Kandırıldım mı şimdi

Hiç gülesim yoktu :KK70:
İlk mesajdan yine güldürdün :KK70:
Mantıklı o da tam olarak öyle dedi zaten "şimdi bursun var ödeyebilirsin" diye
Kışın TRde olduğum için alamıyordum parayı
Ps. Sana yazabilir miyim özelden muhabbetlerimizi özledim <3 ama normal konuştuğum zamanları :KK70:
Yaz tabii kuzum soruyor musun bir de.

Evet yıllık, onu düzelttim ilk mesajda başka yanlış anlayanlar da oldu
Anladım şimdi. Evet zor geçinilecek bir tutar. Ama kandırdığını sanmam, arada kaynamıştır.

Bazen ben de toplantılarda konu uzayınca ekipten biri birşey istediğinde tamam diyorum, sonra neden böyle yaptın diye sorunca “siz onayladınız” diyo 😃 Tabi böyle büyük bir karar alınırken yapmıyorum bunu ama, olabiliyor yani. Yorgun zamanına denk gelmiştir, hallederiz deyip kapatmıştır belki konuyu. Kinlenmeye gerek yok, geleceğe odaklanın.

Annemler de öyle dedi, seni oraya getirmek için bile yapmış olsa kıymetini bil, Türkiyede ne yapacaksın diyorlar.
Prensiplerime karşı het höt derdim, sustum oturdum, koydu biraz.
Aynen emin ol burdaki insanlar çalışıp hakkını alamıyor,böyle güzel bir fırsat bulmuşsun hangi ülkede olduğunu bilmiyorum ama kal orda gelme.Emin ol burda bir yerde yüksek yapıp akademisyen olsan,ayağını kaydırmak isteyen kimbilir kaç kişi olur.Bazen bazı şeyleri yutup,görmezden gelmek daha mutlu olmamızı sağlar.Basarilar.diliyorum sana

Özel hayatta da iş hayatında da bu tarz insanlar karşımıza çıkıyor saf ayağına yatarak bizi aptal yerine koymaya çalışan ben öyle demedim ki ya da sen yanlış anladın diyerek itiraz kapılarını da kapatmaya çalışıyorlar. Sinir bozucu ve güven sarsıcı bir davranış haklısın. Özel hayatta görmezden gelinmemeli ama söz konusu iş hayatı eğitim ortamıysa diğer arkadaşların dediği gibi görmezden gelinmeli bence. Bu davranışından dolayı eğitiminden vazgeçip Türkiye’ye dönsen ya da orada farklı alternatifler denesen daha dürüst insanlarla karşılaşmayacaksın emin ol. Hatta Türkiye’de o adamı mumla ararsın 🤦🏻‍♀️ Yurtdışından dönen bir üyenin konusu vardı. Türkiye’de insanların iş hayatındaki tavırlarına alışmakta zorluk çekiyordu. Forumu takip ediyorsan son zamanlarda en az iki üç konu ekonomik sorunlarla ilgili. Türkiye maddi manevi çok zor zamanlar geçiriyor. Dönme arkadaşım bazı şeyleri görmezden gelmeye çalış. Belki de diğer üyelerin dediği gibi bir iletişim kopukluğu oldu. Birbirinizi yanlış anladınız. Senin yerinde olmak isteyen bir sürü insan var emin ol. Yakaladığın fırsatları elde etmek kolay değil. Sabırlı olman dileğiyle başarılar ❤️

Ben de doktora yapıyorum sen doktora yaptığına emin misin? Bana ilkokul gibi geldi.

Bugünkü konuşmada onu söyledim
Kendisi de öyle anlaşmadık ama bu para sana yetmezse tekrar oturup konuşabiliriz veya aldığın şeyleri biz telafi ederiz mesela neye ihtiyacın var, bilgisayar mı telefon mu vs bunları söyle karşılarız dedi
Her sene bir uluslararası konferansa göndereceğim seni, istiyorsan git tatil yap aileni gör vs ben telafi ederim dedi
Böyle gelişti konuşma
Velvette bunca yıllık samimiyete dayanarak yazıyorum oturun oturduğunuz yerde, adam gayet ılımlı yaklaşmış, baştaki konuşmanız da belki karşılıklı yanlış anlama oldu, insanlara güvenemiyorsanız yazılı sözleşme yaparsınız sorun çözülür ama şu an en azından mesleğinize katkısı olacak bir işiniz var, bir maaşınız var.
Kanada'ya gitmeseydiniz çat diye iş bulabilecek miydiniz? Sanmıyorum.
Adama sizi kandırmış gibi yaklaşmak yerine, ne kapıp öğrenirim, kendime ekstra neler katabilirim de ülkeye dönünce diğer meslektaşlarım arasından sıyrılıp tercih edilen kişi olurum'a odaklanın.
Kaldı ki belki orayı çok sevecek ve kalmak isteyeceksiniz orası da ayrı.

