• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

selam kızlar daha önce de yazmıştım.
bende mthfr 677 homozigot var
şimdi tüpe başladık, transferden sonraki iğneyi sordum dr.a
clexan 0,4 ve coraspin vericez dedi

dozu ayarlamak için teste fln gerek yok hatta iğneye bile gerek yok tedbir olsun diye veriyoruz dedi:53:
tartıştık bi sürü.

bi tablo vardı kim hangi tedaviyi oluyo diye onu aradım ama bulamadım topicte
bendeki mutasyondan olan yok mu, varsa ne verdi dr.lar
çaresizim

merhaba benim mutasyonum da seninle aynıydı.hamile kalmadan önce coraspin ve folbiol e başladık. sonrada hiç kesmedik, hamile kaldığımı öğrenince de innohep 0,7 başladık. birde benim rahimle ilgilide bir problemim vardı onun için de progestan kullandım. bunların hepsini doğumdan 1 hafta önce, iğneyi 1 gün önce kestim. 38+2 de sezeryan ile kızımı dünyaya getirdim.şimdi 7,5 aylık.. darısı başınıza

bu arada herkese merhabalar. ev değiştirdim ve netim olmadığı için aranıza katılamadım uzun süredir..

kızlar lütfen bana bir akıl verinnn.
dün akşamdan itibaren kan gelmeye başladı benden.rıza madazlı ya ancak cumartesi gününe randevu alabildim.öncekiler doluymuş.
şimdi napiyim ben yaa?
hangi iğneyi kullanacağımı da bilmiyorum.çok çaresiz kaldım kızlar yaa.
yarın başka bir doktora gideyim diyorum ama burdaki hastanelerdeki normal kadın doğumcular pıhtılaşmadan falan anlamıyorlar.:((

bu arada bende mthfr1298 homozigot var.

Son düzenleme:
dün akşamdan itibaren kan gelmeye başladı benden.rıza madazlı ya ancak cumartesi gününe randevu alabildim.öncekiler doluymuş.
şimdi napiyim ben yaa?
yarın başka bir doktora gideyim diyorum ama burdaki hastanelerdeki normal kadın doğumcular pıhtılaşmadan falan anlamıyorlar.:((

canım geçmiş olsun bence yarın git bir kadın doguncuya yazdır zaten verilen iğneler hep aynı doktorların dediğine görede herhangi bir zararı yok bu iğnelerin en azında cumartesine kadar kullanırsın içinde rahat edr

canım geçmiş olsun,inşallah tutar bebeğiniz....allah yardımcınız olsun..ben de kolay hamile kalamıyorum.iki düşük yaptım ama olmuyor hemen.dr um 6 ay deneyin olmazsa tüp bebek yapacaz dedi...ne kadara mal oluyor bilgin var mı?devlet ne kadarını karşılıyor?
bizimki pgt li olduğundan maliyeti baya fazla
3 aşılama sonrası devlet ödüyo tüp bebeği, başka şartları da var.
bizde sadece ilaçlara faydası oldu.
bizim 7bin tutcak heralde ama genetikten dolayı bu kadar fazla

merhaba benim mutasyonum da seninle aynıydı.hamile kalmadan önce coraspin ve folbiol e başladık. sonrada hiç kesmedik, hamile kaldığımı öğrenince de innohep 0,7 başladık. birde benim rahimle ilgilide bir problemim vardı onun için de progestan kullandım. bunların hepsini doğumdan 1 hafta önce, iğneyi 1 gün önce kestim. 38+2 de sezeryan ile kızımı dünyaya getirdim.şimdi 7,5 aylık.. darısı başınıza

bu arada herkese merhabalar. ev değiştirdim ve netim olmadığı için aranıza katılamadım uzun süredir..
anladım canım, clexan 0,4 veririm ne fazla ne eksik dedi.
tüp bebek yaptıran herkese ilk aylarda veriyolar bunu, pozitif olursa başka dr.a giderim artık.

çok tşkler cevabın için.

şimdi napiyim ben yaa?

Belki telefon edip kanaman olduğunu şoylesen seni araya alırlar, ya da en azından doktorla görüştürürler. Bu arada bende de 1298 homozıgot mutasyon var.

