• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

slm kızlar ben gecmişi bilmiyorum bugün kan pıhtılamasıolanların topigine ilk kez giriyorum ve hepsine ayrı msj attım ne olur beni bilgilendirin bende homozigot ve hetorozigot varmıs mthfr c677 birde 1298 HOMOSİSTEİN hormonum düşük cıktıgı için doktorum önemli değil dedi su anda nerox b12 zinco folbiol dekavit kullanıyorum en az 4 ay kullanıp sonra hamile kalmam gerekiyomus bu arada bize sebepsiz infertilite teshisi konmustu 2 gebelik kaybım var sebep gelisme geriliği bu gebeliklerde tüp bebek yöntemiyle olmustu birde ben her gün kan sulandırıcı kullansam doğal yolla gebe kalabilirmiyim beni ne olur bilgilendirin lütfen

hadi inşallah canım..sen daha önce kendiliğinden kalmadınmı hamile neden tüp bebek yaptırdın???

canım evet 3 ay arayala 2 kez kendiliğinden kaldım fakat şimdi kistlerim 2.7 cm ve 3.55 cm ve 1 yıldırda hamile kalamadığımdan dr. direk tüp bebek dedi

canım senin bağııklık sistemindeki bozukluk neden kaynaklanıyo

beydağlı cnım bağışıklıkla ilgili testi yaptırmak için fakülteye gittim bugün...anlamadılar....sadece toxo paneli varmış yapılacak onu yaptırdım.bu değildi sanırım senin yaptırdığın test değil mi

canım evet 3 ay arayala 2 kez kendiliğinden kaldım fakat şimdi kistlerim 2.7 cm ve 3.55 cm ve 1 yıldırda hamile kalamadığımdan dr. direk tüp bebek dedi
anladım canım..benimde 2 tane miyomum var ve böyle hamile kaldım biri 3,5 cm diğeride 3 cm di en son hamilelikte dahada büyürlermiş..
beydağlı cnım bağışıklıkla ilgili testi yaptırmak için fakülteye gittim bugün...anlamadılar....sadece toxo paneli varmış yapılacak onu yaptırdım.bu değildi sanırım senin yaptırdığın test değil mi

nasıl anlamadılar canım,ama belki o panelin içindede olabilir ben bi ara testlerimi inceleyip yazarım sana çünkü o testlerden banada yapıldı..

kizlar....

aranizda mthfr 1298 heterozigot olan varmi???

ne cesit yol izlediniz...ignelere ne zaman basladiniz,,,coraspin kullandinizmi? diyet uyguladinizmi?

canım benim pıhtılaşma problemim bu ama henüz hamile kalamadım çalışıyoruz bakalım. coraspin( yada ecopirin doktora sordum aynışey farketmez dedi) ve folbiol kullanıyorum. iğnelere gebe kaldığımı öğrenir öğrenmez başlıcaz dedi. erkenden öğrenmek içinde beklenen adet tarihinden 5 gün önce kanda baktır dedi. şimdilik bildiğim yaptığım bu .

anladım canım..benimde 2 tane miyomum var ve böyle hamile kaldım biri 3,5 cm diğeride 3 cm di en son hamilelikte dahada büyürlermiş..

nasıl anlamadılar canım,ama belki o panelin içindede olabilir ben bi ara testlerimi inceleyip yazarım sana çünkü o testlerden banada yapıldı..

valla bildiğin anlamadılar...söyledim....düşüklerden dolayı bağışıklık sistemi ile igili testleri yaptırmak istiyorum diye...toxo paneli var sadece yapılabilecek başka da test yok dediler...panelin içinde de toxo plazma,rubella ve cmv diye testler vardı onları yaptırdım...sana zahmet olacak canım bi ara bakıver hangi testleri yaptırmışsın...ona göre yaptırayım ben de.çok mu çok oldum :(

valla bildiğin anlamadılar...söyledim....düşüklerden dolayı bağışıklık sistemi ile igili testleri yaptırmak istiyorum diye...toxo paneli var sadece yapılabilecek başka da test yok dediler...panelin içinde de toxo plazma,rubella ve cmv diye testler vardı onları yaptırdım...sana zahmet olacak canım bi ara bakıver hangi testleri yaptırmışsın...ona göre yaptırayım ben de.çok mu çok oldum :(

canimbenim testlerimde toxo plasma denilen test ayri....trombofili paneli(kan pihtilasmasi) ayri...bu kan pihtilasmasi yani trombofili panelinde mthfr (677 ve 1298), factor V leiden, protein c ve s, gibi mutasyonlara bakiliyor, genlere yani...
seninde dedigin gibi sana yapilan toxo'da rubella falan bakiliyor....

