Buradan elinde nakit olmadığı icin odemeyemezmissin anlami da cikabilir daha serbest bir çeviri ile. Adamin sana bursun yatti ödeyebilirsin cevabı da "artik elinde para var odeyebilirsin" anlamina geliyor zaten. Birbirinize farkli ifade edip karsilikli yanlis anlasabilmis olabilirsiniz.
Kanada'daki bir hocanin ulkesine gelsin diye sinsilik yapip 4.500 dolar icin ogrenci dolandiracagini sanmiyorum. Ben oyumu yanlis anlasilmadan yana kullanıyorum.
Bence doktoranizi yapin burda zaten gelseniz de bir ise yaramayacak.İdare ediyorsa sizi geliriniz takilmayin bence.Merhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana yılda 25bin dolar veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?
Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)
Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu
Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi
Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım
Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?
Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi
Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum
Doktora yapacak olgunlukta oldugunuza emin misiniz? Ilk aksilikte pes edecekseniz simdiden donun, bosuna zaman kaybetmeyin. Yazdiklarinizdan bugun olmasa yarin pes edeceginizi anliyorum ben. Cunku yol uzun ve ciddi kararlilik istiyor. Bu kafa yapisiyla altindan kalkamazsiniz.5 sene burada kapana kısılı mı kaldım yani şimdi :/
Az da değil döndüğümde 32 olacağım çöpe gitmesin güzel yaşlarım
Heh iyi o zaman diyorsun ki abla otur oturduğun yerde diyebilirsin, kulağımı çekebilirsinMune ablam tabii ki diyebilirsin otur oturduğun yerde sen demeyeceksin bunca yıldan sonra kim diyecek
Şaka bir yana yazılı sözleşmede 25bin yazılı aslında bana verdiği kağıtta, sanırım dediğin gibi ikimizin de ana dil İngilizce olmayınca önceki yorumlarda da yazdı ya arkadaşlar öyle çeviride bir yanlışlık oldu ama yazılı olan 25bin tabi adamı da o bağlar
Yok Türkiyede bulamamıştım işte 1.5 senedir öyle asosyaldim ki kk ya bile girmedim
Az önce de diğer öğrencilerden biriyle konuştum kız mesela yıllık 12binle yaşıyor, hiçbir eksiğim yok her şeyi alabiliyorum rahatım dedi
Benim bir de ilk defa tamamen aileden bağımsız hiç destek almadan yaşayacağım zaman bu, önceden burs vs olsa da az buçuk atıyorlardı cebime, aç kalsam yine atarlar hatta babam uçak biletimi falan almak istiyor ama ilk ya benim etekler bir tutuştu ya yetmezse naparım ne ederim diye:)
Ya hayatının 5 yılını Türkiyede işsiz geçirseydi?Hayatının 5 yılını Kanada da doktora yaparak geçirecek ve daha önce yaşamadığı bir ülke olduğu için kaygılanması normal. Üstelik dünyanın bir ucunda şu an.
5 yıl issiz kalan kimse yok çevremdeYa hayatının 5 yılını Türkiyede işsiz geçirseydi?
Bu adama güvenmeyebilirsin ama 'sozune güvenilmez bir insan'dan kaçıp geleceğin ülke Türkiye. Sence burası sözünü tutan işverenlerin, eğitimcilerin olduğu bir yer mi??Yengenç merhaba <3
14 gündür zorunlu karantinadayım ve güneş yüzü gördüğüm yok ondandır belki, depresifim son birkaç gündür...
Ancak 5 sene daha burada yaşayacağım, üstelik danışman hocayla hep iç içe yaşıyorsun yani sürekli iletişim halindesin
Babam da sen böyle düşüncelerle gidersen yapamazsın dedi, anlaşılır dedi
Ama ben bu adama güvenebilir miyim şimdi
ben buna cok sasirdim. birikim ne birikimi yani, doktora yaparken cebinizden para harcamadiginiz icin sanslisiniz. birikim yapamayacagim diye tedirgin olmayin bence. hoca gayet ilimli yaklasmis ben simdi kendi danismanimi dusundum de boyle bir konusma gecse aramizda herhalde beni kufurler esliginde odasindan kovardi.Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?