• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

benimde sinan hocaya giderken kafamda soru işaretleri vardı bu verdiği diyetide 1 sene kadar yaptım ama hamile kalmadım sana uyguladığı tedavinin aynısını banada uyguladı ben çok kişiden bu tedaviyi herkese verdiğini duygum ulaşmakta zor olduğu için içime sinmedi biliyosun bizim gibilerin doktoruna güvenmesi çok önemli çok şükür bende 19. haftadayım endişelerim hala devam ediyo kımıldamadığı zaman çok korkuyorum herşeyde yolunda annemlerde kaldım şimdiye kadar sürekli yattım evimdeyim şimdi kayınvalidem yanımda bakıyo dikkat ediyorum doktor yat demedi ama 2 düşükten sonra korkuyorum sen hiç yattınmı yksa günlük hayatına devammı ettin hamile kalınca

Benimde senin gibi 2 düşüğüm oldu İzmirde araştırıldı ama herşey normal dendi. Tayin nedeniyle Ankarada olduğumuz dönem vajinal akıntılar nedeniyle tavsiye üzerine Sinan hocaya gittik. Aslında hamile kalamayacağım çocuk doğuramayacağım konusunda hiç endişem olmamıştı çünkü bir hastalığım olduğu aklıma bile gelmemişti düşüklerimi çok yoğun çalışmaya ve düzensiz beslenmeye bağlamıştım, hoş doktorlarda aksini söylemedi.Sinan hocaya ilk gittiğimizde akıntının önemli olmadığını ama bu iki düşüğün arşatırılması gerektiğini söyledi ve öylede yaptı. Çıkan sonuca göre trombofiliydim ve tedavisiz gebeliğimi sürdüremeyeceğimi öğrendim dünyam başıma yıkıldı, hemen tedaviye başladık, şükür 3 ay sonrada hamile kaldım. Hamile kaldığımda bende senin gibi hep dinlendim, ilk 4 ayım yatarak geçti aslında düşük tehlikemde yoktu ama ben bişey olur diye hep yattım, günlük hayattan, işden gücden vazgeçtim.İyikide öyle yapmışım şu an 6. aya girecez hala çok fazla kendimi yormuyorum . Bende senin gibi her günümü bebeğe ayırmış durumdayım hatta bebeğin kalp atışlarını dinlemek için bir cihaz aldım onlada kalbi atıyor mu diye kontrol ediyorum. İşallah sağ sağlim bebeklerimize kavuşmayı nasip eder allah. Çok zor bizler için tüm hamilelik boyunca endişeyle yaşıyoruz ama başka seçeneğimiz yok. Bu arada bir önceki yazımda iğne dozajları ile ilgili bilgi istemiştim. Senin doktorun iğne dozajının yetip yetmediğini tespid etmek için her ay kan tahlili yapıyormu? yapıyorsa bu testin adı ne?

benimki normal canım. inşallah kısa zamanda senin de isteyen diğer arkadaşların da iyi haberlerinizi alırız
inş. canım inş. şimdi zaten kendiliğinden deniyoruz bakalım
ben zaten şuan 11 haftalık hamileyim.ve 5 haftadan beri innohep 0,45 iğne ve coraspin 100 mg kullanıyorum..
ne güzel canım evaldını sağlıklı kucağına almak nasip etsin
Canım iğne dozunu Tolga hoca hangi testlere göre ayarlıyor yazabilir misin? Ben baştan beri 0,2 kullanıyorum, bu değerin kiloyla ve mutasyonlarla alakalı olduğunu söylemişti Sinan hoca. bende MTFR 677 ve 1298 heterezigot var ve 54 kiloyla hamile kaldım boyumda 170 cm. ;Ancak daha sonra iğnenin dozajıyla alakalı hiç değişiklik yapmadık, amniyosentez başta olmak üzere tüm testler normal çıktı bebeğin gelişimide normal ve ben aynı dozajda devam ediyorum. İçime bazen kurt düşüyo bu dozaj yetmezse diye ve İzmirde bir hemotolağada gitmeyi planlıyorum. Burda bazı arkadaşların iğne dozajlarını her ay tahlillere göre ayarladıklarını okudum. Bunlar hangi tahliller yazarsanız sevinirim en azından bende kendim yaptırabilirim bu tahlili. Birde İzmirde tanıdığnız iyi bir hemotolag var mı?
kuzum tolga hova kanda aptt diye bi değer var ona bakıyo ona göre devam et yada azalt falan diyo

