• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu Kan Pıhtılaşması nedeniyle düşük yaşayanların paylaşım alanı

Evet çok haklısın bu konuyu böyle bilmediğimden özele gider yaptırdım ama olmadı inşallah bir dahaki hamileliğimde daha tedbirli olucam ama eğer bu sebeb olduysa hamileliğin düşmesine o doktora hakkımı helal etmiyorum çünkü çok ısrar ettim iki dusuğum var bana iğne yapilmayacakmi dedi bu kan pıhtılaşma sebeb olamas dedi ama düşükten sonra gittiğim dokdor sen bilmeyen kişilere denk gelmişsin dedi ve o doktor bana alttan baktı bilmiyorum.ama kanamam açıldı ve o gün düşürdüm bebeğine zarar vermem dedi ama düştü o gün
Şuan her şey yolunda ama dimi ? Zaten iki düşüğünüz var doktor he ihtimale karşı test yapmasa bile kan sulandırıcı başlaması lazım
Eğer rahmimizde bebeğinizin düşmesine sebebiyet verecek her hangi bir problem yoksa geriye pıhtılaşma kalıyor onuda düşüklerinde dolayı başlaması lazım zaten

Evet çok haklısın bu konuyu böyle bilmediğimden özele gider yaptırdım ama olmadı inşallah bir dahaki hamileliğimde daha tedbirli olucam ama eğer bu sebeb olduysa hamileliğin düşmesine o doktora hakkımı helal etmiyorum çünkü çok ısrar ettim iki dusuğum var bana iğne yapilmayacakmi dedi bu kan pıhtılaşma sebeb olamas dedi ama düşükten sonra gittiğim dokdor sen bilmeyen kişilere denk gelmişsin dedi ve o doktor bana alttan baktı bilmiyorum.ama kanamam açıldı ve o gün düşürdüm bebeğine zarar vermem dedi ama düştü o gün
Trombofili paneli yapılmasını talep edin.

2.gebeliğimde bende talep ettim kan sulandırıcı iğne. O zaman bununla ilgili test yapın bana dedim. Dr kabul etmedi ikisinide. 2.gebelik kaybından sonrada gittim bu testi yaptırdım. Mutasyonlarım cıktı.

Çok sağolun şuan evet biraz yüksek ilk gebe kaldığımdan beri bu sorunla da cebelleşiyorum en kısa süre de görüşcem dahiliye ile . Hematoloji araştırma hastanelerin de mi oluyor . Yoksa herhangi bir şehir hastanesinde de bu bölümü bulabilirmiym
Mhrsden bakabilirsiniz. Benim bulundugum ilde arastırmadada sehirdede bu bölüm var. Ama özel hastanelerde bu bölüm yok sadece dahiliye var onlar kendi capında bakmaya calısıyor ama devlette hematolojiye gidip takip edilsen iyi olur diyo. İl il hastane hastane değişiyor olabilir cok bilgim yok🙏

Mhrsden bakabilirsiniz. Benim bulundugum ilde arastırmadada sehirdede bu bölüm var. Ama özel hastanelerde bu bölüm yok sadece dahiliye var onlar kendi capında bakmaya calısıyor ama devlette hematolojiye gidip takip edilsen iyi olur diyo. İl il hastane hastane değişiyor olabilir cok bilgim yok🙏
Herşey için tekrardan teşekkürler 🤩 🙏

Teşekkür ederim🙏 Bende bildiklerimin sadakasını vermek için paylaşıyorum. 4 yıl cok zor bi süreç geçirdim baktım drlardan fayda yok 4kez kayıp yasadım artık kendim aradtırıp kendi bildiklerimle ilerlemeye karar verdim.
Evet gebeyim şuan 8.haftamdayım. kendi bildiğim şekilde ilerliyorum. Drlar ne derse umrumda olmuyor tamam diyip cıkıyorum kendi bildiğimi uyguluyorum artık.

