- 3 Aralık 2014
- 7.924
- 9.216
- 398
dr rahmin delinebilir yapışma olursa ameliyat tekrarlanabilir kısır kalabilirsin dedi en azından hamile kalabiliyosun rahim delinirse düşecek bebeğinde olmaz dedi. beni korkuttuGeçmiş olsun rahimde şekil bozukluğunu ve götürdüklerini çok acı bişekilde tecrübe ettim ben. Kusaca özetlersem 2016 da ilk hamileliğimde ilk haftalardan kanamalarım başladı yeri geldi leke gibi yeri geldi şarıl şarıl aktı. 18. Haftamda kesenin içinde suyumun bittiğini farkettik kanama alanı içerde enfeksiyona sebebiyet vererek keseyi delmiş. 26. Haftada doğum yaptım 15 gün sonra kaybettim kızımı bebeğimi. Kanamalarımın sebebi olarak dr um rahim ağzına yakın yerleşmiş kanama yapıyor demişti ama doğumum esnasında bütün bunlRın sebebinin şekil bozukluğu olduğunu söyledi. Prof a gittim rahim filminde görünmedi perde. Korunmayı bıraktığım gbi coraspin içmeye başladım adet günümden önce öğrendim hemen clexane iğne( pai homozigot mthfrc677t heterozgt) +prednol diye bi kortizon ilacı aldım bunları kullanmama rağmen iki defa üstüste kimyasal gebelik yaşadım gittiler. Sonra histeroskopi şart oldu dedi dr um yani kAmera ile rahimr bakılacak bozukluk düzeltilecek. Şükür allahıma derdimd çare oldu. Şuan iğne hap kullanmıyorum çok şükür allahıma bi terslikte yok. Bi prof-perinatoloğa daha sonuçlrımı gösterdim iğne hap kullanma dedi o da. Bence canım başka dr a daha görün çok hassas durum. rahimin genetik bozukluğu ileri haftalarda sorunlara daha çok sebebiyet veriyor ve inan bana acısı çok daha büyük. Histeroskopi büyütülecek bi işlem değil olman gerekiyorsa ol bence.
Gittiğim dr alanında uzman bi dr mu canım. Öyle bişey demiş ki gebe kalsan bu perdeyle erken doğum yaparsın , perdeyi aldırmaya kalksan rahimin delinir. Ne öyle ne böyle . Bence 1 hatta 2 de a daha git bu iş tek dr un demesiyle alınacak bi karar değildr rahmin delinebilir yapışma olursa ameliyat tekrarlanabilir kısır kalabilirsin dedi en azından hamile kalabiliyosun rahim delinirse düşecek bebeğinde olmaz dedi. beni korkuttubirde bebek o perdeyi yırtabilir bebeiğin gelişimine engel olmaz dedi. bilmiyorum bu ayda korunmayı bırakmıştım dr. gitsem mi regl olana kadar
uzman bilgili bi dr. zaten bana hamileyken bunları demişti durumun neyse diyo aile dr.umuzdu. başka bi dr.a daha gittim ultrasonla baktı oda perde var hemen acil ameliyata alınman lazım dedi. bana düşünme şansı bile vermedi hastaneden kaçtım dahada dr.a gitmedim korundum 3 senedir hiç muayneden geçmedim. şimdi dr.a gitmeye korkuyorumGittiğim dr alanında uzman bi dr mu canım. Öyle bişey demiş ki gebe kalsan bu perdeyle erken doğum yaparsın , perdeyi aldırmaya kalksan rahimin delinir. Ne öyle ne böyle . Bence 1 hatta 2 de a daha git bu iş tek dr un demesiyle alınacak bi karar değil
sen hangi şehirdesin? Bulunduğun yerde maddi durumuna göre fakülte veya araştırma hastanelerinde yada özel muayenehanelerde muhakkak riskli gebelik bölümü oluyor bence bir şekilde başka dr a daha görün. Histeroskopi işlemi cerrahlık gerektiren bi işlem demekki senin dr un kendine güvenemedi o konuda çünkü apayrı bi alan histeroskopi-laparoskopi . Düşünsene hamile kaldığında o tedirginlikle bişey olacakmı diye kendini yer bitirir insan.uzman bilgili bi dr. zaten bana hamileyken bunları demişti durumun neyse diyo aile dr.umuzdu. başka bi dr.a daha gittim ultrasonla baktı oda perde var hemen acil ameliyata alınman lazım dedi. bana düşünme şansı bile vermedi hastaneden kaçtım dahada dr.a gitmedim korundum 3 senedir hiç muayneden geçmedim. şimdi dr.a gitmeye korkuyorumama hamile kalmadan da gitmek istiyorum bilmiyorum ne yapacağım.
sen hangi şehirdesin? Bulunduğun yerde maddi durumuna göre fakülte veya araştırma hastanelerinde yada özel muayenehanelerde muhakkak riskli gebelik bölümü oluyor bence bir şekilde başka dr a daha görün. Histeroskopi işlemi cerrahlık gerektiren bi işlem demekki senin dr un kendine güvenemedi o konuda çünkü apayrı bi alan histeroskopi-laparoskopi . Düşünsene hamile kaldığında o tedirginlikle bişey olacakmı diye kendini yer bitirir insan.
