Hayrli geceler arkadaşlar..ne yapacagimi bilmedigim icin yardim istiyorum..yaklasik 2 ay once 14 haftalik bebegimi kaybettm.ilk adetim 35 gun sonra geldi..normalden biraz az oldu.ikinci bu ayin 13 de olmasi gerekirken 8.inde pembe renkli bu gunde kirmizi ara ara az miktarda kanamam oluyor..adetteki bu duzensizlik normal mi..yoksa kürtaj sonrası bi sikintinin mi isareti bilemedim..ustelik kanama devam edecek gibi de durmuyor..nolur bilen birileri yardim etsin..
aklına kötü şeyler getirme, sonuçta bi operasyon geçirdin rahmin kendine gelmesi zaman alır,
sen bir daha git doktora, aklında kalan herşeyi sor
stresten hormonların değişmiş olabilir, hormonlarınada baktır canım
kürtaj olmak hamile kalmaya engel değil, bende 3 ay önce kürtaj oldum insan bazen korkuyor acaba bir daha olmayacak mı diye ama
kürtajdan sonra hamile kalan o kadar çok kişi var ki,
kürtaj değil ama stres engel olabiliyor
Canım 5 ay önce 8 haftalık bebeğimin kalp atışı durdu ve kürtaj oldum. Sebebinin kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik.
Kürtajdan sonra ki adet düzensizlikleri hormonlara bağlı olduğu gibi, yumurtalıkta olusan kistten de kaynaklanıyor.
Benimde aynı senin gibi oldu kürtajdan sonra. Doktor kontrolumde gebelik aniden sonlandığı için hormanal değişiklikler yumurtalığında kist oluşturmuş dedi.
2 ay doğum kontrol hapı kullandım, ve kist tamamen kayboldu, korunmayı bırakır bırakmazda çok şükür hamile kaldım
şimdi kan sulandırı iğne kullanıyorum her gün.
Korkma, endişe etme ama aksatmadan da doktora görün mutlaka, geçmiş olsun :)
Dogrusu benimde aklma kist geliyor ama kistte agri oluyor diye biliyorum benim ne agri ne bisey var..Rabbim ne guzel nasip etmis yavrunu tekrar Allah ömürlü hayrli evlat versin. hamilelern duasi kabul olurmus bize de dua et canm ailede bebegin yeri hic bi seyle dolmuyor Tabbim evlatla sinamasin kimseyi..
hamileliklerimde kullanmamıştım düşüklerden sonra belli oldu ama şimdi aspirine başladım hamile oluncada iğneye başlayacağız.hakkımızda hayırlısı
canım benimde ilk hamileliğimdi 9 haftalıkken bebeğim karnımda öldü.ama daha test yaptırmadım sebebi kan pıhtılaşmasımı bilmiyorum.internetten okuduğuma göre ondanda kaynaklanabilirmiş.bi daha hamile kalmadan önce mutlaka yaptırmak istiyorum.senin düşüklerin nasıl oldu ve kaç haftalıkken oldu.[/QUOT
gencizacım benim düşüklerim 2 si 2 aylık biride 1 aylıktı.hamileliğimden 1 hafta geçince leke leke kanamalarım başlıyordu.bebek gelişmiyordu 7 haftalık kalp atışları duyulcagı zaman duyulmuyordu.3 kere kürtaj oldum.allah bi daha yaşatmasın diyorum.
Amin canım sağol, hepimizin yavrularımızı sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri nasip ettin Rabbim, elimi karnımı koyduğumda hem kendi bebeğime hem diğer herkese dua ediyorum inan, acıyı yaşayan bilir, başkasının halinden iyi anlar...
Korkuyorum hemde çok, bunu da kaybederim diye, hergün ağlayıp dua ediyorum kavuşayım diye.
Rabbim en kısa zamanda senin ve diğer arkadaslarında duasını kabul etsin, evinizi, kucağınızı bebeğinizle şenlendirsin inşallah.
Kist bende epey ağrı yapmıştı tatlım, ani hareketler de özellikle. Ama doktorum küçük ve normal kistlerin ağrı yapmadığınıda söylemişti, sen yinede kontrolunde mutlaka belirt, eğer öyle bişey varsa ki yoktur inş., korkulacak bişey değil. Belki de öbür ay düzene girer bile. Sıkıntı, streste çok etkiliyor.
Tez zamanda herşey yoluna girer inşallah canım...
benimde 3. gebeliğimde seninki gibi oldu aşırı kanamam vardı ve suyum azalıyodu sonrada erken doğum yaptım ama bebeğim yaşamadı.ozaman kan pıhtılaşması olduğu bilmiyodum sadece aspirin kullanıyodum. yani tedavin yeterli değilse suyunda bitebiliyor bebekte gelişmeye biliyo maalesef.daha sonra iğne ve aspirin kullandım şuan sağlıklı bi çocuğum var ayrıca son gebeliğimde hiç kanamada yaşamadım.şimdi tekrar hamile kalmaya çalışıyorum :) inş. sende sorunsuz bi şekilde hamile kalıp alırsın bebeğini kucağına
Allah razi olsun kardeşim. .Rabbim kabul etmeyecegi duaya amin dedirtmezmis insallah tez zamanda kabul olur dualarimiz...belkide ben cok büyüttüm bu meseleyi herseyi soruna yoruyorum..hersey icin saol konusmak rahatlatti ..Allah minik kalbini hayrla kucagina almayi nasip etsin canm
Araniza yeni katıldım. Benim 2 kurtajim oldu ve sebebi arastirildi sonuç mthfr c677t homozigot. Doktorum en az 1 ay folik asit kullan ve gebelik olustuktan sonra gel aspirin ve igneye baslayacagiz dedi. Aranizda bu sorunu yaşayıp tedaviyle olumlu sonuç alan var mi? Sizce aspirin gebelikten önce mi kullanilmaya baslanmali? Doktirlarinizin önerisi nedir?
