• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

merhaba kızlar belki siz yardımcı olabilirsiniz? bende heterozigot v leiden mevcut. şu an fraxiparine kullanıyorum. hamileyim allahıma şükürler. inşallah sizede rabbim nasip eder en kısa zamanda. iki gündür demir hapına başladım ama. gece ayak bileklerimin ağrısından uyuyamıyorum. ayağımın altına yükseklik koyuyorum yine çok ağrıyor. yaşayan oldu mu? tedavi ne yapıldı?

canim hayirlisi olsun, demekki kismet degilmis bu ay. Hem her seyde bir hayir vardir. birdahaki aya insallah hayirlisiyla. Kendini uzme desemde biliyorum hayal kirikligina ugramanin nasil birsey oldugunu. Bende buyuk ihtimalle bu hafta hayal kirikligina ugruycam gibi. Hic bir belirti yok, zaten yumurtlama gunumude tutturdugumu zannetmiyorum. Sacma sapan bir ovulasyon testi aldim, ben bile bisey anlamadim. O yuzden bu ayi pas geciyorum bugun hic umidim kalmadi zaten. ustelik cok acayipde sinirli ve stresliyim. Cok gerginim bugun, sinirimden oturup aglamamk icin zor tuttum kendimi, ortam musait olsaydi, yani evimde olsaydim, birguzel icimi dokecektim ama malesef baska biryerdeydik butun gun, ve esim de yanimdaydi, dolasiyla icimi dokemedim, hala cok doluyum suanda.Az once eve geldik. Etrafimdaki tum insanlar bugun beni daha cok gerdi.. Bitek sizlerden guc aliyorum gercektende, esim de dahil kimse beni anlamiyor...Insanlar daha cok uzuyor beni. Iyiki siz varsiniz. kendimi cok kotu hissediyorum, sadece aglamak istiyorum. Kusura bakma canim senide daralttim, bu geceki bunalimli halimle...

canım beni daraltmadım tam tersine benim gibi birini daha duyunca mutlu oluyorum. çünkü benide kimse anlamıyor. eşim bebek konusunda tepki bile vermiyor. annemlerin yanında ağzımı açamıyorum artık bağırıveriyolar yeter bu kadar takma diye ama adet ol üstüne 30 gün bekle umutlan sonunda yine aynı hüsran. ağlamadan nasıl atılır bu stres umudunu kaybetme canım bakarsın sana süpriz yapar bebğin bu ay ovulasyon testine gelince labroquık ve medismart kullandım ikisindede gördüm koyu çizgiyi ama işe yaramadı. bende sorun vardır sanırsam testlerin ikiside yanılmış oamaz. sen hangisini denemiştin

Bende mtfr 677 ve 1298 heterezigot var. Bana teşhiş hacettepede konuldu ve bu rahatsızlığı ilk Sinan hocadan öğrendim ( daha önce 2 kez düşük yapmıştım). İlk başta ağır bir diyet ( metioninden yoksun ve günde 898 mg) coraspirin, becozyme ve folbiol ile başladık 3 ay bu şekilde devam etmemi ve sonrasında hamile kalır kalmaz clexane 0,2 ye başlamamı söyledi. Hamile kaldığımı öğrenir öğrenmezde iğneye başladım. Bizim tayin nedeniyle ankaraya gelip gitmemiz zorlaştı ben 17. haftaya kadar Sinan hoca ile devam ettim ama şu an malesef 23 haftalık oldum ve şehir dışına çıkmam çok zor oluyor. tüm tarama testleride normal çıkınca artık Sinan hocanın başta söylediği gibi devam ediyorum ve İzmir de eş zamanlı bir profesore de görünüyorum. Aslında başlangıcı sinan hocanın tedavi şekliyle başladığımız için burdaki doktorum değişiklik yapmak istemedi oda senin doktorun gibi 0,4 clexane ile balsaydın iyi olurdu dedi ama yapacak bişey yok artık 20. haftalara girmiştik ve allaha şukur hiçbir problemde yaşamadım ben bu zamana kadar.

