Kapıcı Kızı Olmak!...

konuyu çok hortatıcam belki ama ben son derece etkilendim eftalya hanımın anlattıklarından.bizde bir zamanlar kapıcılık yapmıştık.1 odanın içinde 5 nüfus yaşadık.o günleri hatırladıkça lanet okuyorum.
hiç bir zman bir odam olmadı.mutfak içinde 30 m2 bir evde 5 kişi yaşadık.burdan seslenmek isterdim ama ne yazıkki mümkün değil....
içimde kalmasın yinede BİZLERİN BABALARI O KADAR CAHİLKİ 1 odanın içinde 1 kişi zor yaşarken onlar 4 kardeşi 3 kardeşi yada 2 kardeşi sıkıştırıyolar.
hiç düşünmezler bu çocuklarımızın psikolojisi ne durumda diye.
boyna birlikte olurlar eşleriyle birde korunmazlarda sonra allah ne verdiyse 2 çocuk 3 çocuk 4 çocuk..
.apartmandan gelen şeyleri giyersiniz,verirler almazsanız şuna bak verdiğimi beğenmiyo derler.
babalarımız akşama kadar kahvelerde otururlar.
kapı çalar yine birisi babanızı sorar evde yok dersiniz yinemi kahvede oturur der.size kızar.
evinizin kapısını apartmandakiler izinsiz açarlar girerler hemde ayakkabılarıyla.
bir araba ev alırsınız ki sizin neyinizedir kalkıp araba almak her defasında başa kakarlar.
baba kömür atar annede ona yardım eder üstü başı kömür içindedir etrafdan arkadaşilarınız görür ve dalga geçerler.
halbuki bu iş babanın işidir anne de yapar daha çok rezil olursunuz.neden düşünmezlerki bizim kapıcı aileleri çocuklarını???
ben diyodum benim ne zaman odam olacak diye babamın dediği şey avrupa yakasında bir evimiz vardı gidin orada oturun derdi.biz naparız kadın başımıza oysa oralarda.
bizim imkanlarımız bu kadar derdi işin içinden çıkardı.
anne ve babanın da bir odası yok haliyle sizin yanınızda ilişkiye girerler,siz uyursunuz ama seslerini duyarsınız hatta bazen görürsünüz.
sonrada bizden saygı beklerler terbiye beklerler.halbuki ne verdilerse.
böyle yıllarca bizde köpek gibi yaşadık.1 odanın içinde.Ben bu kapıcılık mesleğini anlamış değilim bu insanlar padişahın torunu mu yada padişahmı neden inip çöplerini atamazlar kendileri?
veyahut ekmeklerini alamazlar.
onlar 800 milyonluk bir kiracı dairesinde otururlar kıçlarını yayarak sen ise 1 göz odada 2 çekyatın üstünde ömrünü harcarsın.ve sonunda psikolojik bir hasta olur çıkarsın.
Bazıları doğuştan bir şeylere sahipken sen hiçbirşeye sahip değilsindir.
istediğin zenginlik değil alt tarafı insan gibi yaşamadıktır.onlardan birine anlatırsın derdini odam yok vs.. derler başını sokacak bir eviniz var elektirik su kira yok şükredin.
kendileri ise sizin eve ayakkabıyla giren tipler.her yerde senden kapıcının kızı diye bahsederler.offf çok kötü oldumm..EFTELYANIN yaşadıklları taciz bilmem ne hepsini ben ve benm kardeşimde yaşadı...
Allah bizleri görmüyomu anlamıyorum.bu kadar yetim kalmak zorundamıyız?

bizi ancak EFTALYA ve biz gibiler anlar...

ne desem bilemedim.uzun zamandır konuyu görmemiştim,unutmuştum bile diyebilirim.hemen hemen her kızın yaşadığı şey aynı sanırım.üzüldüm ve bende sizin yaşadıklarınızdan etkilendim... Kimisine göre basit geliyor ama yaşamayan bilemez o psikolojiyi...

kesinlikle öyledir. bu ayrım bizim yurda ne zaman geldi, nasıl yerleşti anlamadım. pek çok ülkede insanlar çocuklarını az da olsa para kazanacakları yerlere gönderir. okurken bir yandan da kazanmayı öğrenirler ve bununla gurur duyulur. biz ise tembellerden değil de çalışanlardan utanır hale gelmişiz.
ama siz istisna değilsiniz. kimi bedensel bir rahatsızlıktan ötürü dışlanırken kimi aksanından dolayı "siz" "biz" ayrımına maruz kalır. insanlık var oldukça bu saçmalıklar var olacak mı bilmiyorum, ama eminim bunu yaşayanlar insanı daha iyi anlayan hassas şahsiyetler olarak topluma daha faydalı olacaklardır.

evet kesinlikle öyle.insanları bireysel değerlendirmek yerine çoğulsal değerlendiriyorlar.benim annemin babamın mesleği beni temsil etmez asla.ben ne isem oyumdur.onların kazancı malu mülkü mesleği hiçbirii benim değil.herkes kendisinden sorumludur.

