• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

aynen katılıyorum sana allah ailelerine çok büyük sabırlar versin
biz daha yüzlerini görmeden kaybettiğimiz yavrularımıza bu denli üzülürken o analar nasıl dayanıyor acaba
allahım çok kötü bişey bu yaa

Ben de senin gibi düşünüyordum şehit haberleri dinlerken ben daha yüzünü görmeden kokusunu duymadan böyle ağlıyorum üzülüyorum o aileler nasıl dayanıyor diye. Allahım şehitlere rahmet eylesin ailelerine sabır ülkeme huzur versin İnşallah

bugün doktora gittim ve keseyi gördük çok şükür inşallah devamı gelir 2 hafta sonra kalp atışını görmek için gidecez ALLAH izin verirse,iğne dozum arttı 0,6 mg oldu ve bende diyet uygulucam benden şimdilik bu kadar...

Maşallah canım rabbim esirgesin Hayırlarla devam eder İnşallah diyeti doktor mu önerdi senin kendi kararın mı?

kızlar nasılsınız ben daha iyiyim tüp bebek negatif sonucundan sonra toparladım. şimdi adetimin 12. günü düzenli çalışıyoruz kocişle herşeyin hayırlısı olsun bakalım bu ay bize neler göstercek rabbim

kızlar hakkaride çatışma olmuş 24 aker şehit 18 yaralı o da şimdilik çok kötü oldum nasıl insan bunlar,ALLAH ta onların canını yaksın öyle,kaç eve ateş düştü şimdi RABBİM sabır versin...

Rabbim gerçekten sabır versin dualarımız onlarla ve aileleriyle umarız bu son olur başka annnelerin yürekleri yanmaz...

Öncelikle neden metioninden fakir diyet verdiklerini de söyleyeyim merak eden varsa diye. Benim gen bozuklugumda (MTHFR 1298 homozigot) vücutta metioninin harcandığı sistem ile ilgili bir sıkıntı var. Metionin beklendigi gibi harcanamayıp vücutta birikmeye başlayınca, özellikle de folik asit ve b vitamini eksikliginde homositeine donusuyormus. Homosistein de bildiginiz gibi damar tıkanıklıgı, pıhtılaşma vs. ile ilgili, yukselmesinden korktugumuz deger. Bu nedenle hem vücuda giren metionin miktarını azaltılmaya, hem de alınan metionin homosisteine donusmesin diye folik asit ve B vitamini takviyesine ihtiyaç duyuyoruz. Bana anlatılan ve benim okuduklarım konuyu ozetle bu şekilde açıklıyor, ben de çok detayını bilmiyorum. Yanlış bir yer varsa düzeltin lütfen.

Doktorum ogun ogun verilen bir diyet programına uyamayacagım icin bana nelere dikkat etmem gerektiginin belirten bir program verdi. Haftada sadece 1 ogun (toplam 6 kofte kadar) et yeme hakkım var. Kırmızı et, tavuk veya hindi farketmiyor, hepsi et diye geciyor, sadece bir ogun veya her gun 1 kofte kadar et yiyebiliyorum. Balık için haftada 2 ogun izin verdi doktorum. Bunlar dışında tüm baklagiller(kuru fasulye, nohut, bezelye, vb.) yine sadece haftada1 ogun. Sordum yeşil fasulye baklagilden sayılmıyormuş:) Ayrıca et ürünleri, yani yogurt, süt, peynir de çok fazla tüketilmemesi gereken gıdalardan. Günde 1 kase yogurt veya 1 bardak sute izin var, yumurta ise sadece haftada 1 adet. Yagsız beyaz peynir dışında tüm peynir çeşitleri tamamen yasak. Gordugunuz gibi biraz katı bir diyet. Bunlar dışında kalan tüm sebze ve meyveler serbest. Ayrıca çok fazla kuruyemiş de yememek gerekiyormuş.

Daha once de dedigim gibi bu diyet olayı tum gen bozukluklarında gerekmiyormus, benimle aynı doktora giden bir arkadaşımın faktorlerinden birinde heterozigot, MTHFR 677 heterozigot gen mutasyonu vardı ve doktor ona diyet vermedi.

