Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

vallahi kızlar sizin görüşleriniz o kadar önemliki benim için. normalde aspirin vermiyormuş ama sanırım benim geçmiş pıhtı atma öyküsü korkutuyor. onu da senin kendi sağlığın için vereceğim zaten dedi. baktıracağı değeri ben de çok anlamadım. anti fxa imiş canım hangi lab da yapılıyor bilmiyorum. onunla anlaşılabilirmiş aptt de var ama sanırım anti fxa daha net sonuç veriyor. bilemiyorm ki sanki kadın doğumcunun yanında bir de özelden yine üniversitede çalışan hematolog mu bulmak gerekiyor. bu anti fxa hangi labaratuvarlarda yapılıyor onu bilmiyorum. ümitsiz konuşmadı sadece deneyeceksin ve mümkün olduğunca erken gebeliği tespit edip beni arayacaksın dedi. benim gibi baya bir hastası varmış. hatta bir hastasına clexane 2000 kullandırmış ve kız 42 kilo ile hamile kalmış. bebeği ancak öyle olmuş. ama ikincide 0,4 yetmiş. yani bana yine 0,6 diye diretiyorlar onu da anlamıyorum. zaten denemişim olmamış. diğerlerinde kese oluşmazken 0.6 da kese oluştu. belki daha yüksek dozla hamilelik tam anlamıyla oluşabilirdi tabi orasını da allah bilir. dün eşimle baya tartıştık. takıntı yaptığımı biraz rahatlamamı istiyor. mayısa kesinlikle karşı. yapacaksan bu ilaçları kullanacaksan benim yanımda kullanacaksın sana birşey olsa oralarda o kadar uzak mesafeye biz nasıl geleceğiz diyor. üzülme allahtan bunlar diyor doğru bende dedimki eğer ilkini ben aldırmamış olsaydım hiç üzülmezdim allahtan derdim dedim. o zaman daha da çok kızdı. sıkışınca istemiyorum yapmıyorum çocuk falan hadi yap bakalım bensiz diyor. yani bakalım kısmet tabi bu anti fxa testini nerede yaptıracağım orada o da muamma. bilmiyorumki canım bir yanım eşini dinleme dene diyor bir yanım doz ayarlamasını orda nasıl yaptıracaksın diyor. kafam karman çorman

tamam canım allah yardım etsin neşeye ve bebişlerine inş. sağ salim doğarlar. öğle namazının arkasından dua edeceğim inş.

Tamam tatlım yaparım ben dualamayı inş akşam üzerine duamı yazıcam ini..

Rabbim neşeyi ve bebeklerini sağlık versin inş sağlıklı bir şekilde kurtulsunlar inş....

tamam canım ben şimdi çıkacağım kaçta gelirim şu an bilemiyorum ama akşam beşten önce toplamaya çalışırım yoksa da toplam sayıyı akşam yazarım sen yine de dualamasını yaparsın

gerçekten şu dr ların hemfikir olamayacağı konu galiba pıhtılaşma tedavisi. en çok sevindiğim şey de tüp bebeğe gerek olmayacağı. zaten hamile kalan birinin tüp bebeğe neden ihtiyacı olsun ki. ama bu dr da alanında bayağı uzman görünüyor. bence kalbinden geçeni dnle handi dr içine sindiyse onla devam et. bana bu dr çok iyi geldi ama bu benim fikr,m. dr la senin arandaki etkileşim güven çok önemli. Allah muvaffak eylesin hayırlı sonuçlar aldırsın inşallah.
neşe için çok üzüldüm çok dua ettim. Allah yavrularını bağışlasın sağ salim kucağına almayı nasip etsin. çğul gebelikler çok riskli hele de bizim gibler için.

Son düzenleme:

Evet cnm malesef her dr farkli dusunuyo farkli tedavi uygulamak istiyir.hangisi dogru bilemeyiz.aslinda hepsi dogrudur ama tipta hastalik diye birsey yok hasta vardir derler.yani hastaya gore tedavi vardir.
stroid neymis ki hic duymadim.bir dr da bana kortizon kullanmak.istemisti.oyle bir ilac mi acaba. Aptt konusunu konusurken baf32 de oyle demisti.yanlis hatirlMiyirsam baf 32 ydi.aptt ye gore degil baska birsey demisti sanirim senin dedigin tahlildi.ona gore doz ayarlaniyor demisti.ama muhakkak aptt de onemlidir. O dedigin tahlili yapan yer bulamazsan belki aptt bile yeterli olur.zaten kayserite gittikce tahlil verip gideceksin mardine.
dr konusunda senin icinin isindigi dr onemli bence.kimin soyledogi sana mantikli geliyorsa kime icin isindiysa kim sana daha cok guven verdiyse ona gitmelisin bence.cunku bir iki kez gitmiyceksin ona ayda bir basta ve sonda haftada bir gideceksin.guvenmedigine dev edemezsin.ben de selvi gibi dusunuyorum.kalbinin sesini dinle.
ama sanirim senin suan dr dan cok es problemin var.once onu ikna etmen gerekecek.allah kolaylik versin sana.ama en azindan artik tedavinde farkli bir asamaya gectin. Bekleneyi birakip harekete gectin.umarim en dogru karari verirsin kendin icin.

