- Konu Sahibi melodysilk
-
- #3.441
TEKRARLAYAN DK VE FOLK AST MTHFR C 677 T HETEROZGOT MUTASYONU | Prof. Dr. Metin ZATA
canım burdan okumuştum sende oku istersen
teşekkür ederim cnm.iyiki bu adresi verdin.bende b12 eksikliği var.folikasiti 3yıldır kullanıyodum ama b12yi kullanmıyodum.b12eksikliği olanlar kullanması gerekiyomuş.acaba içinde hem folikasit hemde b12 olan ilaçlardanmı alsam.doktorlar b12ye hiç bakmıyolar önem vermiyolar.ben kendim ölçtürdüm 2ay önce düşüktü.bir kutu bitirdim.iştahımı açtı diye bırakmıştım ama tekrar başlasam iyi olcak.
kurtaj olmus olsaydim ve dr korunmayi birak deseydi birakirdim.dr uma guveniyirum cunku.
ben gebelik oncesi ve gebeligin ilk xamanlarinda diyetime cok dikkat ettim.bunu anneme ve kayinvalideme de anlattim.onlara gittigimde yemek yemedim.yemek saati eve gitmem gerek dedim.cunku ben yemeklerimi zeytinyagiyla yapiyorum.kv tereyag kullaniyo.bunda hangi yagi kullandin.diye sordum hep.haa o zaman ben yiyemem dedim.normal ekmek yemedim.hep cavdar ekmegi yedim.annem benim.icin artik cavdar ekmegi.almaya basladi kendine de.yani demem o ki senin.cok guclu sebeplerin olunca ve cok dikkat ettigini ve onlarin.yaptigini yemedigini girunce onlar da dikkat etmeye basliyorlar artik.
benim bahsetyigim cay liptonun kiraz sapi cayi.marketlerde var.odem atmak.icin iyi geliyo sanirim.
ben 15yıldır kepek ekmeği yiyodum. sizin sayenizde onun faydalı olmadığnı öğrendim.şimdi ya cavdar yada tam buğday ekmeği almaya başladım.zeytinyağ derken gerçekten zeytinyağımı kasteddin yoksa ayçiçek yağınımı kasteddin.ben katı yağ terayağ kullanmıyorum.önceden makarnaya pilava terayağı katardım lezzet katıyo diye artık kullanmıyorum.ayçicekyağını değilde zeytinyağını kastediyosan kaynanam kabul edermi bilmiyorum.ozaman kendime ayrı yapmam lazım.buay farklı marka ayçiçek yağı aldım diye bir ton laf etti.zeytinyağını kastediyosan soğuk yemeklerde kullanıldığını ısıtılmadığını duymuştum doğrumuki?
canım çok geçmiş olsun pıhtılaşma hamileliğe engel değil ancak gebeliğin ilk dönemlerinde düşüğe neden olabiliyor. çoğu dr. B vitamini ve follik asit desteği veriyor. Bunun yanında coraspin ve hamilelikte de iğne ilva tedaviler.
canım bence diyet yapamıyorum diyosan uzman desteği alman şart. çünkü kilo hem hamile kalmaya engel hem de bizim gibi hastaların hamilikten önce hamilelikte kilosuna dikkat etmesi lazım. Bir de eminenin dediği gibi kendi iyiliğin için etrafındakilere diyet yapacaksan bunu kabul ettirmen şart. Benim diyeti neredeyse anlatmadığım insan kalmadı. çünkü bazı şeyleri yemiyorum haliyle insanlar merak ediyor. Bende utanmadan sıkılmadan anlattım. Insanlar o zaman kendileri sana yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Kızlar slm, dün beşinci defa bebeğimi kaybettim, düşük yaptım(((
canım aylık iğne kullansanaben öyle yapıyorum hergün ilaç içmekle uğraşma ayrıca iğneyle daha hızlı yükseliyor ben hiç hap kullanmadım bu pıhtılaşma sorunumu bilmeden öncede kullanıyordum benim ailemden herkes kullanıyor nerdeyse iğnesini ama hem midenede yazık ilaç sonuçta diğeri direk kandan vücuduna karışıyor sana tavsiyem dahiliyeye gidip tahlil yaptır zaten genelde iğne veriyolar hap vermiolar hap yazarsa iğneyi sor
canım 28 yaşındayım kızartmalar dışında ayçiçek yağı kullanmadım inan en sağlıklısıayrıca ayçiçek yağını kullandığın gibi kullanıyorsun hiç farkı yok canım ısıtırsın yemekleri yok öle bişey
diyet yapan arkadaşlar dışarıda ya da misafirlikte diyetinizi bozuyomusunuz.yoksa yemiyomusunuz.yemiyosanız insanlara laf anlatmakta zor.
