merhaba kızlar.. bundan bi kaç hafta önce ağustos annelerine yazarken şimdi burdayım. ilk bebeğimi 6 haftalık ikinci bebeğimi de 12 haftalıkken kaybettim. bütün testler çıkmadı henüz ama çıkanda mthfr 1298 homozigotCC çıktı. randevum 11 martta o yüzden henüz çok detaylı bir bilgim yok sadece bundan sonraki gebelikte iğne kullanacağımı biliyorum. ama dozun çok önemli olduğunu bildiğim için doktorumu bırakıp riskli gebelik uzmanı olan başka bir doktor bulmak istiyorum. anadolu yakasında önerebileceğiniz isimler var mı? ben medical park gökmen iyigünü çok duyuyorum
Bana sorarsan arastorma hastanesine hematolojibolumunden randevu al cok iyi ilgileniyorlar ben medikal parka gittim bana aspirin demisti ben birdaha emon olmak icin arastirmaya gittimhemenigneue baslatti hamile kalmadan once kullancaksin dedi simdi oste vuruliyorum
canım geçmiş olsun , her ay bhcg (yani gebelik testi) yaptırıyordum hamile çıkarsam hemen günümün geçmesine kalmadan iğnelere başlamam gerektiği için . bu pıhtılaşma tahlilleri hamile iken yapılmasına gerek yok sende bhcg düşmüştür tabi 1 ay olmuş nerdeyse düşük yapalı ama pıhtılaşma sadece gebeyken olan bişey değil senin kendi kanında var yani hayat boyu o sende olacak hatta ileri derecede olanlar hayat boyu aspirin veya heparin kullanıyorlar hamile olmasalar bile kalp ve beyin kanaması amboli riskine karşı . Sen şimdi pıhtılaşma tahlillerini hem kandan yaptır ( ANA-ACA-LUPUS PROTEİN C PROTEİN S) birde genetikten baktır ( MTHFR VE FAKTÖR 5 VE 2 TESTİNE )
bu arada bu tahliller özelde çok pahalı ve şehirlerdede sadece fakültede ücretsiz yapılıyor ama 3 düşükten sonra bakıyorlar sen daha tek düşük yapmıssın derler gittiğinde 3 düşüğüm var diyin.
sevgiler.
bendede mthfr 1298 c homozigot mutanttı. bu nedenle cleaxane 6000 lik doza karar verdi gitttiğim hemotolog. söylediğin beliritleri ben yaşamadım. belki bünyeden bünyeye değişiyordur.
canım benimde aynı gen ve homozigot ama bana 4000 lüğe karar verdiler. acaba neye göre dozona karar veriyolar biliyomusun?
merhaba herkese öncelikle. ben pıhtılaşma sorunu nedeniyle düşük yaşamadım 5,5 aylık bir kaybım var ama pıhtılaşmadan kaybetmedik.neyse yapılan testler sonucunda mthfr c677t homozigot yani pıhtılaşmaya eğilim çıktı. 2-3 dr göründüm kimisi ilaca gerek yok dedi. son gittiğim dr da hibor iğne 0.2 lik yazdı. sanrım önlem amaçlı. neyse uzatmayayım benim durumumda olanlara doktorları nasıl tadavi uyguluyorlar? lütfen bi yardım edin kafam çok karışık. bir de iğnenin kanama yapabildiğini normal doğuma engel olduğunu duydum iyice kafam karıştı. yardımlarınızı bekliyorum lütfen.....
teswkkurler verdigin bilgiler icin.. bunun yaninda coraspirin ve benexol diye de bir ilac verdi belki bu yuzden dusuk doz igne yazmistir. sagolasin kafamdaki sorulara cevap oldun...Canim heterezigot tasiyici demek yani tek taraftan almis oluyosun ya anne ya babadan.homozigotsa hasta demek her iki taraftanda almissin.mesela iki gende heterezigot varsa oda homozigot sayiliyor homozigotlar heterezigotlardan daha ileri pihtilasma demek.tedavi sekline gelince her doktor farkli seyler soyluyor.ama su var ki daha once kaybin varsa onlem amacli bunu kullanmak en akillicasi ayrica bunun uzmani hematoloji bolumu mutlaka bu bolume sonuclarinla gidip kuayene olmani tavsiye ederim aylardir bu topiklerdeyim ve gordugum su ki heterezigotta olsa homozigotta olsa hatta bu testleri temiz cikip dusugu olanlar dahi igne kullaniyor.bence kullanmalisin hem kendi hem bebegin icin.dogum sekli igne kullanip normal doguranlar oldu sezeryan daha on planda bu da dogru ama normal kesinlikle olmaz gibi bir durumda yok..doktoruna guven canim bence dogru tedavi hatta senin mutasyonunda bicok arkadas 0, 4 luk kullaniyor 0, 2 en dusuk doz bildiklerimi paylasmaya calistim
teswkkurler verdigin bilgiler icin.. bunun yaninda coraspirin ve benexol diye de bir ilac verdi belki bu yuzden dusuk doz igne yazmistir. sagolasin kafamdaki sorulara cevap oldun...
Canim genelde corasprin 100 mg ve 0, 4 cleksan kullandi arkafaslar.mesela benim mthrf c 677 t heterezigot cikti doktorum gwbelik oncesi corasprin 100 ve igne dedi doz solemedi.bu corasprinide 32 yafa 34 haftaya kadar kullanan oldu 28 de kesende yani doktoruna guven canim insallah saglicakla bebegine kavusursun cok kisi bu sekilde tedaviyle bebegine kavustu umarim sende bende kavusuruz
merhaba canım ya bende geçen sene genetik test yaptırdık bede mthrf c677 t heterezigot çıktı ama iki dr. gösterdim önemli değil dediler soru değil dediler hiç bana corasprin veya iğne vermediler şimdi senin yazını görünce sormak istedim,tüp bebek tedavisi görüyorum ama kafam karıştı ?? yani bu taşıyıcılık olunca kesilikle iğne kullanmak mı lazım canım??
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?