Kapanmadan (başörtüsü) evlenemeyiz diyor :(

Başta kabul edip şimdi böyle yapması cidden çok üzücü.... İnsanı insan yapan özgürlüğüdür umarım terapinin faydasını görürsünüz ve sende dilediğin özgür hayatı yaşayabilirsin...

Allah ikimizinde gönlüne göre verir inş. ve mutlu oluruz cnm...

Canım sorun sadece baş örtmeyle hallolacak kadar basit değil bence...

Sen hiç aileyle tanıştın mı? yaşam tarzlarını biliyormusun...esas önemli olan buradaki farklılıklar....evlenmeden önce neyazıkki hep gözardı

edilir...insan sevgiden aşktan başka bişey düşünemez...

Aslında tartışmanız çok ta iyi olmuş...keşke bu tartışma daha önce yaşansaymış...ama zararın neresinden dönülürse kardır..

Üstelik aileyle aynı evde yaşamayı kabul etmiş olman bile başlı başına bir sorun.

Hiç üzülme sakın...asla da geri dönme.

.

Bir yerde iyi olmuş ayrıldığınız. 2.5 senelik bir ilişkiniz var 31 yaşında ve daha ailesi bunu bilmiyor artı birde evlendikten sonra annesiyle oturmanı istiyor ana kuzusuymuş filan. Yapma Allah aşkına uzun zamandır KK yı takip ediyorsan burda sorunların %90 ının kaynanadan çıktığını bilmen lazımdı. Birde ana kuzusuysa yandın gitti hep anacı hep anacı belki bir tartışma ortamında annesinin yanında seni koruyamayacak belki seni onların yanında rencide edecek sözler sarfedecek. Sırf annesi mutlu olsun diye belki senle vakit geçirmek yerine evde olduğu günler annesiyle vakit geçirecek. Yani bunları düşünmen öyle hareket etmen lazımdı. Tabi bu söylediklerim kaynanaya göre de değişir ama genelde böyle oğlunun üstüne haddinden fazla düşen anneler gelini çekemiyorlar ve yarışa giriyorlar. Ayrıca kapanmak insanın içinden gelen birşeydir buna kimse müdahale edemez etmemelidir zaten. Ha tavsiye olabilirdi hani kapansan güzel olur tarzında ama yok illa kapancaksın yoksa evlenemeyiz filan diyorsa sen zaten yanmışsın. Ailesi demek ki farklı düşüncelere farklı yapılara saygı göstermiyor demektir,ilerde daha büyük sorunlarla karşılaşabilirdin bence ayrılmanız en hayırlısı olmuş canım. Sıkma canını.

Ben böle bi sorun yaşamadım yaşamakta istemem. Ama eğer ki olmuş olsa ben istersem kapanırım sonucta kapanma olayı insanın içinde gelmesi gerek zorla hiç kimse kapanmamalı bence (Büyük konuşmıyım ama zaten böyle bişey söz konusu olamaz olursada ben kapanmak istemediğimi sölerim we konu güzellikle kapanır) Ayrıca aynı ewde yaşama olayını keşke kabul etmeseydin.Hani bi zaman olur durumunuz sıkışık olur bir süre kalınabilir ama bir ömür boyu kalınmamalı herkesin özel hayatı war sonucta.

bnde evlendikten sonra kapandım eşim de aileside açık olmama olumlu bakmazdı. eşim beni açıkken sevdi. ama biz bunu ilişkinin taa başından konuştuk. bence 3 sene geçtikten snra konuşulup ayrılınması saçma istiyosa baştan söyleseymiş. birde insanın içinde olmalı o istiyor diye olmaz.

peki sizin içinizde warmıydı kapanmak?

peki sizin içinizde warmıydı kapanmak?

ewet vardı babam da çok isterdi. zaten bende okuyorum çalışıyorum falan diye kapanmamıştım. evlendikten sonra eşimde ne zaman kapanıcn demeye başladı başlarda çok çekiniyordum alışmadığım için ama sonra alışınca böyle daha mutlu olduğuma karar verdim.

her işte bi hayır vardır. baştan üzülmek sonradan üzülmekten iyidir. bence sizin için böylesi daha hayırlı. eşini ailesine tanıtamayan eşinin yanında bulunmayan birinden zaten "eş" olmaz. insan aşık olunca malesef bunu göremiyor. kapanmanızı istemesinden daha önemli bir sorun bu bence. hakkınızda hayırlısını diliyorum allahtan.

amin canım amiiin :) Allah gönlüne göre birini çıkarsın karşına İnşaAllah :)

umarım her bayan onu oldugu gibi kabul eden bir erkekle beraber olur. Ben olsam daha da çirkinleşebilirdim sen yine iyi dayanmışsın canım. Boşver o değişmez bu yaştan sonra. Eğer bir gün gelir de ben değiştim seni çok özledim derse inanma derim. Umarım hayırlı ve anlayışlı bir eşin olur ileride.

seni olduğun gibi kabul etmeyenden hayır gelmez
2.5 yıldır sana aşık olan kişi, evlenince ailesinin istediği bir robota aşık olmuş olucak.
çünkü sen, sen olmıcaksın.