Benimde senin gibi 2 düşüğüm oldu İzmirde araştırıldı ama herşey normal dendi. Tayin nedeniyle Ankarada olduğumuz dönem vajinal akıntılar nedeniyle tavsiye üzerine Sinan hocaya gittik. Aslında hamile kalamayacağım çocuk doğuramayacağım konusunda hiç endişem olmamıştı çünkü bir hastalığım olduğu aklıma bile gelmemişti düşüklerimi çok yoğun çalışmaya ve düzensiz beslenmeye bağlamıştım, hoş doktorlarda aksini söylemedi.Sinan hocaya ilk gittiğimizde akıntının önemli olmadığını ama bu iki düşüğün arşatırılması gerektiğini söyledi ve öylede yaptı. Çıkan sonuca göre trombofiliydim ve tedavisiz gebeliğimi sürdüremeyeceğimi öğrendim dünyam başıma yıkıldı, hemen tedaviye başladık, şükür 3 ay sonrada hamile kaldım. Hamile kaldığımda bende senin gibi hep dinlendim, ilk 4 ayım yatarak geçti aslında düşük tehlikemde yoktu ama ben bişey olur diye hep yattım, günlük hayattan, işden gücden vazgeçtim.İyikide öyle yapmışım şu an 6. aya girecez hala çok fazla kendimi yormuyorum . Bende senin gibi her günümü bebeğe ayırmış durumdayım hatta bebeğin kalp atışlarını dinlemek için bir cihaz aldım onlada kalbi atıyor mu diye kontrol ediyorum. İşallah sağ sağlim bebeklerimize kavuşmayı nasip eder allah. Çok zor bizler için tüm hamilelik boyunca endişeyle yaşıyoruz ama başka seçeneğimiz yok. Bu arada bir önceki yazımda iğne dozajları ile ilgili bilgi istemiştim. Senin doktorun iğne dozajının yetip yetmediğini tespid etmek için her ay kan tahlili yapıyormu? yapıyorsa bu testin adı ne?

canım iğnenin dozunu ayarlayan tahlilin adı anti faktör xa allahım kucağına almayı nasip etsin

slm kızlar bende 6 aylık hamileyim ve geçen sene biri ikiz diğeri tek 2 tane düşüğüm oldu.. şuan 5 aydır clexane 0.4 vuruyorum kendime benim sorum şu.. çevremden duyumlarım bu iğneyi vurunan gebeler normal doğum yapamazmış acaba bu konu hakkında bana bilgi verebilirmisiniz?? çok şaşırdım doktorum böyle bişiden bahsetmemişti ve ben 6 aydır kendimi normal doğuma hazırladım cvp verirseniz çok sevinirim şimdiden tşk..

slm kızlar bende 6 aylık hamileyim ve geçen sene biri ikiz diğeri tek 2 tane düşüğüm oldu.. şuan 5 aydır clexane 0.4 vuruyorum kendime benim sorum şu.. çevremden duyumlarım bu iğneyi vurunan gebeler normal doğum yapamazmış acaba bu konu hakkında bana bilgi verebilirmisiniz?? çok şaşırdım doktorum böyle bişiden bahsetmemişti ve ben 6 aydır kendimi normal doğuma hazırladım cvp verirseniz çok sevinirim şimdiden tşk..

öncelikle gebeliğin hayırlı olsun allahım sağ salim doğurmayı nasip etsin öyle birşey yok canım burdaki arkadaşlardan normal doğum yapanlar var içini rahat tutabilirsin ha doktorlar alışmışlar sezeryana yinede doktorun seni yönlendirecektir

