yeni basladim igneye artik her gün aksam saatt 8 vuruyorum ayni saate vurulamk cok önemliymis tesekkür ederim.birsey olacagini sanmiyorum ben.
ancak anladigim kadariyla igneni ayni saatte yapmiyorsun.igneyi ayni saatte yapmak gerekiyor bilgin.olsun.unutma ihtimaline karsi saatini kurabilirsin.ayrica yatmadan once yaparsan iyi olur bence.
arkadaşlar merhaba. bu pıhtılaşma sorunu araştırma hastanelerinde yapılıyor diye EGE ye gittik fakat çok zorluklarla karşılaştık. neredeyse testleri yaptıramadan geliyorduk. burda defalarca sormama rağmen kimseden net bir cevap alamadım. araştıma hasanesine gitmek için ne yapılıyor ne yapmak gerekli diye. fakat sadece gittim test yaptırdım cevapları vardı. ben düşük yaşayıp araştırma hastanesne gitmek isteyenlerin benim çektklerimi çekmemeleri için detaylı anlatacağım.
ilk gittiğinizde, (kadın hastalıkları bölümüne 1 gün önceden sadece randevu alarak) hamile olup olmadığınızı anlamak çin Bhgc testi yapıyorlar. akşama doğru sonuç çıkıyor, ayrıca ultrasona yönlendiriyorlar. bunların sonucuna göre bizi birhocaya yönlendireceklerini soylediler. öğrendiğimize göre hocaya yollayıp hoca genetik bölümüne yada inferteliteye yolluyormuş. bunun içinde once hocanın özel muayenehanesinden randevu alıp 300Tl yatırmanız gerekiyormuş. sadece hamile olmadığınız testle!!!!!! özellikle il dışından gelenler için bu durum çok can sıkıcı. sonucumuz saat 3 bile çıkmamıştı. zar zor sonuç göstereceğimizi söyleyip tekrar aynı doktora gittik fakat ALLAHTAN doktor değişmişti. binlerce kez razı olsun ordaki bir hemşire inferteliteye sevk edelim dedi. genç doktor sevk etti. YANİ HOCAYA GÖRÜNMEYE GEREK KALMADI... neyse inferteliteye gittik, anlattık durumu, ordaki hemşire tekrar test yolladı. genetik , immunoloji,ve hematolojye. zar zor tekrar kan alma sırası alp son dakikada kanları teslim ettik. allahtan yanımda son smear testimi götürmüştüm. bana tekrar adetliyken gelip test yaptıracaksın dedi, başka şehirden geliyoruz ordan yaptıralım dedik kabul etmediler. eşimide spermotogram istdiler taaa marta gün verdiler. eğer gidecekseniz elinizde mutlaka
1- 2-3 gün öneden yapılmış gebelik testi( gebe olmamalısınız)
2. smear sonucu
3. eğerki bi ultason sonucu götürüseniz hatta bence adetliyken de test yaptırabilirseniz ve eşinizde daha önce ürolujiye görünürse, testini yaptıtrsa biizm gibi belki rezil olmazsınız.
sizlere de bu zorlukları çıkardılar mı? işin garibi sonuçları bile hastane içinden alıyorsunuz internetten değil.. daha önce 2 düşük yaptım ve iksinde de kalp atımı olmadığı için kürtajla alındı.
clexane kullanıyorum 3. gebeliğim ilk kez doğum yapacam kısmetse nisan sonu gibi ama doktorum şmdiden sezeryana hazırlıyo beni normel doğum riskli diyo ama intrnette araştrdm normal doğum öneren doktorlar da var kafam çok karışık sanırım normal doğuma cesaret edemeyecegm...arkadaşlar clexane 'ı hamileliği boyunca kullanıp normal doğum yapanlar var mı içinizde? iğneyi ne zaman kestiniz. malum normal doğumun ne zaman başlayacağı belli olmaz.. kafam karısık
merhaba bucu2 spinal anestezi olmuşsun bi yerde okudum kan pıhtılşması olan kişilere uygulanmamalıdır diyor. hatta bir çok gebelik sitelerinde. benimde kafam karıştı ya epidural ya spinal olucam doktoruma sorucam artık
Canım diyetinden bahseder misin biraz? nelere dikkat ediyorsun? ne yiyorsun ne yemiyorsun mesela?
sağol canım cevabın için, öyle böyle bitti zaten bu ay adetim, inşallah bidahaki ay hamile kalırım da adet fln olmam
Ben de illaki sezeryan ya da illaki normal doğum demiyorum walla, en sağlıklısı en hayırlısı hangisi olacaksa o olur diyorum. Gerçi kürtajda çektiğim suni sancıdan sonra kesinlikle normal doğum istemem diyordum ama, şimdi hayırlısı diyorum...
