- 19 Şubat 2010
- 40.776
- 32.772
- 798
- Konu Sahibi melodysilk
-
- #4.441
Hastayim senin dua sayilarina kiz:)) her hafra sabirsuzlikla bekliyirum bu hafta senem kac dua okudu acaba diye:))))
mrb yasak hayal tedavi şeklini güzel anlatmıssın.bende su an 2. kez hamileyim .malesaf bendede pıhtılaşma bozuklugu varmı.ilk bebegimi kaybettim.bunda doktor kan sulandırıcı verdi ama hiç hematolojie filan yönlendirmedi.anladıgım kadarıyla sen hep hematolğa gitmişsin.bu kan sulandırıcının dozunu hematologlar mı ayarlıyor kafam karıstı.kadın doğum doktoru bana direk su dozda kullanacaksın dedi.başka da bişee bakmadı..bu bebeğide kaybetmekten çok korkuyorum..ne yapsam bide hematolojie mi gitsem acaba..bu grupta diğer üyelerdende kan sulandırıcı dozu için hematolojiye giden var mı acaba.Allah bebgine uzun ömür versin ..darısı bizlere inşşşşşş..kislar önce mutasyonlarimi yazim....
faktör 2 heterezigot
faktör 13 heterezigot
pai 1 homozigot
ace homozigot
benim 5 bebek kaybim vardi....3.sünde fragmin 0.2 ml kullandim ancak 15.haftaya geldim yawrumu kaybettim...o doktoru degistirdim....fazla igne vermeyen bi hemotoloji doktoruydu....sonra baska bi tecrübeli hemotoloji doktoruna gitmeye basladim kadin dogumcum yönlendirdi....neyse yine hamile kaldim 4.ye ama cok erken 5.haftada keseyi görmeden gitti..fragmin.0 3 ml.kullandirmisti doktorum..sonra ikizlerime hamile kaldim...yine ayni doktorla devam ettim..bu defa embolex adinda igneye baslatti...günde iki defa 0.3 ml yani günde 0.6 ml kullanmis olacaktim....ama 8.haftaya ancak geldik yine kaybettim bebeklerimi....doktorum bu defa ende düsük doz kortizon deniycem dedi......bagisiklikta bi sorun olabilir cünkü igne dozu yeterliydi kanda sorun yoktu dedi.....cünkü ayda 8 tüp kan veriyodum..aptt, d.dimer ,inr, faktör xa ve bicok seye bakip dozu öyle ayarliyodu....neyse tamma dedim..yine bu doktorla devam edecektim güvenmistim cünkü...ama benim hamileliklerim hepsi kahverengi lekeli baslayip kanamali devam edip sonu geliyodu...simdi düsünüyorumda belki kandan kaybetmedimbaska sebeplerde vardi sagliksiz gibi ne herseyide kandan süphelenmemek gerekliymis kanisina vardim kendimce......korka korka yine hamile kaldimm...testi 3 gün önce yaptim silik cizgiyi görünce evdeki karisik ignelerimden kullanmaya basladim 0.2 lik ignemdemden 0.3 lik ignemden böyle 10 gün devam edip....önce kadin dogumcum sonra hemotoloji doktoruma gittimmmm....hemen doktor embolexse baslatti..sabah aksam olmak üzere 0.3 lik igneye basladim..yani toplamda 0.6 lik kullanmis olacaktim..son düsügümdeki ayni igne dozu degisiklik yapmadi..aspirin kullanmami istemiyodu ama ben araliksiz 4 yildr kullandigim icin o zaman onada bi bakim kan alalim faydasi varsa devam edersin dedi..tamam dedim ama ben kullanmak istiyodum....onada güveniyodum sanki....he bide 5 ml kortizon verdi kullan dedi..kadin dogumcuma söyledim o pek kullanma taraftari olmadi bebegi gelistirmez kemikleri ince ne olur deyince süphede kalip kullanmadimmmm..ama bu hamilelikte tek bi farkta ilk bastan beri hic kanamam olmayisiydi...saglikli bi embriyo olusu bastan belliydi...digerleri böyle degildi hemen lekelenme basliyodu cünkü....bunlarin yaninda demir d