Arkadaşlar forumda geçen yıl 2 defa yorum yapmıştım.O günden bu yana sıksık takip ediyorum ama şimdi kısmet oldu 3. yorumum.
Benim durumumu kısaca özetlersem, 2 defa 6-8 haftalarda bebeğimin kalbi durdu.İlkinde hiç duyamadık.6 Hatfalıkken kaybettim yavrumu.2. gebeliğimde ise 7. hafta kalp atışı vardı ama bir gerileme mevcuttu.Ama doktor adet tarihinde bir problem olabilir o yüzden normaldir demişti.1 Hafta sonra tekrar kontrole gittiğimizde ise malesef bebeğimin kalbi atmıyordu artık.Bunun sonucunda doktor ayrıntılı bir test istedi.Yapılan testler ise aşağıda.Problem Kan pıhtılaşması. Faktör V Leiden G169A -Heterozigot Mutasyonu çıktı.
Doktorum bir sonraki gebelikten 2 ay önce folbiol+coraspin 100 mg kullanmamı söyledi.Kalp atışını duymaya başlayınca innohep iğneye başlarız dedi. Yaklaşık 4 haftalıkken test yaptım.Çift çizgi çıktı.Kan testide 600 civarı çıkınca doktor hemen innohep 0,45 'lik ten başlayalım dedi.Dün 7+3 ken muayeneye gittim çok şükür kalbi atıyordu ve 14 mm'ydi büyüklüğü.Şu an için bir problem yok ama doktorum normal hamileler 1 dikkat ediyorsa sen 3 dikkat et dedi.
Burada ki pıhtılaşmada genelde MTHFR C677T .Benimkisi ise F-V Leiden G1691A Heterozigot Taşıyıcı.Arasında ki farklar nelerdir?
Birde şu an ki durumum hakkında bilgi,öneri veren olursa çok sevinirim.
Hepimizin güzel günler görmesi dileğiyle dostlar.
- Faktör V Leiden G1691A mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı
- Kromozon Analizi ( Periferik Kan ) = Eşimin ve Benim :46 ,XXVirüs veVirüs 46 ,XY (NORMAL)
- Protrombin Mutasyon Analizi = F-II geniVirüs G20210A mutasyonu : Homozigot Normal
- MTHFR MutasyonuVirüs ( C677T ) = MTHFR geniVirüs ( C677T )VirüsVirüs Mutasyonu Virüs :Virüs Homozigot Normal
- Kan testleri:
Anti Kardiolipin Ig G : 2,5 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Anti Kardiolipin Ig M : 10 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Lupus Antikoagülanı (LA) : Negatif
LA Konfirmasyon 30-38
LA Tarama 36.4 saniye 31-44
LA Tarama/ LA Konfirmasyon Oranı 0-8 - 1.2Zayıf
Pozitif : 1.2-
1.5Ilımlı Pozitif :
1.5-2.0Güçlü
Pozitif : > 2.0
Rubella (Kızamıkçık) Ig G 176 Ul/ml Pozitif ç
Rubella (Kızamıkçık) Ig M 0,13 Negatif
CMV Ig GVirüs 72 UA /ml Pozitif
CMV Ig M 0,04 Negatif
Teksoplasma Ig GVirüs (0)
Teksoplasma IGVirüsM (0,03) negatif
Benim durumumu kısaca özetlersem, 2 defa 6-8 haftalarda bebeğimin kalbi durdu.İlkinde hiç duyamadık.6 Hatfalıkken kaybettim yavrumu.2. gebeliğimde ise 7. hafta kalp atışı vardı ama bir gerileme mevcuttu.Ama doktor adet tarihinde bir problem olabilir o yüzden normaldir demişti.1 Hafta sonra tekrar kontrole gittiğimizde ise malesef bebeğimin kalbi atmıyordu artık.Bunun sonucunda doktor ayrıntılı bir test istedi.Yapılan testler ise aşağıda.Problem Kan pıhtılaşması. Faktör V Leiden G169A -Heterozigot Mutasyonu çıktı.
Doktorum bir sonraki gebelikten 2 ay önce folbiol+coraspin 100 mg kullanmamı söyledi.Kalp atışını duymaya başlayınca innohep iğneye başlarız dedi. Yaklaşık 4 haftalıkken test yaptım.Çift çizgi çıktı.Kan testide 600 civarı çıkınca doktor hemen innohep 0,45 'lik ten başlayalım dedi.Dün 7+3 ken muayeneye gittim çok şükür kalbi atıyordu ve 14 mm'ydi büyüklüğü.Şu an için bir problem yok ama doktorum normal hamileler 1 dikkat ediyorsa sen 3 dikkat et dedi.
Burada ki pıhtılaşmada genelde MTHFR C677T .Benimkisi ise F-V Leiden G1691A Heterozigot Taşıyıcı.Arasında ki farklar nelerdir?
Birde şu an ki durumum hakkında bilgi,öneri veren olursa çok sevinirim.
Hepimizin güzel günler görmesi dileğiyle dostlar.
- Faktör V Leiden G1691A mutasyonu: Heterozigot Taşıyıcı
- Kromozon Analizi ( Periferik Kan ) = Eşimin ve Benim :46 ,XXVirüs veVirüs 46 ,XY (NORMAL)
- Protrombin Mutasyon Analizi = F-II geniVirüs G20210A mutasyonu : Homozigot Normal
- MTHFR MutasyonuVirüs ( C677T ) = MTHFR geniVirüs ( C677T )VirüsVirüs Mutasyonu Virüs :Virüs Homozigot Normal
- Kan testleri:
Anti Kardiolipin Ig G : 2,5 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Anti Kardiolipin Ig M : 10 U/mL normal değer : 0-12 U/mL
Lupus Antikoagülanı (LA) : Negatif
LA Konfirmasyon 30-38
LA Tarama 36.4 saniye 31-44
LA Tarama/ LA Konfirmasyon Oranı 0-8 - 1.2Zayıf
Pozitif : 1.2-
1.5Ilımlı Pozitif :
1.5-2.0Güçlü
Pozitif : > 2.0
Rubella (Kızamıkçık) Ig G 176 Ul/ml Pozitif ç