Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

kimse cvp yazmamış değerleri böle olan varmı ne anlama geliyo bilen var mı ben hiçbişi anlamadım

canım çok saol Allah razı olsun, valla benimde kafam karıştı geçen yıl yaptırıdk kromozom analizleri genetik testler eşimde bişe çıkmadı bende sadece c677t taşıyıcı olarak yazıyordu,bi dr. gösterdim sorun değil dedi tek başına bişe ifade etmez diye söyledi, gerçi sorun Tubal faktör 5 defa tüp denedik olmadı ama bu taşıyıcılık içinde niye bişe söylemiyorlar diye oyüzden sizede soriyim dedim, 2 hafta sonra dr. gidicem bunu kesinlikle söyliycem.çok saol canım

valla canım en son gittiğim doktor gebelik öncesi folbıol corasprin dedi gebe oldugunu öğrenince ğine başlıcaz dedi...bu testleri tek düşükle hangi doktor istedi aferin ona dedi..başka doktorlarada gösterdim içinde proflar var iğneye gerek yok dediler?...bende anlamadım yani ama eğer bi zararı yoksa iğn kullanma taraftarıyım önlemimizi alalım bu vesileyle Rabbim nasip eder inşallah...

bu arada canım bu 677 heterezigot gebe kalmana engel dedğil gebeliğin ilerlemesinde sıkıntı oluyor düşüğe yada bebek olümüne yada gelişme geriliğine yada erken doğuma vs sebeb olabiliyor çünkü biliyorsun bebek kan damarlarından besleniyor kan akışı iyi olmaz yada pıhtılı olursa gelişme geriliğinden anne karnında ölüme kadar sebebiyet verebiliyor ayrıca anneninde hayatını pıhtı atması ölüm gibi risk altına sokuyor bu yüzden önlem için kan sulandırıcı kullanmak önemli bence...

kimse cvp yazmamış değerleri böle olan varmı ne anlama geliyo bilen var mı ben hiçbişi anlamadım

MTHFR (Metilentetrahidrofolat redüktaz ) defekti:
Temel Bilgi:
Folik asit ve türevleri metionin ve sisteine dönüşür. Bunu MTHFR, sistationin beta sentaz ve metionin
sentaz katalizler. Bu enzimlerdeki defektler hiperhomosisteinemiye yol açar.
Genotipleri: İki tip sık görülen mutasyonu vardır (677C>T ve 1298A>C). 677C>T mutasyonu
termolabil varyant olarak isimlendirilir. Homozigot normal, her iki alelin normal olduğu durumdur.
Heterozigotta iki gen allelinden biri defektli, diğeri normaldir. Homozigot mutantta ise her iki gen
alleli mutasyonludur. Birleşik heterozigotta ise her iki gen aleli mutasyonludur ama mutasyonları
birbirinden farklıdır.
Klinik etkiler:
MTHFR’nin homozigot defektleri toplumda %1,4-15 arasında bildirilmektedir. Heterozigot sıklığı ise
%30-40 arasındadır. 1298A>C nin klinik etkileri 677C>T’ye göre daha hafiftir. Her ikisinde
heterozigotları normal yada hafif artmış homosistein seviyesine neden olurlar. Fakat her ikisi içinde
aynı anda heterozigot olanların (kompaund heterozigot) kliniği 677C>T homozigotları ile aynıdır.
Heterozigot:
• Heterozigotlar genellikle klinik vermezler ancak hiperhomosisteinemi varsa tromboz riski artar.
• Her iki mutasyon için heterozigot olan hastalar (birleşik heterozigotlar) homozigot gibi takip ve
tedavi edilmelidir.
Homozigot:
• Homosisteinemi arteriyel tromboz riskinde artışa yol açmaktadır. 50 yaş üstündeki sigara içen
kadınlarda kroner tromboz riskinde belirgin artışa yol açmaktadır. Bu nedenlerle bu olgulara
arteriyel tromboz riskinden korunmak için sigara, hipertansiyon, hiperlipidemi ve
hiperkolesterolemi, obesite ve sedanter hayat şeklinden korunmaları önerilmelidir.
• Hiperhomosisteinemiye yol açarak kroner arter hastalıklarının sıklığını arttırmaktadır. Bu
nedenle homozigot olgularda folik asit, B12 ve pridoksin tedavisini planlamak gerekir.
• Venöz tromboz riskinde de 2-4 kat artışa yol açmaktadır.
• Tedavide diğer trombofilik sendromların aksine vitamin suplementasyonu da gereklidir. Folik
asit ve B12 vitaminleri birlikte kullanılarak suplementasyon yapılmalıdır.
• Gebelik öncesinde ve uzun süre hareketsizlik, uzun süren yolculuk, hastaneye yatma, ameliyat,
gebelik gibi riskli dönemlerde folik asit ve B12 nöral tüp defekti proflaksisi dozunda verilmelidir.
• Gebelik kayıpları ile ilişkisi vardır. İlk trimestr sonlarında, 2 ve 3 trimestrda gebelik kayıplarına,
abruptio plasentaya, intrauterin gelişme geriliğine ve preeklempsiye yol açabilmektedir.
• Gebelikte pulmoner emboli riskinde artış olduğu da bildirilmektedir.
• Fetüste nöral tüp defekti, kardiak anomali ve yarık damak dudak gibi bir grup anomalinin
riskinde artışa yol açar. Bu nedenle gebelik öncesinde folik asit ve B12 suplementasyonu
yapılmaya başlanmalıdır.
• Gebelikte AFP ve HCG yüksekliğinin birlikte görüldüğü olgularda (2 MoM ve üstü) preeklempsi,
eklempsi ve HELLP sendromu olasılığı artar. Defektleri bu hastalarda çok sık olarak gözlenir.

