Kapasitem yokmus

Selam kkdaslar
Oncelikle esimle cok farkli kulturdeniz. Onlarda misafire cok onem verilir. Cesit cesit et yemekleri tatlilar vs.
Biz bir ana yemek, corba salata pilav tatli ile misafir agirlarken esimin tarafi 3 cesit ana yemek olmadan misafir agirlamaz.

Neyse Dün misafirim vardı. Esim arkadaşı ve eşini davet etti. Ben misafir olayini unutmuştum aksam hatırlattı esim.
Buzluktan tavuk cikardim. Yarin da bir randevumuz vardi oraya gidip sonra alisveris yapariz dedik.

Ama.ev felaket daginikti. Kahvaltidan sonra sen cocuklarla ilgilen ben mutfagi temizleyeyim dedim.
Bir saate yakin surdu isim sonra esim randevuya yarim saat kaldi diye ates puskuruyor.
Cocuklari hazirla diyorum beni delirtmek hosuna gidiyor. Hala temizlik yapiyorsun. Hik mik diye soyleniyor.
Dedim cocuklara bak deyince gozlerinle bakmani kastetmedim.
Altlarini temizleyip giyindirmen gerekirdi. Orada bi posta kavgamizi ettik. Apar topar randevuya yetistik. Sonra alisverisi yaptik eve donduk.
Saat 3.5 falan. Esim pc ile ugrasiyor, ivir zivir isler yapiyor.
Ben de mutfaga girdim. Esimle onceden anlastigimiz menuyu hazirlamaya.
Sirasiyla firin sutlac, firinda tavuk patates, kofteli nohutlu corba, sehriyeli pilav ve salata yaptim.
Evi topladim, esim de evi supurdu(ustun koru)
Ben de girdim mutfagi temizledim tekrar.
Esim geldi yine moral bozmaya, kac cesit yemek yaptin ki bu kadar zamandir mutfaktasin? Ben islerin yarisini yaptim. (Salonu ve holu supurmekten bahsediyor) bir de bayramda davet verecek oluyorsun dedi.
Ben de karsiliklarini verdim tabii de aklimda yok su an ne dedigim.
Sende davet mavet verecek kapasite yok. (Bunu soylerken herkes yapar ama sen beceremezsin demek istiyor.)
Benim salterler atti.
Defooool dedim kovdum davet vermiyorum dedim, veremezsin zaten diyor hala.

Sonra islerim bitince dedim ki, bak davet vermiyorum kimsenin evine de gitmiyorum bayramda. %100 kararliyim. O gun gelince de israr etme sakin.
Sonra bu geri adim atti, dalgaya almalar askim biz de bayramda baska yere gidip kacamak yapariz demeler. Dans etmeye calismalar vs..

Ama o kapasitesizsin lafi kulaklarimdayken asla alttan almadim.
Kirilan vazo yerine gelmiyor iki saklabanliga dedim.

Esim boyle dan dun sirf can acitmak icin konusur. Davet etme gitmeyelim vs der gunu gelince de ya seve seve ya israr kiyamet goturur beni.

Sizce nasil tavir almaliyim? En kizdigim sey gittigimiz evlerdeki kadinlarin kapasitesi var benim yok bunu ima etmeye calismasi. Ki bunu her davette yapiyor.

Arkadas grubunda sadece ben iki cocukluyum. Ve gruptaki kadinlar da hep dogulu oldugundan sofralari da ona gore oluyor. Simdiye kadar ayak uydurmaya calistim ama artik paydos. Bayramda degil sadece sonrasinda bile kimseyi davet etmemeyi dusunuyorum.
Gayet güzel bir menü yapmışsınız. Herkes aynı olamaz bizde de corba ana yemek pilav salata tatlı olur. Ne gerek var o kadar yemege. Niye herkes birbirinin huyunu isteğini kabul etmiyor ki siz öyle yapmak istemissiniz. Benim esimin ailesi de her yemege et koyar bana gına geliyo öyle biz ege tarafında alısmısız ot yemeye etsiz zeytinyağlıya. Ama kimseye özellikle de esime laf ettiriyorum. O kadar emekle hazırlanıyor en kücük sey bile. Sonuna kadar haklısınız

Esimin emrivaki yapmasına da sinir oluyorum o yuzden bana haber verir önceden ya da danısır. Yemegi de beğenmezse kendi bilir hic tınlamam. Yemege kötü olmus hele bi desin trip üstüne trip atarım. :) aslında ailesinde kp falan kv me yok bu kötü yok kuru yok tuzsuz falan diyo herkesin icinde bi de kadını rezil ediyo Allahtan böyle degil esim. Ama demekki eslere bu konuda cok taviz vermemek lazım en dogrusu bu.

