Kan pıhtılaşması yüzünden bebeğini kaybedenlerin sohbet ve dua paylaşımı

normal yoldan gebe kalmaya engel değil fakat tekrarlayan tüp başarısızlıklarına sebep olabiliyor onun sebebide tedavi sırsındaki iğnelerin( hormonların) pıhtılaşmayı arttırması.tedaviyle birlikte iğne kulllanılması gerek.tekrarlayan tüp bebek başarısızlığı sebebi diye girersen maddelemişler bunlardan biride pıhtılaşma

Kan pıhtılaşması olan arkadaşlar, PLT değerleriniz kaçtı ?ilk gebeliğim, 5+6 günlük hamileyim. benimki üst sınıra yakın 418 çıktı ama doktor ilaç vermedi. Sizce de fazla değil mi? :18:

süpersin cnm.ne güzel bilgiler edinmişsin.şimdi ben tüpbebekte kullanılan ilaçları kullancam.ozaman doktorum bana iğne vermesi gerek.unutmasamda sorsam.ya vermezse :2:

süpersin cnm.ne güzel bilgiler edinmişsin.şimdi ben tüpbebekte kullanılan ilaçları kullancam.ozaman doktorum bana iğne vermesi gerek.unutmasamda sorsam.ya vermezse :2:

ihmal etme canım mutlaka iste .bazı tüp bebek merkezlerinde önlem amaçlı kullandırıyolarmışta çoğu gerek duymuyor.mutasyonuna uygun iste verirler yumurta toplama ve yerleştirmede kesiyolar 1 gün sonra falan başlatıyolar .ben bi arkadaştan öğrenmiştim.Allah yardımcın olsun.

aşılamada yumurta toplama olmuyo.ben 3.gün horman ilaçlarına başlıcam.ozamanda iğneye başlıcam demi.8gün sonrada aşılama olcak.iğneye adetin 3.günü başlayıp hiç bırakmamak gerek ozaman.aşılama tutmazsa bırakırım.tutarsa devam ederim.öylemi yapmam lazım.

canım aşılama konusunda çok fikrim yok .doktrunla konuş aspirin yeterli bile gelebilir

Allah kabul etsin ağzına sağlık canım.

cnm ağzına sağlık.Allahım kabul etsin inşallah.
Hepimizin ağzına sağlık kızlar. Allah kabul etsin duamiz bol olsun inşallah.

Biraz daha sabır Elifcim. Hayırlısı ile sonuca yaklaşıyorsun inşallah.

Arkadaşlar merhaba ben 32+3 haftalık hamileyim.Daha önceki hamilelimde gelişim durduğunda sonlandırılmıştı.Tahlillerde kan pıhtılaşması sorunu çıktı.Onun için bu hamileliğimin başından beri hergün kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum.Ama bugün doktorum hapı ve iğneyi artık bırakmalısın dedi.Artık bir sorun olmayacağını gerek olmadığını belirtti.Ben de tam bu kadar sona kadar gelmişken çok tereddütte kaldım ya bişey olursa,bazı doktorlar bunun doğuma kadar hatta doğumdan sonra anneye emboli riskine karşın doğumdan sonra bile 1 ay kullanılması gerektiğini söylüyorlar.Sizin de bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim?Teşekkürler...

Son düzenleme:

canım ben öyle talihsiz bir olay yaşadım aspirini 34 kadar kullan iğnenin dozuna göre iğneyide 04 lük se 24 saat önce,eğer 0 6lık sa 36 satte diye araştırdım . ayrıca iğnenin dozunu sonhaftalarda kilona veya kan akışına göre arttırıyolar.doktorun neye göre böle bi karar aldı .daha önce bu yüzden gebelik kaybı yaşamış biri için yanlış yönlendirme olduğunu düşünüyorum .bu kadar ileri bir gebeliği nasıl riske atar doktorları anlamış değiim.

