- Konu Sahibi melodysilk
-
- #4.201
en yakın doğum serap'ın sanırım sonra selvi mi uzun zamandır takip edemiyorum Allah hayırlı doğumlar nasip etsin ve en yakın zaman da şenay ve 67elif'e başka uzun zamandır bekleyen varmı hatırlayamadım yani isteyen herkese en güzel şekilde nasip etsin inşallah...
kızım beni çağırıyor bu kadar izin verdiğine şükür kendinize iyi bakın görüşmek üzere dualarım sizinle...
Allah kabul etsin canım ağzına yürğine sağlıkArkadaşlar duamızı yaptım gücüm yettiğince surelerden dualardan okudum isimlerinizi tek tek söyledim Rabbim kimin gönlünde ne muradı varsa onu versin telden yazamıyorum uzun uzun Allah'a emanet olun
elifçim bak ne güzel rahim filmin temiz çıkmış. erkeklerin sperm tahlilleri değişebiliyor aydan aya. sperm artırıcı ilaçlar da işe yarar. dr korunmayı bırakmanızı söylemedi mi yoksa sperm sayısının normale dönmesini mi beklicekbugün doktora gittim.gene hayal kırıklığı.rahim filmin temiz dedi.eşinin sperm sayısı düşük.genlerde bozukluk olabilir dedi.hamile kalabiliyorum dedim.kromozon analizi yaptırdık dedim.olabilir dedi.genlerle ilgili başka bişi anlattı ama ben bişi anlayamadım.eşimden sperm analizi istedi.tahlil için 2hafta sonraya randevu aldım.sonucu göstermeye gittiğimde o doktor olmicak.diğer doktora neden istendiğni anlatamicam.sizde olan varmı.eşinin spermi düşük olup hamile kalan.anormal sperm sayısı %99 normal sperm sayısı %1.bu normalmiki.bu doktor ne demek istedi.kaç profösöre gittim.öyle bişiden bahsetmemişlerdi.dur sayim.4ayrı profösöre gittim.2si tüpbebek alanında uzmandı.2si perinotoloji alanında.bişi bulamadılarda başındanmı savıyolar.ben anlayamadım.
inşallah canım ya hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız. çok az kaldı senin. zaman bazen geçmiyor gibi gelse de çabuk geçiyor. benim de ctesi kontrolüm var. 37 olmuş olucam. dr ondan sonra haftada bir mi çağırıyor. yoksa 2 hafta da mı. bu arada benim sezeryan günümde de ben de 38+6 olmuş olucam inşallah.:)) 5 yada 6sı dedi sonra 5 dsha uygundu eşim 5 olsun o zaman defi çarşambaya denk geldi. 38+6 oluyprum inşallah canım. Senindr az kaldı şükür. Rabbim sağlıkla kurtarsın hepimizi. Canım spinalle epidural arasındaki fark birinde kanala girip bir boru yerlestiriorlar ve o orda kalıyor. Spinalde direk omirilik içine iğneyle giriliyor ve hisi kalmıyor içerde. Epiduralde bazen tek taraf uyusabiliyormus. Spinal artık genelde tercih edilen yöntem. Anesteziyle görüşmek istersen umit hoca yönlendiriyor. Ben bana girecek anesteziciyeulasamadim yokmuş ama diğeri çıktı ameliyathaneden sorduklarimacevap verdi. Zaten o andadabakip ona göre uygulamaya geciyorlarmus. Spinal bazen sidetli baş ağrısı yapıyormuş ama daha biz öyle hisi yaşamadık dedi. Hayırlısıyla kolayca geçer insalah canım ya. Rabbiyesir velatu asır rabbi temmim bin hayır oku sende bol bol. Rabbim kolaylaştırır inşallah.
aslında eşlerimiz de yaşadıklarımızdan çok etkileniyrlar. hamile olmamamız onları bir nebze rahatlatıyyor. bence senin eşin biraz korkuyor canım.deniycem inş. bence de şu bir yıllık aradan sonra tekrar denemekte fayda var. rabbiin dediği olacak onu çok iyi biliyorum inş. nasibimde anne olmak vardır.
allah kabul etsin canım ağzına sağlık.
canım seninki de ayrı bir kadersizlik. bakalım bu testi de yaptır. en azından yaptırmadım demezsin. ya şu dr. ları bir anlasak. inş. sonuç olumlu gelir. ama ne yapacaklarsa acele etseler şu dr.lar. iyi olcak.