vitamini icinde düsük doz folik asit bulunan vitamin hapi kulllandimm...hemotoloji doktorum yine her ay 8 tüp kan alip yine aptt,d-dimer,inr,faktör xa ve bicok teste bakip kani kontrol ediyodu....aspirini yalniz 27 haftada kes dedi trombosit sayim düsüyodu cünkü..bende iki hafta fazla kullanip 29..haftada korkarak kestimm......igne dozum hep ayniydi...ve rabbime sükürler olsunku yawrumu kucagima aldim 5 gün önce...hemotoloji doktorum dogum seklini bana birakti ister sezeryan olursun ister normal dogum dedii...sezeryanda 24 saat önceden normal dogumda ise suyun gelirse sancin olursa igneyi yapma dedi..ben korka korka normal dogumu sectim....ve sükürler olsun son ignemden 18 saat sonra 39 .haftanin icinde yawrumu kucagima aldim....bide burdaki sizlerin diyetlerini önceden takip ediyodum cok azda olsa dikkat ettim..sütü fazla icmedim bulguru pirinci fazla yemedim....ayrica hergün kesin bi limon suyu ictim bide kivide yedim...iste böyle kislar....rabbim herkese nasip etsin...sakin düsük yasayanlar umudunuzu kaybetmeyin ben 6.yawruma kavustum yeterki rabbim istesin hic bisey engel olmazzz..uzun oldu kusura bakmayin herseyi yazdim cünkü..
kislar önce mutasyonlarimi yazim....
faktör 2 heterezigot
faktör 13 heterezigot
pai 1 homozigot
ace homozigot
benim 5 bebek kaybim vardi....3.sünde fragmin 0.2 ml kullandim ancak 15.haftaya geldim yawrumu kaybettim...o doktoru degistirdim....fazla igne vermeyen bi hemotoloji doktoruydu....sonra baska bi tecrübeli hemotoloji doktoruna gitmeye basladim kadin dogumcum yönlendirdi....neyse yine hamile kaldim 4.ye ama cok erken 5.haftada keseyi görmeden gitti..fragmin.0 3 ml.kullandirmisti doktorum..sonra ikizlerime hamile kaldim...yine ayni doktorla devam ettim..bu defa embolex adinda igneye baslatti...günde iki defa 0.3 ml yani günde 0.6 ml kullanmis olacaktim....ama 8.haftaya ancak geldik yine kaybettim bebeklerimi....doktorum bu defa ende düsük doz kortizon deniycem dedi......bagisiklikta bi sorun olabilir cünkü igne dozu yeterliydi kanda sorun yoktu dedi.....cünkü ayda 8 tüp kan veriyodum..aptt, d.dimer ,inr, faktör xa ve bicok seye bakip dozu öyle ayarliyodu....neyse tamma dedim..yine bu doktorla devam edecektim güvenmistim cünkü...ama benim hamileliklerim hepsi kahverengi lekeli baslayip kanamali devam edip sonu geliyodu...simdi düsünüyorumda belki kandan kaybetmedimbaska sebeplerde vardi sagliksiz gibi ne herseyide kandan süphelenmemek gerekliymis kanisina vardim kendimce......korka korka yine hamile kaldimm...testi 3 gün önce yaptim silik cizgiyi görünce evdeki karisik ignelerimden kullanmaya basladim 0.2 lik ignemdemden 0.3 lik ignemden böyle 10 gün devam edip....önce kadin dogumcum sonra hemotoloji doktoruma gittimmmm....hemen doktor embolexse baslatti..sabah aksam olmak üzere 0.3 lik igneye basladim..yani toplamda 0.6 lik kullanmis olacaktim..son düsügümdeki ayni igne dozu degisiklik yapmadi..aspirin kullanmami istemiyodu ama ben araliksiz 4 yildr kullandigim icin o zaman onada bi bakim kan alalim faydasi varsa devam edersin dedi..tamam dedim ama ben kullanmak istiyodum....onada güveniyodum sanki....he bide 5 ml kortizon verdi kullan dedi..kadin dogumcuma söyledim o pek