Kapanmadan (başörtüsü) evlenemeyiz diyor :(

verdiğin cevap çok yerinde, kapanmak istersen Allah için kapanırsın. hayır ben şunu anlamıyorum arkadaşım önceden açık olan kızla birlikteliğini sürdürüyosun. ssonra senin demenle kapanacak lan kıza ne kadar saygı duyabileceksin. kimi kandırıyoruz... biancaa seviyomuşsun inşallah düzelir ama sana söylediği laf da çok kötüymüş kıçını örtmek falan çok ayıp hakkında hayırlısı olsun

Bu gönül işi zorla baskıyla yapılacak bir iş değil.Zorlama iş mi olur hiç ya.Anlamıyorum böyle insanları herkesin günahıda sevabıda boynuna.Bence sonuna kadar haklısınız kesinlikle geri adım atmayın.

Yorumlarınız için çok tşkr ederim....

Arkadaşlarım konusunu dahi açtırmıyorlar, ''el kızları evlilij öncesi bir sürü zorluk çıkartıyor, sen herşeye hee diyorsun üstüne yine beğenmiyor'' diyorlar... annem de ''ailesiyle yaşamak bile sorunken, yapacagın fedakarlık üstünde baskı oluşturur kafayı yer gelirsin, ben kızımı tanıyorum'' diyor... sizinde yazdıgınız gibi 3 yıla yakın birlikteydi beni ve ailemi biliyordu.. Olmaması için bahane mi yapıyor diye bile düşündüm...

Geçen zamanıma çok kızıyorum.. Ve şunu öğrendim ilişki fazla uzamadan en az 1 sene sonra adı konmalı... Bu satten sonra dövünsem de hiç faydası yok..

keşke böyle hakaret etmeseydiniz genede birbirinize
ama verdiğin cevap çok doğru, kendi isteğinizle olmayan birşeyden kime ne fayda ki

bence siz onu ruh eşiniz olarak düşünmüşsünüz ama o sizin için aynı fikirde değil sizi olduğu gibi kabul etmeli çünkü yarın başka bir eve gittiğinizde sizden o kalıba girmeniz beklenebilir. şimdiden üzülmeniz ya da bu konu için onu ikna etmeniz daha mantıklı ki yarın daha büyük şeyler istenmesi

keşke böyle hakaret etmeseydiniz genede birbirinize
ama verdiğin cevap çok doğru, kendi isteğinizle olmayan birşeyden kime ne fayda ki

tartıstığımız konu perşembe gunu hiç konuşamamızdı.. abisinin, annesının, ablsının yanında benımle tlfnda konusamıyor... bende arayamıyorum evde olunca... cuma gunu aradıgında ''abım bızdeydı dün arayamadım'' dedi ''ailenden çekiniyorsun ne dıye benımle görüşüp, vaktımı çalıyorsun bıktım abınden, ablandan, annenden'' dedim.. ''tmm bırdaha görusmeyelim bitti'' deyince ben tutamadım kendımı... sonra hakaretler havada uçuştu malesef.. hiç pişman değilim... çok bile sabrettiğimi düşünüyorum, bu ilişkide o kızdı ben erkektim sanki, çok fedakarlık yaptım ve anlayıs gösterdım.. çok sevıyordum hala seviyorum.. ama sevgi yetmiyor, ne kadar ıyı anlaşırsanız anlaşın aynı dünyaların insanı değilsenız yürümüyormuş..

amaaan naapıcan be onu ana kuzusuymus zaten ayrıca kapanmayı sart koyamaz madem kapalı kızları sewgılı edınseydı

bence onemli düşünceler , eger siz dini konularda hasssas ve onunla aynı fikirleri paylaşıyorsanız onun bunu sorun etmemesi gerekirdi.. fikirler uyuştuktan sonra sizin içinizden gelerek Allah rızası için kapanmanız en uygun olanı ve bu şuura sahip bi erkek olsa onunda boyle davranıp sana bırakması gerekird ki ,,, ki en son soylediği laf çok çirkin ve itici, bu kadar anne düşkünü olması da düşündürücü bence ilerde sıkıntı çekebilirsin , pişman olmamakta haklısın bencede.........

Alttan almamakla, tavrını koymakla iyi etmişsin canım.
Kimse kimse için olduğundan farklı biri olmaya çalışmamalı. Çünkü zaten ya beceremez ya da kendinden nefret ederdin.
Onu da geçtim, seni istemediğin birşeyi yapman için sık boğaz eden ve dediği olmayınca da işi ayrılığa getiren bir insan seni yeterince sevmiyordur.
İnsan hayatını hiç kimsenin annesinin kardeşinin gönlü olsun diye yaşamamalı!! Büyük saçmalık olur bu.
Kendi gönlüne göre yaşamazsan pişman olursun..

Ayrıca o son cümlesi yenilir yutulur cinsten değil..
Çok büyük çam devirmiş, barışırsanız orta yolu bulursanız bile o lafı ona yuttur!
Çok büyük terbiyesizlik etmiş. Kendisine 2,5 yılını veren bir kadını o süre boyunca k.çı açık olarak görmüş demek ki!!!!! Lafa bak!!
Sonra da döne dolaşa anasının kardeşinin gönlünü etmekte karar kılmış. Bravo. Tam bir erkeklik örneği...
Senin dediğin laflar çok yerindeymiş bu arada......