Canım iğne dozunu Tolga hoca hangi testlere göre ayarlıyor yazabilir misin? Ben baştan beri 0,2 kullanıyorum, bu değerin kiloyla ve mutasyonlarla alakalı olduğunu söylemişti Sinan hoca. bende MTFR 677 ve 1298 heterezigot var ve 54 kiloyla hamile kaldım boyumda 170 cm. ;Ancak daha sonra iğnenin dozajıyla alakalı hiç değişiklik yapmadık, amniyosentez başta olmak üzere tüm testler normal çıktı bebeğin gelişimide normal ve ben aynı dozajda devam ediyorum. İçime bazen kurt düşüyo bu dozaj yetmezse diye ve İzmirde bir hemotolağada gitmeyi planlıyorum. Burda bazı arkadaşların iğne dozajlarını her ay tahlillere göre ayarladıklarını okudum. Bunlar hangi tahliller yazarsanız sevinirim en azından bende kendim yaptırabilirim bu tahlili. Birde İzmirde tanıdığnız iyi bir hemotolag var mı?
canım kan testinde pek çok parametreye bakılıyor ama doz için hangisi olduğunu bilmiyorum, önümüzdeki hafta tekrar gideceğim, hocaya sorarım. hematoloğa gitmeyi önce ben de düşündüm şimdiyse hematolog başka birşey önerirse ne yapacağımdan emin değilim. doktoruma güvenmek zorundayım. ki güveniyorum.
bendede çıkıyor tatlım sanırım herkesde çıkar kuzum :)
:) öyleymiş sanırım teşekkürler
dün yönetime yazdım bu reklam konusunu, düşünsenize o reklamdaki çikolataları yiyemeyecek durumda hamileler var, en azından bu forumdaki hamilelerin bir kısmı ağır diyette. reklamı kapatmanın da yolu yok. kazen 1 günlük reklam uygulaması olduğunu söyledi. yoksa kkdan ayrılmayı bile düşündüm. :5: arka planda aşerdiğim yiyemediğim şeylerin reklamı varken burada ben nasıl paylaşımda bulunayım .

günaydın kızlar... bende ilk bebeğimi kaybettikten sonra öğrenmiştim kan pıhtılaşması oldugunu...2.gebeliğimde 15 günlükken öğrendik ve clexan 0.2 kullanmaya başladım...dün sabah kürtajla alındı bebeğim,kalbi atmıyodu kesede bozulmaya başlamıştı.ilaç kullandıgım halde neden böyle oldu anlamıyorum...ilkinde ilaç kullanmamıştım ona rağmen 6.haftada kalp atışı duyulmuştu ama bu kez o gelişmeyi bile göremedik...gerçi 2 farklı dr a göründüm ikiside gebeliğin sağlıksız oldugunu düşünüyo, kan pıhtılaşmasıyla alakalı diil diyolar,ama patoloji sonrasında çıkıcak bu tabi... dr yine gen ve kromozom istedim dedi...kan pıhtılaşmasından başka ne çıkabilir anlayamıyorum...inşallah yeni şeylerle karşılaşmam dedikleri gibi sadece gebeliğin oluşumu sağlıksızdır.

canım çok geçmiş olsun inşallah bi daha aynı acıları yaşamayız:(

slm kızlar genetik test sonuçlarım çıktı..

MTHFR C677T genlerinde heterozigot mutasyon saptanmıştır...

FAKTOR II (PROTHROMBİN) G20210A : NORMAL

FAKTOR XII: NORMAL

MTHFR A1298: NORMAL

APO B GENLERİNDE MUtasyon saptanmamıştır.

APO E 3/3 ALLELİ SAPTANMIŞTIR....

yorumlarınızı bekliorumm...

bu arada ben 11 haftalık hamileyim.coraspin 100 mg ve 0,45 innohep kullanıyorum..ilk bebeğim 7 aylık karnımda öldü. sizce bu ilaçalrın dozu yüksek mi? bazı arkadaşlar daha düşük dozlar kullanıo.

günaydın kızlar... bende ilk bebeğimi kaybettikten sonra öğrenmiştim kan pıhtılaşması oldugunu...2.gebeliğimde 15 günlükken öğrendik ve clexan 0.2 kullanmaya başladım...dün sabah kürtajla alındı bebeğim,kalbi atmıyodu kesede bozulmaya başlamıştı.ilaç kullandıgım halde neden böyle oldu anlamıyorum...ilkinde ilaç kullanmamıştım ona rağmen 6.haftada kalp atışı duyulmuştu ama bu kez o gelişmeyi bile göremedik...gerçi 2 farklı dr a göründüm ikiside gebeliğin sağlıksız oldugunu düşünüyo, kan pıhtılaşmasıyla alakalı diil diyolar,ama patoloji sonrasında çıkıcak bu tabi... dr yine gen ve kromozom istedim dedi...kan pıhtılaşmasından başka ne çıkabilir anlayamıyorum...inşallah yeni şeylerle karşılaşmam dedikleri gibi sadece gebeliğin oluşumu sağlıksızdır.