tamam canım. not alayım. allah kabul etsin.
allah sağlıklı doğumlar nasip etsin inş. senem, aycan emineden sonra sen de bebişine kavuşacaksın inş. sabırsızlıkla bekliyoruz yeni bebişleri.
canım tabi hayırlısı en iyisini doğrusunu o biliyor. en azından elimden geleni yapmaya çalışıyorum. bir de eşimi ikna edebilsem. şimdide durmuş mayısta gelecekmisin nasıl olacak diyor. nasıl denk getireceksin ben yoğun çalışıyorum sen oradan geleceksin falan. kendi kendine kararlar alıyorsun bu ikimizin kararı olmalı diyo. sanki az şeyle uğraşıyormuşum gibi bir de onu ikna etmekle uğraşıyorum. ne acelemiz varmış. yaaa bazen gerçekten dört biryandan bombardımana uğruyormuş gibi hissediyorum.
ben de ben kendi kendime karar almadım dr. söyledi dedim. zaten bir sürü ilaç kullanıp hazırlık yapıp deniycem olup olmayacağı bellli değil bide onunla uğraşıyorum yaaaaa.
tolga hoca demese bile ben denemek istiyordum demekki dr. demese hiç kabul etmeyecekmiş eşim.
aynı şeyleri yaşamıştım şimdi düşününce komik geldi. onlar da kendini makine gibi hissediyorlar. ben ateş ölçtüğümde eşim artık sinirleniyordu. onu strese sokuyormuşum :))) şimdi arasın o günleri :)))Erkekler oyle yaa.aynen bir de onlari ikna edeceksin.zaten drumumyzu bile anlamiyorlar.heeseyi ben arastirdim ogrendim.zerre kadar pihtilasmayla ilgili birsey bilmiyo.ben kitabini yazcam nerdeyse:))onu beklemiyorsun zaten de bari dedigini yapsalar.benimki ayni evin icinde bir gun genemi yaa dedi anlarsinyaa.herhalde dedim.ben mi belirledim gunleri sanki dr dedi.gun asiri diye.bugu olmasa olmazmi falan dedi.tepemin tasi atti.tamam dedim.cocuk falan istemiyorum.bitti dedim.ilerde kizin zorunca niye kardesim yok diye izah edersin artik dedim.tamam istemiyorum dedim.agladim falan:))neyse hepsi aynj demekki.bz nelere katlaniyoryz.oncede igneye basliyoruz.beyfendi yirgunmus:))
Sizin bir araya gelme meseleniz var tabi denk getirme isi vs.olsun sen ayarlarsin cnm.ates olcersin.ovulasyon testi vs yaparsin.allah ol dedikten sonra bir seferde oluyo zaten.o da denk gelir allah isteyince sen nerak etme cnm.tahlillerini yaptir sonuclarina bak ve basla artik calismalara .allah yarfim eder.bizler de hep dua ediyoruz zaten.
benim eşimde öyleydi şenaycım bence ovulasyon döneminde eşinin yanında ol ama herşey spontane gelişsin o zaman istese de hayır diyemezcanım allah razı olsun valla siz de olmasanız sanki yanlış birşey yapıyormuşum gibi hissedeceğim. ben 3 ay ilaç kullanıcam bir ay öncesinden iğneye başlıycam ovülasyon dönemine niğdeye gelmeye çalışacağım. rapor alacağım. beyefendi bir kaç gece yapmaya erinecek bakarmısın yaaaa. bir de sanki biz önceden bebek istememişiz ben kaç düşük yapmamışım gibi kendi kendine karar alıyorsun bu ikimizin kararı olmalı bebeği benim de istemem lazım diyo yaaaa komedi. şok oldum gerçekten allahtan tolga hoca böyle birşey demiş demekki ben kendi kendime karar alsam yapmıycakkk.
bizim eşler kaygısız galiba :))cennet anaların ayakları altında demiş Allahu teala.ne güzel demiş.ne çekiyosa anneler çekiyo.anne olmadık ama olmak için uğraşıyoruz sonuçta.erkekler ne anlarki.kürtaj olurdum konuşmak isterdim ama hiç konuyu açmak istemezdi.sen niye kötü değilsin dediğimde sen kötü ben kötü olmaz.seni ayağa kaldıran biri lazım derdi.evlendiğimden beri hastane doktor geziyorum tabiki tekbaşıma ancak doktor eşimden test istediği zaman gidiyo.oda sperm analizi acı verici bir olay değil :) bazen takılıyorum bidahaki kürtajı sen oluver diye.onlarda yaşarsa ozaman anlarlar belki.
