Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Bana sorarsan arastorma hastanesine hematolojibolumunden randevu al cok iyi ilgileniyorlar ben medikal parka gittim bana aspirin demisti ben birdaha emon olmak icin arastirmaya gittimhemenigneue baslatti hamile kalmadan once kullancaksin dedi simdi oste vuruliyorum

canım benim sağol cevabın için. kartal eğt arş hematolojiye gidicem sonuçlarımın hepsi çıkınca. hiçbir doktora güvenim kalmadı

pıhtılaşma için iğne olan hamile arkadaşlar Kayseride yada Sivas ta önerebileceğiniz, pıhtılaşmayı ciddiye alan doktor tavsiyeniz var mı?

bendede mthfr 1298 c homozigot mutanttı. bu nedenle cleaxane 6000 lik doza karar verdi gitttiğim hemotolog. söylediğin beliritleri ben yaşamadım. belki bünyeden bünyeye değişiyordur.

Tesekkur ederim dun test yaptirdim hcg dusmus
Rabbim hepimize sifa versin sag savlim bebeklerimizi kucagimiza aliriz ins

bendede mthfr 1298 c homozigot mutanttı. bu nedenle cleaxane 6000 lik doza karar verdi gitttiğim hemotolog. söylediğin beliritleri ben yaşamadım. belki bünyeden bünyeye değişiyordur.

canım benimde aynı gen ve homozigot ama bana 4000 lüğe karar verdiler. acaba neye göre dozona karar veriyolar biliyomusun?

canım benimde aynı gen ve homozigot ama bana 4000 lüğe karar verdiler. acaba neye göre dozona karar veriyolar biliyomusun?

canım ben de 0.4 luk clexane ile baslayıp 0.6 şıga gecmiştim 30 lu haftalarda.. O gecise AntiFactor XA diye bir test yaptirip o sekilde karar verior.. ama ilk baslatma dozuna internette kiloya gore verilir yaziyor ama emin de değilim.. ben 50 kg ile hamile kaldim 0.4 luk vermişti.

benım de 2 düşüğüm var hayırlısı hepsi mi tedavisiz düştü yoksa tedavi gördüğün halde düşen oldu mu? Benim 2 düşükten sonra bulundu.

merhaba herkese öncelikle. ben pıhtılaşma sorunu nedeniyle düşük yaşamadım 5,5 aylık bir kaybım var ama pıhtılaşmadan kaybetmedik.neyse yapılan testler sonucunda mthfr c677t homozigot yani pıhtılaşmaya eğilim çıktı. 2-3 dr göründüm kimisi ilaca gerek yok dedi. son gittiğim dr da hibor iğne 0.2 lik yazdı. sanrım önlem amaçlı. neyse uzatmayayım benim durumumda olanlara doktorları nasıl tadavi uyguluyorlar? lütfen bi yardım edin kafam çok karışık. bir de iğnenin kanama yapabildiğini normal doğuma engel olduğunu duydum iyice kafam karıştı. yardımlarınızı bekliyorum lütfen.....

Canim heterezigot tasiyici demek yani tek taraftan almis oluyosun ya anne ya babadan.homozigotsa hasta demek her iki taraftanda almissin.mesela iki gende heterezigot varsa oda homozigot sayiliyor homozigotlar heterezigotlardan daha ileri pihtilasma demek.tedavi sekline gelince her doktor farkli seyler soyluyor.ama su var ki daha once kaybin varsa onlem amacli bunu kullanmak en akillicasi ayrica bunun uzmani hematoloji bolumu mutlaka bu bolume sonuclarinla gidip kuayene olmani tavsiye ederim aylardir bu topiklerdeyim ve gordugum su ki heterezigotta olsa homozigotta olsa hatta bu testleri temiz cikip dusugu olanlar dahi igne kullaniyor.bence kullanmalisin hem kendi hem bebegin icin.dogum sekli igne kullanip normal doguranlar oldu sezeryan daha on planda bu da dogru ama normal kesinlikle olmaz gibi bir durumda yok..doktoruna guven canim bence dogru tedavi hatta senin mutasyonunda bicok arkadas 0, 4 luk kullaniyor 0, 2 en dusuk doz bildiklerimi paylasmaya calistim

teswkkurler verdigin bilgiler icin.. bunun yaninda coraspirin ve benexol diye de bir ilac verdi belki bu yuzden dusuk doz igne yazmistir. sagolasin kafamdaki sorulara cevap oldun...

teswkkurler verdigin bilgiler icin.. bunun yaninda coraspirin ve benexol diye de bir ilac verdi belki bu yuzden dusuk doz igne yazmistir. sagolasin kafamdaki sorulara cevap oldun...