Canim cok gecmis olsun, Rabbim sana ve ayni durumu yasayanlara guc versin. 15 gunlukken ogrendim ve clexan kullandim demissin. Nasil 15 gunlukken ? yani 6. haftandami ogrendin, yani beklenen adet tarihinden 2 hafta sonra mi igneye basladin? Kusura bakma sorularimla SIKMAK istemem seni ama bende uzuldum ne olabilir diye dusunuyorum simdi...Acaba igne icinmi gec kaldin, o nu dusunuyorum. Birde mthfr miydin senin..yazarsan biraz daha detayli. Eminim daha onceden konusmusuzdur ama akil kalmadi bende unutuyorum.

analdım tatlım saol.evet sinan beyi bayağa bekliyoruz.herkese aynı tedaviyi uyguluyor bende buna bi türlü anlam veremiyorum..bende hamilelik öncesi gideceğim tolga hocaya zaten canım normal yoldan düşünmüyorum gebeliği tüp bebek düşünüyorum..dediğin gibi hamilelik öncesi iğneye başlayabilir hayırlısı bakalım yeni yıla kadar hastane filan görmek istemiyorum yıprandım biraz dinlenmek istiyorum..seninde hakkında hayırlısı olsun canım rabbim hayırlısıyla gönlünün muradını versin...

Amin canım sağol. Hepimizin istediği gibi olur inşallah herşey. Dediğin gibi biraz ara vermekte fayda var, ben de Sinan Hoca'ya son gidişimden sonra herşeyi bir süre kendi haline bırakmıştım, tekrar gücümü ve moralimi toparlayınca gittim Tolga Hoca'ya. Gidince haberdar et beni de.

slm kızlar genetik test sonuçlarım çıktı..

MTHFR C677T genlerinde heterozigot mutasyon saptanmıştır...

FAKTOR II (PROTHROMBİN) G20210A : NORMAL

FAKTOR XII: NORMAL

MTHFR A1298: NORMAL

APO B GENLERİNDE MUtasyon saptanmamıştır.

APO E 3/3 ALLELİ SAPTANMIŞTIR....

yorumlarınızı bekliorumm...

ben zaten şuan 11 haftalık hamileyim.ve 5 haftadan beri innohep 0,45 iğne ve coraspin 100 mg kullanıyorum..

Canim Allah tamamina erdirsin.

mthfr 677 heterozigot var ama APO E 3/3 ALLELI SAPTANMISTIR diyor o ne demek canim?

buarada bende mthfr 1298 heterozigot ve antithrombinIII yuksek..bana da coraspin ve igne verilecek gebelikde kullanmam icin. ama suanda coraspin 100mg ve folbiol gunde 2 defa kullaniyorum.

evet canım çok haklısın zaten bebişlerimiz gelince yatamayız dinlenmiş oluyoruz bebeğim için gerekirse hiç kalkmam napalım Allah sağlıklı sıhhatli kucağımıza almayı nasip etsin. benim mthfr heterozigot mutasyonuyum sinan hoca clexan 02 vermişti ama şimdiki doktorum clexan 04 verdi hamile kalır kalmaz kalp atışını beklemeden başlamıştık iğneye ilk 4 ay coraspin folbiol becozym progestan içtim hepsini kesti elevit coraspin kan hapı clexan 04 kullanıyorum her ay kan tahlili vermiyorum ikili testimi yaparken yaptırdım pıhtılaşma zamanı bide bişey dsaha vardı hepsi normal çıktı doktor yaptırmana gerek bile yoktu demişti ama ben her ihtimale karşı yaptırmıştım

Canim Allah tamamina erdirsin.

mthfr 677 heterozigot var ama APO E 3/3 ALLELI SAPTANMISTIR diyor o ne demek canim?

buarada bende mthfr 1298 heterozigot ve antithrombinIII yuksek..bana da coraspin ve igne verilecek gebelikde kullanmam icin. ama suanda coraspin 100mg ve folbiol gunde 2 defa kullaniyorum.

