Kızlar aranıza yeni katıldım.Birkaç gündür formun hemen hemen hepsini okudum.Benim ilk gebeliğimde kalp atışlarını göremedik yaklaşık 10 haftalıkken kürtaj oldum.İkinci gebeliğimde doktor bebe aspirini kullanalım dedi.Kalp atışını gördük.Hamileliğimde de hiç sorun yaşamadım.37 haftalıkken sezeryanla doğum gerçekleşti.Doğduğunda herşey normaldi.Daha sonra gelişmesinde problem oldu.Şu anda 7 yaşında özürlü bir oğlum var.Oğlum 2 yaşındayken korunurken hamile kaldım.Çocuğun problemleriyle uğraşırken doğru düzgün dr'a bile gidemedim.Gittiğimde onun da kalp atışını göremedik.8 haftalık kürtaj oldum.En son geçen sene hamile kaldım.Doktora bunları anlattım.Yalnız Tekirdağdaki doktorumuzun aklına bu problem gelmedi.Bu gebelikte de kalp atışı göremedik.Doktorumuz bizi tüp bebeğe yönlendirdi.Bu düşükten sonra farklı dr'lara gittim.Buradaki bir dr bana rahimdeki kılcal damarların tıkalı olabileceğini ve bebeği besleyemediği için gelişimin durduğunu söyledi ama tahlil falan yapılmadı.Sonra Çapa tıp fakültesine araştırılmak için gittiğimde bana rutin çocuğu olmayan kadınlara yapılan tahlilleri istediler.Sizin bahsettiğiniz tahlillerin hiçbiri yapılmadı.Gittiğim her dr'a durumu anlatınca olabilir dediler.Ben de yaşım 37 olduğu için tüp bebeği denedim bu yıl nisan ayında.Yalnız bana transferden sonra hemen kan sulandırıcı iğnelere başlandı.Baştan değerler iyiyken bhcg kendini ikiye katlamışken gelişme durdu yine.Benim kafam çok karıştı.Sizler hep hamile kaldıktan sonra iğne başlanıyor demişsiniz.Uzun yazdığım için kusura bakmayın.Beni aydınlatırsanız sevinirim.
ben adece folik ait kullandım.mthfr 677t heterezigotum..günaydın kızlarrr. inş hamile sayısı artmıştır... hamile kalmadan önce herhangi bir hap kullanan varmı aspirin gibi. bana dr hiçbir şey söylemedi benimkini öğrendim bu arada heterezigotmuş..
allahım tamamına erdirsin sorunsuz problemsiz opuyorumnanaktanselamlar arkadaşlar,benide listeye eklerseniz sevinirim,.6 haftalık hamileyim.daha çok yeniii:lepi:
hulyacım kesinlikle katılıyorum ii bir doktor bul kendine yerimsenibenhulya59 çok geçmiş olsun canım.Allahım bir daha yaşadığın acıları yaşatmasın.Burada hemen hemen tüm arkadaşlar hamile kaldıktan sonra vurulmaya başlıyorlar iğneye.Ama yapılan tahlil sonuçlarına göre.İğne vurulduğu halde kaybeden de var ama çok az.Bence sen iyi bir doktor bul.Tahlillerini yaptır.Benimde 2 gebelik kaybım var 8 ve 11 haftalık kalp durması sonucu.Tahlil sonuçlarımdan sonra.Şuan yine hamileyim.İğneye 4+6 iken başladım.Şimdi 8 haftalığım hayırlısıyla.Ve bu tahliller çok basit sadece kan veriyorsun.Allah yardımcın olsun.
ayyyy :asigim: cok sevindim yaaaa opuyorumnanaktan hadi gözümüz aydın :sm_cool: peki ya iğneler :sm_confused:slm arkadaşlar doktoruu bugünden itibaren değiştirmiş bulunuyorum ve size çoook güzel haerlerim var.
karından ultrasondan baktı doktorcum ve bebişimin kalp atımını zayıfta olsa gördük çook mutlu oldum
7hafta 2 günlük olmuş bebişim
elimdeki sonuçlarıma bu zamana kadar yapılanlara baktı
eşimde şeker hastalığı ve sigaradan ötürü ayrıca eltminde bi kaçtane sorunlu gebeliği sonucu eşimde bi genetik sorun olduğunu şimdilik kesinleştirmiş olduk.Allah korusun bunda da bir problem olursa bizi tüp bebeğe yönlendirceğini aşılama ile hiç vakit kaybetmememizi söyledi.
inşallah bi problem olmaz ve sağlılıdır bebikim. Rabbim bu mübarek günlerin yüzüsuyu hürmetine inşallah hepimizin bebekleri sağlıkla sıhhatle dünya ya gelir.
kahve lokumcum benide ekleyebilirsin listeye :)
Arkadaşlar..selvihan..sido...ecesem..