Coraspirini bırakmak konusuna gelince burdaki doktorum 32. haftada bırakırız dedi ama burdaki bazı arkadaşların doğumdan 2 hafta önce bıraktığını okumuştum bu nedenle merak ettim.İşallah sinan hocanın tedavisiyle hamile kalmış ve sağlıklı bir şekilde bebeğini doğurmuş bir arkadaşa denk gelirim ve kafamdaki soru işaretlerini gideririm.

benimde sinan hocaya giderken kafamda soru işaretleri vardı bu verdiği diyetide 1 sene kadar yaptım ama hamile kalmadım sana uyguladığı tedavinin aynısını banada uyguladı ben çok kişiden bu tedaviyi herkese verdiğini duygum ulaşmakta zor olduğu için içime sinmedi biliyosun bizim gibilerin doktoruna güvenmesi çok önemli çok şükür bende 19. haftadayım endişelerim hala devam ediyo kımıldamadığı zaman çok korkuyorum herşeyde yolunda annemlerde kaldım şimdiye kadar sürekli yattım evimdeyim şimdi kayınvalidem yanımda bakıyo dikkat ediyorum doktor yat demedi ama 2 düşükten sonra korkuyorum sen hiç yattınmı yksa günlük hayatına devammı ettin hamile kalınca

mrb canım allahın izniyle sağlıkla sıhhatle kucağına alırsın yavrunu inşallah..bende sinan hocanın hastasıyım aynen herkese aynı tedaviyi uyguluyo..derviş özer hangi hastanede ankaradamı canım..allaha emanet ol..

sağol canım herkesiin yavrusunu Allah kucağına almayı nasip etsin canım ankarada kızılay meşrutiyette muaynanesi var çağ ve weni widi hastanesindede tahlillerimi yaptırıyorum sen hamilemsn

canım beni daraltmadım tam tersine benim gibi birini daha duyunca mutlu oluyorum. çünkü benide kimse anlamıyor. eşim bebek konusunda tepki bile vermiyor. annemlerin yanında ağzımı açamıyorum artık bağırıveriyolar yeter bu kadar takma diye ama adet ol üstüne 30 gün bekle umutlan sonunda yine aynı hüsran. ağlamadan nasıl atılır bu stres umudunu kaybetme canım bakarsın sana süpriz yapar bebğin bu ay ovulasyon testine gelince labroquık ve medismart kullandım ikisindede gördüm koyu çizgiyi ama işe yaramadı. bende sorun vardır sanırsam testlerin ikiside yanılmış oamaz. sen hangisini denemiştin

Canim benim testin ismini hatirlamiyorum ama unlu bir marka degildi. Zaten benim kullandigim turkiye'deki ile ayni degil. uyuz bir testti.. Ilk defa ondan kullandim, Hosuma gitmedi.

Sanirim bende adet olucam cok sinirliyim cunku. Allah sonumuzu hayirli etsin, Ama genel anlamda bunalimli gunler geciriyorum su son birkac gundur ozellikle fazla. Aglamak ve derdimizi paylasmak istiyoruz, malesef en yakinlarimiz bile bizi anlamak icin gayret edeceklerine, daha cok uzmek icin cabaliyorlar, ya da cok hassas oldugum icin bana oyle geliyor.

Su Van'daki insanlara cok uzuldum, aslinda halimize sukretmemiz lazim. Rabbim yardimcimiz olsun onlarin..

Canim benim testin ismini hatirlamiyorum ama unlu bir marka degildi. Zaten benim kullandigim turkiye'deki ile ayni degil. uyuz bir testti.. Ilk defa ondan kullandim, Hosuma gitmedi.

Sanirim bende adet olucam cok sinirliyim cunku. Allah sonumuzu hayirli etsin, Ama genel anlamda bunalimli gunler geciriyorum su son birkac gundur ozellikle fazla. Aglamak ve derdimizi paylasmak istiyoruz, malesef en yakinlarimiz bile bizi anlamak icin gayret edeceklerine, daha cok uzmek icin cabaliyorlar, ya da cok hassas oldugum icin bana oyle geliyor.