APO E 3/3 ALLELI SAPTANMISTIR ne demek olduğunu bilmiorum ama doktorum homozigot olmadığı için ii bir sonuç dior.homozigot tedavisi biraz daha zorlu geçiormuş.iğneyede gerek yok ama biz yinede her ihtimale karşı biraz kullanalım dedi.belki 5 ay falan kesicek.bilmiorum yani duruma bağlı. senin kayıbın varmı canım?

canım ben dktoruma bu knuyu sordum biz riskli gebeliklerde herihtimale karşı ölü doğum doğum esnasında oluşabilecek sorunlar nedeniyle sezeryan öneriyoruz dedi en azından bebeğinizi elinize almanız için dedi diğer doktorumda olabilirsin normal dğum dedi niye olamayasın dedi 32 . haftada keseriz iğneyi dedi bende normal doğum istiyodum ama sezeyana karar verdim bakalım riske atamam napıyım ben 32. haftada iğneyi kesersem kafayı yerim bebeğim yaşarmı yaşamazmı diye

canım ben dktoruma bu knuyu sordum biz riskli gebeliklerde herihtimale karşı ölü doğum doğum esnasında oluşabilecek sorunlar nedeniyle sezeryan öneriyoruz dedi en azından bebeğinizi elinize almanız için dedi diğer doktorumda olabilirsin normal dğum dedi niye olamayasın dedi 32 . haftada keseriz iğneyi dedi bende normal doğum istiyodum ama sezeyana karar verdim bakalım riske atamam napıyım ben 32. haftada iğneyi kesersem kafayı yerim bebeğim yaşarmı yaşamazmı diye

bayağı zaman oldu girmeyeli foruma.herkese selamlar.klomen kullanıp arkasından ovitrelle iğne olmuştum ama başarılı olamadık.ikinci denemeyi de yaptık ama yine olmadı ve yetmezmiş gibi ilaçlar yan etki yaptı bayağı zor anlar yaşadım.tabi moralim de bozuldu,umutlarım soldu,sinirlerim bozuk eşimle aramız bozuldu,psikolojik desteğe ihtiyacım var sanırım.neyse içimi dökmek istedim ama sizinde içinizi karartmayayım.napıcam şimdi ben aynı ilaçları kullanmaya korkuyorum.biraz ara versem diyorum ama aklımdan çıkmıyo.Allah benim ve benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun.

bayağı zaman oldu girmeyeli foruma.herkese selamlar.klomen kullanıp arkasından ovitrelle iğne olmuştum ama başarılı olamadık.ikinci denemeyi de yaptık ama yine olmadı ve yetmezmiş gibi ilaçlar yan etki yaptı bayağı zor anlar yaşadım.tabi moralim de bozuldu,umutlarım soldu,sinirlerim bozuk eşimle aramız bozuldu,psikolojik desteğe ihtiyacım var sanırım.neyse içimi dökmek istedim ama sizinde içinizi karartmayayım.napıcam şimdi ben aynı ilaçları kullanmaya korkuyorum.biraz ara versem diyorum ama aklımdan çıkmıyo.Allah benim ve benim durumumda olan herkesin yardımcısı olsun.

Geçmiş olsun. 2 ay üstüste mi kullandın ilaçları, acaba o yüzden mi yan etki yaptı ki.

APO E 3/3 ALLELI SAPTANMISTIR ne demek olduğunu bilmiorum ama doktorum homozigot olmadığı için ii bir sonuç dior.homozigot tedavisi biraz daha zorlu geçiormuş.iğneyede gerek yok ama biz yinede her ihtimale karşı biraz kullanalım dedi.belki 5 ay falan kesicek.bilmiorum yani duruma bağlı. senin kayıbın varmı canım?

evet canim bende 3 dusuk yasadim, 2 si kurtajla sonuclandi, sonuncusuda kimyasal gebelikdi. Yapilan tahlillerdede mthfr1298 heterozigot cikti. DOktorum gebelikden ONCE folbiol+coraspin Gebelikle birlikde de coraspin ve innohep kullanmami soylemisti. Ama coraspinin bir faydasi olmaz benim icim rahatlasin diye kullaniyorum :) Suanda gebelik dusunuyorum hayirlisiyla sorunsuz bir sekilde Rabbim herkese nasip etsin insallah. Korunmasiz ilk ayim, ama tik yok daha...sen nerde yasiyorsun, hangi doktora gidiyorsun?

Amin Canim.
cok gecmis olsun. Umutlarini yitirmemeye calis zorlu bir sinavdan geciyoruzzzz...

Back
X