Genç yaşında neler çekmişsin insanlar ne kadar acımasız nasıl böyle dalga geçerler hiç empati kurmayıda mı akıl edemiyorlar. Belki acınızı paylaşamayız belki sizi anlayamayız ama gerçekten üzücü bi durum. üzücü durum bi kapıcı kızı olmak değil insanların zeka yaşının hala küçük olması. İnsan insandan üstün değildir oysaki. sınıf farkı da önemli olmamalı. Mühim olan insanlık.

evet hayat imtihanlarla dolu.sanki biz mi istedik bu dünyaya kapıcı kızı olarak gelmeyi? empati kuramaz bazı gerizekalı insanlar.kendilerini üstün sananlar çokkkk

evet hayat imtihanlarla dolu.sanki biz mi istedik bu dünyaya kapıcı kızı olarak gelmeyi? empati kuramaz bazı gerizekalı insanlar.kendilerini üstün sananlar çokkkk

Evet malesef çok. Yok yani bunu düşünmek zor bişeyde değil biraz akıl etseler böyle saçma sapan şeylere kalkışmazlar anlarlar ama nerde o zeka.

hep okulda filan sen kapıcı kızısın seninle oynamam sen fakirsin senle gezmem diyen tipler dolu.nedesende bizim takıldığımız insanlarda belli başlı.benm mesela hiç bu modern kesimden arkadaşım yok.olsada uzun sürmüyo.aşağılıyolar.asıl aşağılık kendileri

Onlar aşağılıyorlar ama asıl aşağıladıkları kendileri sonuçta kötü söz sahibinde aittir. Aslında onlar bu durumda olsalar anlayacaklar ama işte bu da sizin imtihanınız.

Onların sizi aşağılamalarına bakmayın sonuçta kötü söz sahibine aittir. Eğer bu durumda onlar olsaydı böyle şeyler yapmaya kalkmazlardı. Eşekten düşenin halini eşşekten düşen anlar sonuçta.

ilğinç bir türk flimi gibi insan kendini ve ailesini sevmeli ne olursa olsun en büyük meziyet AHLAK gerisi hikaye

Ben kapıcı kızı değilim Eftelya ancak maddi olarak çok zor günler geçirdik. Bir babamın maaşı 9 nüfus vardı. Benim hiç bir zaman ayrı bir odam olmadı. Hatta 20 yaşına kadar ayrı bir yatağım olmadı. Arkadaşlarımdan çok ayrı kalmadım çünkü aşağı yukarı okuldaki tüm çocukların maddi durumları aynıydı yada yakındı. Öyle lüks otellerde gece kulüplerinde eğlencelerimiz olmadı. Benim ilk okulda ve ortaokulda bana benim şahsıma alınan hiç ayakkabım da olmadı. Ama ben bunları dert etmedim. Beni seven bir ailem vardı. Birbirine bağlı kardeşlerim vardı. Bizim için eve bir lokma ekmek fazla sokmak için gece gündüz çalışan babam vardı. Şu anda belki 15 çift ayakkabım var. Taciz olayına gelince çok şükür hiç başıma gelmedi. Ama bu yalnızca maddi yönü zayıf olan ailelerin çocuklarının başına gelmiyordur. Nice varlıklı aileler vardır ki çocukları bu çığlıkları içinde yaşıyordur.

adını eftelya koydum..fazla dızının etkısınde kalmıssınız.bunlar dızılerde olur hadı dıyelım gercekte oldu boyle bıseyı bole sanal alemde ulu orta kımse anlatmaz.mıllette yorum yapmıs ya

adını eftelya koydum..fazla dızının etkısınde kalmıssınız.bunlar dızılerde olur hadı dıyelım gercekte oldu boyle bıseyı bole sanal alemde ulu orta kımse anlatmaz.mıllette yorum yapmıs ya

Evet canım,ben sahte bir konu açtım,millet bunu yedi ve yorum yaptı,bende çok mu çok eğlendim.Bu mu yani?

Evet,yaşadıklarımla da alakalı olarak,dizinin bazı bölümlerinden etkilendim! Burada diziyle alakalı yorumlarda da bazılarının mesajları canımı sıktı,ve böyle bir konu açmak istedim.İyi ki açmışım!

Bu sitede kimler neler nelerini anlatıyor.Sizin mesajınızdan yola çıkarsak,sanki hiç bir insanın başına gelemeyecek derecede doğa üstü bir olay paylaştım,burada konuya cevap yazan kimse bunun farkında değil,bir tek siz farkettiniz bunu! BRAVO!!!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…