Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Canım 5 ay önce 8 haftalık bebeğimin kalp atışı durdu ve kürtaj oldum. Sebebinin kan pıhtılaşması olduğunu öğrendik.
Kürtajdan sonra ki adet düzensizlikleri hormonlara bağlı olduğu gibi, yumurtalıkta olusan kistten de kaynaklanıyor.
Benimde aynı senin gibi oldu kürtajdan sonra. Doktor kontrolumde gebelik aniden sonlandığı için hormanal değişiklikler yumurtalığında kist oluşturmuş dedi.
2 ay doğum kontrol hapı kullandım, ve kist tamamen kayboldu, korunmayı bırakır bırakmazda çok şükür hamile kaldım
şimdi kan sulandırı iğne kullanıyorum her gün.
Korkma, endişe etme ama aksatmadan da doktora görün mutlaka, geçmiş olsun :)

Son düzenleme:

Stres yapmamak elde deil canm nerde kafsmin icinde sirekli acabalar geziniyor..Allah büyük ümit kesmek olmaz ama insan istiyorki hemen hersey yoluna girsin tekrar hamile kalsin..beklemek sabretmek en guzeli biliyorum ama zaman kadar yavas gecen bisey yok su aralarr..Rabbim nasip etsin en kisa zamanda insallah canm

Dogrusu benimde aklma kist geliyor ama kistte agri oluyor diye biliyorum benim ne agri ne bisey var..Rabbim ne guzel nasip etmis yavrunu tekrar Allah ömürlü hayrli evlat versin. hamilelern duasi kabul olurmus bize de dua et canm ailede bebegin yeri hic bi seyle dolmuyor Tabbim evlatla sinamasin kimseyi..

Amin canım sağol, hepimizin yavrularımızı sağlıkla kucağımıza aldığımız günleri nasip ettin Rabbim, elimi karnımı koyduğumda hem kendi bebeğime hem diğer herkese dua ediyorum inan, acıyı yaşayan bilir, başkasının halinden iyi anlar...
Korkuyorum hemde çok, bunu da kaybederim diye, hergün ağlayıp dua ediyorum kavuşayım diye.
Rabbim en kısa zamanda senin ve diğer arkadaslarında duasını kabul etsin, evinizi, kucağınızı bebeğinizle şenlendirsin inşallah.

Kist bende epey ağrı yapmıştı tatlım, ani hareketler de özellikle. Ama doktorum küçük ve normal kistlerin ağrı yapmadığınıda söylemişti, sen yinede kontrolunde mutlaka belirt, eğer öyle bişey varsa ki yoktur inş., korkulacak bişey değil. Belki de öbür ay düzene girer bile. Sıkıntı, streste çok etkiliyor.
Tez zamanda herşey yoluna girer inşallah canım...

hamileliklerimde kullanmamıştım düşüklerden sonra belli oldu ama şimdi aspirine başladım hamile oluncada iğneye başlayacağız.hakkımızda hayırlısı

Eylül hanım benim dokturum gebelik olustuktan sonra aspirin ve igneye baslayacagiz dedi siz tedavinizden olumlu sonuç aldiniz mi?

7;981640]
Dusuklerinizin sebebi neydi ve nasıl bir tedavi uyguladiniz acaba?

Allah razi olsun kardeşim. .Rabbim kabul etmeyecegi duaya amin dedirtmezmis insallah tez zamanda kabul olur dualarimiz...belkide ben cok büyüttüm bu meseleyi herseyi soruna yoruyorum..hersey icin saol konusmak rahatlatti ..Allah minik kalbini hayrla kucagina almayi nasip etsin canm

Araniza yeni katıldım. Benim 2 kurtajim oldu ve sebebi arastirildi sonuç mthfr c677t homozigot. Doktorum en az 1 ay folik asit kullan ve gebelik olustuktan sonra gel aspirin ve igneye baslayacagiz dedi. Aranizda bu sorunu yaşayıp tedaviyle olumlu sonuç alan var mi? Sizce aspirin gebelikten önce mi kullanilmaya baslanmali? Doktirlarinizin önerisi nedir?

Se-sum hanim öncelikle çocuğunuzu Allah bagislasin. Son gebeliginizde iğne ve aspirini ne zaman kullanmaya basladiniz. Yani gebelikten önce mi yoksa olustuktan sonra mı?