Merhabalar,
Ben yurt dışına doktora yapmaya geldim. Hocayla ilk internette görüştüğümüzde işte sana yılda 25bin dolar veririm dedi
Ben de olur dedim
Okul masraflarını kendin ödersin dedi - büyük meblağ değil 4.500ü gidiyor
Ben de ben cebimden ödeyemem dedim
Tamam öderiz onları dedi
Şimdi bundan siz 25bin + okul masrafı anlamaz mısınız?

Bugün bana bir çek geldi, okul masrafı, asistana attım işte bunu ödemeniz gerekmiyor mu diye
O da X ile konuştum artık bursun yattığı için sen ödeyebilirsin dedi
(x, hocanın adı olsun)

Ben de gittim konuştum odasına, biz dedim okul masrafı + 25bin diye anlaşmıştık
O da hayır biz 25bin diye anlaştık dedi
Seni tam olarak ne panik yaptırdı diye sordu

Diyemedim size güvenim sarsıldı, ilerde de böyle bir şey yapar mısınız diye de masraf vs dedim
En yüksek maaş alan öğrencim sensin dedi (benle eşit alan bi kız daha var onu söyledi) - bu parayla arabasını alan rahat yaşayan bir sürü öğrencim oldu dedi eğer yetmezse, bir şeye ihtiyacın olursa sana sağlarız, konferans, bilgisayar biz onları alırız dedi

Arkadaşlar beni paranın miktarı germedi, burası ufak kasaba zaten harcanacak şey belli, o parayla rahat tek başıma bir evde yaşarım ben
Ama kenara attığım para çok olmayacak tabi, birikim yapamayacağım

Bir de en çok geren mevzu bu adam beni oyuna mı getirdi şimdi buraya gelene kadar?

Annemle babam da çok kötü niyetli düşünüyorsun, adam cebinden çalmamış ki paranı, kötü niyetli olsa uğraşmaz seninle böyle fırsat sunmaz dedi

Her şeyi bırakıp gelesim var kafam çok karışık, bir de oturdum azcık ağladım, içim üzgün, çok mu abartıyorum
Doktora yaparken birikim yapmak mı? Aç kalmazsan şükret

Velvette bunca yıllık samimiyete dayanarak yazıyorum oturun oturduğunuz yerde, adam gayet ılımlı yaklaşmış, baştaki konuşmanız da belki karşılıklı yanlış anlama oldu, insanlara güvenemiyorsanız yazılı sözleşme yaparsınız sorun çözülür ama şu an en azından mesleğinize katkısı olacak bir işiniz var, bir maaşınız var.
Kanada'ya gitmeseydiniz çat diye iş bulabilecek miydiniz? Sanmıyorum.
Adama sizi kandırmış gibi yaklaşmak yerine, ne kapıp öğrenirim, kendime ekstra neler katabilirim de ülkeye dönünce diğer meslektaşlarım arasından sıyrılıp tercih edilen kişi olurum'a odaklanın.
Kaldı ki belki orayı çok sevecek ve kalmak isteyeceksiniz orası da ayrı.