canım benim pıhtılaşma problemim bu ama henüz hamile kalamadım çalışıyoruz bakalım. coraspin( yada ecopirin doktora sordum aynışey farketmez dedi) ve folbiol kullanıyorum. iğnelere gebe kaldığımı öğrenir öğrenmez başlıcaz dedi. erkenden öğrenmek içinde beklenen adet tarihinden 5 gün önce kanda baktır dedi. şimdilik bildiğim yaptığım bu .

iyi calismalar canim :1: bizde daha yeni basladik calismalara bakalim hayirlisi insallah..

idrar tahlilinde baktiricam ben..kandan baktirma gibi bir sansim yok malesef...

bende suanda coraspin ve folbiol kullaniyorum. gebe kalincada innohep ignelere basliycam. Seninle durumumuz ayni o zaman birbirimizden gelismeleri takip edebiliriz. sen diyet yapicanmi, doktorun herhangi bir diyetten bahsettimi canim? ben doktoruma sordum gerek yok dedi ama birkac kisiye rastladim bizim durumumuzda (heterozigot) olup bunlara ilaveten diyet de yapan...

birde daha oncede dusuk yasamismiydin...muhtemelen daha once konustuk seninle ama akil kalmadi unutuyorum hep... ben 3 dusuk yasadim diger gebeliklerimde igne kullanmadim, zaten daha yeni sorunumuzun ne oldugunu ogrendik...Allahdan hayirlisi insallah hepimiz tez zamanda saglikla hayirlisiyla bebeklerimizi alirizi kucagimiza... :emir_bebek:

s.a canım uzunn zamandan sonra merhaba nasılsınız iyisinizdir inş sen ve beydağlı hep aklımdasınız..sonuçların çıkmış anladığım kadarıyla eğer değerlerin buysa benimde aynı sorunum MTHFR gen mutasyonu (A1298C) birde faktör V Leiden mutasyonu saptanmış..benim sonuçlarımda..ve şuan 28+3 günlük gebeliğim şükür hala sorunsuz devam ediyor tabiki iğnelerle beraber yani 7 aylık hamişim şuan..darısı başınıza canım.. sormak istediğin şeyi sor söyliyeyim aşamaların neler sonucun kesin bumu,doktor nededi bilmek isterim canım..:49:

canim cok sagol iyiyiz Allaha binlerce sukurler olsun...evet sonuclarim cikti mthfra1298c heterozgitum...doktor gebelikden once coraspin ve flobiol gebelik baslar baslamazda innohep kan sulandirici igne.....bunun disinda bir yol izleyen varmi, veya doktoru faarkli birsey soyleyen...sen kortizon falan kullaniyormusun ve diyet yapiyormusun...
Rabbim tez zamanda bebegini kucagina almayi nasip eder insallah..

dün eşim ankaradan bi doktorla daha görüştü napalım umut dünyası
kimin adını duysak arıyoruz sağolsun adamcagız ilgilendi
tahillerimizi istedi faxladık
bugün tekrar telefonda görüştük
bi kaç tahlil daha istedi(zaten hep tahlil istiyolar daha ne kadar kaldıysa)
bu tahliller guatır antikorlarıyla ilgiliymiş
lenfosit aşısı diye bi aşı varmış
eşimin kanını antikorlara ayırıp bana enjekte ediyolarmış
vücudum yabancı cisimlere antikor salgılasın diye
belki bebeği yabancı cisim olarak algılayıp vücut dışarı atabiliyomuş ona karşı
işte bu tahliller yapılcak
tahlil sonuçlarına görede ya başka bişiler yapılcak ya da bu lenfosit aşısı yapılcakmış
inş. trabzonda ki doktor gıcıklık yapmaz istediğim testleri yaptıttırır

tamam canım,bu panelin içinde yer alıyomuş onlar..sonuçların ne zaman çıkacakmış ?? o zaman daha iyi anlaşılır..

arkadaşlar bu soruyu sorma sebebine gelınce ben kürtajdan sonra doktoruma sordum kan pıhtılaşması oalbilir i diye. o da bana kan pıhtılaşmasnın neden olduğu düşüklerin genelde erken dönemde olduğunu söledi benım ki 16 haftalıktı.araştrmaya gerek grmedi.bu foruma bakınca nerdeyse coğu arkadaşın erken dönemde kaybettığını gördüm.ne bieyim ya tedırgnım.benı aydınlatırsanız sevnırım

tahlil sonuçlarına görede ya başka bişiler yapılcak ya da bu lenfosit aşısı yapılcakmış

inşallah canım inşallah umutların boşa çıkmaz..bende doktora gidince sorayım bakim şu aşıyı..

canım benim bende ankaradan bir doktor bakıyorum da senin bu konustugun doktor kim özel muayenehanesi var mı acaba?

arkadaşlar bu soruyu sorma sebebine gelınce ben kürtajdan sonra doktoruma sordum kan pıhtılaşması oalbilir i diye. o da bana kan pıhtılaşmasnın neden olduğu düşüklerin genelde erken dönemde olduğunu söledi benım ki 16 haftalıktı.araştrmaya gerek grmedi.bu foruma bakınca nerdeyse coğu arkadaşın erken dönemde kaybettığını gördüm.ne bieyim ya tedırgnım.benı aydınlatırsanız sevnırım
canım burda bebeğini doğumdan 3 gün önce kaybedenlerde var
benim gibi daha keseyi bile görmeden kaybedenlerde var
git başka doktorlara 3 düşüğüm var araştırılmasını istiyorum de yaparlar bu testleri

inşallah canım inşallah umutların boşa çıkmaz..bende doktora gidince sorayım bakim şu aşıyı..

inş. kuzucum
bi sor bakalım doktoruna ne dicek
hı bide bişi sorucaktım sana yakalamışken seni
bu ilk kortizon denemen mi
yoksa daha öncekilerde de denemişmiydin
bunda ilk defa denediğin şey nedir

canım benim bende ankaradan bir doktor bakıyorum da senin bu konustugun doktor kim özel muayenehanesi var mı acaba?

kuzucan benim ankarada gitmediğim doktor kalmadı kimi istiyosan sor en iyilerine gittim
ama hepside bi sorunun yok git dene aspirin kullan hamile kalıncada iğne dediler
ama kimyasallara kimse dur diyemedi
bu 6. kaybım oldu dile kolay
en son bu doktorlar görüştük telefonda sağolsun çok ilgilendi
muayenehanesi var kavaklıdere de numarasını veririm bi telefonda görüş istersen
selahattin kükner

kuzucan benim ankarada gitmediğim doktor kalmadı kimi istiyosan sor en iyilerine gittim
ama hepside bi sorunun yok git dene aspirin kullan hamile kalıncada iğne dediler
ama kimyasallara kimse dur diyemedi
bu 6. kaybım oldu dile kolay
en son bu doktorlar görüştük telefonda sağolsun çok ilgilendi
muayenehanesi var kavaklıdere de numarasını veririm bi telefonda görüş istersen
selahattin kükner

ay canım benim ya gerçekten Allahım sabır vermiş sana kuzucum:( banada Ankaradan Sinan beksaç ile Lütfü önderoğlunu tavsiye ettiler...Lütfü önderoğluna gidelim diyoruz ama dediğin gibi forumda arkadasların yazdıgını okudukça hep aynı şeyleri söylüyorlar sanki...

ay canım benim ya gerçekten Allahım sabır vermiş sana kuzucum:( banada Ankaradan Sinan beksaç ile Lütfü önderoğlunu tavsiye ettiler...Lütfü önderoğluna gidelim diyoruz ama dediğin gibi forumda arkadasların yazdıgını okudukça hep aynı şeyleri söylüyorlar sanki...

kuzucum lütfü önderoğluna gittim ben
hiçbi soruma doğrudüzgün cevap vermedi genel bilgiler verdi işte
şimdi aspirin folbiol sonra hamile kalıp kese görününce de clexan0.4
ben ıslarla gittiğim doktorlara kese bile görünmeden düşük oluyor diyorum bana ısrarla bekleyin olur önemli değil diyolar
burda lütfü beyin hastası olan onu beğenen kişiler var
ama ben açıkcası onu tercih etmek istemedim bekleyin olucak deyip durdu bana

kuzucum lütfü önderoğluna gittim ben
hiçbi soruma doğrudüzgün cevap vermedi genel bilgiler verdi işte
şimdi aspirin folbiol sonra hamile kalıp kese görününce de clexan0.4
ben ıslarla gittiğim doktorlara kese bile görünmeden düşük oluyor diyorum bana ısrarla bekleyin olur önemli değil diyolar
burda lütfü beyin hastası olan onu beğenen kişiler var
ama ben açıkcası onu tercih etmek istemedim bekleyin olucak deyip durdu bana

anladım canım dediğin gibi çoğu bir sey ezberlemişler aynısını söyleyip duruyorlar güya prof olmuşlar ben bile bu forum sayesinde onlardan daha cok sey biliyorumdur eminim...

canimbenim testlerimde toxo plasma denilen test ayri....trombofili paneli(kan pihtilasmasi) ayri...bu kan pihtilasmasi yani trombofili panelinde mthfr (677 ve 1298), factor V leiden, protein c ve s, gibi mutasyonlara bakiliyor, genlere yani...
seninde dedigin gibi sana yapilan toxo'da rubella falan bakiliyor....

lenfosit ten falan hiç bahsetmedi.sadece bunlar yapıldı toxo ıgg,rubella,cmv istedi.yarın çıkıyor sonuçlar.

Back
X