Amiiin canım, amiiiinn.
Sende rahat ol artık, iyi düşün emin ol en kısa zamanda herşey yoluna girecek...

doktoruna göre değişiyor kimisi iğneyi hamile kalmazdan önce bile veriyor
benim doktorum hamile kaldıgını öğrenir öğrenmez aspirin ve iğne vereceğini söyledi
ikinci kaybımda herşey için çok geçti kese bozulmuştu
aynı şey birdaha olursa diye şöyle bir karar aldım
yumurtlama zamanı geçince aspirin içeceğim işi şansa bırakmamak lazım
doktora sırdum öncesinde kullansam aspirini diye amagerek yok bir gün günün geçsin o zaman başlarsın dedi
ama telaşlanıyorum korkuyorum
başka bir doktora daha görüş istersen için rahat eder

aynen bnm de 2 kürtajım var.genetik tüm araştrmalar yapıldı hala almadım sonuçlarını.ama folik asit zaten çok önemli mutlaka en az 2 ay önceden kullanılmalı.ben kullanıorum şuan folikasit ve asprin.sonuçlara göre de bakıcaz bakalım hamile kalınca..geçmiş olsun size de..

iyi akşamlar herkese benim size bir sorum olacaktı ben nisan veyA mayıs ayında tüp bebek denemesi yapıcam ilk kez ve kan pıhtılaşması çıktı bende dr. yogun değl ama ilaç yada iğne kullanmak zorundasın dedi sizce ne kullanırım bi bilginiz var mı acaba testimde şöyle yazıyor homozigot677TT BU DEĞERE GÖRE NE KULLANIRIM ŞİMDİDEN SAĞOLUN:26:

Merhaba arkadasim oncelikle gecmis olsun...
Buyuk ihtimalle coraspin kan sulandirici hapa ve clexan igneye baslatacaktir doktorun...
Ben hamile kalmadan 3 ay once coraspin ve folik asite basladim hamile oldugumu ogrendigimde 3+5 haftaliktim hemen igneye basladik...Allaha sukur suana kadar hersey yolunda gitti umarim sizler icinde boyle olur ve saglikli bi sekilde ebisleri kucaginiza alirsiniz...

Doktorlarin farkli gorusleri var bu konuda hangisi dogrudur tabiki bilemeyiz ama bana hep gebelikten once aspirine baslamak daha mantikli geldi...mesela bazi dr lar kalp atisi alindiktan sonra igneye baslicaz diyolar ama bnm daha onceki 2 gebeligimde de hic kalp atisi alinamadi ki...boyle dusunce erken baslamak bana daha dogru gibi geliyor arkadasim...

cevabın için sağol cnm inşlh sende sağlıklı alırsın bebeğini kucağınaa
ben dr.uma demedim daha çünki benim tam tarih belli olmadığı için tüp bebeğe .
ama dediğin gibi en kısa zamada dr.umla görüşüp erkenden mi yoksa hamile oluncamı başlıcamı sorarım

canım merhaba baktım kan pıhtılaşmasıyla ilgili bişeyler yazmışsın.az biraz bilgim var bişeyler yazayım dedim.
anladığım kadarıyla genetik testte homozigot çıkmiş değilmi?eğer doktorum genetik bir rahatsızlık dediyse bu gebelik olsun olmasın devamlı kullanman gerekiyor kan sulandırıcı ilaçları.
benim eşimde var.ve heterozigot mutasyonu çıktı.yani genetik bir rahatsızlık ve devamlı kan sulandırcı ilaç kullanıyor.
10 günde bir kan veriyor kandaki INR değerine bakıyorlar ve ilacın dozunu ona göre ayarlıyorlar.kan fazla katılaşırsa organlara pıhtı atıyor fazla sulanırsa organlarda kanama yaratıyor.nitekim biz yaşadık.temmuz ayında her 2 akciğere ve karın boşluğuna pıhtı attı eşimde.
bence bir doktorla görüş ve kontrol altında ol.

gebeliktede iğne falan veriyorlar.arkadaşımın eşindede aynı durum vardı.doktor kontrolünde tamamladı gebeliğini ve bebeği çok sağlıklı doğdu canım.
tüp bebeğe başlayınca doktoruna mutlaka bilgi ver.
rabbim yardımcın olsun...

sağol cnm zaten ben tüp ebbeğe geçmeden önce bi genetiğime de baktırayım demiştim değerlerime bakan dr. genetiğinde problem yok ama çok yoğun olmasa da kan pıhtılaşması var dedi o yüzden gebeliğin boyunca ya iğne yada hap kullanacaksın dedi bende burdaki arkadaşlara sordum bende daha bilgilidirler diye sağolsun yardımcı oldu bi arkadaş
dr.uma zaten tüp ilçalarımı yazdırdığım zaman sonuçları götürücem ilgin için sağol eşine de çok çok geçmiş olsun

rica ederim canım saolasın.
aman canım kan pıhtılaşmasının çok yoğun olmamasına sevindim.
tedavi başalayınca tüm önlemleri alırsın.
hadi güzel haberlerini bekliyoruz...

Canim ben clexsan kullaniyorum yaklasik bir bucuk aydir kanamam vardi bundanmis.simdi 15 haftalik bakalim ogrenince cok uzuldum keske basta ogrenip ilaclarimi kullanbilseydim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…