Durumumuz aynı benimde 2 kaybım var ve aynı gen homozigot allah hayırlı haberler almamızı nasip etsinben test yaptırmadan kullandım yalnız gene de bebegımı kaybettım sonradan test yapıldı bana mthfr c677t homozigot sonucum şuan tedawi görüyorum klomen folık asıt kan sulandırıcı hap yumurta takıbı ınsallah hamıle kalırsam hemen kan sulandırıcı ıgneye baslanacagı soylendı bu arada 3 kaybım var
Hastanelerin genetik bolumleri yapiyor. Trombofili Paneli testin ismi.
Ankarada Zekai Tahir Burak hastanesinde yaptirmiastum ben.
Benim iki gen sorunlu. Pai homozigot, mthfrc677t heterozigot. İlk iki bebekte bilinmiyrdu kaybettim. Oglumda aspirin ve 0.4 claxane ile dogum yaptim 31 yasimda. Simdi de iki yumurtam catladi, regl zamanini bekliyorum, aspirin ve folidoce aliyorum, ayrica sabah aksam progestan. İkiz gebelik riski de var. Eger gebe kaldiysam kan testiyle yine claxane baslayacagim.
Kızlar ankara da adam akıllı dr arıyorum lütfen bana yardım edin
Canm ben doktorumdan memnunm istersn sanda tavsiye edrim.ozel muaneleri biraz pahali yogun calisan bi doktor.
Biliyorum sevtap hanımı çok duydum peki memnunmusunuz yani ilgi ve bilgisi açısından? Bi kaç kişi sadece para önemli onun için felan diye yazmıştı bi başka forumda güvenemedim ön yargılı da olmak istemiyorum yüksel riskli gebelik uzmanına ihtiyacım var benimdeKac kaybin var canmturkozunde benim doktorum is merkezinde klinigi var.sevtap hamdemir.ben yuksek riskli gebelik uzmani oldugu icin bide bayan oldgu icin tercih ettim.bi arastir konus istersen.hem sen normal forumda konu ac ankara da perinatoloji doktoru diye baya yazan arkads cikiyo fikir olur.
Canım ben de halen arıyorum normalde göğsen önalan a gidiyordum ama bilemedim simdiBanada yardımcı olurmusunuz? Bende ankarada arıyorum ilgili bilgili bir doktor.
Reşide önalana gidiyorum şimdilik devam edermiyim bilmiyorum henüz hamile değilim
merhaba canım hoşgeldin.. Sinan hoca için gittin mi Hacettepe 'ye ?Ankaradasınız sanırım hangi doktora gidiyorsunuz ve memnunmusunuz?
Bende mthfr 677 homozigotum ve ankarada doktor arıyorum...
evet malesef öyle...ben 4 ay yaptım homosistein 18 den 21 e yükseldi sinan hoca 3 ay daha devat et yanlış yapmışsındır dedi ama ben eski hastalarıyla da görüştüm çoğu bırakmış diyeti öyle düşmüş değeri..ben de bıraktım 21 den 16 ya düştü 1.5 ayda...diyet yapmıyroum ilaçları kullanıyorum..
sağol canım peki sen de hangi faktörler sıkıntılı buna istinaden hangi ilaçları alıyorsunevet malesef öyle...ben 4 ay yaptım homosistein 18 den 21 e yükseldi sinan hoca 3 ay daha devat et yanlış yapmışsındır dedi ama ben eski hastalarıyla da görüştüm çoğu bırakmış diyeti öyle düşmüş değeri..ben de bıraktım 21 den 16 ya düştü 1.5 ayda...diyet yapmıyroum ilaçları kullanıyorum..
faktör 5 leiden heterezigot, mthfr 677 homozigot...p.tesi cuma bemiks c, günaşırı prednol, her gün coraspin ve çarşamba folbiol kullanıyoruım ....senin hangi gwenlerde mutasyon var? homosistein değerin kaç?sağol canım peki sen de hangi faktörler sıkıntılı buna istinaden hangi ilaçları alıyorsun
Canım homosistein değerime hiç bakılmadı benim de seninle aynıfaktör 5 leiden heterezigot, mthfr 677 homozigot...p.tesi cuma bemiks c, günaşırı prednol, her gün coraspin ve çarşamba folbiol kullanıyoruım ....senin hangi gwenlerde mutasyon var? homosistein değerin kaç?
şu an gittiğin doktor hamileliğe izin verdi mi? bende bunu anlamıyorum işte çoğu doktorun haberi ve bilgisi yok homosisteinden..böyle hamile kalan iğne olup sağlıklı doğum yapan var ama sinan hoca için çok çok önemli diyet..Canım homosistein değerime hiç bakılmadı benim de seninle aynı
Canım bu değer tam olarak neyi gösteriyorşu an gittiğin doktor hamileliğe izin verdi mi? bende bunu anlamıyorum işte çoğu doktorun haberi ve bilgisi yok homosisteinden..böyle hamile kalan iğne olup sağlıklı doğum yapan var ama sinan hoca için çok çok önemli diyet..
Bende REŞİDE ÖNALANa gidiyorum galiba eşiCanım ben de halen arıyorum normalde göğsen önalan a gidiyordum ama bilemedim simdi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?