Mune ablam tabii ki diyebilirsin otur oturduğun yerde sen demeyeceksin bunca yıldan sonra kim diyecek :D
Şaka bir yana yazılı sözleşmede 25bin yazılı aslında bana verdiği kağıtta, sanırım dediğin gibi ikimizin de ana dil İngilizce olmayınca önceki yorumlarda da yazdı ya arkadaşlar öyle çeviride bir yanlışlık oldu ama yazılı olan 25bin tabi adamı da o bağlar
Yok Türkiyede bulamamıştım işte 1.5 senedir öyle asosyaldim ki kk ya bile girmedim :(
Az önce de diğer öğrencilerden biriyle konuştum kız mesela yıllık 12binle yaşıyor, hiçbir eksiğim yok her şeyi alabiliyorum rahatım dedi
Benim bir de ilk defa tamamen aileden bağımsız hiç destek almadan yaşayacağım zaman bu, önceden burs vs olsa da az buçuk atıyorlardı cebime, aç kalsam yine atarlar hatta babam uçak biletimi falan almak istiyor ama ilk ya benim etekler bir tutuştu ya yetmezse naparım ne ederim diye:)

Aynen emin ol burdaki insanlar çalışıp hakkını alamıyor,böyle güzel bir fırsat bulmuşsun hangi ülkede olduğunu bilmiyorum ama kal orda gelme.Emin ol burda bir yerde yüksek yapıp akademisyen olsan,ayağını kaydırmak isteyen kimbilir kaç kişi olur.Bazen bazı şeyleri yutup,görmezden gelmek daha mutlu olmamızı sağlar.Basarilar.diliyorum sana

Çok teşekkür ederim güzel dilekleriniz için, başarıyla bitirip dönmek, Türkiyede hayat kurmak istiyorum aslında
Şimdiden özledim <3

Tamam adam yan çizmiş bende sizin dediğiniz gibi anlarım.ama işi bırakıp gelmek çok yanlış bir karar olur .hayatınıza bu adam yon vermiş olur ki böyle insanlar her yerde var.

Bence adam size yalan söylememiş
Sanırım o toplamda ancak 25 bin verebileceğini söylemiş
Yani 25+okul masrafı sizde ya da 20 bin+ okul masrafı gibi
Siz fazla sormadan varsayımda bulunmuşsunuz o da fazla açıklamadan bi varsayımda bulunmuş
Bana pek yalancı, sinsi gelmedi
Aksine iletişim kopukluğunuz olmuş

Yurtdisinda doktora yapan biri olarak yaziyorum, tavriniza biraz sasirdim. Doktora burslari bildiginiz gibi temelde iki cesittir. Universiteniz size burs sagladiysa okul parasindan muaf olursunuz ve stipend dedigimiz aylik giderleriniz icin para alirsiniz. Hocaniz size T.A pozisyonu teklif ettiyse yani doktoraya bu sekilde basliyorsaniz bir cok ulkede siz kendi harcinizi odersiniz. Burada amac zaten maas aldiginiz icin harcinizi da odemeniz. Ayrica doktora burslari sizin para biriktirmeniz icin degil hayatinizi idame ettirmeniz icin veriliyor. Bunun disinda hocaniz hakli hele bir baslayin, arastirma burslari donemlik projeler gibi ekonomik olarak belki burstan bile daha yuksek meblalar kazanacaginiz firsatlariniz olacaktir. Bence doktoraniza baslarken bu sebepten tez danismaninizla tartismayin. Basarilar dilerim.

Evet doğru söylüyorsun, adam Kanada gibi en az dünyanın 3/4 ülkesi vatandaşının gitmek için can attığı bir ülkede doktora yapmak için bir tane kişi bulamamış, Türkiye gibi en nitelikli gençlerinin bile bırak Kanada' yı Avrupa' da garson olmaya razı bir ülkedeki işsiz bir kızı kandırmaya kalkmış. Nasıl olsa senden başka kimse kalmamış, sana mecur değil mi? Bence biran önce ayakların yere bassın. Ben senin hocanın gözünde kalması ve ikna etmesi için yalanlar söyleyecek kadar değerli bir yerin olduğunu sanmıyorum ki bırak Kanada gibi milletin gitnek için can attığı bir ülkeyi Türkiye için bile akademik dünyada bu böyle. Bence oraya kabul edilince biraz havaya girmişsin, kendini vazgeçilmez sanıyorsun ama bu kafa ile gidersen ne kariyer yapabilirsin, ne orada tutunabilirsin. Biran evvel aklını başına al ve bulduğun fırsata dört elle sarıl. Sen adama kızıp gitsen daha bir gün dolmadan yerine en az 10 kişi atlar. Adamında senin ayrılmana gram üzüleceğini sanmıyorum.

Back
X