• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

leylacım tebrik ediyorum yeni gördüm hamile olduğunu allahım sağ salim kucağına almayı nasip etsin benim değerimin biride 677 homozigot bana kimse gebelikten önce iğne demedi bu doktorları anlayamıyorum sanırım kayseridesin doktorunu öğrenebilirmiyim

çok teşekkür ederim canım evet kayseride oturuyorum sendemi kayseridesin dokorum zeki yılmaz özel kartal erciyes hastanesinde bu doktoru çok tavsiye ettiler gittim çok memnun kaldım tavsiye ederim

çok teşekkür ederim canım evet kayseride oturuyorum sendemi kayseridesin dokorum zeki yılmaz özel kartal erciyes hastanesinde bu doktoru çok tavsiye ettiler gittim çok memnun kaldım tavsiye ederim

yok canım ben nevşehirdeyim zeki yılmazı bende duydum iyi diyorlar bende gelmeyi düşünüyorum aslında benim homozigotun dışında birde protein s düşüklüğü var buda çok riskli bir durum benim işim çok zor müsait olursan gittiğinde bu durumu sorarmısın doktoruna

canım kusura bakmazsan sana birşey sormak istiyorum....daha önce hep yazdık ama şimdi o sayfayı bulamadım...senin mutasyonun neydi? merak ettim....kıyasamaktan hesap kitp yapmaktan perişan oldum...dr un biri gebelikten önce iğne kullanacaksın dedi...diğeri sadece aspirin ve folbiol dedi...diğeri sadece folbiol...şaşırdım kaldım...güvendiğim bir dr da bulamıyorum....

Bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var. Daha önce 3 düşüğüm oldu, hepsi kendiliğinden düştü, hiç kese görünmedi. Dediğim gibi ben hamilelik öncesi iğne kullanmaya başladım, günde 1 defa 0,4 clexane, bana göre mantıklı olanı da bu. Çünkü bizim hamileliğimizi anlamamızla bebeğin anne rahmine yerleşip kan akımının başlaması arasında fark var. Özellikle benim düşüklerim hep çok erken dönemlerde oldugu için önceden önlem alınması bana mantıklı geliyor. Çünkü daha ilk kan alışverişi başladığı anda bile kan pıhtılaşması oluşabilir ve bebek ölebilir, bu bizim adetimizden günler önce olabiliyor böylece biz hamile kaldıgımızı farketmiyoruz bile belki. Normal adet olduk zannediyoruz aslında ama halbuki düşük yapıyoruz. Doktor 1 gün içerisinde bhcg yükselip aynı gün düşüyor olabilir dedi, bu nedenle gecikme bile olmayabilirmiş, anlayamayabilirmişiz. Belki her ay hamile kalıyorsun ruhun bile duymuyor demişti ilk gittiğimde. Ayrıca hergün folbiol ve benexol kullanıyorum.

Bende MTHFR 1298 homozigot mutasyon var. Daha önce 3 düşüğüm oldu, hepsi kendiliğinden düştü, hiç kese görünmedi. Dediğim gibi ben hamilelik öncesi iğne kullanmaya başladım, günde 1 defa 0,4 clexane, bana göre mantıklı olanı da bu. Çünkü bizim hamileliğimizi anlamamızla bebeğin anne rahmine yerleşip kan akımının başlaması arasında fark var. Özellikle benim düşüklerim hep çok erken dönemlerde oldugu için önceden önlem alınması bana mantıklı geliyor. Çünkü daha ilk kan alışverişi başladığı anda bile kan pıhtılaşması oluşabilir ve bebek ölebilir, bu bizim adetimizden günler önce olabiliyor böylece biz hamile kaldıgımızı farketmiyoruz bile belki. Normal adet olduk zannediyoruz aslında ama halbuki düşük yapıyoruz. Doktor 1 gün içerisinde bhcg yükselip aynı gün düşüyor olabilir dedi, bu nedenle gecikme bile olmayabilirmiş, anlayamayabilirmişiz. Belki her ay hamile kalıyorsun ruhun bile duymuyor demişti ilk gittiğimde. Ayrıca hergün folbiol ve benexol kullanıyorum.

haklısın canım..benim de ilk gebeliğimde boş kese dedi dr ve 8.haftada düşük yaptım...2.de adetim bir gün gecikti...betahcg 94 çıktı.ertesi gün düşmee başladı.3.gün de kanama başladı ve düşük yaptım yine....iğneye başlamamı öneren hiç bir dr olmadı yaşadığım şehirde.memlekette bir dr gebelik öncesi başlaman lazım dedi...o dr da gidemiyorum memlekette diye...ne yapacam bilmiyorum...gidip öncesindeiğneye başlamak konusunda ısrar mı etsem?

