Merhaba arkadaslar, oncelikle gebe arkadaslara saglikli dogum dilerim. Benim hikayem kisaca şöyle: ben gecen yil tüp bebek tedavisi yaptirdim. Ohss oldugum icin transferim iptal oldu ve tüm embriyolar donduruldu. Gecen ekim ayinda ilk dondurulmus embriyo transferimizi yaptirdik ve gebelik olustu. Hcg degerim 2000 leri gectiginde kanamam basladi, doktora gittik keseyi gorduk ama kanama durmadi ve düşük oldu. Ardindan aralik ayinda 2. Dondurulmus embriyo transferimizi yaptirdik. Gene keseyi yeni gordugumuzde kanama ile dustu. Bu ay 2. Tedavimizi yaptirdik ve bu kez taze embriyo transferi yapildi. Bugun transferin 3. günü. Bu arada tedaviden önce pihtilasma testleri yaptirmamiz istendi. C677t ve A1298 heterozigot mutasyon cikti. Ayrica homosistein de ust sinirdaydi. Kadin dogumcum bu durumun dogrudan düşüğe neden olmayacagini, bircok insanin heterozigot oldugunu soyledi ama gene de hematologtan göruş alin dedi. 2 ayri hematologa gittim. İkisi de bu sonuclara gore gebelik oluşursa kan sulandirici igneye bilimsel olarak gerek yok dedi. Doktorlardan biri istersen kullan dedi. Hepsi düşükleri büyük ihtimal dondurulmus embriyodan kaynakli oldugunu söyledi. Sonuc olarak ben 3 gündur cok huzursuzum. Eger embriyo tutunur ve geelik olursa gene kanama olur mu, düşer mi diye içim içimi yiyor. Bu durumda olan yani heterozigot olup, heparin kullananlar var dite okudum. Sizce başka bir doktorla mi görüşmeliyim? Cok uzun yazip, başınızı şişirdigim icin ozur dilerim ama sizlerin yazacaklari cok onemli. Ayni mutasyona sahip olanlar, bilinler yazarsa cok sevinirim. Bu arada duzenli folik asit icince homosistein degerim normale indi. Sevgiler...