Birde sana balık yağını soracağım, onu ne zaman kullanmaya başladın sen? ben sadece coraspin+folbiol+benexol kullanıyorum, omegayı ne zaman kullanmalıyım acaba? başka kullananlar da duydum.
Çok soru sordum ama bir de clexanın dozunu arttırdı demişsin ya, yeterli gelip gelmediğini kan tahlili ile takip etti mi doktorun?
KIZLAR SORMAK İSTEDİĞİM KAN SULANDIRICI İĞNE YADA ASPİRİN YADA KULLANDIĞINIZ DİĞER İLAÇLARI GENETİKTEKİ doktorlar MI ÖNERDİ YOKSA kadin DOĞUM UZMANINIZMI ÖNERİYOR? BENİMDE 2 DÜŞÜĞÜM OLDU VE MTHFR C677T HETERİZİGOT SAPTANDI GENETİKTEKİ doktor SADECE FOLİK ASİT KULLANMAYA BAŞLARSAN PLANLI BİR GEBELİK İÇİN ÖNEMLİ DEDİ AMA DİĞER İLAÇLAR İÇİN BİRŞEY DEMEDİ BENDE KROMOZOM ANALİZLERİMİZİ YAPTIRDIĞIMIZ GENETİK DOKTORUNA SORDUM ODA KAN SULANDIRICIYA YADA İĞNEYE GEREK YOK DEDİ kadin DOĞUMCUN GEREK GÖRÜRSE BAŞLARSIN DEDİ.SİZİNKİLERİ KİM ÖNERDİ?????
kızlar ben de clexan kullanıyorum ...kendim yapıyorum göbekten ama bazen morarıyor...ve içinde beze gibi birşey kalıyor....çok korkuyorum vicuduma yayılmıyo ilaç diye....iyice piskopata bağladım iğnenin havasını aldırırken 1 damlasını bile boşa gidermek istemiyorum....kendi kendime öğrendim göbekten yapmayı kimse göstermedi...okuduklarıma göre uyguldım....çok tedirginim....
Mrb arkadaşlar bende 1yıl içinde iki kere bebeklerimi kaybettim biri 22 haftalıktı sonlandırıldı böbrekleri hiç gelişmedi ve suyu tamamen bitti. 6ay arayla diğerine hamıle kaldım bu sefer boş gebelik nedeniyle sonlandırıldı. Ege unı. Genetik tıp anabilim dalı ne kadar sizde sorun yok bebekte olan sorun nedeniyle desede ısrarla kan pıhtılaşma testi yaptırdım ve kan pıhtılaşması oldugu anlaşıldı. Bizim doktorlarımız çok duyarsız. şimdi 5 haftalık hamıleyim. 12 gündür clexa vuruluyorum. Ve yaklaşık 3aydır cosaspirin içiorum. 4+1 de keseyi gördük 12sinde kontrolüm var. Ama halen korkularımı yenemiorum. Bu iğneleri kullanıp sağlıklı bebeğimi kucağına alanlar başka önerileriniz varmı yapmam gereken.
merhaba cnm,
benimde ilk zamanlar çok morarıyodu buz koyup sonra yapıyodum bi iki kez soğuk yanığı yaptım son bi kaç aydır zaten çatlaklar için badem yağı sürüyodum onu sürüp yapmaya başladım iğneyi hem daha az acıdı hemde morarma olmuyo artık zaten zamanlada alışıyosun canım
merhaba arkadaşlar bende iğneyi göbek çevremden yapıyorum doktorum böyle önerdi bazen morarma,kızarma ve sızlama oluyo bazen de hiç biri olmuyo bilginiz varmı kızlar ha birde hergün aynı saat de yapmak önemlimidir dr önemli olmadıgını söledi sizin aldıgınız bilgiler nasıldır.