[TABLE="width: 630"]
[TR]
[TD]Duamıza katılmak isteyen arkadaşlar gerçek isimleriyle, kaç adet okuduklarını yazabilirler[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]1-Hangi dilek için okunuyorsa niyet edilir. (aşağıdaki duamız okunur).[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]2-Euzu besmele çekildikten sonra duaya başlanır.[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]DUAMIZ[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Yerleri ve gökleri yaratan Rabbim, senin her şeye gücün yeter sen diledikten istedikten sonra her şey ama her şey olur. Ya hayyu ya kayyum, ya zel celali vel ikram kapına geldim, senden diliyor ve dileniyorum, hakkımızda hayırlısıysa, sağlıklı ve hayırlı evlatlarla sağ salim doğum yaparak anne olabilmemizi, eşlerimizi baba yapabilmemizi, evlerimizin evlatlarımızla şenlenebilmesini ve evlatlarımızın ana baba sözü dinleyenlerden ve senden korkanlardan olmasını Peygamber efendimiz HZ:MUHAMMED MUSTAFA(S:A:V)hürmetine, ............................................(okuya nların isimleri) ve isteyen herkese nasip etmeni senden diliyor ve dileniyorum. İnşallah nasip edersin Ya Rabbim AMMMMİİİNNNNNN[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Vakıa suresi 74. ayet[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Okunuş; Fesebbih bismi rabbike'l azim[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Anlamı: Öyleyse büyük rabbinin adını tesbih et, yücelt[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]NICK GERÇEK İSİM [/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Şenay079-Şenay:[/TD]
[TD="align: right"]550[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]eoe-Emine:[/TD]
[TD="align: right"]1.000[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]serap06_06-Serap:[/TD]
[TD="align: right"]360[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]muco509-Emel:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]nazka86 -Nazife:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]umud40-Vildan:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Eylül_ 06 -Berna:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Slmeng-Selma :[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]06 kelebek-Neşe:[/TD]
[TD="align: right"]300[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Atis-Senem:[/TD]
[TD="align: right"]333[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Adalet 1990-Tuğçe:[/TD]
[TD="align: right"]500[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Gül_neva-İrem:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Cbdefne-Canan:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Ayşe_23-Ayşe:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]67elif-Elif:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]slvy1987-Selvi:[/TD]
[TD="align: right"]250[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]Mayd-Aycan:[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]aslıbarlıklı[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]01as-aslı[/TD]
[TD="align: right"]120[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]TOPLAM:[/TD]
[TD="align: right"]3.413[/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]DUAYA BAŞLAMA .TARİHİ: 31/01/2014[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]DUA TOPLAMA TARİHİ: 06/02/2014 Perşembe[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR]
[TD]zikirler ve dualar abdestsiz okunabilir. Eğer bir murat için okunacaksa dua ve zikirleri abdestli okumaya çalışılmalıdır denir. Ama hayızlı kadın Besmele, selavat-ı şerif, kelime-i tevhid, istigfar dualarını okur ve tesbih çekebilir. Sorun yoktur denir. Dua niyetiyle okunarak Rabbena, Fatiha, Rabbenagfirli gibi dualarda ezberden okunabilir.[/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[/TABLE]

