Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Kaça düşmesini istiyor sizin doktorunuz homositeinin? Benim 2 bucuk ay önce 14,5 di tekrar kan verdim sonucu bekliyorum. Genelik için risk kaç olunca oluyor

.
Benim homosisteinim 16.57 çıkmış yani yüksek..Hamile kalınca iğne dedi doktor.Size ne dedi acaba

Bir an önce doktor bulun kendinize 4 heterezigot var sizde 2 homozigot anlamına gelir ve bu durumda 0,4 yeterli gelmeyebilir yada iğneniz değiştirilebilir

Yönlendirmen için teşekkür ederim canım. Öne alıp bugün riskli gebelik uzmanına geldim. iğnenin yanına coraspirin ekledi. Bir de b vitamini verdi.

Canım bu değer tam olarak neyi gösteriyor
kandaki pıhtılaşma oranı...mhtfr genlerde pıhtılaşma olanların genetik enzim bozukluğu oluyo yani b vitamini emilimi olamadığı için homosistein denen zararlı maddeye dönüşüyormuş..homosistein yüksekse risk de yüksek olurmuş..anlamadığım zaten şu iğne olucaz zaten bu iğne kanı yeterince sulandırıyo..ama doktor kadar bilemeyiz tabi.

.
Benim homosisteinim 16.57 çıkmış yani yüksek..Hamile kalınca iğne dedi doktor.Size ne dedi acaba
size hamilelik için izin verdi yani doktorunuz öyle mi ? benim 10 un altına düşmesini bekliyo hamilelik için , şu an izin vermiyo..hdeğer düşerse hamile kalır kalmaz iğne verecek..aslında bence iğne zaten düşürüyo bu değeri ama şu an risk almıyo o yüzden izin yok .. siz hangi şehirdesiniz ? Ankara ise doktor ismi verir miisnz? bnde alternatif bir görüş arıyorum.

.
Ben kocaelideyim canım.Protein C kaç çıktı senin acaba?Hamileligi izin verdi dr.Kürtaj sonrası 20gün sonra korunmayı bırakın dedi.Zaten ilk adetimi de yeni oldum..Genetik sonucumu bekliyorum.
Homosistein diyeti nasıl peki canım?

merhaba bende kocaelideyim hangi doktora gidiyorsunuz acaba. benımde 3 düşüğüm oldu kimse benden homosistein testi istemedi. acaba benımde yaptırmm gerekir mi ki?

bu gen hakkında bilginiz var mı ben tam anlamadım deger falan dıyorlar ama bna kımse deger demedı kac dıe de soylemedı
Mthfr 677 geni folik asit ve b12 vitamini eksikliğinden kaynaklanan bi durum. Bunların eksikliği homosistein değerni yükseltiyor.
Ben folbiol ve Apikobal (bvitamin) kullanıyorum. Ayriyetten kan sulandırıcı coraspin gün aşırı kullanıyorum. Elevit pronatal günde bir ve çinko (zinko) günde bir.
Ve D vitaminim eksik çıktığı için devit damla günde bir.

Bu vitaminleri genetik doktoru kullanmamı söyledi. Kadın doğumcumda hamile kalınca clexane iğneye başlayacağız dedi bakalım hayırlısı.

Homozigot olduğumuz için genetik oluyor yani anne babamından almışız

merhaba bende kocaelideyim hangi doktora gidiyorsunuz acaba. benımde 3 düşüğüm oldu kimse benden homosistein testi istemedi. acaba benımde yaptırmm gerekir mi ki?
.
Merhaba canım.Golcukte aile konak hastanesinde emel hanım a gidiyorum.Testleri ben kendim yaptırdım universite hastanesinde.Bence herkes yaptırmali.Bir aspirin içmemek yüzünden bebek kaybı yasamamali kimse.Doktorlara kalsa 3 kayiptan sonra istiyorlar testleri

cok haklıısnn bende umuttepede emek beye gittim genetik testleri falan istedi ancak homosistein istemedi. genlerimden biri hetero bırı de homozigot cıktı. onlar ıstemezse testleri biz nereden bileceğiz kii hangi testi yaptırmamız gerektiğini. ve inanır mısın genetik testleri aptırmam gerektiğini bile burdan öğrendim.

.
Evet canım aynen öyle ben de burdan öğrendim ve aşılama öncesi doktoruma sordum.Bişey olmaz teste gerek yok.3 bebek kaybın olursa yaptırırsin dedi.11.haftada bebegimi kaybettim.Doktora kalsa yine gerek yok dedi ama ben yaptırdım testleri.Genetik testim daha çıkmadı bile..Allaha emanet yaşıyoruz işte..

üzüldüm canım keske insanlar görevlerinin sorumlulugunun bilincinde olsada bizlerde yok yere üzülmesek .

Isini parayla yapio tabi.sanirim o kanuda haklilalar arkdslar.paran varsa ilgin de var.sole soyleyim sormadnn cvbini aliyosun.ne yasadigini ve neler yasayacagini soluyo.ilk zamanlar beni okadar tedirgin etmistiki.. burda cok kez yazdim.ama en azindan olabilceklere hazirlikli olmami sagladi.suan cok iyyiz.hemsieleri olsun kendi olsun ilgisi guzel.beni memnun ediyo.acikcasi.ben para göz olmayan bi doktora henuz rastlamadim.bulmayida isterdim.ama esim bayan doktor israri bizi buraya getrdi.ama suan bi skntimiz yok

Merhaba canim ben sadece folik asit ve kan sulandirici kullaniorm vitamin eksikligim yok onceden d vitamini az dusuk demislerdi 8 kutu devit ictim o kadar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…