kapalıydım açıldım, kapanmaya zorluyorlar

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Babani bu saatten sonra degistiremezsin ama o istemedi diye tekrar kapanacak degilsin. Ac kapa ac kapa ,oyun degil ki bu.

Konusma isini minimuma indir bir sure. Sadece gozlemle.

Başımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.

Ikisi de dini konu oluyor neticede.
Ben bunlarin dini konu oldugunu dusunmuyorum , evet yorumlarda konu dine gidiyor ama mesela bir kadin konu acip , ailem acik , muhafazakar diiller ama ben kapanmak istiyorum bana baski yapiyorlar kapanmamam icin dese ben yine ayni yorumu yaparim , hayat sizin nasil isterseniz oyle giyiyinin Oyle yasayin derim
Konu dinle alakali degil , konu sirf kadin oldugu icin insanlara baski yapilmasiyla alakali

Her kadin istedigi gibi giyinip , istedigi gibi yasamali , ne ana babasi ne kocasi karisamaz , hickimse kadina baski yapamaz , yapmamali

Cok yazik gercekten. Sizin acilmaniz veya kapanmaniz kimseyi ilgilendirmez. Bu siz ve Allah arasinda birsey. Sana niye acildin diye baski yapanlarin kacta kaci acaba dini butun insanlar? Insanlar hic kendilerine bakmiyorlar. Bizim ailede de ablam once kapaliydi, sonra acildi simdi yaklasik 10 yildir yine kapali. Niye kapandin acildin diye hic agzimizi acmadik. Ben olsam baska sehre giderim calismaya. Akraba yilan demisler bosuna dememisler.

Bu yazdıklarınızı katılıyorum ama malesef konu sizin baktığınız noktada kalmıyor. İslam dinine ait ayetler sorgulanıyor mesela yorumlarda, cevap yazıp sildim çünkü yazılarak cevap verilecek konular değil bunlar ve ben burada bu kadar basit şekilde sorgulanıp ortada kalmasından bireysel olarak rahatsız oluyorum. Rahatsız olduğum nokta sorgulanması değil de buranın bunun için doğru yer olmaması. Bu konular açılsın ama yorum yapanlar dini yorum yapmasın aleni şekilde.

Bende konunun dine kayarak kapanmasini istemiyorum , cunku bu basko goren kadinlarin bir sekilde dertlesmeye ve cesarete ihtiyaclari var
Konunun din ile hicbir alakasi yok , o yuzden keske herkes dikkatli yorum yapsa kapanmamasi icin

Insanlar hep bisey der sen aldırma Allahim sana ve babangile hidayet versin.Ben yıllar once kapandigimda hayirdir sevgilin mi istiyor da kapandin diye baski yaptilar.Illa bir erkek icin mi olmalı açılmak da kapanmak da buna anlam veremiyorum.Suan elimden geldiğince bol giyiyorum e o sana buyuk gelmis bize ver diye dalga bile geciyorlar.Mini etek de giysen feracede giysen mutlaka seni elestirecekler o yuzden sen ibadetlerini yerine getir ve biran once ise girip ayaklarını yere saglam bas

sadece saçımı açmıştım şu an mesela dışarı açık çıksam olay çıkartır babam iş bulana kadar evden çıkmayacağım

Başımı örtmek istiyorum diye bir konu açılsa " dini konular yasak ! diye ara arda mesajlar geliyor.

tek derdimiz burada konu açılması mi burada konu din değil anlayamamışsınız siz daha

eminim benim için de acaba bir erkek mi istedi diyorlardır. iş bulur bulmaz gidicem zaten böyle durursam beni istemiyormuş

ahh ahh bana ahlaksız diyen böyle insan içine nasıl çıkacaksın diyen halamın kapalı kızının onlara uygun olmayan fotoları vardı ama sorsan o kapalı ve ahlaklı ben nasıl çıkıcam insan içine ne yaptıysam artık hepsi pislik leş sadece konuşuyorlar babam da onları benden daha çok önemsiyor

etrafımda dini gerçekten yaşayan birileri yok sorsan dindarlar ama tek yaptıkları şey boş boş durup insanların arkasından konuşmak. babam da insanlar ne der derdinde gözü görmüyor hiçbir şeyi

ben dururum onlara hadlerini bildiririm ama babam seni böyle reddiyorum istemiyorum diyor. en iyisi buradan gitmek olacak sanırım

Onlar goruntude dindar, artik moda bu, bu ulkede

Yöneticiler bunun ayrımını yapıyordur bence.
"Başımı örtmek istiyorum, siz ne düşünüyorsunuz" şeklinde bir konu dini bir konudur. Çünkü herkes kendi inancına göre yorum yapacak, kendi doğrusunu savunacak.

Ama konu "kapalıyım başımı açmam için baskı yapılıyor" ya da "başım açık, kapatmam için baskı yapılıyor" ise konuşulması gereken din değil toplumsal baskıdır.
İnancımızı kenara koyarak bir kadına yapılan baskı üzerine yorum yapmamız gerekir.
Bunu başaramayan varsa o kişi kiblenebilir. Ama konuyu kapatmak zor durumdaki bir kadına haksızlık oluyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…