bizde seni özledik selmacım. boşver canım kızın kucağa alışsın huzursuz olmasın da. demekki senin kucağında huzur buluyor. senin için zor olucak ama bizim bebişler çok nazlı ne yaparsınburayı o kadar özlüyorum neler oluyo çok merak ediyorum giremiyorum çünkü hiçbişeye zaman ayıramıyorum. malesef kızım emzirme gaz çıkarma derken acayip kucağa alıştı ikimiziz kimse de yok uykusunu bile kucağımda uyuyo sanki otomatiğe bağladı yerine koyduğum an iki dakika geçmeden uyanıyo aileler alıştırma falan diyo benim yaptığım bişey yok gözleriyle görünce hayret ediyolar benden başka aynı şeyleri yaşayan var mı yavrumun canı sağolsun ama hem bana zor hem de rahat rahat uyumak varken kucakta eziyet gibi oluyo bazen tuvalete bile gidemiyorum dün akşam kırk mevlütümüz vardı herkes büyüdükce çok zor olur bırakıp hiçbiyere gidemezsin diyo bilmiyorum neyapmalıyım...
seraptan sonra seling var sanırım ondan sonra sıra bende. 26 şubat :)) tabii oğluşum sırayı bozmazsaen yakın doğum serap'ın sanırım sonra selvi mi uzun zamandır takip edemiyorum Allah hayırlı doğumlar nasip etsin ve en yakın zaman da şenay ve 67elif'e başka uzun zamandır bekleyen varmı hatırlayamadım yani isteyen herkese en güzel şekilde nasip etsin inşallah...
aynen canım korkuyor niye ben de anlamadım. oralarda düşük yaşamamdan korksa zaten öğrendiğimde neredeyse gelişime denk gelecek o yüzden mayıs diye düşündüm bana kalsaydı şimdi bile denerdim. neyse canım inş. ovülasyon dönemini denk getirebilirim. hayırlısı artık.Allah kabul etsin canım ağzına yürğine sağlık
elifçim bak ne güzel rahim filmin temiz çıkmış. erkeklerin sperm tahlilleri değişebiliyor aydan aya. sperm artırıcı ilaçlar da işe yarar. dr korunmayı bırakmanızı söylemedi mi yoksa sperm sayısının normale dönmesini mi beklicek
inşallah canım ya hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız. çok az kaldı senin. zaman bazen geçmiyor gibi gelse de çabuk geçiyor. benim de ctesi kontrolüm var. 37 olmuş olucam. dr ondan sonra haftada bir mi çağırıyor. yoksa 2 hafta da mı. bu arada benim sezeryan günümde de ben de 38+6 olmuş olucam inşallah.
aslında eşlerimiz de yaşadıklarımızdan çok etkileniyrlar. hamile olmamamız onları bir nebze rahatlatıyyor. bence senin eşin biraz korkuyor canım.
aynı şeyleri yaşamıştım şimdi düşününce komik geldi. onlar da kendini makine gibi hissediyorlar. ben ateş ölçtüğümde eşim artık sinirleniyordu. onu strese sokuyormuşum :))) şimdi arasın o günleri :)))
benim eşimde öyleydi şenaycım bence ovulasyon döneminde eşinin yanında ol ama herşey spontane gelişsin o zaman istese de hayır diyemez
bizim eşler kaygısız galiba :))
bizde seni özledik selmacım. boşver canım kızın kucağa alışsın huzursuz olmasın da. demekki senin kucağında huzur buluyor. senin için zor olucak ama bizim bebişler çok nazlı ne yaparsın
seraptan sonra seling var sanırım ondan sonra sıra bende. 26 şubat :)) tabii oğluşum sırayı bozmazsa
canım doğumun olmuş gözün aydın çok sevindim kan pıhtılaşmasını öğrenip topiğe girdiğimde ilk seni elif 'i ve bikaç kişi daha tanımıştım yardımlarınızı unutamam onlar geldi aklıma nerden nereye geldik rabbime şükürler olsun dileyen herkese nasip etsin inşallah...