kullanma taraftari olmadi bebegi gelistirmez kemikleri ince ne olur deyince süphede kalip kullanmadimmmm..ama bu hamilelikte tek bi farkta ilk bastan beri hic kanamam olmayisiydi...saglikli bi embriyo olusu bastan belliydi...digerleri böyle degildi hemen lekelenme basliyodu cünkü....bunlarin yaninda demir d vitamini icinde düsük doz folik asit bulunan vitamin hapi kulllandimm...hemotoloji doktorum yine her ay 8 tüp kan alip yine aptt,d-dimer,inr,faktör xa ve bicok teste bakip kani kontrol ediyodu....aspirini yalniz 27 haftada kes dedi trombosit sayim düsüyodu cünkü..bende iki hafta fazla kullanip 29..haftada korkarak kestimm......igne dozum hep ayniydi...ve rabbime sükürler olsunku yawrumu kucagima aldim 5 gün önce...hemotoloji doktorum dogum seklini bana birakti ister sezeryan olursun ister normal dogum dedii...sezeryanda 24 saat önceden normal dogumda ise suyun gelirse sancin olursa igneyi yapma dedi..ben korka korka normal dogumu sectim....ve sükürler olsun son ignemden 18 saat sonra 39 .haftanin icinde yawrumu kucagima aldim....bide burdaki sizlerin diyetlerini önceden takip ediyodum cok azda olsa dikkat ettim..sütü fazla icmedim bulguru pirinci fazla yemedim....ayrica hergün kesin bi limon suyu ictim bide kivide yedim...iste böyle kislar....rabbim herkese nasip etsin...sakin düsük yasayanlar umudunuzu kaybetmeyin ben 6.yawruma kavustum yeterki rabbim istesin hic bisey engel olmazzz..uzun oldu kusura bakmayin herseyi yazdim cünkü..
:)eminecim evet yaa 3ün katları yapmaya çalışıyorum 99 hedeflemiştim ama yapamadımbu hafta yoğun geçti doktor kontrollerimiz vardı kalça ultrasonu çekildi oğlumun çok şükür çok iyi maşaallah. Emziren pıhtıcanlar ben fena halde tahin helvasına sardım bende süt yapıyor isterseniz sizlerde deneyin bir de çok su içiyorum.yemek dışında her iş ben de olduğu için çok fırsat bulamıyorum girmek için kusura bakmayın.pazar günü 40lıycaz kısmetse oğlumu darısı isteyen herkesin başına.amin.hep dualarımdasınız kızlar biz biliyorum ki dualar sayesinde aldık bebeklerimizi kucağımıza rüya gibi geliyor hala sizlerde pes etmeyin Rabbim kucaklarınızı boş bırakmaz inanıyorum ben.
Kalca ultrasonu ikinci ayda degilmiydi? Erken mi yapildi size? Iyi bari sinucunuz iyi cikmis. 1 martta da bizim kirkimiz cikcak.aramizda tam bir hafta var demekki senem. Bizim de yarin kontrolumuz ve hepatit asimiz var.helva ise yariyo demek.deneyim bari.dereotu yiyorum ben de iki gundur.kuru incir, kuru dut, beyaz uzum de sutu artiriyirmus.tabi dedigin gibi en onemlisi su.bol bol su...
mrb yasak hayal tedavi şeklini güzel anlatmıssın.bende su an 2. kez hamileyim .malesaf bendede pıhtılaşma bozuklugu varmı.ilk bebegimi kaybettim.bunda doktor kan sulandırıcı verdi ama hiç hematolojie filan yönlendirmedi.anladıgım kadarıyla sen hep hematolğa gitmişsin.bu kan sulandırıcının dozunu hematologlar mı ayarlıyor kafam karıstı.kadın doğum doktoru bana direk su dozda kullanacaksın dedi.başka da bişee bakmadı..bu bebeğide kaybetmekten çok korkuyorum..ne yapsam bide hematolojie mi gitsem acaba..bu grupta diğer üyelerdende kan sulandırıcı dozu için hematolojiye giden var mı acaba.Allah bebgine uzun ömür versin ..darısı bizlere inşşşşşş..