desteğinize çok ihtiyacım var arkadaşlar.1 kürtaj 3 düşük ,1 35 haftalık ölü doğum yaptım.bebeğimi kaybedeli 4 ay oldu .pıhtılaşma bölümünü sayfa sayfa okudum,bazılarınız doğumdan sonra gebelik sürecinde hangi ilacı kaçıncı haftaya kadar kullanıp doğum yaptıklarınıözetle yazmışlar.diğerlerindende bekliyoruz. sizin sağlıkla bebekleriizi kucağınıza almış olmanız bizim umut ışığımız.desteğinize öle çok ihtiyacım var ki.bugün yine eski doktorumla karşılaştım hala ısrarla bu tedavinin kanıtlanmış olmadından doza gerek duyulmadından söz ediyo .mthfr 677-1298 heterezigot.kayıplarım hep erken haftalarda son gebeliğim 3,5 haftadan itibaren hibor 3500 ve coraspirinle 35. haftaya geldi.ben sağlıklı bi bebek sahibi olabilecek miyim arkadaşlar bu doktorlar benim sinirlerimi bozuyor kendimi çok çaresiz hissediyorum

Arkadaşlar merhaba ben 32+3 haftalık hamileyim.Daha önceki hamilelimde gelişim durduğunda sonlandırılmıştı.Tahlillerde kan pıhtılaşması sorunu çıktı.Onun için bu hamileliğimin başından beri hergün kan sulandırıcı iğne ve hap kullanıyordum.Ama bugün doktorum hapı ve iğneyi artık bırakmalısın dedi.Artık bir sorun olmayacağını gerek olmadığını belirtti.Ben de tam bu kadar sona kadar gelmişken çok tereddütte kaldım ya bişey olursa,bazı doktorlar bunun doğuma kadar hatta doğumdan sonra anneye emboli riskine karşın doğumdan sonra bile 1 ay kullanılması gerektiğini söylüyorlar.Sizin de bu konuda yorumlarınızı alabilir miyim?Teşekkürler...

Merhaba aramıza hoşgeldin Rabbim sağlıkla kucağına almayı nasib etsin inşaallah.amin ben 38+2 de bebeğimi sağlıkla kucağıma aldım çok şükür Rabbime. Durumumu yazayım sen karar ver ne yapacağına.öncelikle benim mutasyonum mthfr 1298 homozigot 9.haftaya kadar aspirin ve clexan 0.6 ile geldim ve 9. Haftadan sonra aspirini tamamen bıraktım. İğneye gelince... Doktorum ki çok memnunum kendisinde 37. Haftada iğneyi bıraktırdı ben de çok tereddüt ettim bırakma konusunda ısrar ettim bırakmamak için ama benim mutasyonum için artık yeterli olduğunu söyledi. Ama ben o hafta içinde 2 kere vurdum yine de 2 gün arayla en son doğuma 2 gün kala vurdum. Fakat hamileliğim boyunca hangi saatte yaptıysam iğneyi o saatte 1 limonu 1 bardak suya sıkıp içtim iğne niyetine ve hergün 2-3 kivi yedim son hafta.bunlar psikolojik olarak da rahatlattı beni. ve hep dua ettim inşaallah sende isteyen herkes de sağlıkla kavuşsun bebeğine.amin herkes farklı bunu unutma kalbinden gelen sese güven benim yorumum bu sana .

cevabınız için teşekkürler.bende çok tedirginim.muhtemelen doktorumu değiştireceğim.limonun kan sulandırıcı etkisini doktor saraçoğlundan duymuştum.ancak bu iğne konusunu teyit ettirmem gerek belki sizin gibi geçerli bi oran vardır bırakmamı gerektirecek.sıkıntı şu benim doktorum iletişime kapalı birisi.hiçbir açıklama yapmıyor.