Canım sağol, ne yazık ki neredeyse hiçbir doktor 2 düşük yapmadan düşüklerin altında bir sorun aramıyor, bu aslında dünyada da geçerli birşey. Ben Clexane sayesinde olduguna inanıyorum bu sefer, hamilelikten önce başladık iğneye, progestan fitili de geçen salı hafif bir lekelenme oldu diyince önlem amaçlı verdi, zaten ilk 3 ay olur böyle kanamalar da dedi. Umarım bundan sonra bir daha böyle acılar yaşamayız hiçbirimiz.

işte 2. düşüğümü de yaptım baksınlar o zaman şimdi.çok kızgınım doktoruma,kanamamı bile durdurmadı,aradım gel demedi.ama engel olabilirdi.sanırım bu iğne benimde umudum olacak.yakınlarımda da varkullanan. pıhtılaşma testi yapmadan 2 düşük yapanlara clexane verilirmiş.bir çok doktor b yöntemi uyguluyormuş.biz bilemedik.inş Allah ım kucağımıza almayı da nasip eder...

haklısın canım..benim de ilk gebeliğimde boş kese dedi dr ve 8.haftada düşük yaptım...2.de adetim bir gün gecikti...betahcg 94 çıktı.ertesi gün düşmee başladı.3.gün de kanama başladı ve düşük yaptım yine....iğneye başlamamı öneren hiç bir dr olmadı yaşadığım şehirde.memlekette bir dr gebelik öncesi başlaman lazım dedi...o dr da gidemiyorum memlekette diye...ne yapacam bilmiyorum...gidip öncesindeiğneye başlamak konusunda ısrar mı etsem?

Belki de aralarında en güvendiğin doktorla bu konuda konuşmalısın veya eğer yolun düşer de Ankara'ya gelirsen gittiğim doktora yönlendirebilirim seni onun bu konuda fikrini almak açısından. Bilmiyorum acaba telefon etsen, değerlerini yollasan buradan telefonda bilgi verirler mi? Gördüğüm kadarıyla sende MTHFR mutasyonları var, mesela okudugum kadarıyla b vitamini alman lazım folbiolle birlikte. Bence bunu da sor doktoruna, b vitaminin zararı olacağını sanmıyorum, itiraz etmezse benexol kullanabilirsin. Ha bi de önceden iğneye başlamanın bir faydası daha var, bir önceki doktorum hamile kalınca başlayacaksın demişti de adetimde ufacık bir gecikme bile olsa veya aklımca hamilelik belirtileri yaşasam solugu hastanede alıyordum tahlil için, önceden kullanınca geç kalma stresini ortadan kaldırıyor. Sadece bu stres için bile kullanılabilir :)

Belki de aralarında en güvendiğin doktorla bu konuda konuşmalısın veya eğer yolun düşer de Ankara'ya gelirsen gittiğim doktora yönlendirebilirim seni onun bu konuda fikrini almak açısından. Bilmiyorum acaba telefon etsen, değerlerini yollasan buradan telefonda bilgi verirler mi? Gördüğüm kadarıyla sende MTHFR mutasyonları var, mesela okudugum kadarıyla b vitamini alman lazım folbiolle birlikte. Bence bunu da sor doktoruna, b vitaminin zararı olacağını sanmıyorum, itiraz etmezse benexol kullanabilirsin. Ha bi de önceden iğneye başlamanın bir faydası daha var, bir önceki doktorum hamile kalınca başlayacaksın demişti de adetimde ufacık bir gecikme bile olsa veya aklımca hamilelik belirtileri yaşasam solugu hastanede alıyordum tahlil için, önceden kullanınca geç kalma stresini ortadan kaldırıyor. Sadece bu stres için bile kullanılabilir :)

