merhaba canım evet sezaryen oldum iğneyi birgün önce kesti doktorum coraspini 30. haftadan sonra zaten çokta içmiyodum aradabir içiyodum Allah herkese nasip etsin zor bir süreçti ama çok şükür hallettik darısı sizlerin başına olsun...yılmayın üzülmeyin stres yapmayın :)

Benimde 27 aralıkta eşimle genetik testimiz olucak, kanpıhtılaşması için test sonucumu alamadım ama çok heyecanlıyım acaba sonuç ne olucak diye, sizlerin verdiğiniz bilgiler bana ışık oldu.

merhaba öncelikle çok geçmiş olsun .bana kalırsa doktora sormadan ilaç kullanmamalısın genetiğe git belki de bir şey yoktur boş kese durumuda artık neden kaynaklanıyorsa o kadar çok ki etrafta içini ferah tut ve genetiğe git sorunun belli olur ve böylece önlem almaya çalışırsınız tabi hiç bir şeyin kesinliği yok rabbim nasip ederse oluyor inşallah isteyen herkesede kucağına almayı nasip eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…