Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

teşekkür ederim cnm.iyiki bu adresi verdin.bende b12 eksikliği var.folikasiti 3yıldır kullanıyodum ama b12yi kullanmıyodum.b12eksikliği olanlar kullanması gerekiyomuş.acaba içinde hem folikasit hemde b12 olan ilaçlardanmı alsam.doktorlar b12ye hiç bakmıyolar önem vermiyolar.ben kendim ölçtürdüm 2ay önce düşüktü.bir kutu bitirdim.iştahımı açtı diye bırakmıştım ama tekrar başlasam iyi olcak.

canım aylık iğne kullansana ben öyle yapıyorum hergün ilaç içmekle uğraşma ayrıca iğneyle daha hızlı yükseliyor ben hiç hap kullanmadım bu pıhtılaşma sorunumu bilmeden öncede kullanıyordum benim ailemden herkes kullanıyor nerdeyse iğnesini ama hem midenede yazık ilaç sonuçta diğeri direk kandan vücuduna karışıyor sana tavsiyem dahiliyeye gidip tahlil yaptır zaten genelde iğne veriyolar hap vermiolar hap yazarsa iğneyi sor

ben 15yıldır kepek ekmeği yiyodum. sizin sayenizde onun faydalı olmadığnı öğrendim.şimdi ya cavdar yada tam buğday ekmeği almaya başladım.zeytinyağ derken gerçekten zeytinyağımı kasteddin yoksa ayçiçek yağınımı kasteddin.ben katı yağ terayağ kullanmıyorum.önceden makarnaya pilava terayağı katardım lezzet katıyo diye artık kullanmıyorum.ayçicekyağını değilde zeytinyağını kastediyosan kaynanam kabul edermi bilmiyorum.ozaman kendime ayrı yapmam lazım.buay farklı marka ayçiçek yağı aldım diye bir ton laf etti.zeytinyağını kastediyosan soğuk yemeklerde kullanıldığını ısıtılmadığını duymuştum doğrumuki?

canım 28 yaşındayım kızartmalar dışında ayçiçek yağı kullanmadım inan en sağlıklısı ayrıca ayçiçek yağını kullandığın gibi kullanıyorsun hiç farkı yok canım ısıtırsın yemekleri yok öle bişey

üşenmezsen diyette nelere dikkat ediyosun.neler yiyosun neler yemiyosun.bu diyet ne işe yarıyodu anlatsan yeni giren arkadaşlarımda bilgilenirlerdi.ilk buraya girdiğimde anlatmıştınızda aklımda kalmadıki.benim tek sorunum çok iştahlıyım.

ben b12 eksikliğimi 7yıl önce öğrendim.yükseltmek için hergün bir ay boyunca kullandım sonra doktorum ölene kadar her ay iğne kullanman gerek demişti.ben evlenipte kürtajlarla tanışınca b12 iğnesini unuttum gitti.sonra burda önemli olduğunu öğrenince 2ay önce tahlil yaptırdım alt sınırda çıktı.aile hekimim iğneyi vurmuyo et yiceksin diyo.yiyemiyorum kardeşim anlamıyoki.bende aldım eczanaden ilaç bir kutu bitirdim.iğneye geri dönsem iyi olcak.heray kullansam gene alt sınırdamı kalır yükselirmi acaba?hamilelikte bu iğneyi kullanmakta sakınca varmı bir bilgin varmı canım.

Son düzenleme:

sağol cnm bilgilerin için.evde yemekleri ben yapıyorum.zeytinyağla yapim bakalım inşallah anlamazlar.beğenmezlerse ben böyle yemek zorundayım beğenmeyen kendi yemeğini kendi yapsın diyeyim dermişim:) diyemem tabiki kendi yemeğimi ayrı yaparım artık.çile bülbülüm çileee.

Son düzenleme:
diyet yapan arkadaşlar dışarıda ya da misafirlikte diyetinizi bozuyomusunuz.yoksa yemiyomusunuz.yemiyosanız insanlara laf anlatmakta zor.

diyet yapan arkadaşlar dışarıda ya da misafirlikte diyetinizi bozuyomusunuz.yoksa yemiyomusunuz.yemiyosanız insanlara laf anlatmakta zor.

Cnm ben şimdi diyet yapmıyorum ama hamile kalmadan önce ve ilk aylarda ölümüne yaptım ve nihayetinde homosisteinim 19 dan 5 e düştü misafirliğe gittiğimde bana uygun olan yiyecekleri seçiyordum çok sevdiğim bişey varsa tadımlık yiyordum kimseye laf anlatmama gerek yoktu zaten bi amaç için olduğunu biliyor insanlar sen kararlı durduğında herkes sana uyuyor merak etme sen zayıflamak yada başka bişey için yapmıyorsun bu diyeti amacın öyle kutsalki hıı bide iştahım açık demişsin yaşayacağın güzel anları düşün Cnm hem bu zamana kadar yedikte noldu 😄😄😄

hamilelik kısmını bilmiyorum canım öğreniriz aklımda olsun doktor bana iğneyi vurulurken folbiol kullanabilirsin dedi o kullanılıyor onu biliyorum
aile hekimiyle uğraşma derim güzelce randevu al git dahiliyeye de ben çok halsiz hissediyorum kendimi daha önce b12 düşüklüğü vardı iğne vurunuodum sonraları unuttum gitti şimdi şikayetlerim olunca geldim de gerisini doktora bırak

merhaba canım bir mesajını okudum bende 2. bebeğimi düşürdüm ondan önce bir oğlum var 5 yaşında sonra pıhtılaşma olduğunu öğrendim mthrf c677t heterezigot... sen 4. düşükten sonra mı öğrendin? kan sulandırıcı kullandın mı canım oğlunu Allah bağışlasın tez vakit sağlıklı bir kardeş nasip etsin inşallah..senin hangi genlerde sorun çıktı?