Iki cocuklu halinizle esiniz neden bu eve misafir davet etme densizligini yapiyor anlayamadim. Ben de doguluyum, bizim memlekette kadin eve davet ederse eder, erkek anca alip disariya goturebilir misafir istiyorsa.
Menunuz, yaptiginiz isler vs fazlasiyla yeterli. Esiniz ve sizin durumunuzu bile bile size yemege gelen insanlar bi mal.

Ay canim hic takma iki cocugun var onlarin sorumlulugu es, temizlik, yemek kolay degil. Kapasitesiz diyecegine gitsin kendi yemek yapsin, misafir agirlasin o zaman.

Ben olsam bir dahaki misafir konusu açıldığında,biri gelmek istediğinde"kapasitem yetmiyor,yemek yapamam,çok istiyorsan buyur mutfak orda"der çekilirim. Çok biliyorsa yapsın 5-6 çeşit ağırlasin misafiri.
Gayet güzel ,yeterli bir menü hazirlamışsınız zaten,neyin yetmemesi bu anlamadım. Mutfak işletmiyorsunuz siz,bunu bir anlasin önce eşiniz.

Ne takıyorsun ki kafana beğenmiyorsa seni çağırmasın misafir yada kendi hazırlık yapsın. İnan benimde bu konuda kapasitem yok. Ramazanda aileleri dışarı götürürüz yemeğe. Götür sende dışarı,yada al hazır yemek. Görsün beyimiz gününü.

Şöyle konuları okumayım diyorum ama olmuyor kendimi konuyu okumuş bitirmiş buluyorum.

Sinirime sinir katıyor bu tarz konular. Lanet olsun böyle evlilik kurumuna diyesim geliyor.

Erkek değil mi bunlar yahu? Geçsin bi köşeye kendi işine baksın, çenesini de kapatsın. Madem yemek yapmak kadının işi(!) o zaman bunun çenesini lafını yapmak erkeğe düşmesin. Biz burda böyle erkeklere a**** ağızlı deriz. Sansürlü yazdım ama anlamışsınızdır.

Kadının her yaptığına karışan, bilmiş bilmiş mahalle karısı gibi her işini eleştiren erkeğe ancak bu laf yakışır.

Kendisi çok kapasiteli biriyse, kendisi yapsın da görelim o zaman. Ayrıca ailesi gibi istiyorduysa, gidip akrabalardan bi kızla evlenseymiş, bilmiyor muymuş senin kapasiteni evlenmeden önce? Densiz herif. Kendisi hangi işi becerebiliyormuş acaba?

Mutfağa falan gelip car car car konuşup kadının yaptığı işe burnunu sokan erkeklere uyuz oluyorum ya. Böyleleri yarın birgün eline çekirdeğini alıp, apartman kapısının önüne oturup mahalle dedikodusu da yapar.
Bir kadin olarak hemcinsimin kadinlara hakaret olarak kullanilan kufurleri kelimeleri kullanmasi beni cok uzdu.Kufur ederim tabirler kullanirim diyorsaniz kari gibi vs seyleri kullanmayin lutfen!

Kusura bakmayin destan yazmisim :KK43:
bak arkadaşım ne benim ne kocamın arkadaşları arasında bana evimin düzenine veya yaptığım yemeğe gelen kimse yoktur.
hatta özenir bi ton yaparım kızarlar sen çalışan çocuklu kadınsın yapma şurdan pizza söyleriz vs diye.
sanma ki 3-5 arkadaşım var.
eşimin de bizim de çevremiz çok geniş gelenimiz bitmez şehir içi şehir dışı yatılı vs.
diyeceğim o ki tamam eşin bir odun. ama en önemlisi hayatınıza aldığınız arkadaş dediğiniz kişilerde. onlar senden hizmet, ayrıntılı sofra, düzenli ev bekliyorlarsa kusura bakma ama gerçek arkadaş değillerdir bana göre..

ben daha kapasitesizim sanırım valla o ara bu saydıklarını yapamazdım beğenmiyosa kendi yapsın canım boşver hem 2 kişi yahu 2 kişi 10 kişilik yemek mi yapılır

Emin ol o kadar zamanda o kadar çeşit yemeği ve tatlıyı asla yapamaz. Kendini öveceği bir ortam olmaz malesef. Çünkü bahsettiğin kadarından anladığımı söyliyeyim, ailesi kadınların iş yaptığı, erkeklerin hizmet gördüğü bir zihniyette sanırım. O yüzden eşinin böyle bi deneyimi yoktur. Böyleleri genelde çok konuşur ama boş konuşur, yap desen yapamaz. Bence seninle kapasite yarıştırmasın, kaybeder. Menün de gayet iyi, yamyamlar gelmiyor ya yemeğe, ne gereği var 5 çeşit yemek yapmanın? Ben de tam tersi çok çeşitli yemekler yapıp sofra donatılmasını hiç sevmem, amaç gösterişmiş gibi gelir bana.