13-14 yaşındaki ergenler bile kısa dönem aşık olup durumlarını faceye yazıyorlar,yani dünyaya ilan ediyorlar.30 yaşında kocaman adam bir kız arkadaşı olduğunu ailesinden saklıyor!yaş 30!!Cidden tuhaff....Bu adamla evleneceksiniz hem de ailesiyle aynı evde oacaksınız..Benim arkadaşım da aynı durumu yaşadı ve dayanamadı boşandı eşi annesiz markete bile gidemiyordu çünkü......

ama bakın sızın isteğiniz warmış o yüzden sorun yok tabi :)

canım en iyisini yapmışsın. dini konularda kimse kimseye baskı yapmamalı özelikle de aile konusunu öne sürerek.

mesela erkek kardeşimin de bir kız arkadaşı var. kıza ileride kapanması ile ilgili birşeyler söylemeye başlamış paşam. ailemiz dindardır ama öyle zorla kapanmak, kapatmak olayı olmaz. ben de erkek kardeşime böyle bir konuda kesinlikle baskı yapmamasını söyledim. bu tarz şeyler kişisel kararlar ve birileri istedi diye yaparsan ancak bir yere kadar dayanabilirsin. mühim olan kafaların uyuşması, herkesin ne yapacağını, nasıl davranacağını bilmesidir.

erkek arkadaşın bunları bilmiyormuş. annesiyle bile bunları konuşamayan bir erkek ileride başına kimbilir neler açardı.. allah kurtarmış.

Tüm yorumlarınız için teşekkür ederim.. Herkes hem fikir.!!

Birkaç gündür vicdan yapıyordum, şimdi kendimi daha iyi hissediyorum... Aslında ben elimden gelenin çok çok fazlasını yapmışım.. Tek pişmanlığım da bu olacak.. Sizlerin de yazdığı gibi hayırlısı bu galiba...

Biancaa bütün anlattiklarin körü körüne bir mutsuzluga giden bir evlilige adim atacakmissinki...Allahin en sansli kulusun ve kurtuldun.
Canim benim aklini basina topla, seni seven bir erkek bunu sana yaparmi ya??? Allah askina???
Adam acik olanlari donsuz görüyor, yani kici acik demi bizlere, böyle dar görüslü bir insanami hayatini adayacaktin, yapma lütfen.
Yasin hic ama hic gec degil, en güzel evlilikler 30 yasindan sonra oluyor, sana tüm kalbimle diyebilirim.
Yasin tam normal ve sen hicde böyle basit insanlarla zamanini harcama derhal ayril canim.
Seni daha nice iyi kalpli ve dünya görüsü daha güzel olan insanlar bekliyor.
Düsünsene, hem kapanacktin, hemde kayinvalide ve görümceyle yasacaktin, eeee öleyim daha iyi.
Birkac sene sonra iyikide onunla evlenmemisim, o aileye gelin gitmemisim diyeceksin. Hayat cok güzel bunu anlayan bir insanla paylasman dilegi ile canim, baska yorumlari okumadim ama biliyorumki ailende böyle bir aileye gelin gitmeni istemeyecektir, benim kardesim olsa inan diri diri ölüme yolluyorum gibi düsünürdüm herhalde.
Söyle o adama kici aciklar cok mutlu hallerinden....
Bu arada bu kelimeyide duydukca cok gülmem geliyor.....vaybe kici acikda olduk... Nasilda giyinikli oldugumuz halde kicimizi görüyor bu gibi insanlar acaba röntgen gözlerimi var onlarin. Cok ilginc....

bende sizin yasiniz da evlendim.bu saatten sonra yok annesiyle,kardesiyle ayni evde birde yok orani burani kapat cekilmiyor..insan 20 yaslarda he diyor ama inan ki bu zamanlar hayatin tadini esiyle cikarmak istiyor.
keske en bastan sana isteklerini soyleseymiste vaktini calmasaymis.asil kendi zora gelince kaciyor hemen bitti diyor.yasini basini almis adam hala ailesi icin hayatini yasiyor.suna inan gercekten seven bir erkek kaybetme korkusundan seni herseyinle kabul eder.
bundan sonra karsina kim cikarsa ciksin cizgini cek kucuk seylerde taviz ver ama seni mutsuz edecek durumlarda kaderini baskasinin eline birakma.
ev ev uzerinde olmaz ayri eve cik..birde bircok erkek evlenince anne duskunu oluyor ve burada okuduysan genelde sorunlar erkek ailelerinden kaynaklaniyor

Çok iyi yapmışsın...Bence ne ailesi ile cümbür cemaat birlikte yaşamayı düşün ne de zorla sırf o istiyor diye kapan diyen biriyle evlenmeyi..Bile bile lades deme yani..Ev üstüne ev kurulmaz...Yaşın da geç değil..Herkes illa 20 lerinde evlenicek diye bir şart yok..Ben de 34 yaşında evlendim..İyi ki daha önce evlenmemişim diyorum..Gerçi bu işler nasib,kısmet...Evlenmiş olmak için bu tarz bir insanla evlenir ve çok fazla tavizler verirsen çok mutsuz olursun...Herşey açık açık konuşulmalı önceden ...Ona göre ilişkinin gidişatı belirlenmeli..Mesela eğer kişi evlendiğinde çocuk sahibi olma hayali kuruyorsa ve karşı taraf istemiyorsa bunu evlenmeden konuşmalı ve yolları ayırmalı ...Başı kapatmak ta aynı şey..

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…