tüm pıhtılaşma sorunu olan,bebek isteyen annelere merhaba,
aranıza yeni katıldım.Ben Güneş.83lüyüm.4 yasında bir oglum var. temmuz ayında 6. haftada kürtaj oldum ardından
aktif protein C rezistansı
faktör V Leiden heterozigot,
1298 heterozigot,
PAI 4G/5G heterozigot teşhisi kondu.ardından akademik eğitim için yurtdışına çıktım.diyetisyenin verdiği bir diyet listesi var ama Türkiyeye dönene kadar hamilelik düşünmüyorum.acıkcası doktorum ve diyetisyenimle de ayrıntılı konuşamadık,irtibatım yok.Benim durumumda olan arkadaşlar varsa bikaç sorum olacak:
7-8 ay sonra hamilelik istiyorum inşallah ne zaman diyet listesine uymalıyım.et,balık,yumurta cocuklugumdan beri tüketmiyorum zaten ama yasaklar listesine na zamandan itibaren dikkat etmeliyim.(çikolata,yaglı tohumlar,bulgur,mercimek,brokoli,bezelye,....) TR den ayrılırken doktorum yurtdışında 1 yıl kullanmam için folbiol aspirin ve becozym temin et demişti.aspirin haricindekileri cok düzenli içtigimi söyleyememdüzenli bir diyet takibi ve ilaç alımına na zaman baslamalıyım? benim durumumda biri için hamilelik haricinde de dikkat etmem gerekir mi?
Cok teşekkür ederim...
hepimizin Allah yardımcısı olsun...
Çok şükür cnm sevindim adına bu arada ben hala adet olmadım bugün gecikmenin 4 günü sence çok yeni olduğu için çıkmayabilir mi bilgisi olan varsa bi cevap yazsın lütfen😞😞😞
tüm pıhtılaşma sorunu olan,bebek isteyen annelere merhaba,
aranıza yeni katıldım.Ben Güneş.83lüyüm.4 yasında bir oglum var. temmuz ayında 6. haftada kürtaj oldum ardından
aktif protein C rezistansı
faktör V Leiden heterozigot,
1298 heterozigot,
PAI 4G/5G heterozigot teşhisi kondu.ardından akademik eğitim için yurtdışına çıktım.diyetisyenin verdiği bir diyet listesi var ama Türkiyeye dönene kadar hamilelik düşünmüyorum.acıkcası doktorum ve diyetisyenimle de ayrıntılı konuşamadık,irtibatım yok.Benim durumumda olan arkadaşlar varsa bikaç sorum olacak:
7-8 ay sonra hamilelik istiyorum inşallah ne zaman diyet listesine uymalıyım.et,balık,yumurta cocuklugumdan beri tüketmiyorum zaten ama yasaklar listesine na zamandan itibaren dikkat etmeliyim.(çikolata,yaglı tohumlar,bulgur,mercimek,brokoli,bezelye,....) TR den ayrılırken doktorum yurtdışında 1 yıl kullanmam için folbiol aspirin ve becozym temin et demişti.aspirin haricindekileri cok düzenli içtigimi söyleyememdüzenli bir diyet takibi ve ilaç alımına na zaman baslamalıyım? benim durumumda biri için hamilelik haricinde de dikkat etmem gerekir mi?
Cok teşekkür ederim...
hepimizin Allah yardımcısı olsun...
Canım normalde kanda çıkması gerekir seninki maalesef psikolojik bi gecikme olabilir.ama inşallah bi yanlışlık olmusturda hamilesindir canım asıl benim aklımı karıştıran sen silik çizgi çıktı dedin ya bi daha gebelik testi yapsan normalde o silik çiZginin koyulaşması gerekio ordan anlarsın
Benim adetim psikolojik olarak hiç gecikmedi cnm bugün 5 günüm hala olmadım 10 gün olsun tekrar idrar testi yapacağım bişey yoksa da doktora gidecegim varsada bende diyorum acaba geç dollenmemi diye ınş hayırlısıyla vardır ışte böyle cnm
O da olmus olabilir canım beta hcg kaç çıktı peki??inşallah hamilesindir ya dualarım seninle
Canım neden böle bi diyet listesi hazırlandı sana ben anlamadım??folik asiti en az gebe kalmadan 3 ay öncesinden başlatılıyor aspirinede ben önceden başlamıştım ama onun zamanını doktoruna danıs tabi
cevabın için teşekkür ederim.olaylar o kadar hızlı geliştikihamilelik,6. haftada kürtaj,Hacettepe'den prof Sinan bey ilaçları ve diyet listesini verdi.o izne ayrıldı ben yurtdışına cıktım... sadece diyetisyen mutasyonlar heterozigot oldugu için normal hayatınızı etkilemez hamilelikten önce diyete baslarsınız dedi.ama ne kadar önce?
en iyisi ben ilaçlara baslıyım yasaklar listesine dikkat edeyim...