merhaba canım senin 2 heterezigot olduğu için tedavin homozigotlarla aynı olacak anladığım kadarıyla...burada tedaviyle bebeğine kavuşan çok arkadaşımız var mutlaka onlarda seninle hikaye ve tedavilerini paylaşacaktır...sıkıntı etme şimdi sorun tespiti yapılmış Allah ın izniyle bebeğini tedaviyle kucağına alırsın inşallah..gebeliğin sürecinde kan sulandırıcı kullanacaksın bebeğine kan akışı rahat olsun ve iyi beslenebilsin diye..bu konuyla ilgili bir doktor tercih etmeni tavsiye ederim.hattta imkanın varsa perinatoloji(riskli gebelik uzmanı) ile yola başla Rabbim bekletmeden meleğini gönderir inşallah...

saol canım beni aydınlattın, sadece folbiol vitamin kullandırdı hep, 2 hafta sonra gidicez ozaman sorıcam bakalım ne diycek....

[MENTION][/MENTION]
saol canım beni aydınlattın, sadece folbiol vitamin kullandırdı hep, 2 hafta sonra gidicez ozaman sorıcam bakalım ne diycek....

Doktoruna bir ohtimal dahi varsa dusuk icin ve bu onlem olacaksa bilmek istiyorum de igne belki vermeyecek ama kan sulandirici corasprin vermemis olmasi ni garipsedim canim...hayirlisi olsun..haber ver mutlaka

[MENTION][/MENTION]

Doktoruna bir ohtimal dahi varsa dusuk icin ve bu onlem olacaksa bilmek istiyorum de igne belki vermeyecek ama kan sulandirici corasprin vermemis olmasi ni garipsedim canim...hayirlisi olsun..haber ver mutlaka

tamam canım haber veririm çok saol benim içinde dua et...

pıhtılaşma için iğne olan hamile arkadaşlar Kayseride yada Sivas ta önerebileceğiniz, pıhtılaşmayı ciddiye alan doktor tavsiyeniz var mı?