Arkadaşlar dilim döndüğünce dualamamızı yapmaya çalıştım. Önce Kur'an-ı Kerim'den çeşitli sureler okudum. Ardından hamile kalmayı bekleyen arkadaşlarımıza hayırlı haberler alabilmeleri, hamilelerimize hayırlı doğumlar yapabilmeleri, doğum yapmış olanlara da yavruları ile hayırlı ve sağlıklı bir ömür geçirebilmeleri için dua ettim. Ayrıca özel dua bekleyen arkadaşlarımızın her biri için de ayrı ayrı dua etmeye çalıştım. Rabbim inşallah katında makbul olanlardan eyler. Hepinizden Allah razı olsun...
kislar önce mutasyonlarimi yazim....
faktör 2 heterezigot
faktör 13 heterezigot
pai 1 homozigot
ace homozigot
eline sağlık cnm.çok güzel anlatmışsın.genellikle hep aynı tedaviyi görmüşsün ben öyle anladım sanki.yanlışım varsa düzelt.her hamileliğimde kanama oluyodu sonuncusunda olmadı.sağlıklı olduğu ordan belli oldu demişsin.benimde hep kanamam olmuştur.ama hiç düşürmedim.hep kürtajla sonuçlandı.sağlıklı olup olmadığını kanamadanda anlayabiliriz demek ki.
soğan kürü yapmış arkadaşlar var mı.ben yapmak istiyorum da internette beyaz soğan olması gerek.kırmızı ve mor olmaz yazıyo.evde yemekte kullandığımız soğan olmuyor mu.bilgisi olan varsa yazarsa sevinirim.
ben yaptim canim yemeklik sogan olacak bildigimiz sogan yani...ben yaptim cok faydasini gördüm bu son hamileligimdede yaptim rahmim temizlensin diye..ve 2 ay sonra hamile kaldimmm
eline sağlık cnm.çok güzel anlatmışsın.genellikle hep aynı tedaviyi görmüşsün ben öyle anladım sanki.yanlışım varsa düzelt.her hamileliğimde kanama oluyodu sonuncusunda olmadı.sağlıklı olduğu ordan belli oldu demişsin.benimde hep kanamam olmuştur.ama hiç düşürmedim.hep kürtajla sonuçlandı.sağlıklı olup olmadığını kanamadanda anlayabiliriz demek ki.
mrb cnm.bendede aynı problem var.ben iğnelerimi hep aynı saatte yapmaya calısıyorum.çünkü onların belli bi parcalanma zamanı var..inş isteyen herkes bebeklerine kavusur.merhaba kızlar, benim ilk gebeliğim de kalp atışı başlamadı kürtaj oldum,ikincisinde kalp atışı başladı 8 haftalıkken durdu yine kürtaj, yaptırdıgım test lerin sonucu kan pıhtılaşması çıktı heterozigot üçüncü gebeliğimde clexane 0.4 kullandım günde bir tane ve yine bebeğimin kalp atışı başlamadı yine kürtaj ne yapacagımı bilmiyorum rabbim bizlere yardım etsin çok hastahane dr. gezdim biri dozajının az gelmiş olabiilceginden bahsetti, biri dozajının yeterli oldugunu söyledi, biri iğne kullanmama gerek olmadıgından bahsetti en sonunda bir prof. dr. gitmieye karar verdim ayrıca iğneyi kullanırken doktorum saatinin önemli olmadıgından bahsetmişti bana saatinin dakikasının önemli oldugunu duydum.
canım allah kabul etsin allah razı olsun. ne güzel bitirmişsin duana bizi de katmışsın. rabbim inş. sorunsuz bir doğum nasip eder. hele bi bebişini al kucağına ondan sonra da bebişinin sağlıklı gazsız olması için bol bol dua ederiz.merhaba kızlar... hatimimi dualadım hepimize isim isim dua ettim. hamile kalmak isteyenlere, hamilelere, doğuranlara herkese dua ettim. çarşamba günü 12. 00 de spinal anestesi ile doğuma girecem inşallah orda da dua ederim. hepiniz hakkınızı helal edin. istemeden de olsa kırmış olabilirim ya da hakkınıza girmiş olabilirim. benim hakkım varsa helal olsun. Allaha emanet olun. duanızdan ayırmayın.
bu arada duamızdan 250 tane okdum Allah kabul etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?