şimdi napiyim ben yaa?

cnm geçmiş olsun. benimde şiddetli kanamam vardı 5 gün önce. acil dr.uma gittim. bana progestan iğne verdi. vurulduktan sonra azaldı ve sabahına lekeye döndü. iğneye beş gün devam ettim . şimdi çok iyiyim. cnm acile git ve muayene ol bir an önce.

kızlar ben eylülde tüp bebek yaptırmıştımya negatif oldu ve 8 ekimde adet oldum şimdi 4-5 kasımda adet olmam lazımdı ama olmadım 6 kasımda ve 9 kasımda idrarda gebelik baktım ama negatif ve hala adet olmadım ya neden olmadım acaba yorum yapabilirmisiniz kızlar ya acaba 3 tane yumurta vardı acaba gelişemedilermi yada çatlayamadılarmı kisttemi dönüştüler ya neden adet olmaz insan ben anlamadım kızlar nolur bi yardımcı olun :52::5:

Canım benim Allah sana eşine ve yavruna hayırlı sağlıklı uzun bir ömür nasip etsin.Her zorluğa rağmen bebeğini kucağını almışsın bizlerede nasip olur inşallah.Yazdıkların nasıl umut verdi anlatamam.Rabbim nasip ettikten sonra kimse hiçbir şey engel olamıyor bunu bir kez daha hatırlattın bize.Yeni evin hayırlı uğurlu olsun :)

evet canım yaptırıyoruz da şu an yumurta büyütme aşamasındayım

inşallah herşey gönlünce olur canım ya..rabbim inşallah gönlünün muradını verir.allah izin verirse bende yaza yaptırmayı düşünüyorum.nerde yaptırıyosun kuzum ssk karşılıyomu hiç..nekadar tutuyo toplam.ben hamile kalabildiğim için sanırım ssk hiç karşılamıyomuş :(

kızlar benim test sonuçlarımla benzerliği olan var mı aranızda..yada bana durumun ciddiyeti ile ilgili bilgi verebilecek..doktorum yeterli bir bilgi vermedi..:14:

fibrinojen 455 G-A -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
PAI-1 4G-5G -----5G/5G
MTHFR C677T -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
APoE E2,E3,E4 -----E3/E3

kızlar benim test sonuçlarımla benzerliği olan var mı aranızda..yada bana durumun ciddiyeti ile ilgili bilgi verebilecek..doktorum yeterli bir bilgi vermedi..:14:

fibrinojen 455 G-A -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
PAI-1 4G-5G -----5G/5G
MTHFR C677T -----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
APoE E2,E3,E4 -----E3/E3

benmki benzior canım.doktorumun dediğine göre coraspin yetio hamilelikte ama benm 1tane kaybım olduğu için önlem amaçlı iğnede kullanıyorum.homozigot hastalığın kendisidir kan pıhtılaşma hastalığının..heterozigotta taşıyıcı olmaktır.yani biz bu hastalığı genlerimizin birinden taşıoruz.bi insan anne ve babadan birer gen alıor birisi normal birisi bozuksa heterozigot çıkıor.eğer ikiside bozuk olsaydı homozigot olucaktık..doktorumun anlattıkları bunlar canım.bana güsel donuç demşti.zorlanmıcaz çok fazla gebeliğinde dedi..

bu testler kromozom testi mi?yoksa pıhtılaşma mı?? benim pıhtılaşma test sonuçlarım şöyle:
*TROMBOFİLİ PANELİ
*FAKTÖR V LEİDEN ANALİZİ NORMAL

*PROTROMBİN GENETİK ANALİZİ NORMAL

*MTHFR-C677T MUT. ANALİZİ NORMAL
bu sebeple düşüklerim oluyo derken.hepsi normal çıktı?ne yapmalıyım şimdi ben kafayı yicem:14:

bu testler kromozom testi mi?yoksa pıhtılaşma mı?? benim pıhtılaşma test sonuçlarım şöyle:
*TROMBOFİLİ PANELİ

bu sebeple düşüklerim oluyo derken.hepsi normal çıktı?ne yapmalıyım şimdi ben kafayı yicem:14:

kaç düşüğün var acaba?

kızlar bana dua edin 2 saat sonra doktor kontrolüm var.kanama tarzı lekelenmem hala devam ediyo ve bazen kasıklarımın ağrıdığını hissediyorum.ilk düşüğümde de bu tarz ağrılar vardı ama kötü düşünmek istemiyorum.inşallah bu sefer bu ağrılar bebişimin büyümesinden kaynaklanıyodur.ama bizim gibi anne adayları galiba hep aynı korkuyu yaşıyor.umarım her şey yolundadır.dua edin.