Bi çorba, iki çeşit yemek, salata, hafif tatlı, hatta tatlı yerine meyve çerez. Bunlar misafir için yeter de artar bile.

Ay canim hic takma iki cocugun var onlarin sorumlulugu es, temizlik, yemek kolay degil. Kapasitesiz diyecegine gitsin kendi yemek yapsin, misafir agirlasin o zaman.

Ben olsam bir dahaki misafir konusu açıldığında,biri gelmek istediğinde"kapasitem yetmiyor,yemek yapamam,çok istiyorsan buyur mutfak orda"der çekilirim. Çok biliyorsa yapsın 5-6 çeşit ağırlasin misafiri.
Gayet güzel ,yeterli bir menü hazirlamışsınız zaten,neyin yetmemesi bu anlamadım. Mutfak işletmiyorsunuz siz,bunu bir anlasin önce eşiniz.
Arkadaslar simdi sunu acikliga kavusturayim, esime sen yap demek bir cozum olamaz, bu agzina daha fazla laf vermek olur.
Cunku sandiginiz gibi yapamaz degil. 11 yil bekar yasamis. Aile evinde yumurta bile kirmazken Her yemegi ogrenmis. Arkadaslarina davetler vermis kendi basina. Zaten bir donem restoranda ahci yamakligi da yaptigi icin eli yatkin.
Ha kisa zamanda yetistiremez derseniz, zaten kendi misafir agirlayacagi zaman 2 gun onceden basliyor hazirliklara.
Yani bu secenek daha cok konusmasina sebep olur, benim basim daha cok agrir.
Hatta bana sen temizlik yap cocuklara bak mutfak bende olsun diye teklif etti dun.
Ben de cocuklari alip gidecegimi kendi basina agirlamasi gerektigini soyledim.
O zaman yine yari saka yari gercek konusup duruyor. Hayatimin anlami evin kralicesi olmadan nasil misafir agirlarim vs. Sululuklar da beni daha delirtiyor.

Ne takıyorsun ki kafana beğenmiyorsa seni çağırmasın misafir yada kendi hazırlık yapsın. İnan benimde bu konuda kapasitem yok. Ramazanda aileleri dışarı götürürüz yemeğe. Götür sende dışarı,yada al hazır yemek. Görsün beyimiz gününü.

bak arkadaşım ne benim ne kocamın arkadaşları arasında bana evimin düzenine veya yaptığım yemeğe gelen kimse yoktur.
hatta özenir bi ton yaparım kızarlar sen çalışan çocuklu kadınsın yapma şurdan pizza söyleriz vs diye.
sanma ki 3-5 arkadaşım var.
eşimin de bizim de çevremiz çok geniş gelenimiz bitmez şehir içi şehir dışı yatılı vs.
diyeceğim o ki tamam eşin bir odun. ama en önemlisi hayatınıza aldığınız arkadaş dediğiniz kişilerde. onlar senden hizmet, ayrıntılı sofra, düzenli ev bekliyorlarsa kusura bakma ama gerçek arkadaş değillerdir bana göre..

Iki cocuklu halinizle esiniz neden bu eve misafir davet etme densizligini yapiyor anlayamadim. Ben de doguluyum, bizim memlekette kadin eve davet ederse eder, erkek anca alip disariya goturebilir misafir istiyorsa.
Menunuz, yaptiginiz isler vs fazlasiyla yeterli. Esiniz ve sizin durumunuzu bile bile size yemege gelen insanlar bi mal.