Ben 30.haftada iğnemi bıraktım artık..Neden mi..üçüz gebelikte doğum erken haftalarda gelişebiliyor..Kan sulandırıcı iğneler de sanırım kanama olasılığını arttırabiliyor..Benim sizler gibi belli bi tarihim yok..Her geçirdiğim gün kar bize..Doğum için gün yok yani..Ne kadar içimdeler o kadar iyi..Bu nedenle dr.um artık bırakalım dedi..Bana da mantıklı geldi..Dilerim doğru bir karardır..Doğuma ne kadar kala bırakılıyor bu iğneler..
Arkadaşlar..selvihan..sido...ecesem..
Ben 30.haftada iğnemi bıraktım artık..Neden mi..üçüz gebelikte doğum erken haftalarda gelişebiliyor..Kan sulandırıcı iğneler de sanırım kanama olasılığını arttırabiliyor..Benim sizler gibi belli bi tarihim yok..Her geçirdiğim gün kar bize..Doğum için gün yok yani..Ne kadar içimdeler o kadar iyi..Bu nedenle dr.um artık bırakalım dedi..Bana da mantıklı geldi..Dilerim doğru bir karardır..Doğuma ne kadar kala bırakılıyor bu iğneler..
canım ben bunu ilk defa duydum birsürü tahlil yapıldı banada ama böyle birşey yapmadılar .valla bende buara delik deşik oldum tek bir tahlilim vardı protein c rezistansı bugünde onu yaptırdım marmarada yapılmadığı için özelde yaptırdım fiyatı birhayli pahalıydı ama neyaparsın sağlık için yapılıyo sonuçta .rabbim hepimize şifa versin ..
lalcim ne güzel düşünceler sağolasın..celencim sana da..2 erkek 1 kız bebeklerim..inşallah sağlıkla vakitlice gelsinler diye dua ediyorum..
merhaba hırçındenizcim
öncelikle çok geçmiş olsun kaç tane ve ne kadarlıktı düşüklerin?
kan pıhtılaşması olabilecei gibi başka birşeyden ötürüde olabilir bence kan pıhtılaşmasına kesin olarak şartlandırma kendini canım bazen en ufak şeyler bile neden olabiliyor.
doktoruna git ona genetik araştırma ve kromozom analizi yaptırtmak istediğini söyle doktorun gerekli tahlilleri sana verecektir.eğer doktora gitmeden yaptırmak istiyorum dersen yapan hastanelere giderekte yaptırabilirsin sanırım. umarım yardımcı olabilmişimdir opuyorumnanaktan
canım çok geçmiş olsun rabbim birdaha
yaşatmasın :Saruboceq:
bu tahliller üniversite hastanelerinde yapılıyor .canım sen düşüklerinin olduğunu ve genetik test yaptırmak istediğini söyle onlar yönlendirirler zaten.ama heryerde yapılmıyor bu testler bilgin olsun..
ebrar canım bu protein c aktivitesi protein c rezidansıyla aynı şeymi yoksa o başka bi tahlilmi beni lütfen aydınlatırmısın
Haklısın başka birşeyde olabilir ben her ihtimali düşünüyorum zaten 3 düşüğüm oldu ilki kimyasal gebelikti diğeri 7. haftasında düştü en son nisanda hamile kaldığımda oda 6. haftanın içindeydi hep kanamalrım oluyordu lekelenmelerim biraz da bu sebepten pıhtılaşma olma ihtimalini düşündüm yardımcı olduğun için çok teşeşkkür ederima.s.
Sağol canım rabbim kimseye yaşatmasın gerçekten zor dermansız dert vermesin:Saruboceq:
kızılayda yapılmıyormu bu test çünkü şuan hastane araştırıyorum bana en yakın marmara ünüverste hstanesi var gitsem onlar benimle ilgilenir değilmi..
İlgilendiğin için çok teşekkür ederima.s.
ha bu arada lekelenmelerim için progestan 200lük, kan sulandırıcı için hap verdi iğneyle aynı etkiyi gösteriyormuş hadi bakalım hayırlısı.
Merhaba arkadaşlar , yeni hamile nilüferşah arkadaşımızı tebrik ediyorum...Allah tamamına erdirsin inşallahhh..Fransiyum senden de güzel haberler aldığmıza çok sevindim..Devamını diliyorum...