arkadaşlar merhaba. bu pıhtılaşma sorunu araştırma hastanelerinde yapılıyor diye EGE ye gittik fakat çok zorluklarla karşılaştık. neredeyse testleri yaptıramadan geliyorduk. burda defalarca sormama rağmen kimseden net bir cevap alamadım. araştıma hasanesine gitmek için ne yapılıyor ne yapmak gerekli diye. fakat sadece gittim test yaptırdım cevapları vardı. ben düşük yaşayıp araştırma hastanesne gitmek isteyenlerin benim çektklerimi çekmemeleri için detaylı anlatacağım.
ilk gittiğinizde, (kadın hastalıkları bölümüne 1 gün önceden sadece randevu alarak) hamile olup olmadığınızı anlamak çin Bhgc testi yapıyorlar. akşama doğru sonuç çıkıyor, ayrıca ultrasona yönlendiriyorlar. bunların sonucuna göre bizi birhocaya yönlendireceklerini soylediler. öğrendiğimize göre hocaya yollayıp hoca genetik bölümüne yada inferteliteye yolluyormuş. bunun içinde once hocanın özel muayenehanesinden randevu alıp 300Tl yatırmanız gerekiyormuş. sadece hamile olmadığınız testle!!!!!! özellikle il dışından gelenler için bu durum çok can sıkıcı. sonucumuz saat 3 bile çıkmamıştı. zar zor sonuç göstereceğimizi söyleyip tekrar aynı doktora gittik fakat ALLAHTAN doktor değişmişti. binlerce kez razı olsun ordaki bir hemşire inferteliteye sevk edelim dedi. genç doktor sevk etti. YANİ HOCAYA GÖRÜNMEYE GEREK KALMADI... neyse inferteliteye gittik, anlattık durumu, ordaki hemşire tekrar test yolladı. genetik , immunoloji,ve hematolojye. zar zor tekrar kan alma sırası alp son dakikada kanları teslim ettik. allahtan yanımda son smear testimi götürmüştüm. bana tekrar adetliyken gelip test yaptıracaksın dedi, başka şehirden geliyoruz ordan yaptıralım dedik kabul etmediler. eşimide spermotogram istdiler taaa marta gün verdiler. eğer gidecekseniz elinizde mutlaka
1- 2-3 gün öneden yapılmış gebelik testi( gebe olmamalısınız)
2. smear sonucu
3. eğerki bi ultason sonucu götürüseniz hatta bence adetliyken de test yaptırabilirseniz ve eşinizde daha önce ürolujiye görünürse, testini yaptıtrsa biizm gibi belki rezil olmazsınız.
sizlere de bu zorlukları çıkardılar mı? işin garibi sonuçları bile hastane içinden alıyorsunuz internetten değil.. daha önce 2 düşük yaptım ve iksinde de kalp atımı olmadığı için kürtajla alındı.
slm arkadaslar 4 haftalik hamileyim bugun unuturak 2 defa kann sulandirici igne vurdum ´cok korkuyorum zarari olmusmudur lütfen yardimci olurmusuz ...
clexane kullanıyorum 3. gebeliğim ilk kez doğum yapacam kısmetse nisan sonu gibi ama doktorum şmdiden sezeryana hazırlıyo beni normel doğum riskli diyo ama intrnette araştrdm normal doğum öneren doktorlar da var kafam çok karışık sanırım normal doğuma cesaret edemeyecegm...
clexane kullanıyorum 3. gebeliğim ilk kez doğum yapacam kısmetse nisan sonu gibi ama doktorum şmdiden sezeryana hazırlıyo beni normel doğum riskli diyo ama intrnette araştrdm normal doğum öneren doktorlar da var kafam çok karışık sanırım normal doğuma cesaret edemeyecegm...
yeni üyeyim bende arkadaşla hep okuyordum ama dayanamadım katıldım
bütün yorumları okuyamıyorum
bi sorum olacak
benim 2 düşüğüm oldu testleri yaptırdık
MTHFR MUTASYON ANALİZİ (A1298C) HETEROZİGOT 1298AC çıktı
bügün yeniden hamile olduğumu öğrendim
ne zaman doktora gitmeliyim?
iğne kese görmeden başlanıyormu?
hoşgeldin topraaaammmerhabalarrr bende aranıza yenı katıldım. hep takıp edıyordum ama ılk defa yazıyorum. benımde proteın s degerım yuksek cıkmıs. proteın s degerı yuksek cıkanlar varmı
merhaba smyrna ,sanırım izmirdesin bende izmirdeyim .clexane 0,6 kullanıyorum.Seni mayıs annelerine bekleriz.