Araniza yeni katıldım. Benim 2 kurtajim oldu ve sebebi arastirildi sonuç mthfr c677t homozigot. Doktorum en az 1 ay folik asit kullan ve gebelik olustuktan sonra gel aspirin ve igneye baslayacagiz dedi. Aranizda bu sorunu yaşayıp tedaviyle olumlu sonuç alan var mi? Sizce aspirin gebelikten önce mi kullanilmaya baslanmali? Doktirlarinizin önerisi nedir?
iyi akşamlar herkese benim size bir sorum olacaktı ben nisan veyA mayıs ayında tüp bebek denemesi yapıcam ilk kez ve kan pıhtılaşması çıktı bende dr. yogun değl ama ilaç yada iğne kullanmak zorundasın dedi sizce ne kullanırım bi bilginiz var mı acaba testimde şöyle yazıyor homozigot677TT BU DEĞERE GÖRE NE KULLANIRIM ŞİMDİDEN SAĞOLUN:26:
cevabın için sağol cnm inşlh sende sağlıklı alırsın bebeğini kucağınaaMerhaba arkadasim oncelikle gecmis olsun...
Buyuk ihtimalle coraspin kan sulandirici hapa ve clexan igneye baslatacaktir doktorun...
Ben hamile kalmadan 3 ay once coraspin ve folik asite basladim hamile oldugumu ogrendigimde 3+5 haftaliktim hemen igneye basladik...Allaha sukur suana kadar hersey yolunda gitti umarim sizler icinde boyle olur ve saglikli bi sekilde ebisleri kucaginiza alirsiniz...
iyi akşamlar herkese benim size bir sorum olacaktı ben nisan veyA mayıs ayında tüp bebek denemesi yapıcam ilk kez ve kan pıhtılaşması çıktı bende dr. yogun değl ama ilaç yada iğne kullanmak zorundasın dedi sizce ne kullanırım bi bilginiz var mı acaba testimde şöyle yazıyor homozigot677TT BU DEĞERE GÖRE NE KULLANIRIM ŞİMDİDEN SAĞOLUN:26:
sağol cnm zaten ben tüp ebbeğe geçmeden önce bi genetiğime de baktırayım demiştim değerlerime bakan dr. genetiğinde problem yok ama çok yoğun olmasa da kan pıhtılaşması var dedi o yüzden gebeliğin boyunca ya iğne yada hap kullanacaksın dedi bende burdaki arkadaşlara sordum bende daha bilgilidirler diye sağolsun yardımcı oldu bi arkadaşcanım merhaba baktım kan pıhtılaşmasıyla ilgili bişeyler yazmışsın.az biraz bilgim var bişeyler yazayım dedim.
anladığım kadarıyla genetik testte homozigot çıkmiş değilmi?eğer doktorum genetik bir rahatsızlık dediyse bu gebelik olsun olmasın devamlı kullanman gerekiyor kan sulandırıcı ilaçları.
benim eşimde var.ve heterozigot mutasyonu çıktı.yani genetik bir rahatsızlık ve devamlı kan sulandırcı ilaç kullanıyor.
10 günde bir kan veriyor kandaki INR değerine bakıyorlar ve ilacın dozunu ona göre ayarlıyorlar.kan fazla katılaşırsa organlara pıhtı atıyor fazla sulanırsa organlarda kanama yaratıyor.nitekim biz yaşadık.temmuz ayında her 2 akciğere ve karın boşluğuna pıhtı attı eşimde.
bence bir doktorla görüş ve kontrol altında ol.
gebeliktede iğne falan veriyorlar.arkadaşımın eşindede aynı durum vardı.doktor kontrolünde tamamladı gebeliğini ve bebeği çok sağlıklı doğdu canım.
tüp bebeğe başlayınca doktoruna mutlaka bilgi ver.
rabbim yardımcın olsun...
sağol cnm zaten ben tüp ebbeğe geçmeden önce bi genetiğime de baktırayım demiştim değerlerime bakan dr. genetiğinde problem yok ama çok yoğun olmasa da kan pıhtılaşması var dedi o yüzden gebeliğin boyunca ya iğne yada hap kullanacaksın dedi bende burdaki arkadaşlara sordum bende daha bilgilidirler diye sağolsun yardımcı oldu bi arkadaş
dr.uma zaten tüp ilçalarımı yazdırdığım zaman sonuçları götürücem ilgin için sağol eşine de çok çok geçmiş olsun
Canım yiyecek konusunda ben diyet yapmıyorum doktorumda sadece gebelikte yasaklı olan şeyleri yemememi söledi sumay arkadasımıza yazdığım gibi limonu ve kiviyi tüketmeye calısıorum ben hergün.benim 9 haftam dolmak üzere daha yeni yeni düzenli yürüyüşe başladım günde 45 dakika falan yürüyorum.hayırlısıyla bebeklerimizi kucaklarımıza alırız sen kaç haftalık hamilesin canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?