Merhaba arkadaşlar.insallah herkes saglikli bi sekilde hayirlisiyla bebeklerini kucaklarina alir.ben de mtfhr ve faktor 5 heterizigot oldugumu ogrendim doktor clexane basladi folbiol ve b vitamini yanında verdi.simdi size sormak istediklerim var. Gebelikte pihtilasma sikintisindan dolayi dikkat etmemeiz gereken neler? Yiyecek icecek ve hareket konusunda. Yuruyus vs.simdiden tesekkur ederim.Insallah korktugumuza ugramayiz.Allah'im sifa versin hepimize.
Canım yiyecek konusunda ben diyet yapmıyorum doktorumda sadece gebelikte yasaklı olan şeyleri yemememi söledi sumay arkadasımıza yazdığım gibi limonu ve kiviyi tüketmeye calısıorum ben hergün.benim 9 haftam dolmak üzere daha yeni yeni düzenli yürüyüşe başladım günde 45 dakika falan yürüyorum.hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız sen kaç haftalık hamilesin canım
Merhaba arkadaşlar.insallah herkes saglikli bi sekilde hayirlisiyla bebeklerini kucaklarina alir.ben de mtfhr ve faktor 5 heterizigot oldugumu ogrendim doktor clexane basladi folbiol ve b vitamini yanında verdi.simdi size sormak istediklerim var. Gebelikte pihtilasma sikintisindan dolayi dikkat etmemeiz gereken neler? Yiyecek icecek ve hareket konusunda. Yuruyus vs.simdiden tesekkur ederim.Insallah korktugumuza ugramayiz.Allah'im sifa versin hepimize.
Ya arkadaslar ben igne vurunmaya basladim 4 gundur acayip yakiyor igneden 5 dk sonra falan hala yaniyor gobegim sizde de boyle mi yaa..bi morariyo.
canım benim mthfr c677t homozigot polimorfizm diye yazıyor. sanırım polimorfizm ve mutasyon farklı şeyler o yüzden gittiğim 2-3 dr kan sulandırıcı kullanmana gerek yok sadece folik asit alacaksın demişti. zaten ben bebeğimi kan pıhtılaşmasından kaybetmedm başka sebebi vardı. neyse son gittiğim dr hibor5000 0.2 lik iğne kullanacaksın dedi. riske atmamak için kullanıyorum ben de. en güvendiğin doktorun söylediklerini uygula canım için nasıl rahat edecekse. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inşallah...Mrb Cnm sen kan sulandicini kac lik aliyorsun sadece meraktan soruyorum.çünkü ben 3 doktora gittim 3 de farklı doz söyledi bana kafam öyle karistiki.sendeki pihtilasma bozukluğu nedir acaba..ben mthfr bileşik heterozlgot faktör 5 heterezigotm.ve bu iğneler hep yakacak maalesef Cnm.ama bebislerimiz için katlanacaz.ben 6 .haftadym 3500 kullanyrum
Hayrli geceler arkadaşlar..ne yapacagimi bilmedigim icin yardim istiyorum..yaklasik 2 ay once 14 haftalik bebegimi kaybettm.ilk adetim 35 gun sonra geldi..normalden biraz az oldu.ikinci bu ayin 13 de olmasi gerekirken 8.inde pembe renkli bu gunde kirmizi ara ara az miktarda kanamam oluyor..adetteki bu duzensizlik normal mi..yoksa kürtaj sonrası bi sikintinin mi isareti bilemedim..ustelik kanama devam edecek gibi de durmuyor..nolur bilen birileri yardim etsin..
canım kürtaj sonrası ara kanamanın normal olmadıgını söylmişti doktor bana
yinede telaşlanma belki sökülmeye çalışıyordur stres yapma
tabikide doktora mutlaka git, kontrol etsin
Eylül ben hala adet olmadım ne diyorsun ne yapmalıyım cnm kafayı yiyecem bişey yoksa adetim olsun ama oda yok ınş bebisim vardir
Kurtaj sonrasi kontrolde hersey iyi normal demisti dr..dogrusu korkuyorum artik degisik bi durum oldugunda acaba bi daha olmayacak mi korkusu öldürüyor insani..boyle devam ederse bebek olma ihtimali de düşmez mi..aafff Allahim ne dusuncemi şaşırdım iyice..
aklına kötü şeyler getirme, sonuçta bi operasyon geçirdin rahmin kendine gelmesi zaman alır,
sen bir daha git doktora, aklında kalan herşeyi sor
stresten hormonların değişmiş olabilir, hormonlarınada baktır canım
kürtaj olmak hamile kalmaya engel değil, bende 3 ay önce kürtaj oldum insan bazen korkuyor acaba bir daha olmayacak mı diye ama
kürtajdan sonra hamile kalan o kadar çok kişi var ki,
kürtaj değil ama stres engel olabiliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?