- 18 Ekim 2012
- 2.872
- 405
- 173
3 faktorumdede pihti vardi.biri b12 kulanarak biri folik asit kulanarak biride kan sulandirici kulanarak engelenitomus bu arada drm huseyin cevik izmirde siddetle tavsiye ederim arkadaslar
benim de ilk hamileliğim karnımda öldü, o dönem kaç doktora gittim biri bebek yok dedi biri gelişmemiş dedi biri o bebek değil yolksak kesesi sende iki tane dedi derken ölmüş dediler kürtaj oldum sonuçlar genetiğe gitti ve kan koyulaşması çıktı doktorum kürtajdan 40 gün sonra iğne,aspirin ve inofolic kullanmaya başla dedi bende öyle yaptım ve 2 ay sonra hamile kaldım şu anda 7 haftalık hamileyim bebeğimin kalp atışları başlamış her şey yolunda gidiyor çok şükür iğne aspirin ve inofolice devam
Merhaba bende yeni uye oldum 2 aay once kurtaj oldum Kesem vardı yolk sac da ama emriyo olusmadi kesemde 8 haftalik olmasi gerekirken 6 haftada kaldi şimdi tekrar edet diye korkuyorum genetik veya baska biseye baktirmadim bişey çıkar diyede korkuyorum acaba aspirin kullansam tedbir icin
Merhaba arkadaşlar,
Bende de MTHFR C677T heterezigot var. Tüp bebek yöntemiyle 3 ay önce ikizlere hamile kalmıştım. O dönem her gün 1 adet coraspin ve 1 adet clexsan iğne oluyordum. 8. haftada tüp bebek doktorum iğneyi 2 günde 1 vurulmamı istedi. 10. haftada bebeklerimden birinin kalbi durdu. Tüp bebek doktorum iğneyle bir ilgisi yok, ikizlerde %10-15 düşükler olur dedi. Şuan 12+2 tek bebeğe hamileyim ve tüp bebek doktorum haftaya iğneyi bıraktıracağını söylemişti. Gittiğim başka bir kadın doğum uzmanı doğuma kadar hergün vurulmamı istedi. Tüp bebek tedavisi gördüğüm için tüp doktorumun söyledikleri benim için önemli. Ama iğneyi bırakmak istemiyorum. Şuan 2 günde 1 iğne oluyorum. Ayrıca, iğneyi vurulmadığım gece gövdemde ve bacaklarımda gerinme ve kasılma oluyor. Bu tarz sıkıntılar yaşayan var mı, yoksa başka birşeyden mi acaba?
Ayrıca, bacaklarından iğneyi vurulanlar bacak göbeğe göre sert olduğu için acıyor mu ve bacağın neresine iğne yapıyorsunuz?
Cevap verirseniz çok mutlu olurum. İnşallah Allah benim ve tüm hamilelerin bebeklerini sağlıklı, hayırlı, analı-babalı kucağına almayı nasip eder.
yaptim canim sen naptin
canım slm tekrar hayırlı olsun bende doğum yaptım bebişlerimize uzun ömür versin allah analı babalı büyütsün
bende mtfrh 1298 a heterozigot
geçen yıl testleirmi yaptırmıştım 1 düşüğüm oldu daha sonra 8 ay dan sonra tekrar hamile kaldım ve 20 gün önce bebeğimi kucağıma aldım bu forum sayesinde çok şey öğrendim.
umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin ve herkesin sözüne de bakmayın neye inanıyorsanız onun arkasında olun. bana abarttığımı söyleyen çok oldu. doktorlar bile.. ama ben bu konunun peşine düşmeseydim bu sorunumu bilemeyecektim.. doktorunuzu iyi belirleyin..
coraspin ve iğne şart bu durumda herkese geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız...
