Canım çok detaylı ve anlaşılır anlatmışsın gerçekten teşekkür ederim benim hem mthfr1298 ve faktör v heterozigot hem de homosisteinim 15 (10dan sonrasını yüksek kabul ediyorlar) görüştüğüm drlar diyeti şart görmediler ama bir prof benexol ve folik kullan dedi. Sanırım ben de bu diyeti uygulamalıyım çünkü homosisteinim zaten yüksek. Çikolatanın diyetteki yeri nedir:) bir arkadaş o da yasak demişti de o yüzden merak ettim lütfi önderoğlunu aradım randevu için sekretere sordum diyet vermiyor drumuz dedi sinan beksaç da hasta almıyormuş artık. Sinan bey diyet veriyor çünkü hastalarına şu işe hakim bir dr bulamadım bir türlü.
Doktorum çikolatadan bahsetmedi, herhalde yasak olsa söylerdi:) Ama bi önceki doktorum Sinan Beksaç'dı, o şeker alımını az tutmamı söylemişti, fakat bu doktor tatlı konusunda serbestsin dedi. Sinan Beksaç bu konuda iyi bir doktor ama çok fazla hastası var, gittigin zaman saatlerce bekliyorsun, ve oradayken dikkatimi ceken bir konu otomatige baglanmış gibi her gelene aynı ilaçlar, aynı doz, aynı rejim (diyet programını veren diyetisyen sadece kaç kalori alman gerektigine gore degisiklik yapıyor diyetlerde) veriliyor. Konuyu detaylı anlatmıyor kafanda bir sürü soru işaretiyle çıkıyorsun. En büyük avantajı devlet hastanesi oldugu için tüm testleri kolaylıkla yaptırıyorsun. Ben şimdiki doktorumdan şimdilik memnunum, daha başlayalı çok olmadı ama istersen bir dene. Tolga Ecemiş, Akay hastanesinde.