PiZza soylemek, disari goturmek hazir yemekler falan bana da uymaz artik. Yillardir bu kulturun icinde asimile oldum biraz.
Ayrica gelen insanlarin bir sikayeti yok, gelmelerinden de rahatsiz degilim zaten. Seviyorum misafiri. Sorun tamamen esimde.
İlk zamanlar dediginiz gibi ani gelen misafirleri bir cay bir de biskuvi vs agirlardim, bunlar ani gelen bile olsa mutfaga giren cesit cesit atistirma hazirlayan insanlar. Ne bi muhabbet edebiliyoruz ne yuzumuzu goruyoruz
Ben hazirlamayinca esim sizin oralarda oyle bizde boyle diye kulturumuzu asagilardi.
Yemek disarida da yenir ama yuzyuze muhabbeti disaridan alamiyoruz.
Bence sacma olan onlarin yaptigi.
Neyse kavga gures ani misafir olayini kesinlikle istemedigimi soyledim. Ne ben giderim ne kimse gelsin.
Gelenlere de soyledim. O olayi bitirdim.

Boyle giderse yemege misafir almayi da birakacagim.

Ama onumuzdeki konu bayram.
Daha uzattikca esim ters tepmeye baslayacak.
Benim amacim davet vermekten kurtulmak degil onu cezalandirmak

Simdi davet verilirse esim yine aynisini yapacak ileride. Dediginiz gibi hicbir ise karismiyorum kendin hallet mi diyeyim(yukariya olabilecekleri yazdim)
Yoksa davet kesinlikle kabul etmiyorum onlar gelirse ben giderim mi diyeyim?

Arkadaslar simdi sunu acikliga kavusturayim, esime sen yap demek bir cozum olamaz, bu agzina daha fazla laf vermek olur.
Cunku sandiginiz gibi yapamaz degil. 11 yil bekar yasamis. Aile evinde yumurta bile kirmazken Her yemegi ogrenmis. Arkadaslarina davetler vermis kendi basina. Zaten bir donem restoranda ahci yamakligi da yaptigi icin eli yatkin.
Ha kisa zamanda yetistiremez derseniz, zaten kendi misafir agirlayacagi zaman 2 gun onceden basliyor hazirliklara.
Hatta bana sen temizlik yap cocuklara bak mutfak bende olsun diye teklif etti dun.
O zaman yine yari saka yari gercek konusup duruyor. Hayatimin anlami evin kralicesi olmadan nasil misafir agirlarim vs. Sululuklar da beni daha delirtiyor.

PiZza soylemek, disari goturmek hazir yemekler falan bana da uymaz artik. Yillardir bu kulturun icinde asimile oldum biraz.
Ayrica gelen insanlarin bir sikayeti yok, gelmelerinden de rahatsiz degilim zaten. Seviyorum misafiri. Sorun tamamen esimde.
İlk zamanlar dediginiz gibi ani gelen misafirleri bir cay bir de biskuvi vs agirlardim, bunlar ani gelen bile olsa mutfaga giren cesit cesit atistirma hazirlayan insanlar. Ne bi muhabbet edebiliyoruz ne yuzumuzu goruyoruz
Ben hazirlamayinca esim sizin oralarda oyle bizde boyle diye kulturumuzu asagilardi.
Neyse kavga gures ani misafir olayini kesinlikle istemedigimi soyledim. Ne ben giderim ne kimse gelsin.

Simdi davet verilirse esim yine aynisini yapacak ileride. Dediginiz gibi hicbir ise karismiyorum kendin hallet mi diyeyim(yukariya olabilecekleri yazdim)
Kendisi yapsin canim
Malum sen kapasitesizsin ve senin kulturunde oyle deli gibi ikram hazirlamak yok ya

Ya şimdi o 10 çeşit hazırlayanlardaki kapasite bizde yok, yalan değil bence :)
Ama dert etmeye gerek de yok, misafiri aç göndermiyorsunuz değil mi.

Eşim de ilk evlendiğimizde böyle beklentiler içindeymiş, benim tembelliğim Adamı caydırdı, şimdi ne yapsam şükrediyor, teşekkür ediyor, yoksa az yemek ısmarlamak zorunda kalmadı patavatsızlığına

eşimleyken tek veya 2 çeşit yapıyorum çok olunca ziyan oluyor ikimizde sevmiyoruz günlük ve taze en güzeli tadında olsun bi tabak yemek bile yetiyor eee yanınada meşrubat cacık salata illa bişey oluyor doyuluyor. misafir gelincede üç çeşit yaparım ortayada bişeyler hazırlarım servis tabağına koyarım güzelce hazırlarım masamı buna da eşim cok memnun olur normali budur 10 çeşit yemeği kim yicek allah aşkına ordumu geliyor :işsiz:

Hiç sinirlerinizi harap etmeyin, 3 çeşit yemek yapmışsınız, salatanız tatlınızı yapmışsınız, eve Ordu mu geliyor ki 5-6 çeşit yemek yapılsın, hem zaten o kadar çok çeşit yenmez ki, ben yemeğe kalksam zafiyet geçirir bayılırım herhalde.

