Kandırıldım mı şimdi

Doktora yaparken ne birikimi ben onu anlamadim. Siz oraya egitiminiz icin gitmediniz mi?
Kucuk bir seyde fevri davranip gemiler yakilmaz. Terazide tarttiginizda gemileri yakip donseniz ne olacak, Turkiye'de herkes kucagini acip gel is veriyim demeyecek. Orada hem cebinizden para cikmiyor hem de doktor unvanina sahip oluyorsunuz. Ben amacinizi anlamadim sizin. Macera olsun diye gitmediniz herhalde? Adam soyledigi ucreti odemis sonucta.

Büyütüyorsunuz diye düşünüyorum. Belli ki aranızda bir yanlış anlaşılma olmuş. Neticede adam size cebinden çıkarıp vermiyor. Bir prosedürü var işin. Onun da hesap verdiği bir mercii var. Hem size hala konferans, bilgisayar desteği vereceğini söyleyerek yardımcı olmaya çalışmış. Doktora için gittiginize göre sınırlı imkanlarla süreci tamamlamaya çalışacaksınız. Burslu doktora süreci paa biriktirmek icin değil zaten.Ayrıca adamın tarafından bakınca da siz problemli biri gibi görünüyorsunuz.

Eğitim için ordaysaniz ve ücret konusu kapandıysa başka ne konuda guvenmeniz gerekecek ki?

Ben 25 bin olarak algıladım 4500u odeyemezsen de 25den subvanse ederiz gibi dusundum okurken
Yani okul.masrsfi 25 bin maastan önce olursa hallederiz demek istemis sanki
Ama simdi 25 bini aldin kendin öde demis
Siz mi yanlış anladınız acaba?

Sanki bayram diye biraz hüzünlüsünüz ailenizden uzak a olduğunuz için. Hiç abartılacak birşey olmamış. Siz abartıyorsunuz. Yurtdışında doktora yapıyorsunuz düşünün sizin sinirlenip vazgeçme noktasına geldiğiniz bu durum benim hayalim yapmayın

Adam ne güzel alternatifler sunmus size
Ben bir önceki mesajda yazdigim gibi olduğunu düşünüyorum yani maastan eksik kaldığın yerde destek oluruz demeye getirmiş yoksa ek ücret ödeme yapacak diye anlasilmiyor ilk mesajinizda da.

Ben hakkim olan izinleri kullanamiyorum, meslegimi yapamıyorum, hakkim olan için bile ekstra caba sarfediyorum adam size yapamam dediğiniz yerde ek olasiliklar sunuyor emin olun donseniz mumla ararsiniz

Ee daha ne. Adam gayet güzel konuşmuş, ihtiyaçlarını da biz alabiliriz gerekirse para miktarını arttırabiliriz de demiş, daha ne istiyorsunuz anlamadım.ki. Siz biraz memnuniyetsiz ve takıntılısınız bence.

Yurtdışında doktoraya gitmişsiniz hala birikim yapamıycam yok kandırıldım mı vs. Bence siz kpssye girip anadoluda evlenin çift maaş birikim yapın ohh mis

Karşı çıkamayacağım çünkü komik evet

O da doğru aslında, benden aza çalışanı da bulup getirmişler ona şüphe yok :/

Yalnız şu konu Kanada’ya gidesimi getirdi... Hoca bence çok insancıl... Ben yüksek lisans yaparken bu denli kaprisi bırak hocam tez önerim için bir imza diye dileniyordum. Türk üniversitelerinde öğrenciye nasıl davranılıyor Kanada’da nasıl... Değil ki hocayla beni kandırdınız minvalinde konuşsak bize yapılacak muameleyi tahayyül edemiyorum. Zaten rencide olurum korkusundan imayı bırak konuşamazsın bile. Adam açıklama bile yapıyor bu ne şevkat bu ne yüce gönüllülük...