Mthfr 677 ve 1298 heterozigotum var.37. Haftada bebegimi dogurdum.15 hafralik kaybim var.benim dr um da 20. Haftada birakmami soyledi.benim mtasyonum cok ciddi degilmis.ayni seliskiyi ben de yasadum.dr umu degisterebilirdim.ama ona cok guveniyordum.ben ona ignenin gerekliligine ve bu bebegimi igne sayesinde kucagima alacagima psikoloj Olarak oyle cok inandigimi soyledim.birakirsam birsey olmuycaksa bile bu stres yuzunden bebegime birsey olacina inandigimi soyledim.onu bu sklde ikna ettim.sen de bunu soyleyebilirsin.bu asamaya gelip sr unu dgistirmeni onermem.anlasmalisiniz.aspirin konusuna gelince ben hic kullanmadim ama aspirini hep erken biraktiriyorlar.onu dert etme bence.ben dogumdan bir gun oncesine kadar igneyi kullandim.cok kanamam sa olmadi.hatta son haftalarda bebegim kordinunu iki kez boynuna oladi iki tur attirmis yani.bundan dolayi igneyi birakmamakla iyi yaptigimi da anladim.senem gibi ben de iki limonu sikip ictim.hergun bir kivi yedim.kivinin ozellikle kani sulandirdigini dusunuyorum.kolay gelsin sana.bebegini saglicakla kucagina alman dilegiyle.dua etmeyi de eksik etme.

aslında doktor ismi verirsen sevinirim şuanda istanbulda annemin doktoruna gidiyorum nazımı çekiyo saolsun ama herzaman git gel zor olucak benim için bi süre sonra izmirde devam etmek isterim :)

Doktor adı paylaşmak reklama mı giriyor bilmiyorum forumdan uzak kalınca kuralları da unuttum bilen varsa cevap versin kızlar. Alsancakta Yakup periantoloji yazarsan çıkar herhalde soyadı verebiliyormuyum unuttum dediğim gibi kuralları Emine ya da Şenay biliyorsanız isim soyisim paylaşabiliyorsak seve seve yazarım.

teşekkür ederim buldum verdiğiniz bilgi yeterli geldi

merhaba kızlar ne olur bana yardım edin ilk bebeğimin 8 haftalıkken kalbi durdu 13 kasım 2013 de şimdi 6 hafta 2 günlük hamileyimhiç test yapılmadı kan pıhtılaşması ile ilgili coraspin kullanıyorum her ihtimale karşı korkuyorum kan pıhtılaşması için yeterli mi çok korkuyorum ilb gebeliğinde kalbi durupta diğer hamileliği sağlıklı geçen var mı

Ilk kaybin kan pihtilaamasindansa eger bu gebeliginde de ayni problemi yasayabilirsin.guzel seyler soylemek isterdim uzgunum.benim buyuk kuzimda bir problem yasamadim kanamadan baska.iki ci gebwligimde 7 haftalikken kalbi durdu.ucuncu gebeligimde 15 haftalikken kalbi durdu.o zaman testler yapildi.kan pihtilasmasi oldugu anlasildi.clexan kan sulandirici igne ile ikinci bebegimi kucagima aldim cok sukur.suan cok pismanim ilk kaybimdan sonra keske testleri yaptirsaydim.biraz pahalu testler bunlar ama keske yaptirsaydim.isin maddi kismini sadece dusunsem bile dr lara ilaclara testlere verdigim paranin haddi hesabi yok.sirf pihtilasma testini yaprirsam cok daha az harcamis olurdum.isin.maddi kismindan ozellikle bahsettim cunku ayni yoldan gectim.keske daha cok arastirsaydim, ozelde yaptirsaydim pihtilasma testlerimi de 15 haftalik kaybimi yasamasaydim diye hep kiziyorum kendime. O zamanki dr a da cok.kiziyorum.arastirma yapilsin dedigim halde beni yonlendirmedi.hakkimi helal etmiyorum o dr a.bir de azarlamisti.beni.bebegimin vebali boynuna olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…