çok teşekkürler inan içim biraz olsun rahatladı benim değerlerim MTHFR C677T heterozigot MTHFR A1298C hetezozigot mutasyonlar saptanmıştır şeklinde idi bende gebelik öncesi çocuk aspirini ve folbiol kullandım 4 haftalık hamilelikten itibaren ise coraspin,folidoce ve innohep 0.45 ml kullanıyorum. 7+5 hamileyim bugün kalp atışlarını duyduk 10 gün sonra bidaha gidicem doktora kalp atışları kontrol edilecek ondan sonra normal gebelik randevusu veririsin dedi sekretere yani anladığım kadarı ile bu 10 gün bebeğim için çok önemli o yüzden panik oldum. çok teşekkürler tavsiye ve cevaplar için
selam canım,ben bu forumda eskiyim epeydir giremiyordum,aynı sıkıntı stres,hamile kalması ayrı dert,hamilelik süreci ayrı bir sıkıntı derken kızım 20 aylık oldu bile.hem çocuk bakımı hem iş derken forumu ihmal ettim.şimdi ise annemin rahatsızlığı dolayısıyla işi bırakmış durumdayım.bundan sonra burdayım yani.
benim de ilk 8 hafta doktorum her hafta çağırdı kalp atışı için.8 haftadan sonra normal gebelik gibi 1 ayda 1,5 ayda bir gittim muayeneye.homosistein diyetini hiç uygulamadım.doktor bahsetmedi bile.üstelik tamamen protein ağırlıklı beslendim hamilelikte.
mthfr 677 heterezigotum.0,3 fraksiparin,coraspin 100,folbiol,elevit,ve 5. ayıma kadar da progestan kullandım.36 haftalıkken iğne ve coraspini daha kesmeye vakit olmadan erkenden geldi kızım.hiçbir sorun yaşamadım çok şükür.
başka sorularınız olursa cevaplamaya hazırım...
Son düzenleme: