- 12 Mart 2013
- 37.829
- 51.652
- 798
25bin cad yıllık burs mu? Öyle bir aylık maaş yok çünkü.
Evet yıllık, onu düzelttim ilk mesajda başka yanlış anlayanlar da oldu
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
25bin cad yıllık burs mu? Öyle bir aylık maaş yok çünkü.
Bence akışa bırakın, anın tadını çıkarın. Sonuçta öyle ya da böyle burs alarak gitmişsiniz çok iyi bir başarı hayırlı olsun :)O da doğru başka öğrenci mi yok...
Benden daha aza çalışanlar var biliyorum, demek ki insanlar kabul ediyor
Genel yapım o ya, panik...
Yaz tabii kuzum soruyor musun bir de.Hiç gülesim yoktu
İlk mesajdan yine güldürdün
Mantıklı o da tam olarak öyle dedi zaten "şimdi bursun var ödeyebilirsin" diye
Kışın TRde olduğum için alamıyordum parayı
Ps. Sana yazabilir miyim özelden muhabbetlerimizi özledim <3 ama normal konuştuğum zamanları![]()
Anladım şimdi. Evet zor geçinilecek bir tutar. Ama kandırdığını sanmam, arada kaynamıştır.Evet yıllık, onu düzelttim ilk mesajda başka yanlış anlayanlar da oldu
Aynen emin ol burdaki insanlar çalışıp hakkını alamıyor,böyle güzel bir fırsat bulmuşsun hangi ülkede olduğunu bilmiyorum ama kal orda gelme.Emin ol burda bir yerde yüksek yapıp akademisyen olsan,ayağını kaydırmak isteyen kimbilir kaç kişi olur.Bazen bazı şeyleri yutup,görmezden gelmek daha mutlu olmamızı sağlar.Basarilar.diliyorum sanaAnnemler de öyle dedi, seni oraya getirmek için bile yapmış olsa kıymetini bil, Türkiyede ne yapacaksın diyorlar.
Prensiplerime karşı het höt derdim, sustum oturdum, koydu biraz.
Velvette bunca yıllık samimiyete dayanarak yazıyorum oturun oturduğunuz yerde, adam gayet ılımlı yaklaşmış, baştaki konuşmanız da belki karşılıklı yanlış anlama oldu, insanlara güvenemiyorsanız yazılı sözleşme yaparsınız sorun çözülür ama şu an en azından mesleğinize katkısı olacak bir işiniz var, bir maaşınız var.Bugünkü konuşmada onu söyledim
Kendisi de öyle anlaşmadık ama bu para sana yetmezse tekrar oturup konuşabiliriz veya aldığın şeyleri biz telafi ederiz mesela neye ihtiyacın var, bilgisayar mı telefon mu vs bunları söyle karşılarız dedi
Her sene bir uluslararası konferansa göndereceğim seni, istiyorsan git tatil yap aileni gör vs ben telafi ederim dedi
Böyle gelişti konuşma
Doktora yaparken birikim yapmak mı? Aç kalmazsan şükretMerhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana yılda 25bin dolar veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?
Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)
Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu
Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi
Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım
Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?
Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi
Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum
Velvette bunca yıllık samimiyete dayanarak yazıyorum oturun oturduğunuz yerde, adam gayet ılımlı yaklaşmış, baştaki konuşmanız da belki karşılıklı yanlış anlama oldu, insanlara güvenemiyorsanız yazılı sözleşme yaparsınız sorun çözülür ama şu an en azından mesleğinize katkısı olacak bir işiniz var, bir maaşınız var.
Kanada'ya gitmeseydiniz çat diye iş bulabilecek miydiniz? Sanmıyorum.
Adama sizi kandırmış gibi yaklaşmak yerine, ne kapıp öğrenirim, kendime ekstra neler katabilirim de ülkeye dönünce diğer meslektaşlarım arasından sıyrılıp tercih edilen kişi olurum'a odaklanın.
Kaldı ki belki orayı çok sevecek ve kalmak isteyeceksiniz orası da ayrı.
Aynen emin ol burdaki insanlar çalışıp hakkını alamıyor,böyle güzel bir fırsat bulmuşsun hangi ülkede olduğunu bilmiyorum ama kal orda gelme.Emin ol burda bir yerde yüksek yapıp akademisyen olsan,ayağını kaydırmak isteyen kimbilir kaç kişi olur.Bazen bazı şeyleri yutup,görmezden gelmek daha mutlu olmamızı sağlar.Basarilar.diliyorum sana
Doktora yaparken birikim yapmak mı? Aç kalmazsan şükret
doktora sirasinda Maas ancak yetiyor. hocanızla tam ne oldu anlamadım ama doktorayı bitirmek istiyorsanız deriniz biraz kalın olacak.Neden öyle dediniz ya korkutmayın beni : D