Dr 6.haftada iğne dedi hematoloji hemen dedi ordan ona yazı götürünce 7.haftada iğnemi yazdı. Ama benim elimde iğne vardı ve ben daha dr a gitmeden iğnelerimi burulmaya basladım gebe oldugumu öğrendiğimde.
Dr folik asit kullanacaksın dedi dedim vucudum folik asiti işleyemiyoe metilfolat içsem sen folik asit iç dedi. Ben 1 ay önce eczaneden zaten metil folat almıstım onu ictim.
1 hafta sonra multivitamin arastırdım onu aşmaya basladım. Kontrole gittiğimde hocam multivitamin yazacak mısınız dedim 12.haftadan sonra dedi. Ama ben içmeye basladım. Drumu değiştirdim cok iyi bilgili bi dr a denk geldim. Pazartesi günü ictiğim multivitamini gösterdim bunu iciyorum dedim buna devam et dedi 😂
Ondan önce tshım cıktı dr a gittim ilaca gerek yok dedi. Hocam gebelikte 2,5üstü riskli tamam gebelik düşünüyorsan ilaç baslayayım dedi. Zorla dr ilaç baslamıs gibi oldu. Tshımı sürekli kontrol ettiriyorum. Değerim artmıs ilaç kullanmama rahmen ilacımın dozunu bir tık arttırdım. Normale düşmüş. Sonra 2 hafta sonra telrar değerlerim artımıs. Dr hangi dozda kullanıyordun dedi dedim dr böyle önerdi ama böyle lullanıyordum biraz arttırmıstım ilkten kızdı kadana göre arttıramazsın diye. Dedim dozumu söyledim ki ictiğim doza göre yeniden ayarlayın. Dedi 1 ay sınra tekrar kontrole gel ama poliklinikte olmam baska dr a denk gelirsin. Sen dedi mantıgımı anlamıssın zaten olayın dedi. Değerine göre baksr ayarlarsın dedi. Basta azarladı sonra böyle birşey söyledi. Yani bazı drlar agresif tavır icinde ama onlarda söylenenin dogru oldugunun farkında ama cokta itiraf edemiyorlar bazen. Bana işimimi öğretyorsun gibi yaklasıyorlar. Ben artık dr a tamam diyip geçiyorum bildiğimi yapıyorum en sonunda. Sonuc bakalım ne olacak suan güzel ilerliyor. 😊🌸
İnşallah canım hep boyle gıder ve sag salım kucagına alırsın aynı kafadayım cogu seyı kendımde arastırıyorum ama bazen anlayamadığım oluyor burda bırbırımıze destek olmak cok ıyı gelıyor şükür son doktorum detaycı ama bende tabı işimi şansa bırakmamaya calısyorum gerısı tabı Allahtan

İnşallah canım hep boyle gıder ve sag salım kucagına alırsın aynı kafadayım cogu seyı kendımde arastırıyorum ama bazen anlayamadığım oluyor burda bırbırımıze destek olmak cok ıyı gelıyor şükür son doktorum detaycı ama bende tabı işimi şansa bırakmamaya calısyorum gerısı tabı Allahtan
Kesinlikle canım sen gönlünü ferah tut rabbim hep iyilerle karşılaştırsın senide sende bebeğine sağ Salim kavuş inşallah 🙏🏻

Şuan her şey yolunda ama dimi ? Zaten iki düşüğünüz var doktor he ihtimale karşı test yapmasa bile kan sulandırıcı başlaması lazım
Eğer rahmimizde bebeğinizin düşmesine sebebiyet verecek her hangi bir problem yoksa geriye pıhtılaşma kalıyor onuda düşüklerinde dolayı başlaması lazım zaten
Evet şuanda işte bir.senedir.korunmuyoruz olmuyor şimdide onun için gittim.asilama diyorlar aşılamada eşim istemiyor değilde aslında biraz daha zaman diyor. Bende diyorumki bu catlatma iğnesi zaten benim genelde sol yumurtam catlmiyor herhalde çünkü bir kac kere adetim olmadan gittigimdemi tam hatırlamıyorum ama doktorlar sol yumurtan catlamiyor dedi buda hamile kalmani zorlaştırır demişti.boyke bir durum

Evet şuanda işte bir.senedir.korunmuyoruz olmuyor şimdide onun için gittim.asilama diyorlar aşılamada eşim istemiyor değilde aslında biraz daha zaman diyor. Bende diyorumki bu catlatma iğnesi zaten benim genelde sol yumurtam catlmiyor herhalde çünkü bir kac kere adetim olmadan gittigimdemi tam hatırlamıyorum ama doktorlar sol yumurtan catlamiyor dedi buda hamile kalmani zorlaştırır demişti.boyke bir durum
Yani bencede zaten iki kere olmuş demek ki olmaması için bir problem yok banada pcos falan dediler normal şartlarda çocuğunuz olmaz tüp Bebek deneyin dediler şu eve yumurtlama zamanını gösteren ovulasyon testi aldım pozitif çıkan günleri değerlendirdik bizde bebeğe iki sene ara vermiştik duşukten dolayı şukur Rabbime hemen ilk aydan hamile kaldım biraz beklememeniz lazım çünkü biz bebeğe başladımlk babamın beynine pıhtı atdi o ara onlarla ugraştik falan derken kafam baya dağildi bir baktım ki 4 gündür adet olmuyorum test yaptim direk çıktı zaten bir şeyi beklerseniz o kadar olmaz o yüzden hayatınızı normal akişinda yaşayın rabbim inşallah en kısa sürede kucağini doldurur