Canım çok detaylı ve anlaşılır anlatmışsın gerçekten teşekkür ederim benim hem mthfr1298 ve faktör v heterozigot hem de homosisteinim 15 (10dan sonrasını yüksek kabul ediyorlar) görüştüğüm drlar diyeti şart görmediler ama bir prof benexol ve folik kullan dedi. Sanırım ben de bu diyeti uygulamalıyım çünkü homosisteinim zaten yüksek. Çikolatanın diyetteki yeri nedir:) bir arkadaş o da yasak demişti de o yüzden merak ettim lütfi önderoğlunu aradım randevu için sekretere sordum diyet vermiyor drumuz dedi sinan beksaç da hasta almıyormuş artık. Sinan bey diyet veriyor çünkü hastalarına şu işe hakim bir dr bulamadım bir türlü.

ben gittim hepsine hiç uğraşma boşuna...hepsi aynı...ama dozun az gelmiş bana kalırsa .3 heterozigota bana 0,6 başlaman lazım dedi...senin de aynı 3 tane.ama gidip öneri alırsın gebelikte de kadın doğumcuna söylersin hematolog bunu önerdi diye....o şekilde olabilir....son gebeliğinde zeki akkum iğneye ne zaman başladı..gebe kalır kalmaz mı yoksa kalp atımları alınınca mı

canım Uğur değere gittim ben 5. haftanın sonunda başladık daha kalp atımları alınmamıstı ama forumdaki diğer arkadaşlar adetlerinden 5 gün önce kan testini yaptırmaya başlayıp hamilelikten emin oluncada hemen iğneye başlamıslar bizimde bu sefer dikkatli olmamız lazım...

canım kullandığın iğnenin adı ve dozu neydi?doz mu yetersiz geldi
gebelik başlar başlamaz clexane 0.4 kullanmaya başladım 15. haftada gerileme var dedi dr burda profa gittik doça gittik pıhtıları plasentayı tıkamış suları kalmamış can parçalarımın:( bu yüzden büyüyememişler de iğneyi ikiye çıkardık 15. haftada fakat gerilemeyi engelleyemedik biri 2 hafta biri 3haftada sabitledi öyle de kaybettim yavrularımı sanırım yetersiz geldi. arttırdığımızda da geç kalmıştık bence:(

kızlar nasılsınız ben daha iyiyim tüp bebek negatif sonucundan sonra toparladım. şimdi adetimin 12. günü düzenli çalışıyoruz kocişle herşeyin hayırlısı olsun bakalım bu ay bize neler göstercek rabbim

Canıım Gönlünden geçenler hakkında hayırlı olsun İnşallah. Kalbini temiz tut Allahım dualarımızı kabul eder.

Canım çok detaylı ve anlaşılır anlatmışsın gerçekten teşekkür ederim benim hem mthfr1298 ve faktör v heterozigot hem de homosisteinim 15 (10dan sonrasını yüksek kabul ediyorlar) görüştüğüm drlar diyeti şart görmediler ama bir prof benexol ve folik kullan dedi. Sanırım ben de bu diyeti uygulamalıyım çünkü homosisteinim zaten yüksek. Çikolatanın diyetteki yeri nedir:) bir arkadaş o da yasak demişti de o yüzden merak ettim lütfi önderoğlunu aradım randevu için sekretere sordum diyet vermiyor drumuz dedi sinan beksaç da hasta almıyormuş artık. Sinan bey diyet veriyor çünkü hastalarına şu işe hakim bir dr bulamadım bir türlü.

canım sanırım sende ankaradasın..sinan hocayı bizede cok tavsiye ettiler ama dediğin gibi hasta almıyormus lütfü beyle bizde görüştük kromozom analizi falan istedi çok farklı birşey söylemedi o yüzden ona gidip gitmemekte kararsızız...

bugün doktora gittim ve keseyi gördük çok şükür inşallah devamı gelir 2 hafta sonra kalp atışını görmek için gidecez ALLAH izin verirse,iğne dozum arttı 0,6 mg oldu ve bende diyet uygulucam benden şimdilik bu kadar...

gözün aydın cnm..inş.2 hafta sonra kalp atışlarınıda duyarsın çok sevindim..kesenin boyutunu hatırlıyormusun oda önemli demişti doktorum bana

canım sanırım sende ankaradasın..sinan hocayı bizede cok tavsiye ettiler ama dediğin gibi hasta almıyormus lütfü beyle bizde görüştük kromozom analizi falan istedi çok farklı birşey söylemedi o yüzden ona gidip gitmemekte kararsızız...

yok canım ben mersindeyim ama bir arayayım dedim bilgi almak istemiştim o yüzden aradım.