evet canım adam baya bilgili bu konuda ve net konuşuyır ama işin aslı benim kafam birinin tüm dediğine değilde hepsinin söylediklerinden bazılarına yattı. aslında bu konuda bazı araştırmalar yapıp toplansalar sanki benim kafamdaki şey çıkacak nihayetinde hepsini dinledim aşağı yukarı. bu rahimdeki damarlardaki direnç kafamı karıştırdı. eğer benim vücudumda şu an pıhtı varsa demekki orada da var. ben size bacağıma pıhtı attığında kullandığım ilaçtan sonra adetimde gelen pıhtıyı hiç anlattım mı bilmiyorum. öyle hemen ilacı kullanınca olmuyor yalnız ilacı yaklaşık 3-4 ay kullandıktan sonraki adetimde ben tam 10-11 gün adet gördüm. akan kanın ve benden çıkan pıhtıların haddi hesabı yoktu. o zaman şaşırmıştım ama demekki rahimdeki damarlar da açıldıki o pıhtıları attı. bir keresinde elim büyüklüğünde kocaman bir parça pıhtı geldi. ve ondan sonra da kazara hamile kalmıştım zaten. yani eğer şu an benim yine damarlarımda tıkanıklık varsa buna yönelik tedavi olmam gerekiyor. bilemiyorum bir de kalp-damarcıya gideyim bakalım o nediyecek. inş. sonuç alabilirim. heparine 1 ay erken başlamak yeterli olur mu orasını bilemiyorum.

hamilelik öncesi için muhakkak bir kalp damar cerrahı ile görüşmem lazım sanırım. aslında içimden gelen ses hepsinin bir karması gibi oldu şu an. sinan hocanın diyetine devam, tolganın iğneye erken başlama fikri, bunun da iğne dozunun tahlille ayarlanması. sanırım hepsinden ortak öğrendiklerime göre birşey yapmaya çalışacağım ama önce tabi bu sürecin içerisine girmem lazım. hamileliği düşünmeden önce iğnelere başlayıp yumurtlama dönemine denk getirip eşimin yanına gelmem lazım. yoksa iğneye başlamanın da bir anlamı yok.

şenay merhaba benimde kafamçok karışık son gebeliğimi takip eden doktor iğne dozunun az olduğunu bir dahaki gebelikte dozu arttırmamız gerektiğini söylerken son gittiğim doktor iğneye ihtiyacım olmadığını tek başına heterezigotun düşüğe sebep olmayacağını söylüyor..iğne kullanmamın yararı yokmuş sadece folik asit ve b vitaminini artırıp diyet verecekmiş bana ve pgt tüp bebek yapabileceğimizi söyledi ben kromozomlarımızda sorun çıkmadı dedim ve kromozom testlerimizi tekrar ettirmemi istedi..bende eşimle ayrı şehirlerde yaşıyorum zaten bu testleri yaptırması ayrı beklemesi ayrı birde tüpbebek ne yapacağım bilmiyorum hangi doktora güvenmeliyim pgt li tüp bebekmi denemeliyim yoksa doğal yoldan tekrarmı denemliyim hiç bilmiyorum çok kafam karışık

canım bana dr. söylediği hamile kalabiliyorsan tüp bebeğe gerek yok dedi ama iğne konusunda bence kesinlikle iğne kullanmalısın. daha öncesinde düşük dozla düşmüş olabilir bu yüzden ya iğne dozunu artır ya da diyeti de yap ama iğne de kullan derim ben. hayırlısı cnm. beklemek çok zor. bu arada yine iğne kullanarak yeniden deneyebilirsin

amanın Allahım korusun bebişleri ve neşeyi.suyu gelmişse doğum muhakkak olcak.hayırlısıyla doğumu gerçekleşir inşallah.küvez sorunu olcak ama napalım Allah öyle nasip etmiş.yeterki hepsi iyi olsun.

serapcığım gözün aydın olsun.Allah analı babalı büyütsün.hayırlısıyla büyüt bebişini.darısı diğer hamişlerin başına.

tayin isteme olayın nezaman cnm.eşinde haklı.hamile kalınca gözüm üzerinde olmicak uzaklarda tek başına nasıl olcak diye düşünüyo ama biz zaten hep yalnızız ki.bide oralarda iyi bir doktor bulmak gerekir.herşey sorun ama sen kendine güveniyosan yap derim.başına bişi gelincede eşin başının etini yer.bende ne diceğmi şaşırdım.sana bıraktım cnm.o doktorun tedavisinide merajk ettim.erkenden hamileliği öğrenince neler yapcak hangi ilaçları vercek acaba.b vitaminin düşükdemi kullanıyosun cnm.

cnm normal yoldan hamile kalıyosan neden tüpbebek diyolar.pgt tüpbebek devlet hastanelerinde yapıyolarmı?ben yapmıyolar biliyorum.bu b vitaminine ne önem veriyolarki.normalse eğer.banada enson gittiğim doktor eşimden şüphelendi sperm analizi istedi.normal hamile kalıyorum kromozon analizimizde normal dedim ama olsun dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…