Ailesiyle sizi kıyaslaması da hiç olmamış, sizi siz olduğunuz için sevmedi mi bu adam?
Valla ben sizin yerinizde olsam eve yeniden misafir davet ederse yaparım birkaç çeşit yemeğimi, 5-6 çeşit olmadan kapasiteden dem vuruyorsa marketten alırım hazır zeytinyağlı dolma, meze vb benim kapasitem alışverişe elverişli bebeğim derim :KK14: tutar kolundan dans ederim ne güzel alışveriş yapmışım değil mi diye :KK39:
:KK60: mune abla yaaaa :KK48:

Ya şimdi o 10 çeşit hazırlayanlardaki kapasite bizde yok, yalan değil bence :)
Ama dert etmeye gerek de yok, misafiri aç göndermiyorsunuz değil mi.

Eşim de ilk evlendiğimizde böyle beklentiler içindeymiş, benim tembelliğim Adamı caydırdı, şimdi ne yapsam şükrediyor, teşekkür ediyor, yoksa az yemek ısmarlamak zorunda kalmadı patavatsızlığına
10 cesit yemek yaptigim da oldu. Ama iki kisiye neden 10 cesit yapayim ki? Toplu davet verdigimizde gayet yapiyorum 2 cesit tatli ara yemek ana yemek vs.
Kabul etmiyorum kapasitesiz oldugumu, kabul edebilsem zaten sorun etmem bu lafi:hamarat:
eşimleyken tek veya 2 çeşit yapıyorum çok olunca ziyan oluyor ikimizde sevmiyoruz günlük ve taze en güzeli tadında olsun bi tabak yemek bile yetiyor eee yanınada meşrubat cacık salata illa bişey oluyor doyuluyor. misafir gelincede üç çeşit yaparım ortayada bişeyler hazırlarım servis tabağına koyarım güzelce hazırlarım masamı buna da eşim cok memnun olur normali budur 10 çeşit yemeği kim yicek allah aşkına ordumu geliyor :işsiz:
Aynen oyle. Iki cesit yemegin bile yarisi duruyor. Gosteris zaten baska bir sey degil :eğlence:

10 cesit yemek yaptigim da oldu. Ama iki kisiye neden 10 cesit yapayim ki? Toplu davet verdigimizde gayet yapiyorum 2 cesit tatli ara yemek ana yemek vs.
Kabul etmiyorum kapasitesiz oldugumu, kabul edebilsem zaten sorun etmem bu lafi:hamarat:

Aynen oyle. Iki cesit yemegin bile yarisi duruyor. Gosteris zaten baska bir sey degil :eğlence:
kapasitesiz diyor madem beklentiside olmasın. benden bu kadar diyip yapmıcaksın o kadar çeşit nedir yani kendisinin bişey yaptığı yok kolay zannediyor

Girsin yapsın 6 çeşit yemek,yapamazdan ziyade,uğraştırıcı olduğunu görsün anlamında demiştim,ne kadar vakit alıyor,emek istiyor onu anlasın. Çocukları zaten siz hazırlamışsınız,eşiniz layıkıyla yapmamış ki görevini. Görev değişimini tavsiye ediyorum şiddetle ben hala. Ama sizinki gibi ani gelecek misafir,koştur koştur yapacak. O zaman anlar belki zor olduğunu

mutfağı bırakın ona bir müddet bırakın övünürse övünsün
siz çocuklarınızla ilgilenin evi toparlayın
keyfinizi bakın.. boşverin

Bir kadin olarak hemcinsimin kadinlara hakaret olarak kullanilan kufurleri kelimeleri kullanmasi beni cok uzdu.Kufur ederim tabirler kullanirim diyorsaniz kari gibi vs seyleri kullanmayin lutfen!

haklısınız ya dilimize böyle yerleşince söylerken farkına bile varamıyoruz hiç. ama ben ''karı gibi'' değil, ''mahalle karısı'' gibi dedim o da ayrı bişey. hani bazı kadınlar olur ya belki siz de tanımışsınızdır öyle tipleri, mahallede genelde kapının önünde oturur, milleti izler dedikodu yaparlar, mahalledeki herkesin herşeyini bilir ve herkesin herşeyine karışırlar. hatta gelinleri bunlardan yaka silkmiştir, herkes bilir ama bi şey diyemez çünkü kavga eder. ben o tip kadınlara benzetiyorum sadece böyle yapan erkekleri.

Back
X