Anlamıyorum böyle insanları herkesin günahi kendine. Bu gönül işi zorla baskıyla yapılacak bir iş degi siz haklisiniz bencede bugun boyle soyleyen evlendikten sonra neler soyler kim bilir...

iyi ki önceden kapalıymışım yoksa benim de böyle bir durumda vereceğim tepki aynı olurdu açıkçası...
ablam sayılacak yaştasın bunun için daha mantıklısını sen bilebilirsin.
gel git yaşamanın tek sebebi yaşanmışlıklardır emin ol...
ailesini sevdiğinden haberdar edemeyen bir erkekten bahsettiğimizi düşününce sonuç gayet iyi aslında...
yine de hakkınızda hayırlısı, mutlu olacağınız şekildeki bir hayatınız olsun inşallah...

Madem kapali ile evlenmek istiyormus, kapali biri ile gezseymis..

iyi olmus bittigi, evlilik icin sart kostugu seye bakilirsa, o cenderenin icine girince daha cok canini yakabilirdi.

dini konuda ters düştüğümüz tek konu başörtüsü... ona kalsa bana bırakırdı, fakat annesi açık bir gelini asla kabul etmezmiş.. bu konuda açık kapı bırakmıyor.. 2.5 yıl mutluyduk ben kötü bir insan olsam zaten sürmezdi... ama ailesine göre ben kapanınca daha iyi huylu biri olucam sanırım...

iyi olmus bittigi, evlilik icin sart kostugu seye bakilirsa, o cenderenin icine girince daha cok canini yakabilirdi.

Annemle görüşleriniz birebir aynı ''hayatını karartırsın, mutlu da olamaz dönersin'' diyor... ben acaba çok mu abartıyorum diye düşünüyordum.. ama henuz tek 1 tane bile karsı fikir gelmedi ve içim rahatlıyor.. doğru karar verdiğimi düşünüyorum...

en başta neden söylemedi acaba sana ben kapalı bi eş istiyorum diye.boşu boşuna ömründen geçmiş o kadar süre.ama zararın neresinden dönersen kardır.Allah için kapanırsın tabi içinden gelirse.

kendim evliliğimde benzeri sorun yaşadığım için buraya yorum yapmak istedim.. başka konuları bilemicem.. ama dini konuda en ufak düşünce farkı bile ilerde büyüyebiliyor.. tabi din hayatınızda nasıl bi önceliğe sahip bilemicem.. ama benim ayrılmak istememdeki en büyük etkenlerden.. şimdilik idare ediyoruz ama sinir krizleri geçirerek tabiki :)

Ben konuyu yazarken çoğu birebir diyalogları atlayarak yazdım... 1 ay önce bende bu söylediklerinizi sakin şekilde anlattım bana hak bile vermişti... ama dediğim gibi sonuca bağlayamamıştık... belki ikna ederim diye düşünüyordu ama 3 gün önce yaşadıgımız tartısma belkıde fıkrımın sabıt oldugunu anlamasını sagladı... ve kendi çıkarlarına ters düştüğü için bitti... kendısıne de söyledim sünepe ve ailesinden ölesiye korkuyor.. başka açıklaması yok...

teşekkür ederim cnm, aynen dediğin gibi yaşanmışlıklar arada direncimi ve gardımı düşürüyor.. sonra her şerde bır hayır vardır diye düşünüyorum.. belki allah karsıma daha mutlu olabilecegım birini çıkartıcaktır inş..

Canım ben kapalı bir bayanım.Örtü Allah'ın emridir,kişi örtü emrini Allah emrediyor diye yerine getirmelidir,kulları istediği için değil..
O seni öyle görmüş ve öyle de kabullenmeli,etrafına da kabul ettirmesini bilmeliydi...Örtünmeni istemesinin niyetini ancak Allah bilir,ama anlattıklarından yola çıkarak,bence çevre baskısı,aileye kabul ettirememe korkusuyla sana bu teklifi etmiş gibi geldi...İnsanoğlu ne kadar nankör,Allah'a vereceği cevabı değil,elaleme ne derim korkusuyla yaşıyorlar....Ben birşeyi yapıyorsam Allah için yaparım yada Allah için yapmam,elalemin sözü beni asla bağlamaz..

Örtünmeye hazırsan örtün,ama senin tercihin olsun bu....Hazırsan diyorum ve bunun altını çiziyorum kesinlikle,örtünün hakkını verebilmeli insan..Başı örtülü,eli kolu açık,tırnağı dudağı boyalı,daracık kotlar,kısa etekler vs giyerek başına da bi örtü takıp,dolanmasın ortalıklarda..Başının üzerinde Ayet taşıdığını bilip,ona uygun hareketlerde bulunmalı...

Sizin sorununuz bu da değil sadece,bence bundan çok daha büyük bir sorun var..Aynı evde yaşamak gibi...Asla ve asla kabul etmeyin böyle birşeyi..Bahsettiğiniz insan 31 yaşında koca bir adam,ama ne yazık ki büyüyememiş daha..Ne demek ailesinin yanında konuşamamak...Net olgun bir insan olsaydı,tutup elinizden aslanlar gibi ailesiyle evleneceği kız olarak tanıştırır ve sizi olduğunuz gibi kabul ettirirdi....Kapalı bir bayansa arzusu,onlarla tanışıp görüşseydi...Sonuçta sizi o halinizle tanımış ve beraberlik yaşamış,değişmemişsiniz ki hiç sonuçta..

Bence bunda da bir hayır vardır..Devam etseydiniz,hele evlenip aynı evi kabul etseydiniz,daha fazla üzülürdünüz gibi geldi..Dönmek istese bile kabul etmeyin bence..Ben olsaydım etmezdim,aynı evde yaşamak göründüğü kadar kolay değil...Çok seviyorsanız,açık kapı bırakırsanız da,ayrı evi şart koşun kesinlikle..Allah yardımcınız olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…