Canim ben sivasn ilcesndeym ilk kalbi durdu simdi sukur tekrar hamilym kayseri memorial fatma kutlusoya gidyrm igne kullaniorum tek asprn vermedi riskli gebelik dru varmis mustsfa basbug onada gtmk istyrm acikcasi muayenesi varmis kayseride sendemi igne kullaniosun

bende sivas merkezdeyim ama kayseriliyim canım
3 ay önce kürtaj oldum sonrasında yapılan testlerde pıhtılaşma cıktı
burda kadın doğumcu hamile kalır kalmaz aspirin ve iğne vereceğim dedi
şuan sadece b12, folik asit, çinko kullanıyorum bakalım Rabbim ne zaman nasip edecek
bizim durumumuzda olanlarda doktor seçimi çok önemli kayseri daha gelişmiş doktor seçeneği bol
acaba birde kayseride bi doktorla mı görüşsem diyorum ama şuan için yapacak bişey yok
şimdiden ehvam yaptım hamile kalınca Alllahım yardımcım olsun :))

merhaba benimde 26 haftalık erken doğumum var yapılan genetik tahlillerimde mthfr 677 homozigot çıktı gebelikten 3 ay önce iğne kullanmaya başladım gebelikle birlikte coraspin folbiol benexol ve fragmin 5000 günde 2 tane kullandım ve sağlıklı bir şekilde vaktinde doğum yaptım

pıhtılaşma için iğne olan hamile arkadaşlar Kayseride yada Sivas ta önerebileceğiniz, pıhtılaşmayı ciddiye alan doktor tavsiyeniz var mı?

canım yukarıda yazdım ben zeki yılmazın tedavisiyle bebeğimi kucağıma aldım tavsiye ederim

Cok sagolun..umarim ben de bebegimi hayirlisiyla kucagima alabilirim

kaysridemisin ben de kayserideyim mthfr 1298 homozigot cıktı bende m basbuğa gitttim su an sadece folbiol kullanıyorum asprin ve kan suandırıcı vermedi gebeiği öğrenince hemen baslıcaz dedi. 3 ay öncesinden aspirin mi kullandın coraspinmi bebe asp ni mi yalnız bende rahim agzı yetmezliği de var zei yılmaz bu konuda da yiymiş am bilmiyoum ilk gebelğimde ersad batmaza gidiyordum hümada

hangi sehirdesin canm 5,5 aylık kaybın nedeni ne acaba beimde rahim ağzı yetmezliği yüzüdne n 5 aylık kayım var bende de mthfr 1298 homozcıktı

hangi sehirdesin canm 5,5 aylık kaybın nedeni ne acaba beimde rahim ağzı yetmezliği yüzüdne n 5 aylık kayım var bende de mthfr 1298 homozcıktı
Burdurdayim ben. kaybimin sebebi suyu azala azala bitmisti bebegimin sonra da dogum yapmak zorunda kaldim. rahim agzi olcymlerim iyiydi benin sorunum. o degil galiba. dr sebebi bilinmeyen bi enfsyn gecirdgmi soylemsti. gecmis olsun sana da

Kızlar benimde 5aylık kaybım var Dr rahim ağzı yetmezliği olabilir demişti bide kana bakalım dedi kanda pıhtılaşma çıktı benim gebeliğim boyunca hep kanamam oldu ve çok yoğun kanamalardı ben regl olduğumda bile öyle kanama yaşamadım bebeğimi 5aya kadar getirdim ama maalesef suyum azar azar geldi ve sonrasında doğum oldu sizdede kan pıhtılaşması olanlarda böyle kanama yaşayan oldumu çok merak ediyorum benim gibi olan var mı diye birde kan pıhtılaşması suyun bitmesine neden olurmu ben drumla görüşemedim henüz içim içimi yiyo

benimde 3. gebeliğimde seninki gibi oldu aşırı kanamam vardı ve suyum azalıyodu sonrada erken doğum yaptım ama bebeğim yaşamadı.ozaman kan pıhtılaşması olduğu bilmiyodum sadece aspirin kullanıyodum. yani tedavin yeterli değilse suyunda bitebiliyor bebekte gelişmeye biliyo maalesef.daha sonra iğne ve aspirin kullandım şuan sağlıklı bi çocuğum var ayrıca son gebeliğimde hiç kanamada yaşamadım.şimdi tekrar hamile kalmaya çalışıyorum :) inş. sende sorunsuz bi şekilde hamile kalıp alırsın bebeğini kucağına

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…