Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhabalar benimde 2 tane düşüğüm var biri haftalıktı kendiliğinden düştü ikincisi 8 haftalık 10 gün önce kalp atışları durduğu için kürtaj olmak zorunda kaldım 18 aralık ta zeynep kamilde randevum var genetik bölümünde testlerimi yaptırıcam ama kürtajdan öncede bazı testler yaptırdım sonuçları yeni çıktı ama malesef hiç bişey anlamıyorum bilenleriniz varsa yardımcı olabilirler mi

protrombin zamanı : 13.3 ( 11-15 SN )

protrombin aktv: 100 ( 67.5 - 100 )

INR : 1.02 (1 - 1.5 )

APTT :26.9 SN

FİBRİNOJEN : 523 ( 200-400 )

Dİ-DİMER : 0.48 ( 0 - 0.5 )

AT III : 118 ( 80-120)

PROTEİN C : 172 ( 70-130)

PROTEİN S : 87 ( 65-140 )

-Lupus Antikoa.( Koagül.) PTT LA 42.7 ( 31 - 44 ) sn

Lupus Antikoa.( Koagülo.) LA NEGATIF ( 0 - 8 ) sn

merhabalar bende aranıza yeni katıldım.bende 6 düşük yaptım.sonuncu hamileliğim cumartesi sona erdi.2kürtaj 4düşük.8 haftayı geçemiyoruz.doktorum bthgc kanda 5 olduğu anda iğneye başlayacaz dedi.bu arada cleksan kullandığım halde düşükler oldu ilk gebelik hariç.en son ki kürtajda cleksanın dozunun tam ayarlanamadığı söylendi.bende protein c de düşük bu da gebelikte bütün değerleri sıfırlarmış yani daha fazla pıhtı.arkadaşlar ben de bir yıl önce öğrendim bu tarz gebelik ölümleriyle perinatolojı dalı ilgileniyor.normal kadın doğum doktorları bu konuda uzman değil.mesela daha önce defalarca ultrasona girdim
ama hiç bir doktor rahimdeki damarlara kadar bakmamıştı.bir ölçüm yapıyo tam olarak ne olduğunu bilmiyorum ama bebeğin rahime tutunmasını engelliyormuş.bende düşük çıktı gebelik öncesi beneksol folbiol coraspin başladık.kürtaj olan bebekte genetik araştırma da yapıldı hiç bir sorun yok.önümüzdeki ay tüp bebek önerdi.embriyolardan biyopsi yapılıp o şekilde transfer edilecek.ama hep bir korku artık hamile olduğumu öğrendiğimde sevinemiyorum.rabbim hakkımızda hayırlısını versin.demekki zamanı gelmedi daha.

hiç üzülmeyin benim arkadaşımın kardeşi de 4 düşüğe kadar bir şey anlamadı. sonra protein değerleri normale dönene kadar gebelik izin vermedi doktoru. sonra iğneler ve artı diyetle şimdi evladı 2,5 yaşında. Allah sağlıklı yavrular versin inşallah.

bucu2 "benım dr normal dogum rısklı iğne kullandıgın ıcın hıc demedi sadece kıymetlı bebek rıske atmayalım dedi bende zaten sezeryan ıstedıgım ıçın okey verdım belkı senın dr da oyle dusunuyodur" demişsin ama benm doktorum direkt aşırı kanama riski seni tehlikeye atabilir o yüzden sezeryan öneriorum şiddetle dedi...

Arkadsslar 2 bebegimi kaybettikten sonra 3 gebeligimde rahim dondurma dan sonra gebe kalip coraspin fraxciparine 0,6 ile devm edip sezreyanla dogum yaptim dogum esnasindada bebegim kakasini yapmis son an bile tehlikeliydi ama elhamdullilah sonunda saglikla kavustuk birbirimize dua edin lutfen hersey duayla inanin buna dusununki son. An bile bu bebegi bi gun daha bekletseymisiz olurmus dedi dr bizler bi hiciz rabbim herseyi iyi bilen hakkiyla verendir guvenin.yetrr hepinize saglikli imanli.hayirli evlatlar ins

canım çok geçmiş olsun, büyük badireler atlatmışsınız... gözün aydın, hayırlısıyla kavuşmuşsun bebeğine
Allah bize de hayırlısını nasip etsin inşallah...
Herşey Allahtan, ben de hep Rabbimden hayırlısını istiyorum, bol bol dua ediyorum...
Bir de rahim dondurma nasıl bişey canım anlatır mısın? bir de coraspini ne zaman başladın? bütün hamileiğin boyunca kullandın mı?