TLde öyle yapıyor ama sonuçta dolar olarak harcayacağım:)
Kendisine yakın eskisi gibi davranabileceğimi düşünmüyorum
Hep sosyal aktiviteler vs olur labda hiç içimden gelmiyor

Evet 31bin falan yapıyor ama Türkiyedeki okul fiyatlarını bilmiyorum pek, haklı olabilirsiniz
Ben gitmeden amcam demişti biz para harcamayı bilmeyiz hep korkarız vs diye
Maalesef evet, 1.5 sene işsizlikten sonra insanda para harcama, yettirememe korkusu oluyor
Ayda 100$ market alışverişi yapıyor arkadaşlarım ve gerçekten yetiyor alıp yemeye bir kişi için, eksik yok
Kendim şahidim 20 güne yaklaşırken 70 $ ve istediğim her şeyi aldım
İşte bu Türkiyede böyle değildi
İnsan totosu delik şortla evde oturunca 1.5 sene ister istemez düşünüyor onları yazmadım burada hiç ama : D
Sanırım doktora bittiğinde yine işsiz kalırsam aynısı olmasın diye biriktirecektim
Ama bitmeden iş bulmaya çalışabilirim tabii

Öncelikle tebrik ederim kadronuz için
Girmenin zor olduğunu duymuştum
Bazen bilmiyorum doğru mu yaptım hayatımı bu tarafa yönlendirerek, ufak da bir bağlılık değil, uzun sürüyor.

Ben de bunu düşünerek şimdiden bıraksam mı başlamadan paralarını yemeden diye düşündüm zaten.

Ben de o şekilde plan yapmayı düşünüyorum Mune abla sağ ol en çok para onlara gidiyor zaten, inşallah acil bir şey de çıkmadığı sürece yeter zaten, durup dönüp hesaplıyorum bunları bir şeyi unuttum mu diye:)

Üzülüyorum, ilişkimiz eskisi gibi saf ve güvene dayalı olmayacak artık kendisiyle bir şeye katılasım gelmiyor

Güvenemeyeceğim büyük ihtimalle zaten.
Galiba bu paranın miktarından çok üzüyor, güvenilecek, sağlam destek bir danışman hocam var diye nasıl mutluydum.
Şimdi kendisiyle görüşmeyi minimum tutmak niyetindeyim ve içimde bir tiksinti oluştu.

Affınıza sığınıyorum adamla evlenmeyeceksiniz, akademik birşeyler yapacaksınız. Bilmiyorum orada doktora programları aile gibi falan mı oluyor?

Döneceğim yerde de olacak olan belli işte dediğin gibi o yüzden kalmayı düşünüyorum, öbür seçenek de parlak değil çok ama beni üzen ben bu adamla 5 sene nasıl minnoş rol yapacağım?
Hiç beceremem öyle rol kesmeleri ama içimden eskisi gibi güvenme ve sıcak davranma gelmiyor
Mesela labın sosyal aktiviteleri olur hiç uğraşasım gelmiyor, gitmek istemiyorum

Güvenmeden nasıl idare edeceğimi düşünüyorum şu an
Tamam kaldım diyelim ama 5 sene şirinlik yapmam gerekecek içim almıyor

Yok değil, aksine ülkede ilk 10, dünyada 100de
Üstüne üstlük çift diploma gibi olacak çünkü bu okul başka bir okulla anlaşmış ikisinin de adı geçiyor yani diplomamda
Hal böyle olunca tabi ben tav olarak geldim buraya, bir de konu çalışmak istediğim bir konu, bir de ücret iyi olunca ben tamam olur bu iş dedim
Arkadaşın büyük şehirde yaşıyor sanırım sassy, benimki küçük yer olduğu için idare ediliyor, ev kiraları falan ucuz
Enteresan ona da kendi cebinden mi öde demişler? Benim bildiğim genelde okul ücretleri ödenirdi ama Kanadada olmayabilir tabi

Evet o para cebine girmiyor da, giremez de, aktaramaz yani suç
Hatta para gidecek diye ben erken gelip banka hesabı açtım hemen
Eğer harcanmazsa para geri gidiyor fona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…