:32::32::32::46::21::21::21:
canim harika bir haber. Rabbime binlerce sukurler olsun. :nazar::nazar::nazar::8:
insallah guzel Allahim devaminida guzel eyler. Kalp atisinida bir an once hayirlisiyla duyarsin insallah. :nazar:
Buarada kalp atisini duymak demek riski %2'ye indiriyormus demisti benim doktorum, Yani zor sureci atlatmissin Allahin izniyle. Daha oncekilerde keseyi gormusmuydun veya kalp atisini duymusmuydun? Dualarim seninle ve diger arkadaslarla insallah, hepimizin yuzu guler en kisa zamanda.
inşallah canım ya inşallah duyarım ben daha önce keseyi hep gördüm kalp atışınıda sadece bir kez görmüştüm..yani zor süreç bitmedi daha yeni başlıyor tatlım hayırlısı..
gözün aydın canım..allah tamamına erdirsin inşallah..daha öncekilerde dozun kaçtı?inşallah bu kez sağ salim bebeğini kucağına alırsın
amin canım inşallah..en son 0,4 mg dı bu kez 0,6 oldu canım..
Maşallah canım rabbim esirgesin Hayırlarla devam eder İnşallah diyeti doktor mu önerdi senin kendi kararın mı?
inşallah canım...diyeti ben burdan okuyunca hemen doktora sordum zaten bizler herşeyi sormasak neyse hemen diyetede başlıyalım sana denemediğimiz bişey kalmasın zaten kortizonda kullanıyosun artık yapılacak başka bişey yok gerisi ALLAH akalmış dedi..ama bu diyette çok katı yaa ne yicem ben inşallah bebeğim beslenir:(((
çalış,tatlım çalış ALLAH boş duranı sevmez..
gözün aydın cnm..inş.2 hafta sonra kalp atışlarınıda duyarsın çok sevindim..kesenin boyutunu hatırlıyormusun oda önemli demişti doktorum bana

sağol canım inşallah...walla kesenin boyutunu sordum haftasına göre boyutu normal dedi sonra ben şu diyet konusunu sorunca kaç mm olduğunu öğrenemeden geldim o kadar soru vardı ki kafamda adam şaşırdı walla ben sordukça ama hep burdan öğrendiklerim iyiki buraya üye olmuşum ...

şehitlerimizden biri bizim mahallenin çocuğuydu yeni nişanlanıp askere gitmişti daha 4 ay olmuştu
çok üzgünüz hemde çok fazla rabbim ailelerine sabır versin inşallah çok zor
biz daha yolun başındayken evlatlarımızı kaybettikçe neler yaşadık
onları dşünmek bile istemiyorum

şehitlerimizden biri bizim mahallenin çocuğuydu yeni nişanlanıp askere gitmişti daha 4 ay olmuştu

ALLAHIM SABIR VERSİN..ah canım insan ne diyeceğini bilemiyor çok üzüldüm yaa..

gerçekten çok zor ben bebeğimi kaybedince hep şehit annelerini düşündüm onlar kocaman evlatlarını kaybedip isyan etmiyorlar ben neden kendimi hırpalıyorum diyerek kendimi teselli ettim sürekli gerçektende biz minicik kalpleri duyunca aklımız çıkyo bişey olucak diye ya onlar ne yapsın rabbim sabır versin

gözün aydın canım keseyi görmüşsünüz allahım sonuna kadar götürmeyi nasip etsin iğnenin dozunu neden artırdı tahlil falan yapıldımı merak ettim

Back
X