Allah kabul etsin canım ağzına yürğine sağlık
elifçim bak ne güzel rahim filmin temiz çıkmış. erkeklerin sperm tahlilleri değişebiliyor aydan aya. sperm artırıcı ilaçlar da işe yarar. dr korunmayı bırakmanızı söylemedi mi yoksa sperm sayısının normale dönmesini mi beklicek
inşallah canım ya hayırlısıyla sağlıkla bebişlerimizi kucaklarımıza alırız. çok az kaldı senin. zaman bazen geçmiyor gibi gelse de çabuk geçiyor. benim de ctesi kontrolüm var. 37 olmuş olucam. dr ondan sonra haftada bir mi çağırıyor. yoksa 2 hafta da mı. bu arada benim sezeryan günümde de ben de 38+6 olmuş olucam inşallah.
aslında eşlerimiz de yaşadıklarımızdan çok etkileniyrlar. hamile olmamamız onları bir nebze rahatlatıyyor. bence senin eşin biraz korkuyor canım.
aynı şeyleri yaşamıştım şimdi düşününce komik geldi. onlar da kendini makine gibi hissediyorlar. ben ateş ölçtüğümde eşim artık sinirleniyordu. onu strese sokuyormuşum :))) şimdi arasın o günleri :)))
benim eşimde öyleydi şenaycım bence ovulasyon döneminde eşinin yanında ol ama herşey spontane gelişsin o zaman istese de hayır diyemez
bizim eşler kaygısız galiba :))
bizde seni özledik selmacım. boşver canım kızın kucağa alışsın huzursuz olmasın da. demekki senin kucağında huzur buluyor. senin için zor olucak ama bizim bebişler çok nazlı ne yaparsın
seraptan sonra seling var sanırım ondan sonra sıra bende. 26 şubat :)) tabii oğluşum sırayı bozmazsa
ben gittiğimde korunmayı bırakın demesini bekliyodum ama doktor eşimden sperm analizi isteyince şaşırdım çünkü daha 4ay önce yaptırmıştı.buda düşük olursa bişeyden şüpheneniyo ama anlayamadım ne demek istediğni.inşallah kullandığı ilaçlar fayda verirde normal çıkar.14şubatta tahlil yapcak.sonra sonucu göstermeye gitcem.busefer ne dicekler bakalım.Allahım herşeyin hayırlısını nasip etsin inşallah.sende hayırlısıyla bebişini kucağna alırsın inşallah cnm.
ah canım benim allah razı olsun. rabbim sana da kolaycacık doğumlar nasip eder inş.14 üne bişey kalmamış canım. inşallah normal çıkar herşey de dr korunmayı bırak der. hemencecik hamiş kalırsın sonra da gelsin bebişler :))
inşallah canım yarın serapın doğumu var. 3 hafta sonra da benim. inşallah bu duyguları sizler de yaşarsınız. sen, şenay, vildan ve emel aklımda ve dualarımdasınız.
Kızlar,
Serap doğum yapmış.
Eşiyle mesajlaştım. İkisi de iyiymiş.
Darısı Selviye inşallah.
Kızlar,
Serap doğum yapmış.
Eşiyle mesajlaştım. İkisi de iyiymiş.
Darısı Selviye inşallah.
. Şenaycım ben kan tahlilinde reglimden 4 gün önce öğrenmiştim ve o gün 0.4 clexan ile başladım iğnelere.doktorum 4-5 gün daha beklememi söylemişti ama ben bu sefer iç sesimi dinledim 4 gün sonranda doktora gittiğimde 0.6 ile devam ettirdi 9.haftaya kadar da hem iğne hem aspirin ile devam ettim 9.hafta da aspirini kesti.kısacası ben erken başlama taraftarıyım iğneye.diyete gelince bana da vermeği doktorum ama ben yine de yaptım hafta da bir et bir balık bir kez baklagil gün aşırı yumurta diğer günler de sebze yedim.portakal mandalin kiloyla tükettim hem C vitamini hem kanı sulandırıyor diye düşündüm. 