Yani bencede zaten iki kere olmuş demek ki olmaması için bir problem yok banada pcos falan dediler normal şartlarda çocuğunuz olmaz tüp Bebek deneyin dediler şu eve yumurtlama zamanını gösteren ovulasyon testi aldım pozitif çıkan günleri değerlendirdik bizde bebeğe iki sene ara vermiştik duşukten dolayı şukur Rabbime hemen ilk aydan hamile kaldım biraz beklememeniz lazım çünkü biz bebeğe başladımlk babamın beynine pıhtı atdi o ara onlarla ugraştik falan derken kafam baya dağildi bir baktım ki 4 gündür adet olmuyorum test yaptim direk çıktı zaten bir şeyi beklerseniz o kadar olmaz o yüzden hayatınızı normal akişinda yaşayın rabbim inşallah en kısa sürede kucağini doldurur
Çok geçmiş olsun babam için evet haklısın devlet beni baya uğraştırdı şimdi özel bir klinikte randevu aldım bakalım buda olmazsa gerçekten bırakıp devam edicem çünkü en azından derim.ozele.de gittim olmadı bırakırım ama inşallah olur

Çok geçmiş olsun babam için evet haklısın devlet beni baya uğraştırdı şimdi özel bir klinikte randevu aldım bakalım buda olmazsa gerçekten bırakıp devam edicem çünkü en azından derim.ozele.de gittim olmadı bırakırım ama inşallah olur
Olur olur Allah’ın izniyle bak iki tane olmuş demekki olmasında sıkıntı yok 🥰

Kızlar benimkine de bi bakın lütfen ya .bir dusuk yaşadım 5. Haftada .gerek var mi sizce ilaç kullanmama
1000065383.webp

Benimde mthfr genimde pıhtılaşma var ben hem coraspirin hemde enox 4000 iğne kullanıyorum doktorun zaten sonuçlarına bakınca kullandırtacaktır

Kızlar benimkine de bi bakın lütfen ya .bir dusuk yaşadım 5. Haftada .gerek var mi sizce ilaç kullanmamaEki Görüntüle 3652252

Ben hamile kaldığımı öğrenir öğrenmez hem coraspirin hemde enox iğneye başladı doktorum önceden coraspirin kullandırtırım doktorun bilemiyorum
Bana kullan dedı bılgılı bır tup bebek doktoruna muayne ıcın gıdıyorum tup bebek yaptırmıyorum ama ben onceden kullanmıyordum ama doktor kullaan dıyınce bende basladım bu ay

Bana kullan dedı bılgılı bır tup bebek doktoruna muayne ıcın gıdıyorum tup bebek yaptırmıyorum ama ben onceden kullanmıyordum ama doktor kullaan dıyınce bende basladım bu ay
Genelde önlem amaçli veriyorlar ya mesela hamileliği sıkıntılı geçen sürekli yatması gereken hamilelere özellikle veriyorlar ki sürekli yatdiklari için dolaşim sıkıntısı yaşamamalari için

Canım senin kan sulandırıcı kullanman gerekiyor. Bi hematologa görün d dimer testide yapabilir hatta afas falan da ister belki. Hic düşük kürtaj vs olumsuz kayıp öykün var mı?

Hamile kalmadan coraspirin kullan. Hamile kalmanı kolaylastırır cunku pıhtılasmaya eğilimin var. Hamile kalmadanda metil folat kullanmaya basla en az 1 ay en çok 3 ay önce 1 ay yeterli 3 ay beklemeye calısma. Metilkobalamin de al. B12 nin aktif formudur bu da. Hamile kaldıgını öğrenir öğrenmez iğne baslaman gerek bunu kdın dogum doktoru rapor cıkararak sana yazıyor. Ama tabi öncesinde takipli ol ki seni tanısın dr. Çünkü bazıları pürüz cıkarıyor ve süreci uzatıyor hatta başlamam yazmam diyen bile oluyor. O yüzden hamile kalmadan bu süreçleri ilerletmeni tavsiye ederim ki sorun yaşama 😊
Merhaba sizin bu konuda bilginiz var sanırım ben genetik test yaptırmadım henüz ama d-dimer ve fibrinojen testlerim normal çıktı yine de genetik testine bakılıp öyle pıhtılaşma bar mı anlaşılır denildi . Bu testler normal çıksa bile genetikte pıhtılaşma çıkabilir mi ?

Merhaba sizin bu konuda bilginiz var sanırım ben genetik test yaptırmadım henüz ama d-dimer ve fibrinojen testlerim normal çıktı yine de genetik testine bakılıp öyle pıhtılaşma bar mı anlaşılır denildi . Bu testler normal çıksa bile genetikte pıhtılaşma çıkabilir mi ?
Evet cıkabilir

Back
X