rahım dondurmadan bahsetmıssın canım yaramı vardı rahım agzında benım kurtajdan sonra yaram oldugnu ogrendm mudahalede bulnmadık önce bebek dedık ama ılk hamılelegm hemen olmsken sımdı prolaktını duzelttgım aylarda kac ay toplamı bılmıorum ama aylarca mutlu haberı alamadıkca bu yara kafamı karıstırmaya basladı korkuorm ama dondurma yaptırmam lazım sanırım belkıde o engellıo bı yandanda ters bır durum olusurmu korkusu var hakkımda hayırlısı.. allah saglk versn bebegınede sanada

canım güle güle büyüt bebeğini senin pıhtılaşma genin neydi?

ceabınız için çok teşekkür ederim..allah sizinde bebeğinizi korusun inşallah..insan her şeyden endişeleniyor malesef..benmde troitle ilgili sorunum yoktu aslında ama geçen ölçtürdüm 3,05 olmuş 2,50 lerde tutullması gerekiyomuş..çok endişelendim haftaya doktora gidicem inşallah düşmüştür 2,50 lere.peki kızlar sizce her hamilenin 2,50 lerde tutuluyomudur ?tsh yüksekliği bebekte zeka geriliğine sebep oluyomuş allah koorusun meleklerimizi

slm arkadaslar 5 hafta 4 günlük hamileyim ara ara cok bulanik leke geliyor cok korkuyorum 3 defa düsük yaptim kann pihtilasmasi cikti 04 levonokx kulaniyorum doktora söyledik kirmizi dönmdedikce korkma diyor progestan verin dedim yok diyor ne ypacagimi bilmiyorum böyle durum yasayalar varmi doktorunuz ne tavsiye etti.

bende mtfrh 1298 a heterozigot

geçen yıl testleirmi yaptırmıştım 1 düşüğüm oldu daha sonra 8 ay dan sonra tekrar hamile kaldım ve 20 gün önce bebeğimi kucağıma aldım bu forum sayesinde çok şey öğrendim.

umudunuzu hiçbir zaman yitirmeyin ve herkesin sözüne de bakmayın neye inanıyorsanız onun arkasında olun. bana abarttığımı söyleyen çok oldu. doktorlar bile.. ama ben bu konunun peşine düşmeseydim bu sorunumu bilemeyecektim.. doktorunuzu iyi belirleyin..

coraspin ve iğne şart bu durumda herkese geçmiş olsun umarım en kısa zamanda bebeklerinizi kucaklarınıza alırsınız...

Rahim agzinda yaram varmis kurtaj falanda olmustum tabi dr bu yarayi.tedavi etmezsek saglikli bi.gebelik ilerlemez ya dusuk.olur yada buradaki mikroptan bebegw zarar gelir dedi ve dondurma oldu tam 10 dk surdu aciszdi sonra biraz sanci oluyo.ve 10 gun su gibi akinti.oluyo dondurmadan sonra 1 ay bekledik sonra duphaston kullanip 12 14 16 18 gunler kesin olmakla beraber iki.gunde bir iliski ve mutlu son saglikli bebegime kavustum sukur coraspini gebe kalmadan once 1 senedir kkulaniyodum butun gebeliktede kulandim 1 hafta

3 faktorumdede pihti vardi.biri b12 kulanarak biri folik asit kulanarak biride kan sulandirici kulanarak engelenitomus bu arada drm huseyin cevik izmirde siddetle tavsiye ederim arkadaslar

sadece mthfr mi heterezigottu? diğerleri 677 normalmiydi? veya protrombin ve faktör5'ler? sadece bir düşüğünüz mü var? ve normal doğum mu sezeryan mı oldunuz? iğneyi ve coraspini ne zaman kestiniz? çok soru sordum galiba kusura bakmayın. bebeğinize sağlıklı uzun ömürler dilerim :)

uzun suredır bu sayfayı takıp ediyorum hamıleliğim suresıncede takıp ettım iğne kullanıpta normal dogum yapanlarıda okudugum için soyledım yoksa dediğim gibi benım dr kıymetlı bebek riske atıp beklemeyelım dedı kı oylede oldu 37+3 de suyum azaldıgı bıtme noktasına geldıgı ıçın acıl sezeryan oldum dr guvenıyosan para ıcın sezeryandan bahsetmedıgını dusunuyorsan karar senın canım ama tabı bu konuda da yıne dr farklı bazıları normal yapılamaz der bazıları da neden olmasın der

lusnica canım beni hatırladınmı bilmiyorum bu forumun eskilerindenim ,senin adına ne kadar sewindim canım gözünaydın yanılmıyorsam adanadaydın...

ben anlıorum senn dediğini canm benm zaten kontrol günüm gelmeden önce netten bi prof.'a sormştm aynı soruyu o da normal doğum daha avantajlı olur dedi düşün sezeryan diyen kendi doktorum da prof. :) 2 düşük 3 kayıptan sonra benm bebişim de çok kıymetli ama hangi durumda onu riske atmamış olurum bilemiyorum insan kime neye inanacağını da şaşırıyo bazen...neyse ya daha doğuma var bekleyp görcez hele bi karnımızı büyütelim de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…