- Konu Sahibi melodysilk
-
- #4.341
Selvicim sana birsey soyleyim mi ben bebisimin karnimda oldugu hallero de ozledim:) delimiyim neyim:) insan iki yildir surekli hamile olunca dogunca bu yeni duruma zor adapte oluyo.bu da benim icin son olsun istedigim icin bir daha hamile olmuycagim icin ozledim sanki:) tuhaf dimi.
yani demem o ki tadini cikar hamileliginin son zamanlarinin.tabi.kasilmalar, agrilar olur.bwbegin dogunca baska dertler basliyo.emme problemi, gaz problemi, kaka problemi vs..tadini cikar ve surekli uyu bence.uyku depola:))
Selvi biliyo bu isi:)
Su siralar serabin da problemleri var bebisle.emme ve kaka vyapamama problemi.ona da ozel dua edelim.
ay bir de emerken uyuyup kalmasinlar diyebilir miyiz mumkunse:))
elifcım aradım senı gecen aradıgın numaradan ama ulasamadım haber verıırsen sevınırım gorusecekmıyız bugun?
Şenaycım,50 tane okudum canım. Allah kabul etsin.
Doğum yapanlar artık gaz problemi emzirme problemiyle uğraşıyolar pek giremiyolar tabi.
Hamilelerde sanırım izindeler ya da çok girmek istemiyorlar bi biz kaldık burda hamilelik bekleyen, doktorlara gidip görüş alanlar, tedavilerini karşılaştıranlar:))
Kızlar tüp bebekle ilgili konuşuyordunuz yazayım dedim pgt henüz etkileri bilinmeyen bir yöntem olduğu için doktorlar anne ve babanın kromozomları normalse embriyoya müdahaleyi pek tavsiye etmiyorlar. Sadece para tuzağı diyorlar. Bu yüzden ben bazı doktorlara devam etmedim. Ayrıca dediğiniz gibi tüp bebekte tüm kromozom anomalileri tespit edilemiyormuş. Yani PGT yapılsada tüm kromozomlara bakılmadığından olumsuz sonuçlanma ihtimali varmış. Yani kalbi durabilir yine sağlıklı değilse. Rabbim hayırlısını nasip etsin. Yani kısmetse eğer tüm olumsuzluklara rağmen yaşıyor sonuçta. Bende bu yüzden eskiden tüp bebeğe sıcak bakmama rağmen şimdi kendiliğinden olsa keşke diyorum ama nasip. Vardır Rabbimin bildiği.
kzılar dualamamızı dilim döndüğünce yaptım. yasin,tebareke,amme, fatiha,ayetel kürsi, asr, inşirah,fil, kureyş, tebbet, kevser, ihlas, felak ve nas surelerini okudum. önce hamile olmayan arkadaşlarımıza isim isim dua ettim en kısa zamanda hayırlı hamilelikler istedim. sonu hayır olan hayırlı sağlıklı bebişlere ulaştırıcak hamilelikler diledim Rabbimden.
hamile arkadşlara hayırlı sıkıntısız hamilelik süreci ve sıkıntısız doğumlar diledim. tek tek isim isim...
doğum yapmış arkadaşlara da isim isim özel dualr ettim. sağlıklı uzun hayırlı ömürler diledim bebişlere. analı babalı büyütmek nasip olsun diye dua ettim. serapın, eminenin, senemin,aycanınve neşenin küvezdeki bebklerine de dualr ettim Allah ne sıkıntıları varsa gidersin diye.
hepimizin ölmüşlerine hediye ettim Allah kabul etsin.