Kızlar slm, dün beşinci defa bebeğimi kaybettim, düşük yaptım(((
ben b12 eksikliğimi 7yıl önce öğrendim.yükseltmek için hergün bir ay boyunca kullandım sonra doktorum ölene kadar her ay iğne kullanman gerek demişti.ben evlenipte kürtajlarla tanışınca b12 iğnesini unuttum gitti.sonra burda önemli olduğunu öğrenince 2ay önce tahlil yaptırdım alt sınırda çıktı.aile hekimim iğneyi vurmuyo et yiceksin diyo.yiyemiyorum kardeşim anlamıyoki.bende aldım eczanaden ilaç bir kutu bitirdim.iğneye geri dönsem iyi olcak.heray kullansam gene alt sınırdamı kalır yükselirmi acaba?hamilelikte bu iğneyi kullanmakta sakınca varmı bir bilgin varmı canım.
merhaba canım bir mesajını okudum bende 2. bebeğimi düşürdüm ondan önce bir oğlum var 5 yaşındasonra pıhtılaşma olduğunu öğrendim mthrf c677t heterezigot... sen 4. düşükten sonra mı öğrendin? kan sulandırıcı kullandın mı canım oğlunu Allah bağışlasın tez vakit sağlıklı bir kardeş nasip etsin inşallah..senin hangi genlerde sorun çıktı?
benimde oğlum 11 yaşında 2.düşükten sonra öğrendim iğne kullandığım halde 2 düşüğüm oldu 5 genimde problem var
tesekkur ederim canim yorumun icin.bilgi verdigin icin.rahat olmaya calisiyorum ve bebek hareketlerini takip ediyorum artik.canım moralini bozma ve hiç panikleme sen bana aptt ile takip yapılıyor dediğinde ben küçük çaplı bi araştırma yapmıştım bazı doktorlar aptt ile takip olmayacağını Xa diye bir tahlille bunun takibinin yapıldığını söyledi.kişilerden örnekler verirsemde umudum31 pıhtılaşma topiğinden aptt si hep 23 müş ve o şekildede gebeliğini tamamladı şuan bebeğine kavuştu..benim pıhtılaşma sorunu olmayan bir yakınımında doğuma girmeden önce bakılan değerlerine bakmıştık doktor plt çok düşük olduğu için ankaraya sevk etmek istemişti yani bizlerin aksine kanamaya meyilliydi normal böyle problemi olmayan bi gebeden bahsediyoruz ve alt sınır 24 dü aptt onun 23 çıkmış ??? doktoruna güven bence zaten ben sen ve aslı dışında aptt si bukadar yukarılarda iğne kullananlardan bilmiyorum canım herşey yolundadır bence
hakiki zeytinyagi aliyorum tum yemeklerimi onunla yapiyorum.pilav dahil.biz alistik.esim cok dikkat ederdi pilavi makarnayi tereyagla yapmami isterdi ama artik guclu bir sebebimiz oldugu icin hic farkli gelmiyo ona da artik lezxeti.onemli olan amacimiz, sebebimiz.isitiliyo nomal yemekler gibi canim.sadece kizartma icin aycicek yagi kullaniyorum.ben 15yıldır kepek ekmeği yiyodum. sizin sayenizde onun faydalı olmadığnı öğrendim.şimdi ya cavdar yada tam buğday ekmeği almaya başladım.zeytinyağ derken gerçekten zeytinyağımı kasteddin yoksa ayçiçek yağınımı kasteddin.ben katı yağ terayağ kullanmıyorum.önceden makarnaya pilava terayağı katardım lezzet katıyo diye artık kullanmıyorum.ayçicekyağını değilde zeytinyağını kastediyosan kaynanam kabul edermi bilmiyorum.ozaman kendime ayrı yapmam lazım.buay farklı marka ayçiçek yağı aldım diye bir ton laf etti.zeytinyağını kastediyosan soğuk yemeklerde kullanıldığını ısıtılmadığını duymuştum doğrumuki?
ben b12 eksikliğimi 7yıl önce öğrendim.yükseltmek için hergün bir ay boyunca kullandım sonra doktorum ölene kadar her ay iğne kullanman gerek demişti.ben evlenipte kürtajlarla tanışınca b12 iğnesini unuttum gitti.sonra burda önemli olduğunu öğrenince 2ay önce tahlil yaptırdım alt sınırda çıktı.aile hekimim iğneyi vurmuyo et yiceksin diyo.yiyemiyorum kardeşim anlamıyoki.bende aldım eczanaden ilaç bir kutu bitirdim.iğneye geri dönsem iyi olcak.heray kullansam gene alt sınırdamı kalır yükselirmi acaba?hamilelikte bu iğneyi kullanmakta sakınca varmı bir bilgin varmı canım.
Arkadaşlar kafama takılan bir soru var günlerdir. Doktoruma da soramadım. Diyet yapan arkadaşlar hamilelik süresince de diyetlerine uyabiliyorlar mı? Bir de benim diyetim pek çok yönden sınırlı olduğu için biraz endişeleniyorum acaba bebek beslenebiliyor mudur yeterince diye. Normalde hamilelerin yemesi gereken pek çok şeyi yiyemiyorum ya da çok kısıtlı yiyorum. Doktoruma güveniyorum ama ne bileyim bir yandan da korkuyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?