çokkkkk sevindim canım ya keşke bizimkilerde sürpriz yapsa en azından o zorlu süreç kese kAlp atışı süresi atlanmış olur yoksa insan o lekeyi gördüğü an kalpten gidecek gibi oluyor bende iğneye önceden başlama taraftarıyım zaten doktorumda allahtan aynı fikirde çünkü zaten bizler erken dönemde kaybettiğimiz için öncesinde başlamak daha doğru tekrar hayırlı uğurlu olsun canım

kızlar yine yaklaşan bir regl günü ve yine içimi saran umutsuzluk. 2 gündür herşeye ağlıyorum garip bir şekilde ister istemez vücudumda belirti arıyorum ama yok. yapmıcam bu ay umutlanmıcam diyorum ama beceremyorum ben bu işi. nasıl kurtulucam bu psikolojiden . sizin dışınızda kimseye de hiçbişey söyleyemiyorum artık herkes bıktı benden sanırım. o yüzde yazmak istedim kusuruma bakmayım lütfen ...
aynı seyler bende de var bu perş. yada cuma adet gunum ama ben gunler oncesinden tutustum kac gun kaldı bırgun daha gıttı...yokyok hamıle degılımdır dıyıp yınede hayallere dalıyorum cok kotu bı bekleyıs keske evde test yaparak cok onceden ogrenebılsek hcg mızı..allah sabır versın canım yaa senı cok ııyı anlıyorum

aaa ne guzel bu topıkte kayserılı bulmak cok sevındım ıletısıme gecerız sıksık. ben de yakın bır ılcede oturuyorum tekdene gulcan hanıma gıdıyorum sımdılık memnunum...

bu doktorları anlamıyorum valla dün yine gittim endişelerim var dedim eger hamile olduğumu anlayamazsam ne olacak dedim önceden iğne kullanmalımıyım dedim verdiği cevap içini rahat tut stresten hamile kalamassın bu seferde dedi tek yaptığı şey folik asit yerine folbiol verdi hamileysen test yapalım iğneye başlarsın ama şüphen yoksa olduğunda gel dedi bu sefer inanıyorum rabbim kısmet eder inş ama yinede kabuslarım yok diyemem

yok canım ben nevşehirdeyim zeki yılmazı bende duydum iyi diyorlar bende gelmeyi düşünüyorum aslında benim homozigotun dışında birde protein s düşüklüğü var buda çok riskli bir durum benim işim çok zor müsait olursan gittiğinde bu durumu sorarmısın doktoruna
tabiki canım inşallah unutmazssam sorarım istersen telefon numarası vereyim ara konuş nevşehir yakın en azından tedavi şeklini öğrenirsin ne diyecek bi değerlendirisin sonra sık sık gelemesende telefondan iletişim kurarsınız zeki bey böle riskli konularda gerçekten uzman ve çok hastası var randevulu bile gitiğimiz halde saatlerce bekliyoruz
aynı seyler bende de var bu perş. yada cuma adet gunum ama ben gunler oncesinden tutustum kac gun kaldı bırgun daha gıttı...yokyok hamıle degılımdır dıyıp yınede hayallere dalıyorum cok kotu bı bekleyıs keske evde test yaparak cok onceden ogrenebılsek hcg mızı..allah sabır versın canım yaa senı cok ııyı anlıyorum

aaa ne guzel bu topıkte kayserılı bulmak cok sevındım ıletısıme gecerız sıksık. ben de yakın bır ılcede oturuyorum tekdene gulcan hanıma gıdıyorum sımdılık memnunum...