arkadaşlar bu bir sene içinde iki kaybım oldu .Biri 8 haftalık boş gebelik ilaçla düşük yaptım diğeri ise geçtiğimiz ay oldu 6 haftalık bozulmuş kese kürtajla sonlandrıldı. Tıpta bi hocayla görüştük genetik testler için bana gerek yok 10 haftaya kadar ilerlememiş bile bu bebekle ilgili bir sorundan kaynaklanıyor 10 haftadan büyük olsaydı o zaman farklı düşünürdük dedi. iki kayıpta bu testler yapılmıyor üçü bekleyelim dedi. Yalnız ben üçüncüyü yaşamak zorunda mıyım? burda o kadar cok örnekleri var hepsini okudum sorun pıhtılaşmadan kaynaklanıyor. Valla kafam çok karıştı. Tavsiye üzerine gittik doktora çokta güzel izah etti herşeyi arıntısına kadar anlattı. Pıhtılaşma sorunu olabilir mi dedim onada çocuklugundan beri gözünün önüne getir hayatını bi düşün yaralandın kanın aktı aktı durmadı yada kolun bacağın şişti morardı mı? ee yok o zaman bu sorunda yoktur. Peki bu bebekler neden gelişmiyor. Bu defada mutlaka hücre bölünmesi sırasında bir sorun oluşmuştur vücut mükemmeli aradıgından gelişim sonlanıyor dedi..
peki ama ben bir kaybı anlarımm ama iki kayıp olunca insan sebep arıyor. İki kere üstüste sorunlu hücreler mi birleşiyor yoksa bu bebeklerin gelişimini engelleyen bir sebep mi var*
kafam allak bullak....
tekrar hamile kalınca yaşayacağım korkuları şimdiden hissedebiliyorum..
doktora mail attım en azından pıhtılaşma testlerini yaptıralım die bakalım ne cevap verecek..
bi taraftan hocayı dinle yılların doktoru bi bildigi var dır diyor diğer tarafım burda okudukların canlı şahitler yaşayanlar var onlar sorunlarını buldu tedavilerini oldu bebeklerini aldılar kucaklarına diyorum. ,
of ofofofo arkadaşlar ne yapayım tıkandım kaldım..
arkaşlar 3.5 yıllık evliyim 3.cü düşükte rahimde perde olduğu anlaşıldı rahim filmi çekildi geniş tabanlı septum Y harfi şeklinde rahim göründü, genetik testlerimizde sorun yoktu MTHFR (A1298C) : Homozigot Mutant bulundu ,kan pıhtılaşması çıktı, rahimde yapışıklık oluşmuştu. 2012 aralık ayı laparoskopi ve histereskopi opersayonu geçirdim. rahimde perde alındı yapışıklıklar giderildi. 3 ay sonra çektirdiğim rahim filminde rahim genel olarak genişlemiş ama yine yapışıklık oluşmuştu. doktorum hamile kalmaya engel bir yapışıklık değil dedi. 2013 haziran ayında hamile kaldığımda sizinle paylaşmak istedim sevincimi ama bu seferde emriyo görünmedi yüksek ihtimalle boş gebelik dedi doktorum. bu arada araştırma hastahanesinin prof. doktorunun muayenehanesine gitmekteyim. acaba hangi nedenden diye çok düşünüyorum ve araştırıyorum. Her işte bir hayır vardır, ben umudumu kaybetmedim, sizde kaybetmeyin.
saglikli bir cocugun oldugu icin kromozom analizine pek bakmazlar.benim durumuma benziyor durumun.benim de 6 yadinda kizim var.bize kromozom analuzine bakildi.sonuc iyi cikti.sizin de iyi cikar sonucunuz cunku cocugunuz var.ben de arada uc dusuk yaptim. 7,15,6 haftalik.suan 32 haftalik hamileyim.0,4 clexan kullaniyorum.6 haftalik kaybimda da igne kullanmistim.pes etmek yokArkadaşlar merhabalar... doktorların dahi bir fikir birliği içinde olmadığı , sebeplerini tam ortaya koyamadıkları bizleri ise yıpratan bir konuda paylaşımda bulunmanızın çok değerli ve önemli olduğunu öncelikle bildirmek isterim.
Benim altı Yaşında bir çocuğum var. Üç düşük yaşadım. İlkinde doktor olabilir , tesadüfidir, denemeye devam dedi. Üç ay sonra ikinci düşüğü yaşadım. Sebeplerini araştırmak için Üniverrsite hocasına gittim. Elime birtakım test isimleri verdi bizim hastanede yaptır dedi
Eşinin test yaptırmasına gerek yok denildi. Yapılan test sonuçlarından pıhtılaşma çıktı. Bir dahaki gebeliğinde iğne tedavisi denildi. Coraspine başlatıldım. Üç ay ara verdim. Kasım ayında yine gebe kaldım öğrenir öğrenmez coraspine ilaveten clexenane 0,6 iğneye başlanıldı.