merhabalarrr bende aranıza yenı katıldım. hep takıp edıyordum ama ılk defa yazıyorum. benımde proteın s degerım yuksek cıkmıs. proteın s degerı yuksek cıkanlar varmı
canım benım gecen ay bakıldı 216 falan cıktı degerım. dıger testlerde yapıldı hersey normal bı tek proteın s degerı yuksek cıktı. doktor hamıle kalır kalmaz gel ıgne vurulcaksın dedı. sen nasıl bı dıyet uyguladın canımmcanım o değişken bir değer benimde yüksek çıkmıştı sonra 4 ay sonra tekrar bakıldı normal çıktı hemde ilk 308 di 4 ay sonra 87 çıktı okadar farklı yanidoktorun ne dedi peki..başka tahlilde bakıldı mı genetiklerine falan diğer sonuçların nasıl? proteinden kısıtlı diyet işe yarıyor olabilir ben denemiştim 4 aylık süreçte belki o sonucumu etkilemiş olabilir diye düşünüyorum
canım benım gecen ay bakıldı 216 falan cıktı degerım. dıger testlerde yapıldı hersey normal bı tek proteın s degerı yuksek cıktı. doktor hamıle kalır kalmaz gel ıgne vurulcaksın dedı. sen nasıl bı dıyet uyguladın canımm
Ami insallah canimmerhaba bende de heterozigot cıktı ve iki düşük yaşadım şimdi hamileyim iğne ve coraspin kullanıyorum inşallah rabbim kucagıma almayı danasip eder
Bendr 0,4 clexani saba aksam vuruldum 9 ay boyunca ki bendede sqdece mthfr1298 hetero vardicanım senin sadece mthrf 677 heterezigot değil miydi neden 0,6 kullanıyosun ki genelde 0,4 kullanılıyor.ben seni 0,4 kullanıyor sanıyordum.corasprinde içiyo musun peki?
slm arkadaşlar tekerarlayan düşüklerden dolayı yaptırdığımız mutasyon araştırmasının sonucu çıktı ama bişi anlamadık yorumlayabilirmisiniz şimdiden teşekkürler... sonuç alarak yazan yeri yazıyorum hasta MTHFR C677T ,MTHFR A1298C ve Faktor XIII (V34L) mutasyonlarını HETEREZİGOT Plasminogen Activatör Inhibitör PAI-4G/5G mutasyonuda HOMOZİGOT olarak taşımaktadır.
slm arkadaşlar tekerarlayan düşüklerden dolayı yaptırdığımız mutasyon araştırmasının sonucu çıktı ama bişi anlamadık yorumlayabilirmisiniz şimdiden teşekkürler... sonuç alarak yazan yeri yazıyorum hasta MTHFR C677T ,MTHFR A1298C ve Faktor XIII (V34L) mutasyonlarını HETEREZİGOT Plasminogen Activatör Inhibitör PAI-4G/5G mutasyonuda HOMOZİGOT olarak taşımaktadır.
hoşgeldin topraaaammprotein s bana bakılmadı. Doktorun ne yorum yaptı bunun için?
kızlar bende gebeyim ilk gebeliğim 15 haftadayım..bi sorun yok şimdilik ama nette araştırıken pıhtılaşma sebebiyle bebek kaybedildiğini öğrendim..gebelik piskolojisi malum pinpirikli oluyo insan merak ettiğim şu pıhtılaşma olduğunu nasıl anlıyorsunuz?birde bebekler genellikle kaçıncı haftalarda kaybediliyor?doktorum bu konuda bana bilgi vermedi testte yapmadı,bende öğrenmek istedim burdaki arkadaşlardan şimdiden teşekkürler..
Ami insallah canim
Bendr 0,4 clexani saba aksam vuruldum 9 ay boyunca ki bendede sqdece mthfr1298 hetero vardi
Aslinda uzun bi cevap yazmistim ama sildim kafani daha fazla karistirmayayim diye. Sana kisaca sunu yazayim pihtilasma var ve bizler gibi igneyle bebisine kavusursun insallah saglikli bi sekilde.
sunu da belirteyim hangi degerler olursa olsun bir tedavi yontemi var hepimiz icin ayni yontem. O da igne
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?