1 hafta kala doğuma iğneyi kesti ama ben doğuma 4 gün kala 1 kez daha iğne vurdum kendi kendime. Ben doktorumdan Allah razı olsun çok memnundum ama hep kalbimi de dinledim bence sende öyle yap.Rabnim yardımcın olsun zorlaştırmasın kolaylaştırsın tedavini inşaallah.amin.kızlar malum bugün kayseriye gittim. özgeçmişimi ona da anlattım. tahlillerimi gösterdim. zaten bütün tahlillerin yapılmış olduğunu söyledi. muayenede yumurtlama ile ilgili sıkıntı görmedi. sağda 4-5 yumurta atılmış gördüm dedi. solda da var dedi. yumurta kalitesizliğinden düşük olmaz ancak hamile kalınmaz dedi. yumurta kalitesi artırıcı ilaca gerek görmedi. rahimde çok hafif bir çatallaşma var ama bu erken düşüğe neden olmaz dedi. rahim filmim götürmemiştim keşke götürseydim. diyeti kesinlikle reddetti. öyle birşey yok dedi. protein c seviyen diyetle düzelmez dedi. normalde aspirin ve heparini birlikte kullandırmadığını ancak bende kullandıracağını söyledi. tabi klasik b vitamini ve folbiol aynı. bunun yanında steroid kullanacağını aksi takdirde yine düşük yaşayabileceğimi söyledi. iğneyi 0,6 olarak gebeliğin erken döneminde başlayacağını ancak yapılacak kan tahlili ile bunun artırılabiileceğini söyledi. tahlil aptt deilmiş başka bir kan tahlili varmış onunla anlaşılabilirmiş benim ne kadar doza ihtiyacımın olduğu. mümkün olduğunca erken gebeliği öğreneceksin beni arayacaksın ilaçlarını vereceğim dedi. rahim damarlarında biraz direnç varmış onun da nedeni belli zaten pıhtılaşma dedi. benim vereceğim ilaçlar bunu tedavi etmez ancak oradan mümkün olduğunca kan akışını sağlayabilir dedi. hamilelik öncesi bir tedaviye ihtiyacın olup olmadığına ben karar veremem onun için kalp damar cerrahı ile görüşmen gerek dedi. yani böyle birinin ak dediğine diğeri kara diyor. evet siz ne dersiniz kızlar. son 1 hafta içerisinde 3 farklı dr 3 farklı görüş?????
Valla bana mantıklı geldi söyledikleri. Pıhtılaşma konusunda da uzmana benziyor. İğne dozunu arttıracak başta tuutunması için , aspirini de zamanla bıraktırabilir demekki. Hangi değer acaba baktıracağı biliyosun aptt konusu karışık biraz, belki o değer daha önemlidir iğne kullananlar için. Diyetini de bırakmadan biraz yumuşatabilirsin bence, sonuçta psikolojik etkisi de önemli. Ümitsiz konuşmamış, güzel şeyler söylemiş bence. Hadi bakalım Şenaycım, denemelere hazır ol.kızlar malum bugün kayseriye gittim. özgeçmişimi ona da anlattım. tahlillerimi gösterdim. zaten bütün tahlillerin yapılmış olduğunu söyledi. muayenede yumurtlama ile ilgili sıkıntı görmedi. sağda 4-5 yumurta atılmış gördüm dedi. solda da var dedi. yumurta kalitesizliğinden düşük olmaz ancak hamile kalınmaz dedi. yumurta kalitesi artırıcı ilaca gerek görmedi. rahimde çok hafif bir çatallaşma var ama bu erken düşüğe neden olmaz dedi. rahim filmim götürmemiştim keşke götürseydim. diyeti kesinlikle reddetti. öyle birşey yok dedi. protein c seviyen diyetle düzelmez dedi. normalde aspirin ve heparini birlikte kullandırmadığını ancak bende kullandıracağını söyledi. tabi klasik b vitamini ve folbiol aynı. bunun yanında steroid kullanacağını aksi takdirde yine düşük yaşayabileceğimi söyledi. iğneyi 0,6 olarak gebeliğin erken döneminde başlayacağını ancak yapılacak kan tahlili ile bunun artırılabiileceğini söyledi. tahlil aptt deilmiş başka bir kan tahlili varmış onunla anlaşılabilirmiş benim ne kadar doza ihtiyacımın olduğu. mümkün olduğunca erken gebeliği öğreneceksin beni arayacaksın ilaçlarını vereceğim dedi. rahim damarlarında biraz direnç varmış onun da nedeni belli zaten pıhtılaşma dedi. benim vereceğim ilaçlar bunu tedavi etmez ancak oradan mümkün olduğunca kan akışını sağlayabilir dedi. hamilelik öncesi bir tedaviye ihtiyacın olup olmadığına ben karar veremem onun için kalp damar cerrahı ile görüşmen gerek dedi. yani böyle birinin ak dediğine diğeri kara diyor. evet siz ne dersiniz kızlar. son 1 hafta içerisinde 3 farklı dr 3 farklı görüş?????
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?