Buna rağmen önceki gebeliklerimdeki gibi bebek yine gelişmedi, kese büyümedi, yine hüsrana uğradık. Bir başka doktor ise senin anomaliler çok erken haftalarda 5 ve 6. Haftalarda başlıyor, bu haftalardaki engeller kromozom bozukluğundan kaynaklanır, pıhtılaşmadan değil dedi. Kürtaj yapacağız ve düşük materyalı üzerinden genetik inceleme yaptıracağız dedi.
Geçtiğimiz hafta kürtaj oldum sonuçları bekliyorum. Sebebi anlamak bana üç düşüğe mal oldu sözde hocalara da gitmeme rağmen
Halen aydınlanmış değiliz. Bu süreç çok yıpratıcı ama hekimler anlamıyorlar. Pekala ikinci düşükten sonra da eşmin ve benim kromozomlarına bakılabilrdi.
Tabi ki Yaradan ol demeyince hiçbirşey olmuyor ama ben doktorları yetersiz buluyorum, araştırma işi bizlere düşüyor.
Naçizane kanaatim böyle , şimdilik hoşçakalın...
Merhaba arkadaşlar,
Bende de MTHFR C677T heterezigot var. Tüp bebek yöntemiyle 3 ay önce ikizlere hamile kalmıştım. O dönem her gün 1 adet coraspin ve 1 adet clexsan iğne oluyordum. 8. haftada tüp bebek doktorum iğneyi 2 günde 1 vurulmamı istedi. 10. haftada bebeklerimden birinin kalbi durdu. Tüp bebek doktorum iğneyle bir ilgisi yok, ikizlerde %10-15 düşükler olur dedi. Şuan 12+2 tek bebeğe hamileyim ve tüp bebek doktorum haftaya iğneyi bıraktıracağını söylemişti. Gittiğim başka bir kadın doğum uzmanı doğuma kadar hergün vurulmamı istedi. Tüp bebek tedavisi gördüğüm için tüp doktorumun söyledikleri benim için önemli. Ama iğneyi bırakmak istemiyorum. Şuan 2 günde 1 iğne oluyorum. Ayrıca, iğneyi vurulmadığım gece gövdemde ve bacaklarımda gerinme ve kasılma oluyor. Bu tarz sıkıntılar yaşayan var mı, yoksa başka birşeyden mi acaba?
Ayrıca, bacaklarından iğneyi vurulanlar bacak göbeğe göre sert olduğu için acıyor mu ve bacağın neresine iğne yapıyorsunuz?
Cevap verirseniz çok mutlu olurum. İnşallah Allah benim ve tüm hamilelerin bebeklerini sağlıklı, hayırlı, analı-babalı kucağına almayı nasip eder.
merhaba canım evet sezaryen oldum iğneyi birgün önce kesti doktorum coraspini 30. haftadan sonra zaten çokta içmiyodum aradabir içiyodum Allah herkese nasip etsin zor bir süreçti ama çok şükür hallettik darısı sizlerin başına olsun...yılmayın üzülmeyin stres yapmayın :)canımmm gözünaydın sağlıkla sıhatle büyüt inşallah meleğinisezeryan mı oldun? iğneyi ve corasprin ne zaman kestin doğum hikayenide yaz mutlaka okuyunca sevindirik oldum Allah mutluluğunuzu daim etsin eşinide senide tebrik ederim stresle sevinçle üzüntüyle paylaşımlarla geçti 9 ay desene darısı başımıza
Merhaba bende yeni uye oldum 2 aay once kurtaj oldum Kesem vardı yolk sac da ama emriyo olusmadi kesemde 8 haftalik olmasi gerekirken 6 haftada kaldi şimdi tekrar edet diye korkuyorum genetik veya baska biseye baktirmadim bişey çıkar diyede korkuyorum acaba aspirin kullansam tedbir icin
protrombin. Fibrinojen mthfr bu ucunde var ve hangisi hangusinw bilmiyorum ama bu ucunu b12 foluk asit coraspin ve fraxciparine 0,6 kulandimhangi genler hangi ilacla engelleniyormus peki.aciklama yapar misin lutfen.
Aminnn canim cok sukur alah isteyen herkeze versin inscanım slm tekrar hayırlı olsun bende doğum yaptım bebişlerimize uzun ömür versin allah analı babalı büyütsün
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?