:))topik benimya sekerim ben girmezsem kimse girmez:))hoca namazi terkederse cemaat ne yapar sonra:)))
Saka saka tabi.
ben kendi kendime soz verdim burdaki dort arkadas da dogurunca terk edecem burayi:) onlarin da yuzunu guldugunu gormeyi cani gonulden istiyorum.o yuzde konularda uzam kalmamak icin girio okuyorum yorum yapmasam da. Zate cok az kisi kaldik doguranlar tek tek ayriliyo.canan ve sen terketmediniz ama.
henuz yemek yapmaya baslamadim.temizlik de.annemler yapiyolar sagolsunlar.ben de kizkm uyuyunca burdayim:))
cnm haftaya ve ondan sonraki haftaya allahtan bir mani olmazsa dua yapacaklar var. inş. sen ondan sonrasına hazırla kendini olur mu? artık silme işinden vazgeçtim cnm. ben kendimi kolaylığımı düşündüm haksızlık ettim. kafam karışıyor diye. ama onlar da haklı bebişleri var. ve kendileri doğurmuş olmalarına rağmen bizi bırakmadılar çok şükür. hamişlerimiz de bazen sıkıntı yaşayabiliuorlar o yüzden zaten birbirimizin dualarındayız listede de olmasında bir sakıncası yok.cnm bu hafta dua çok güzeldi ama katılamadım.ama haftaya telafi etcem inşallah.haftaya dualamayı ben yapabilirim Allahın izniyle.p.be müsait olmazsam cuma yaparım haftaya.şimdiden randevuyu alim:) silme konusuna gelince aylardır girmeyen dua okumayanı silebilirsin.bazıları arada girip dua edebiliyor.kimseyi kırmayalım.
Selvicim sana birsey soyleyim mi ben bebisimin karnimda oldugu hallero de ozledim:) delimiyim neyim:) insan iki yildir surekli hamile olunca dogunca bu yeni duruma zor adapte oluyo.bu da benim icin son olsun istedigim icin bir daha hamile olmuycagim icin ozledim sanki:) tuhaf dimi.
yani demem o ki tadini cikar hamileliginin son zamanlarinin.tabi.kasilmalar, agrilar olur.bwbegin dogunca baska dertler basliyo.emme problemi, gaz problemi, kaka problemi vs..tadini cikar ve surekli uyu bence.uyku depola:))
Selvi biliyo bu isi:)
Su siralar serabin da problemleri var bebisle.emme ve kaka vyapamama problemi.ona da ozel dua edelim.
ay bir de emerken uyuyup kalmasinlar diyebilir miyiz mumkunse:))
kzılar dualamamızı dilim döndüğünce yaptım. yasin,tebareke,amme, fatiha,ayetel kürsi, asr, inşirah,fil, kureyş, tebbet, kevser, ihlas, felak ve nas surelerini okudum. önce hamile olmayan arkadaşlarımıza isim isim dua ettim en kısa zamanda hayırlı hamilelikler istedim. sonu hayır olan hayırlı sağlıklı bebişlere ulaştırıcak hamilelikler diledim Rabbimden.
hamile arkadşlara hayırlı sıkıntısız hamilelik süreci ve sıkıntısız doğumlar diledim. tek tek isim isim...
doğum yapmış arkadaşlara da isim isim özel dualr ettim. sağlıklı uzun hayırlı ömürler diledim bebişlere. analı babalı büyütmek nasip olsun diye dua ettim. serapın, eminenin, senemin,aycanınve neşenin küvezdeki bebklerine de dualr ettim Allah ne sıkıntıları varsa gidersin diye.
cnm haftaya ve ondan sonraki haftaya allahtan bir mani olmazsa dua yapacaklar var. inş. sen ondan sonrasına hazırla kendini olur mu? artık silme işinden vazgeçtim cnm. ben kendimi kolaylığımı düşündüm haksızlık ettim. kafam karışıyor diye. ama onlar da haklı bebişleri var. ve kendileri doğurmuş olmalarına rağmen bizi bırakmadılar çok şükür. hamişlerimiz de bazen sıkıntı yaşayabiliuorlar o yüzden zaten birbirimizin dualarındayız listede de olmasında bir sakıncası yok.
allah seraba da yardım etsin inş. cnm işte o dediğin mümkün değil en çok anne kokusuyla emerken uyumayı seviyorlar galiba. o da ayrı bir güzel duygu sen de bugünlerin zor da olsa tadını çıkar bence büyüyünce başka sıkıntılar malum sen daha iyi bilirsin aramızda en tecrübelilerdensin ne de olsa.