merhaba hemşerim tanışığıma memnun oldum:13:

tabiki canım inşallah unutmazssam sorarım istersen telefon numarası vereyim ara konuş nevşehir yakın en azından tedavi şeklini öğrenirsin ne diyecek bi değerlendirisin sonra sık sık gelemesende telefondan iletişim kurarsınız zeki bey böle riskli konularda gerçekten uzman ve çok hastası var randevulu bile gitiğimiz halde saatlerce bekliyoruz

merhaba hemşerim tanışığıma memnun oldum:13:

ben de cok memnun oldum ama canım gayserili:)) degılım ama hemseri sayılırız yozgatın merkezıne uzak ama kayserıye yakın olan ılcesınde kalıyorum tahmın edersın mutlaka.2008de de 8ay kadar kayserıde gorev yapmstm güzel memleket vesselam.bu arada zekı beye bende gıtcektım ama tup bebek uzmanıymıs sanırım cok yogun dedıler orda calısan arkadaslar.bende gulcan hanıma gıdıyorum tekdene.sımdılık sıkıntımız yok bakalım

kızlar siz yine düşük yapmışsınız.ben 6 sene boyunca pıhtılaşmadan dolayı hamile kalamadım.tüp bile yaptırdık 3 kez.1 .kalite ye rağmen tutmadı.en sonunda yücel karaman diye bir dr var.o akıl etti.sendepıhtılaşma olabilir diye.yani pıhtılaşmadan dolayı da bebek tutunamayabiliyormuş.gebelikten önce coraspin,folbiol ve benexol kullanacaksın dedi.o ay hemen hamile kaldım.ama devamında iğneye geçirmediği için düşük yaptım.bu ay da sabah akşam 1 coraspin almıştım.yine hamile kaldım şükür.ama lekelenme başlayınca hematolog iğneye geçirdi.bizim gibilerde elevit yerine folbiol öneriliyor daha çok folik asit içerdiği için.çünkü bizde pıhtılaşma olduğundan dolayı folik asit eksikliğindeki nöral tüp defekti daha çok görülebiliyormuş.b vitamini verilmesinin amacı da bu.aman ihmal etmeyelim.

Son düzenleme:
iNSALLAH cok guzel haberlerle donersin canim. Hayirlisiyla insallah. O korku 9 ay hic bitmiyordur gebe oldukdan sonrada bizim icin endiseler devam ediyor..Ama doktoruna guven.

saol canım..evet şimdilik haberler iyi yani ters giden bişey yok ama kasılmalar rahim kasılmasıymış doktorum biraz korktu galiba yapabileceğimiz bişey de yok dinlen dedi.umarım korktuklarımız olmaz.

saol canım..evet şimdilik haberler iyi yani ters giden bişey yok ama kasılmalar rahim kasılmasıymış doktorum biraz korktu galiba yapabileceğimiz bişey de yok dinlen dedi.umarım korktuklarımız olmaz.

cok ıyı canım yaa umarım sonuna kadar guzel guzel gıder ıcını ferah tut!! No stres No kaygı....

ercelf ;

bunu öğrenmem çok iyi oldu yani ben normal bir devlet hastanesine gidip ben zaten kocaeli de oturuyorum kadın doğumcudan kocaeli için sevk alırsam izmite umuttepe ye gittiğimde sıra beklemiyomuyum hemen yaptırabiliyomuyum?

evet ben öle yapmıştım.sevk istedim.trombofili testi için.zaten sevk kağıdında yazıorlar.direk umuttepedeki genetik araştırma bölümüne gidip kanımı verdim hiç beklemedim.sonuç ise 2 haftaya kalmadı çıktı.

çok teşekkür ederim.bu ay tedavi olmicam o yüzden bu testlere yoğunlaşmak istiyorum.sadece kan veriyorsun dimi başka bişey istenmiyor.aç tok farketmez dimi gitmeden önce bana tavsiye edebileceğin bişeyler var mı?

O rahim kasilmalari normal bildigim kadariyla. Ama tabi sen doktorunun dediigi gibi dinlen bol bol.. Ama cokda hareketsiz kalmamak gerekiyor sanirim, malum pihtilasma oldugu icin. Rabbim bebegini ve seni korusun insallah. Aslinda iki hafta da bir kontrol olsa harika olur bizim gibiler icin. Cunku bizim bisey olmasa bile psikolojimiz yetiyor, olmayacagi varsada..... sen progesteron kullaniyormusun? kullaniyorsan hangisini?

Rahim kasılmaları çok önemli değil...kendini fazla yorma dinlen geçer gider..bunun içib stres yapma bence.bir çok hamilede oluyor kasılmalar.ayakta kalmamaya da özen göster...

Back
X