benimde oğlum 11 yaşında 2.düşükten sonra öğrendim iğne kullandığım halde 2 düşüğüm oldu 5 genimde problem var

benimde oğlum 11 yaşında 2.düşükten sonra öğrendim iğne kullandığım halde 2 düşüğüm oldu 5 genimde problem var

canım 5 tane genindemi problem var yoksa faktör 5 geninde mi problem var? Allah tez vakit sağlıkla nasip etsin inşallah...oğlunda haberin yok muydu benim yoktu..kan sulandırıcı ne kullandın

tesekkur ederim canim yorumun icin.bilgi verdigin icin.rahat olmaya calisiyorum ve bebek hareketlerini takip ediyorum artik.
hakiki zeytinyagi aliyorum tum yemeklerimi onunla yapiyorum.pilav dahil.biz alistik.esim cok dikkat ederdi pilavi makarnayi tereyagla yapmami isterdi ama artik guclu bir sebebimiz oldugu icin hic farkli gelmiyo ona da artik lezxeti.onemli olan amacimiz, sebebimiz.isitiliyo nomal yemekler gibi canim.sadece kizartma icin aycicek yagi kullaniyorum.
sen cok kati olursan bu konuda cevren sana agak.uyduracak.eminim ki esin de ayak uyduracak.girdugum.kadariyla birsey doyordun adamcagiz hemen kosup aliyo:) o boyle olduktan sonra kayinvaliden de basinin caresine baksin:)o da istemiyor mu torunu olmasini.

hamilelikte b12 kullaniliyo.ben simdi tekrar basladim.ilk zamanlarda uc kutu falan.bitirdim ve ust limiti baya asti ve biraktirdi dr um.simdi.unutkanlik basladi diye baktirdim.sinir icinde ama alt sinira yakin
o yuzden haftada iki b12 ve folik asite basladim yeni.
ayrica sunu da belirtiyim dr a sorfum dogumdan.sonra nelere dikkat edecem.diye.haftada iki kez b12 ve folik asit kullanmaya devam edeceksin dedi.ayrica bende mthfr mutasyonu oldugu icin yediklerine dikkat edeceksin dedu.hayvansal gidalardan uzak.duracaksin dedi.yani yasam.bicimim bu.olacakmis.

diyeti sormussun ben biraz anlatiyim.bu diyet daha cok mthfr mutasyonu.icun oneriliyir ve homosisteinin dusmesini sagliyor.ben de artik yapmiyorum diyet ama gebelik.oncesi ve baslarinda yapmak gerekiyor.amac kilo vermek degil tabi.ama bende bu ise de yaradi.
tum sebzeler serbest bir kere.tum hayvansal gidalar da yasak.yasak derken kisitli yani.yumurta sut yogurt peynir de dahil.kisitli.bunlari light yiyeceksin ve az yiyeceksin.yagli kuruyemisler de yadak.ceviz findik cekirdek bunlar yagli tohumlu yiyecekler grubunda ve yasak.ben suan gunde ucer tane findik ceviz badem yiyorum.aklina gelen tum yagli yiyecekleri tutekmemeye calisacaksin.yumurta haftada iki tane.gunde bir bardak.light sut ve bir kase ligt yogurt yiyebilirsin.et urunleri de gunde bir kofte buyuklugunu gecmiycek.cavdar ekmegini biliyirsun zaten.aklima gelenler bunlar.

Arkadaşlar kafama takılan bir soru var günlerdir. Doktoruma da soramadım. Diyet yapan arkadaşlar hamilelik süresince de diyetlerine uyabiliyorlar mı? Bir de benim diyetim pek çok yönden sınırlı olduğu için biraz endişeleniyorum acaba bebek beslenebiliyor mudur yeterince diye. Normalde hamilelerin yemesi gereken pek çok şeyi yiyemiyorum ya da çok kısıtlı yiyorum. Doktoruma güveniyorum ama ne bileyim bir yandan da korkuyorum

ben uzun suredir dikkat etmiyorum.diyete.homosisteinim.bsya dustu cunku bu da kan sulanruciyi bayafir kullandigim.icin dusuyomus.artik.istesem de uyamiyorum cnm.benim diyet seninki gibi cok kati degildi zaten.haftafa iki olan.yumurtayi dr um uce cikarmisti ama artik.diyet yapmafigimi biliyor.birsey demiyor.hatta aptt dusunce diyete baskayimmi dedim alakasi yok dedi baslama dedi.bebegin.beslenir ama o konuda endise duyma zaten biliyorsun hamilelikte yediklerimizi.kendimiz icin.yiyoruz.bebekler zaten bizim.vucudumuzdaki.mevcut seylerden besleniyir.senin.haftalarinda ben diyete uymamaya baslamistim.olmuyo insanin.cani cekiyo nede olsa.ama dedigim.gibi ben homosisteine gore yonlendirfim kendimk.iyi gidiyo diye biraktim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…