doğrudur eminecim bu aralar çok uyuyorum zaten. bebiş uyku konusunda bana çekse keşke. ben gece çok uyurmuşum annem emzirmek için uyandırımış. gündüzleri uyanık geceleri uyurmuşum. ben de özlerim herlade eminecim bebişimin hareketlerini insan bi tuhaf oluyor. mucize bişey.
oyüzden cnm tüm gittiğim doktorlar sürekli deniceksin.mücadeleyi bırakmıcaksın birinden biri olcak diyor.gittiğim bir doktorun hastası 12kürtajdan sonra 13.hamileliğinde bebeğnii kucağına alabilmiş.ama okadar zorki.4kürtajım var.12kürtaj ne demek ama hiçbişeyi büyük görmiceksin.insanın başına herşey geliyor.yaş 37oldu.4kürtajda yapışıklık rahim duvarı inceliği oldu.bu garip rahmim nekadar dayanabilir ki
:))topik benimya sekerim ben girmezsem kimse girmez:))hoca namazi terkederse cemaat ne yapar sonra:)))
Saka saka tabi.
ben kendi kendime soz verdim burdaki dort arkadas da dogurunca terk edecem burayi:) onlarin da yuzunu guldugunu gormeyi cani gonulden istiyorum.o yuzde konularda uzam kalmamak icin girio okuyorum yorum yapmasam da. Zate cok az kisi kaldik doguranlar tek tek ayriliyo.canan ve sen terketmediniz ama.
henuz yemek yapmaya baslamadim.temizlik de.annemler yapiyolar sagolsunlar.ben de kizkm uyuyunca burdayim:))
cnm sen haftaya yap dualamayı ya ben silmeyi dualama karışır diye dedim. ne olur küsmeyin. hatta şöyle düşünmüştüm bu liste dursun dualama sırası için ayrı bir sıralama listesi yapıyım diye ne olur üzdüysem sizi hakkınızı helal edin. kimseyi silmeyelim ben çıkmak istiyorum demedikçe tamam:)
canım dogum bell mi hangi gün ve nasıl olacagı.
ağzına sağlık canım...
elif nazifeyle oturup muhabbetiniz nasıl geçti...aynı doktora mı gidiyorsunuz.
emine bende elimden geldiğince girip okuyup çıkıyorum.yorum yazabilirsem yazıyorum.bu aralar kız huysuz uykusundan ağlıyarak uyanıyor.kulağını çekiştirip yanağını sıkıyor.galiba dişimiz geliyor.yarın kontrolu var.
göz nezlesi olmustu tekrar nüksetti.aman taile gitmesem çok daha iyiydi...
Agzina saglin cnm.cok guzel ozel dualar yapmissin.kzılar dualamamızı dilim döndüğünce yaptım. yasin,tebareke,amme, fatiha,ayetel kürsi, asr, inşirah,fil, kureyş, tebbet, kevser, ihlas, felak ve nas surelerini okudum. önce hamile olmayan arkadaşlarımıza isim isim dua ettim en kısa zamanda hayırlı hamilelikler istedim. sonu hayır olan hayırlı sağlıklı bebişlere ulaştırıcak hamilelikler diledim Rabbimden.
Ne mutlu size.istanbul bulusmasi da gerceklesmus.ankarada da iki kez bulusma oldu.birinde vardim.vildan ve serapla bulusmustuk.super oluyo.dwrtler ortak olunca muhabbet uzun suruyo insan birbirinden ayrilamiyor.ama sizin bulusmaniz daha bir ozel olmus. Bir de erken varmis aranizsa:) insallah bir sonraki ankara bulusmasinda biciriklar olur bizlerin de yaninda.bugün sizlerden biriyle tanıştım.çok mutlu oldum.nazifeyle nekadar yakınmışız meğer.kısmet işte.kendi doktorunu tavsiye etti.en yakın zamanda gitcem.keşke hepinizle tanışma imkanım olsaydı.nazifenin oğluşuda kendisinin kopyası maşallah 5aylık olmuş.Allahım en yakın zamanda ikincisinide nasip etsin.
