kapalıydım açıldım, kapanmaya zorluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
evet babam dindar birisi değil olmadı da hiçbir zaman. tek derdi çevresi konuşacak tek derdi bu onun

onların araları bozuluyordu sürekli. hep böyleler anlaşamıyorlar
mezuniyette zaten arkadaşları aradı durdu çevresi çok konuşur sorarlar açık mı kapalı mı kapanacak mi onlar böyle insanlar
Bende kapalıyım ve açılmayı asla düşünmem. Ama sizin yerinizde olsaydım annemi de alır başka bir şehirde yaşardım sanırım.

ben sadece saçımı açmıştım. tek isteğim iş bulup uzaklaşmak ve giderken de bir sorun çıkarmaması

Dünyanın en büyük Jürisi :: Elalem ::

dindar ile yobaz farklı şeyler. allah korkusu için değil insanlar ne der diye ört diyen birisi yobazdır. ben insanlara benimle aynı düşünceyi paylaşmıyorlar diye yobaz demedim
Benim bu forumda ve toplumda gördüğüm kadarıyla daha çok muhafazakar, artık oda ne demekse, fikirleri olan insanlara, o şekilde düşünmeyen insanlar tarafından yobaz deniyor. Siz o anlamda kullanmadıysanız problem yok.

Senin yerinde olsam asla kapanmam. Bu ne yahu. Iyice rezil bir ülke olduk.

Ben artık dine inanmıyorum ama eğer gerçekten Kuran okuyorsanız ayette "baş" kelimesi geçmediğini görebilirsiniz. Örtülerinizi yakalarınızın üstüne indirin der. Yani göğüslerin kapanması istenir saçların değil. Sıcak bir memleket ve insanlar başlarının üstüne örtü atıyor doğal olarak. O topraklarsa yaşamayanların yaptığı tamamen arap taklitçiliğidir. Ama dinde zorlama konusundaki görüşlerinize sonuna kadar katılıyorum. İnanıyorsanız mesulsünüz. Bu noktadan hareketle size şunu sormak istiyorum. İslama inanıyorsunuz ve Kuranda erkeğin 4e kadar evlenebileceği, cariyelerden ise istediği kadar alabileceği söyleniyor. Eşiniz dese ki ben 3 hanım daha almak istiyorum. Tepkiniz ne olurdu? Ya da eşiniz size dese ki "serkeşlik etmenden endişe ediyorum". Etmiş dahi değilsiniz tıpkı ayetteki gibi. Sizi dövmesine izin verir miydiniz?

Kendini kötü hissetme. İş bulup Bursanın dışına çıkmaya bak. Sen utanılacak birşey yapmıyorsun. Baban seninle gurur duymalı. İyi bir bölüm okumuşsun. Mezuniyet gününün zehir olmasına üzüldüm ama babanı değiştiremezsin. Kendi doğrularının arkasında dur. Benim özellikle anne tarafım çok tutucu annem onlardan etkilenip kızlarını kapatmak istedi. Oysaki açık bile giyinmiyorduk. Sadece başımız açıktı ve kısa kollu giyiniyorduk. Bayramlarda bir araya gelince anne tarafım ablamla beni eleştirirler ve anneme baskı yaparlardı. Bu yüzden anne tarafıma çok soğuğum. Annem de onlardan aldığı gazla bize baskı yapardı ama yıllarca süren bu baskılara boyun eğmedik ve hiçbir zaman kapanmadık. Annem de bizi böyle kabul etti. İnsanlar istediği için kapanmalı eşi ya da ailesi istiyor diye değil.

Babanız milletten etkileniyor.
Herkes keşke kendi hayatına baksa.
İçlerine baksan kirden, pislikten şok olursun.

Başkalarının hayatı hakkında atıp tutarken nasıl kendi eğrilerini unutabilirler?

Bozacaksınız, öyle böyle değil çok pis bozacaksınız.
Kalabalık içinde sizi eleştirenleri en hassas yerinden vurup utandıracaksınız.
Anca kapanır leş ağızları.

işte babamın tek derdi ınsanlar senş böyle istemiyorum reddediyorum kapanmazsan dedi

akrabalar böyle insan içine nasıl çıkacak demişler ben ne yapmışım ki. o kadar içim kararık ki beni dinden de soğutuyorlar böyle
Ben insan icinde gayet rahatim , ulkenin yarisi kapali degil akrabalariniz farkinda mi bunun?
Sanki kicinizi mi acip cikiyorsunuz insan icine?
Ay cildiriyorum ya , nasil istiyorsaniz oyle giyinin , baskalarinin yonlendirmesiyle degil , kendiniz icin yasayin

Dün konu sahibi ile benzer bir konu açmıştım.Anlaşılamadığını düşündüğüm için konunun kapanmasını istedim. aynı düşüncelere sahibim sizinle ama bu kadar açık yazamadım maalesef.

Başımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.

Ikisi de dini konu oluyor neticede.

O kadar yobazligin icindeymissiniz ki sacini acmakla cok iyi yapmissin, bunlarla arana mesafe koymana vesile olmus iste, sukret bunun icin

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…