Su Van'daki insanlara cok uzuldum, aslinda halimize sukretmemiz lazim. Rabbim yardimcimiz olsun onlarin..

ewet canım çok haklısın,insan her zaman şükretmeli haline..ne güzel bir laf var insan bir acıyı yaşarken derlerki;ALLAH BU ACIYI UNUTTURACAK BAŞKA ACILAR VERMESİN...
ülkece şehitlerimize yanarken nasıl bir acıyla sarsıldık..sözün bittiği ter..çok acı bir durum ALLAH hepsinin yardımcısı olsun..
gelelim sana ümit yitirmek yok ,yola devam...

ewet canım çok haklısın,insan her zaman şükretmeli haline..ne güzel bir laf var insan bir acıyı yaşarken derlerki;ALLAH BU ACIYI UNUTTURACAK BAŞKA ACILAR VERMESİN...
ülkece şehitlerimize yanarken nasıl bir acıyla sarsıldık..sözün bittiği ter..çok acı bir durum ALLAH hepsinin yardımcısı olsun..
gelelim sana ümit yitirmek yok ,yola devam...

sagol canim :54:

burcu ,ben de aynı doktora gidiyorum ve diğer arkadaşların doktorlarına göre daha zorlu bir diyet verdi Tolga bey. çikolata konusunda yasak var evet ama bu birşey değil. ben etli şeylere ve ayrana neredeyse aşeriyorum.doktorumdan kesinlikle memnunum herkese tavsiye ederim ama bu diyet beni düşündürüyor. mthfr 677 de heterozigot mutasyonum var. aynı durumda olan arkadaşlarımı bir kısmı iğne bile kullanmadı coraspinle hamilelik tamamladı, bana da bebeği yok yere beslemiyorsun diyorlar. 16 haftalık hamileyim, 0,4lük clexane iğneyi hem sabah hem akşam yapıyorum. kan değerlerime göre aylık dozu yeniden değerlendiriyor.

bende tolga hocaya gidiyorum canım gebeliğin normal yollamı oldu tüp bebekmi yaptırdın

slm kızlar genetik test sonuçlarım çıktı..

MTHFR C677T genlerinde heterozigot mutasyon saptanmıştır...

FAKTOR II (PROTHROMBİN) G20210A : NORMAL

FAKTOR XII: NORMAL

MTHFR A1298: NORMAL

APO B GENLERİNDE MUtasyon saptanmamıştır.

APO E 3/3 ALLELİ SAPTANMIŞTIR....

yorumlarınızı bekliorumm...

slm kızlar genetik test sonuçlarım çıktı..

MTHFR C677T genlerinde heterozigot mutasyon saptanmıştır...

FAKTOR II (PROTHROMBİN) G20210A : NORMAL

FAKTOR XII: NORMAL

MTHFR A1298: NORMAL

APO B GENLERİNDE MUtasyon saptanmamıştır.

APO E 3/3 ALLELİ SAPTANMIŞTIR....

yorumlarınızı bekliorumm...

canım mthfz 677 heterozigot mutasyonun var yani kan pıhtılaşması bendede mthfz 1298 homozigot mthfz lerde sorun olduğunda b12 ve folit asit takviyesi alınıyo bunun yanında corasprin ve gebe kalıncada kan sulandırıcı iğne kullanıyosun. dr ne dedi tatlım

canım mthfz 677 heterozigot mutasyonun var yani kan pıhtılaşması bendede mthfz 1298 homozigot mthfz lerde sorun olduğunda b12 ve folit asit takviyesi alınıyo bunun yanında corasprin ve gebe kalıncada kan sulandırıcı iğne kullanıyosun. dr ne dedi tatlım

ben zaten şuan 11 haftalık hamileyim.ve 5 haftadan beri innohep 0,45 iğne ve coraspin 100 mg kullanıyorum..