Kızlar aranızda 0,3 lük iğne kullanan , sağlık güvencesi olmayan , iğnelere para vermek durumunda olacak arkadaşlar varsa , bende çok sayıda 0,3 lük iğne var , yeni tarihli..Ben 0,6 günde bir kez uyguladığım için 0,3 lükler elimde kaldı...İsteyen arkadaşlara gönderebilirim..
Bir de tetanos aşısı yaptırmış arkadaşlarıma bişey sormak istiyorum...Ben bugün aşı olmak için gitmiştim , hangi doz uygulanacağını doktorunuzdan öğrenin öyle yapalım dediler..0,5 lik varmış galiba , bi de daha yüksek doz...Henüz doktorumla görüşemedim ama merak ettim sizler hangi doz yaptırdınız ? Bi sefer mi yaptınız , iki sefer mi ? Verdiğiniz bilgiler için şimdiden teşekkür eder , yanaklarınızdan öperim...opuyorumnanaktan
lalcim ne güzel düşünceler sağolasın..celencim sana da..2 erkek 1 kız bebeklerim..inşallah sağlıkla vakitlice gelsinler diye dua ediyorum..
meryemmeryem canım sen hamilesin dimi. allah tamamına erdirsin inşallah. neydi senin hastalığın türü. yahu ben dün aradım sonucumu öğrenmek için önce heterezigot dendi sonra homozigot dendi. homozigot olupta hamile kalan ve bebeğini kucağına alan varmı acaba.. artık bu sonucada inanasım kalmadı ama... mafoldumben senağlama
kızlar bu arada ben artık geceleri rahat yatamıyorum yaa
yani uyorumda hep sol tarafıma yatmaktan artık sol kolum bacağım kulağım ağrıyo,uykudan kalktığımda çok halsiz ve bitkin uyanıyorum çok kötü bir his yaa...
allahtan gün içerisinde iyiyim çok şükür aşırı bir rahatsızlığım yok şuan
birde ben hafta sonları yayla evine gidiyorum,ne güzel doğayla başbaşayız,yürüyüş yapıyorum orda ama hiç bu durumu doktoruma sormadım..yürüyüş yapmanın bize bir zararı yoktur dimi
AY CANIM MAŞALLAH BEBİŞİN SAĞ SALİM GELSİNDE ARTIK OLCAK O KADAR YÜRÜYÜŞ İYİ GELİR İNŞ...vereliniortak :Saruboceq: zemuszemus
saol canım allah herkese nasip etsin..
işte her hamilelik gibi olmayınca bizimkisi ne bileyim aklıma herşey geliyor
ne yapsam bebeği düşünerek yapıyorum
EVET KESıNLıKLE BıZıMKıLER FAZLASIYLA NAZLI OLACAKLAR.... BU DA Bı ıMTıHAN GALıBA BıZıM ıÇıN HER ŞEYıN HAYIRLISI... AMA SıZıN GıBı HAMıLELERBıZEDE UMUT OLUYOR... :CüvCüv: :hooray: :1hug:
Bebişlerimiz : (Güncelleme tarihi: 21 temmuz)
(celen35)........ cemre...........9 aylık (maaşallah)
(şen).............. pelinsu..........7 aylık (maaşallah)
(yaren76).........ecesu ......... 7 aylık (maaşallah)
(lal82)..............ege..............3aylık (17nisan dogumlu) (maaşallah)
(diğer tatlı bebişlerimizin isimleri hatırlayamadım, özür dilerim, yardımcı olur musunuz?)
annesinin sıcak güvenli göbeğinde hayata merhaba demeyi bekleyen bebeklerimiz ( heyecanla bekliyoruz onları):
nazlı03.................. 36 haftalık (erkek-- 5 ağustosta geliyor bebişimiz inş.. )
gelgit.....................36 haftalık (erkek)
29 selvihan.............34 haftalık (kız)
seybay...................31 haftalık (hemi de 3üz, 2 erkek 1 kız)
sido ......................30 haftalık (erkek)
eserizmir................29 haftalık (*?)
meryemmeryem......28 haftalık (erkek)
çiçeklara.................27 haftalık (kız)
funda1980...............25 haftalık (erkek)
bkale......................25 haftalık (kız)
papatyasüreyya.......20 haftalık (kız)
smmm06................16 haftalık (erkek)
ravza1818...............15 haftalık
ftgg7779 ..................8 haftalık
fransiyum.................7 haftalık
nilüfersahh................6 haftalık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?