Ben elimden geldigince birakmam burayi.dualari da insallah.ayy cnm benim sağolasın.inşallah ogünleri yakın zamanda görürsün.bizim hayırlısıyla doğurmamızı yani.bugün nazifeyle tanıştım.bebişi 5aylık.şimdiden öyle yaramazki.hiç vaktim olmuyo diyor.oyüzdende topiğe giremiyor.biz sizi mazur görüyoruz.bebiş bakmak kolay değil.ama bizi bırakmanızıda istemeyiz.deneyimlerinize ihtiyacımız var.
Senaycim kendini kotu hissetme.dua takibi yapan herkes birara bu silme konusunu gumdeme getiriyo.bunun sebebini de cok iyi anliyorum tecrubeli biri olarak.en zoru da dualama yapacak.kisiyi ayarlamak. Manevi olarak zor bir gorev bu biliyorum.kimsenin hakkina girmemek.lazim.sen de layigiyla yapiyirsun zaten.kendini kotu hissetme sakin.talebinde haklisin.cnm haftaya ve ondan sonraki haftaya allahtan bir mani olmazsa dua yapacaklar var. inş. sen ondan sonrasına hazırla kendini olur mu? artık silme işinden vazgeçtim cnm. ben kendimi kolaylığımı düşündüm haksızlık ettim. kafam karışıyor diye. ama onlar da haklı bebişleri var. ve kendileri doğurmuş olmalarına rağmen bizi bırakmadılar çok şükür. hamişlerimiz de bazen sıkıntı yaşayabiliuorlar o yüzden zaten birbirimizin dualarındayız listede de olmasında bir sakıncası yok.
allah seraba da yardım etsin inş. cnm işte o dediğin mümkün değil en çok anne kokusuyla emerken uyumayı seviyorlar galiba. o da ayrı bir güzel duygu sen de bugünlerin zor da olsa tadını çıkar bence büyüyünce başka sıkıntılar malum sen daha iyi bilirsin aramızda en tecrübelilerdensin ne de olsa.
ağzına sağlık canım...
emine bende elimden geldiğince girip okuyup çıkıyorum.yorum yazabilirsem yazıyorum.bu aralar kız huysuz uykusundan ağlıyarak uyanıyor.kulağını çekiştirip yanağını sıkıyor.galiba dişimiz geliyor.yarın kontrolu var.
oyüzden cnm tüm gittiğim doktorlar sürekli deniceksin.mücadeleyi bırakmıcaksın birinden biri olcak diyor.gittiğim bir doktorun hastası 12kürtajdan sonra 13.hamileliğinde bebeğnii kucağına alabilmiş.ama okadar zorki.4kürtajım var.12kürtaj ne demek ama hiçbişeyi büyük görmiceksin.insanın başına herşey geliyor.yaş 37oldu.4kürtajda yapışıklık rahim duvarı inceliği oldu.bu garip rahmim nekadar dayanabilir ki
Emine bu topiğin sahibi olmayı her anlamda hakediyorsun gerçekten:)))
Her tür yoğunluğa rağmen hiç bırakmadın. Herkesi tanıyorsun ismen ve herşeyiyle. Valla helal olsun... Hakkımızda dileklerinde gerçekleşir hepimiz bu mutluluğa erişiriz inşallah. Sonraki buluşmalarda bebekli olur inşallah:)
ağzına sağlık canım...
Emine bu topiğin sahibi olmayı her anlamda hakediyorsun gerçekten:)))
Her tür yoğunluğa rağmen hiç bırakmadın. Herkesi tanıyorsun ismen ve herşeyiyle. Valla helal olsun... Hakkımızda dileklerinde gerçekleşir hepimiz bu mutluluğa erişiriz inşallah. Sonraki buluşmalarda bebekli olur inşallah:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?