Emin ol o kadar zamanda o kadar çeşit yemeği ve tatlıyı asla yapamaz. Kendini öveceği bir ortam olmaz malesef. Çünkü bahsettiğin kadarından anladığımı söyliyeyim, ailesi kadınların iş yaptığı, erkeklerin hizmet gördüğü bir zihniyette sanırım. O yüzden eşinin böyle bi deneyimi yoktur. Böyleleri genelde çok konuşur ama boş konuşur, yap desen yapamaz. Bence seninle kapasite yarıştırmasın, kaybeder. Menün de gayet iyi, yamyamlar gelmiyor ya yemeğe, ne gereği var 5 çeşit yemek yapmanın? Ben de tam tersi çok çeşitli yemekler yapıp sofra donatılmasını hiç sevmem, amaç gösterişmiş gibi gelir bana.
Bi çorba, iki çeşit yemek, salata, hafif tatlı, hatta tatlı yerine meyve çerez. Bunlar misafir için yeter de artar bile.
Ay canim hic takma iki cocugun var onlarin sorumlulugu es, temizlik, yemek kolay degil. Kapasitesiz diyecegine gitsin kendi yemek yapsin, misafir agirlasin o zaman.
Ben olsam bir dahaki misafir konusu açıldığında,biri gelmek istediğinde"kapasitem yetmiyor,yemek yapamam,çok istiyorsan buyur mutfak orda"der çekilirim. Çok biliyorsa yapsın 5-6 çeşit ağırlasin misafiri.
Gayet güzel ,yeterli bir menü hazirlamışsınız zaten,neyin yetmemesi bu anlamadım. Mutfak işletmiyorsunuz siz,bunu bir anlasin önce eşiniz.
Arkadaslar simdi sunu acikliga kavusturayim, esime sen yap demek bir cozum olamaz, bu agzina daha fazla laf vermek olur.
Cunku sandiginiz gibi yapamaz degil. 11 yil bekar yasamis. Aile evinde yumurta bile kirmazken Her yemegi ogrenmis. Arkadaslarina davetler vermis kendi basina. Zaten bir donem restoranda ahci yamakligi da yaptigi icin eli yatkin.
Ha kisa zamanda yetistiremez derseniz, zaten kendi misafir agirlayacagi zaman 2 gun onceden basliyor hazirliklara.
Yani bu secenek daha cok konusmasina sebep olur, benim basim daha cok agrir.
Hatta bana sen temizlik yap cocuklara bak mutfak bende olsun diye teklif etti dun.
Ben de cocuklari alip gidecegimi kendi basina agirlamasi gerektigini soyledim.
O zaman yine yari saka yari gercek konusup duruyor. Hayatimin anlami evin kralicesi olmadan nasil misafir agirlarim vs. Sululuklar da beni daha delirtiyor.
Ne takıyorsun ki kafana beğenmiyorsa seni çağırmasın misafir yada kendi hazırlık yapsın. İnan benimde bu konuda kapasitem yok. Ramazanda aileleri dışarı götürürüz yemeğe. Götür sende dışarı,yada al hazır yemek. Görsün beyimiz gününü.
bak arkadaşım ne benim ne kocamın arkadaşları arasında bana evimin düzenine veya yaptığım yemeğe gelen kimse yoktur.
hatta özenir bi ton yaparım kızarlar sen çalışan çocuklu kadınsın yapma şurdan pizza söyleriz vs diye.
sanma ki 3-5 arkadaşım var.
eşimin de bizim de çevremiz çok geniş gelenimiz bitmez şehir içi şehir dışı yatılı vs.
diyeceğim o ki tamam eşin bir odun. ama en önemlisi hayatınıza aldığınız arkadaş dediğiniz kişilerde. onlar senden hizmet, ayrıntılı sofra, düzenli ev bekliyorlarsa kusura bakma ama gerçek arkadaş değillerdir bana göre..
Iki cocuklu halinizle esiniz neden bu eve misafir davet etme densizligini yapiyor anlayamadim. Ben de doguluyum, bizim memlekette kadin eve davet ederse eder, erkek anca alip disariya goturebilir misafir istiyorsa.
Menunuz, yaptiginiz isler vs fazlasiyla yeterli. Esiniz ve sizin durumunuzu bile bile size yemege gelen insanlar bi mal.
PiZza soylemek, disari goturmek hazir yemekler falan bana da uymaz artik. Yillardir bu kulturun icinde asimile oldum biraz.
Ayrica gelen insanlarin bir sikayeti yok, gelmelerinden de rahatsiz degilim zaten. Seviyorum misafiri. Sorun tamamen esimde.
İlk zamanlar dediginiz gibi ani gelen misafirleri bir cay bir de biskuvi vs agirlardim, bunlar ani gelen bile olsa mutfaga giren cesit cesit atistirma hazirlayan insanlar. Ne bi muhabbet edebiliyoruz ne yuzumuzu goruyoruz
Ben hazirlamayinca esim sizin oralarda oyle bizde boyle diye kulturumuzu asagilardi.
Yemek disarida da yenir ama yuzyuze muhabbeti disaridan alamiyoruz.
Bence sacma olan onlarin yaptigi.
Neyse kavga gures ani misafir olayini kesinlikle istemedigimi soyledim. Ne ben giderim ne kimse gelsin.
Gelenlere de soyledim. O olayi bitirdim.
Boyle giderse yemege misafir almayi da birakacagim.
Ama onumuzdeki konu bayram.
Daha uzattikca esim ters tepmeye baslayacak.
Benim amacim davet vermekten kurtulmak degil onu cezalandirmak
Simdi davet verilirse esim yine aynisini yapacak ileride. Dediginiz gibi hicbir ise karismiyorum kendin hallet mi diyeyim(yukariya olabilecekleri yazdim)
Yoksa davet kesinlikle kabul etmiyorum onlar gelirse ben giderim mi diyeyim?