Valla sanırım aynı vermiyor ama başka hastalarla görüşme imkanım olmadı. Sinan hocayı o kadar çok bekliyorsun ki, bekleme odasındakilerle kanka oluyorsun neredeyse herkesin geçmişini vs. öğreniyorsun burada böyle bir şey olmayınca sadece bu sitedekileri biliyorum. Bir de bana Tolga Ecemiş'i tavsiye eden bir arkadaşım var. Mesela ona diyet vermedi, ama ilaçlarını, iğnenin dozajını bilmiyorum. Ben şu anda hergün 0,4 clexan, folbiol ve benexol kullanıyorum, ayrıca diyet yapıyorum. Tolga Bey Sinan Bey'in iğne dozunu yeterli görmüyor, herkese 0,2 veriyormuş Sinan Hoca, kendisi direk 0,4 ten başladı hem de hamilelik öncesi. Geçen ay aşılama yaptık olmadı, bu ayı bize bıraktı doktor, önümüzdeki ay tekrar aşılama veya tüp bebek yapacağız, o zaman iğneyi 0,4* 2 doza çıkaracakmış. Bence ne yapacağına tam karar vermeden git, belki o seni yönlendirir, hem belki sana da hamilelik öncesi iğneye başlamak ister.

analdım tatlım saol.evet sinan beyi bayağa bekliyoruz.herkese aynı tedaviyi uyguluyor bende buna bi türlü anlam veremiyorum..bende hamilelik öncesi gideceğim tolga hocaya zaten canım normal yoldan düşünmüyorum gebeliği tüp bebek düşünüyorum..dediğin gibi hamilelik öncesi iğneye başlayabilir hayırlısı bakalım yeni yıla kadar hastane filan görmek istemiyorum yıprandım biraz dinlenmek istiyorum..seninde hakkında hayırlısı olsun canım rabbim hayırlısıyla gönlünün muradını versin...

ben memnunum Tolga hocadan.bana günde iki kez 0.4 lük clexane verdi. iğnelere başladıktan bir ay sonra kan testi istedi, tek doza düşürebiliriz ya da dozu artırabiliriz dedi. sonuca göre hala iki doz 0,4 lük kullanıyorum. bu ay diğer testlerle birlikte yeniden doz ayarlaması yapacak mı bilmiyorum. haftaya üçlü teste gidicem, doz ayarlaması tekrarlarsa buradan paylaşırım.

Canım iğne dozunu Tolga hoca hangi testlere göre ayarlıyor yazabilir misin? Ben baştan beri 0,2 kullanıyorum, bu değerin kiloyla ve mutasyonlarla alakalı olduğunu söylemişti Sinan hoca. bende MTFR 677 ve 1298 heterezigot var ve 54 kiloyla hamile kaldım boyumda 170 cm. ;Ancak daha sonra iğnenin dozajıyla alakalı hiç değişiklik yapmadık, amniyosentez başta olmak üzere tüm testler normal çıktı bebeğin gelişimide normal ve ben aynı dozajda devam ediyorum. İçime bazen kurt düşüyo bu dozaj yetmezse diye ve İzmirde bir hemotolağada gitmeyi planlıyorum. Burda bazı arkadaşların iğne dozajlarını her ay tahlillere göre ayarladıklarını okudum. Bunlar hangi tahliller yazarsanız sevinirim en azından bende kendim yaptırabilirim bu tahlili. Birde İzmirde tanıdığnız iyi bir hemotolag var mı?

günaydın kızlar... bende ilk bebeğimi kaybettikten sonra öğrenmiştim kan pıhtılaşması oldugunu...2.gebeliğimde 15 günlükken öğrendik ve clexan 0.2 kullanmaya başladım...dün sabah kürtajla alındı bebeğim,kalbi atmıyodu kesede bozulmaya başlamıştı.ilaç kullandıgım halde neden böyle oldu anlamıyorum...ilkinde ilaç kullanmamıştım ona rağmen 6.haftada kalp atışı duyulmuştu ama bu kez o gelişmeyi bile göremedik...gerçi 2 farklı dr a göründüm ikiside gebeliğin sağlıksız oldugunu düşünüyo, kan pıhtılaşmasıyla alakalı diil diyolar,ama patoloji sonrasında çıkıcak bu tabi... dr yine gen ve kromozom istedim dedi...kan pıhtılaşmasından başka ne çıkabilir anlayamıyorum...inşallah yeni şeylerle karşılaşmam dedikleri gibi sadece gebeliğin oluşumu sağlıksızdır.

Back
X