kızlar bana dua edin 2 saat sonra doktor kontrolüm var.kanama tarzı lekelenmem hala devam ediyo ve bazen kasıklarımın ağrıdığını hissediyorum.ilk düşüğümde de bu tarz ağrılar vardı ama kötü düşünmek istemiyorum.inşallah bu sefer bu ağrılar bebişimin büyümesinden kaynaklanıyodur.ama bizim gibi anne adayları galiba hep aynı korkuyu yaşıyor.umarım her şey yolundadır.dua edin.

iNSALLAH cok guzel haberlerle donersin canim. Hayirlisiyla insallah. O korku 9 ay hic bitmiyordur gebe oldukdan sonrada bizim icin endiseler devam ediyor..Ama doktoruna guven.

canım benım ınsallah bır problem yoktur doktordan dondugunde bızıde haberdar et olur mu...allah yardımcın olsun bebişin kaç haftalık bu arada??

*TROMBOFİLİ PANELİ

Bu yapilan testlerin kan pihtilasmasi testi zaten trombofili demek kan pihtilasmasi demek. Yapilan testlerin arasina MTHFR 1298 mutasyonu yazmiyor...sanirim o yapilmamis. Onu bir sor doktoruna...Bir de homosistein duzeyin ne cikti?

Kromozom testleri ise esine ve sana yapiliyor. Kromozomlarinizda bir bozukluk var mi diye..onda normalse senin icin 46XX esin icin 46XY diye yazar...Zaten kromozom analizi testi yaklasik 1ayda cikiyor.

Bugun tahil yaptırdım ve doktora gittim. Bchg 13337 çıktı, herkes şokta, yani daha 1 gün geçmişti adetimden. Ama olay öyle değilmiş, meğerse üstüne görmüşüm. 6 haftalık olmuş bebiş, kalp atışını bile duydum minik bebeğimin. Şok oldum resmen. Geçen ay aşılama yapmıştık, aşılamanın 10. günü çok fazla kanamam olmuştu normal adet kanaması gibi, doktora gitmiştim alttan bakmıştı birşey görememişti, aşılama tutmadı diye de çok üzülmüştüm. O zaman çok ufak oldugu için görülmemiş. Hastanedeki herkes çok şaşırdı...
Doktor progestan verdi her ihtimale karşı, Clexane 0,4, folbiol ve benexol e devam. Ay hala şoktayım.

çok teşekkür ederim canım..amin Allah kimseye yaşatmasın..ben izmirde kordon klinikte mete tarcana gidiyordum, ama artık prof birine gitmek istiyorum, ege üniversitesinde sait yücebilgin diye bir doktorun methini duydum, ona gitmeyi düşünüyorum artık canımmm..mutasyonlarımda şunlar işte, yardımcı olursanız sevinirim canımm..
canım fibrinojen 455 G-A,----- Heterozigot mutasyon saptanmıştır
PAI-1 4G-5G, -----5G/5G
MTHFR C677T,-----Heterozigot mutasyon saptanmıştır
APoE E2,E3,E4,-----E3/E3
bu dört test sorunluymuş

çok teşekkür ederim tatlım, kürtaj olalı 2 ay oldu, kontrollerime falan gittim, şuan herşey yolunda, hatta şuan 2. reglimi görüyorum..bende senin gibi bir düşük yaptım, sana özel mesaj atacağım canım, ordan okursun artıkk sorularının cevabını..çok çok geçmiş olsun sana da..

canım özelden mesaj gelmiş ama hiçbişey yazmıyodu mesajda tekrar gönderirmisin..

izmite gitme ihtimalin olursa izmit araştırmada yaptırabilirsin.hatta ordan sevk al hastanedeki bi kadın doğumcudan hiç sıra beklemiorsun hemen veriosun kanı..

bunu öğrenmem çok iyi oldu yani ben normal bir devlet hastanesine gidip ben zaten kocaeli de oturuyorum kadın doğumcudan kocaeli için sevk alırsam izmite umuttepe ye gittiğimde sıra beklemiyomuyum hemen yaptırabiliyomuyum?

şimdi napiyim ben yaa?

canım benim bence rıza beyin muaynehanesini tekrar ara hem rahim anomalin olduğunu hem de pıhtılaşman olduğunu ve hamile olduğunu kanaman olduğunu durumunun acil olduğunu söyle doktorla görüştürebilirse onunla görüş hiç olmasa bile pıhtılaşma için aspirin almaya devam et ama normal bir kadın doğumcıya git progestan versin iğneleri de varmış bak arkadaş yazmış.Allah bebeğini sana bağışlasın canım..

Son düzenleme:
Back
X