Canim genelde corasprin 100 mg ve 0, 4 cleksan kullandi arkafaslar.mesela benim mthrf c 677 t heterezigot cikti doktorum gwbelik oncesi corasprin 100 ve igne dedi doz solemedi.bu corasprinide 32 yafa 34 haftaya kadar kullanan oldu 28 de kesende yani doktoruna guven canim insallah saglicakla bebegine kavusursun cok kisi bu sekilde tedaviyle bebegine kavustu umarim sende bende kavusuruz

Kızlar benim 19 haftalık gebelik kaybım var başından beri hep kanamalı geçirdim plesenta aşağıda dendi bebek büyüdükçe geçer dendi tam kanamam bitti suyum gelmeye başladı ve maalesef bebeğimi kaybettim Drumu değiştirdim şimdi iki dra birden gidiyorum birisi rahim filmi çekti rahim de bişi çıkmadı bide kanımın genetiğini görmek istedi tahlilleri yaptırdım Çarşamba sonuçları göstericim ama ben çok merak ettim sizin bunlar hakkında bi bilginiz var mı faktör v leiden mutasyonufaktör v leiden mutasyonu :homozigot normal
faktör v 1299 mutasyonu :homozigot normal
faktör xiii polimorfizmi :heterozigot
protrombin 20210 mutasyonu :homozigot normal
mthfr 677 c>t polimorfizmi :heterozigot
mthfr 1298 a>c polimorfizmi :heterozigot
pai polimorfizmi :4g/4g
yorum: faktör xiii polimorfizminin heterozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir. mthfr?de gözlenen bulgular birlesik heterozigot (kompound heterozigot) olarak degerlendirilmistir. mthfr?de birlesik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir. önerilen tedavi protokolü gönderilmistir. pai polimorfizmi delesyon genotip?i (4g/4g) trombofili etkenidir. bu iki trombofili etkeninin birlikte bulunması olguda daha belirgin bir klinik tabloya neden olma riski tasımaktadır.faktör xııı polimorfizmi hererozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir. ne demek şimdi bu bende kan pıhtılaşmasımı var anlamadım :homozigot normal
faktör v 1299 mutasyonu :homozigot normal
faktör xiii polimorfizmi :heterozigot
protrombin 20210 mutasyonu :homozigot normal
mthfr 677 c>t polimorfizmi :heterozigot
mthfr 1298 a>c polimorfizmi :heterozigot
pai polimorfizmi :4g/4g
yorum: faktör xiii polimorfizminin heterozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir. mthfr?de gözlenen bulgular birlesik heterozigot (kompound heterozigot) olarak degerlendirilmistir. mthfr?de birlesik heterozigot olguların klinik bulguları homozigot olgular ile aynıdır ve trombofili etkenidir. önerilen tedavi protokolü gönderilmistir. pai polimorfizmi delesyon genotip?i (4g/4g) trombofili etkenidir. bu iki trombofili etkeninin birlikte bulunması olguda daha belirgin bir klinik tabloya neden olma riski tasımaktadır.faktör xııı polimorfizmi hererozigozitesi genellikle klinik bulgu vermemektedir. Sonuçları Dr gördü tedavi uygulamam gerekecek yüzyüze görüşelim dedi sizce ben bebeğimi bu yüzden mi kaybettim

merhaba canım ya bende geçen sene genetik test yaptırdık bede mthrf c677 t heterezigot çıktı ama iki dr. gösterdim önemli değil dediler soru değil dediler hiç bana corasprin veya iğne vermediler şimdi senin yazını görünce sormak istedim,tüp bebek tedavisi görüyorum ama kafam karıştı ?? yani bu taşıyıcılık olunca kesilikle iğne kullanmak mı lazım canım??

canım şimdi şöyle banada bazı doktorlar gerek yok dedi sadece folikasit kullan diyende oldu sadece corasprin diyende ilk üç ay iğne sonra kesende ben hem corasprin hem iğne diyen uygulayacak bulmayı düşünüyorum hamile kalırsam cünkü bu iğnelerin bildiğim kadarıyla bir zararı yok bu testleri yaptırıp temiz çıkan ama düşük yaşayan bayanlara bile kullandırıyorlar..daha önce düşük yaptığım için önlem amaçlı kullanmak istiyorum..mesela ilhannaz var bu forumda oda bizimle aynı mutasyon ilk 10 hafta iğne 12. haftaya kadar corasprin kullandı bıraktı maşşallah şuan 30 haftalık yani bu karışık birşey ayrıca ben bunu 2. gebeliğimde öğrendim bundan habersiz bir hamilelik geçirdim sorunsuz normal doğum yaptım oğlum şuan 5 yaşında vucudumuzun tepkileri farklı farklı tedavilerde aynı şekilde Rabbim nasip ederse olacak bunlar bahane.. için nasıl rahat edecekse hangi doktora güveniorsan onunla devam et canım

Son düzenleme:
Benim kandaki pıhtılaşmayı sağlayan trombosit sayısının fazlalığından 4000 lik yerine 6000 liğe karar verildi. beni durumum daha spesifikti yani. bence tedavini uygulayan doktoruna güven. Allahın izniyle seninde sağlıkla çocuğun doğar inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…