Kapıcı Kızı Olmak!...

Eftelya film gibi bir hayatmış sizin ki. Ama yaşadığınız şeylerin çoğunu kapıcı kızı olmayanda yaşar yaşıyor. Yıl sonu balosuna ekonomik neden ötürü iştirak edememe. Taciz durumu, klip teklifini geri çevirmek zorunda kalışınız. Yani bunları kapıcı kızı olduğunuz için yaşamadınız. Siz sosyo-ekonomik düzeyi düşük, geçim derdine düşmüş çoğu ailenin karşılaştığı durumları yaşamışsınız. Sayfalar çok olduğu için sadece ilk 3 sayfayı okudum. Yaşadığınız en feci durum taciz durumu. İnş. sen ve kardeşin en az zararlarla atlatırsınız...

Bende ne lise de ne ortaokulda mezuniyet okul gezisi hiç bir aktiviteye katılamadım. 18 yaşıma kadar arkadaşlarımla sinemaya bile gidememişimdir. Çalışmaya başladıktan ve evlendikten sonra hayatı yaşamaya başladım. 20 yaşıma kadar giydiğim tek abiye 7 yaşında akrabamızın düğününde giydiğim küçük gelinlik ve kendi gelinliğim oldu. Almina nın dediği gibi bazı şeylerin maddiyatla, meslekle alakası pek yok...

Arkadaşlarınız tarafından kapıcı kızı diye alay edilmene gelince hangimiz küçükken bu tarz alaylara maruz kalmadık ki. Şişko patates, dörtgöz, çirkin ördek vs. gibi bir sürü alay malzemesine konu olmuşuzdur, onlardan pek farkı yok ki bunun. Mesela annesini yada babasını kaybetmiş öğrencilerin yetimliği öksüzlüğü öğretmenler tarafından öne çıkarılırdı. O yetim o öksüz diye hep hatırlatırdık birbirimize...

Son düzenleme:

İşte bu insanların hemen hemen hepsi bizim apartmanda toplanmışlar.Sinir oluyorum.Hele bir de şimdi yaz geldi,bahçeye çıkıp oturuyorlar.Görünmemek için kırk takla atıyorum...

Siz şanslıymışsınız yine.

Haa,bende hiç bir zaman babam fabrikatör falan demedim.Utandığımı da söylemedim.Bende GURUR DUYUYORUM!...

malum dizi... o ferihaya sonuna kadar hak veriyorum ben.. iyikşi yalan söylüyor herkese iyi ki kandırıyor arkadaşlarını falan.. çünkü o beyne sahip olan insanlar bunun fazlasını da hakediyor.. ve ortaya çıktığında onlarda çok ağır bir şekilde her türlü ön yargılardan kurtaraklar kendilerini.

sana gelince benim güzel arkadaşım.. tüm bunlar senin suçun değil.. ama bence tüm bunlar çevrendekilerinde suçu değil.. topşum öyle bir empoze ediyor ki bazı şeyleri sözüm ona burjuva takımı da kendini hakikaten innsan sanıyo. gül geç... dertte etme..

sana boş beyinler değil medeni,yet görmüş insanlar gerek.. gurur duy her bir şeyinle.. dünyada yaradılışta yaşantımızda beyinlerimizde her zaman her yerde tek bir şey var doğru olan.. HEPİMİZ İNSANIZ.. ve sadece insaniyetle diğer insanların önüne geçer insanlığınla üstün olursun..işte tüm sınıf farklılığındaki kavram insanlık..

bence çok şey kattı sana tüm bu anlattıkların.. bir evlat yetiştirdiğinde, zor yaşayan birine rastladığında, basit ama paralı yaşayan şımarıklarla karşılaştığında doğru düşünebileceksin doğru davranacaksın en azından..

Kesinlikle.Bu halimden de memnunum zaten.

Şu konuda bile algılayışlar çok farklı bakın.Herkesin aynı düşünmesi mümkün değil,doğru.Yorumunuz için teşekkürler...

bende sana utanıyorsun ki demedim sen nasıl kendi hikayeni anlatıysan bende kendi durumumu anlattım..kapıcı çocuğum diye hiçbir zaman kendimi eziliyormuş bana yüksekten bakılıyormuş moduna girmedim..sende kimseye bu fırsatı verme çık dışarı ,onları takmadığını umursamadığını hissettir.onlar kim olursa olsun,apartmanın kaçıncı katnda oturursa otursun hepimizin gireceği yer 2 metrelik mezar..

Kendin fark ediyor musun bilmiyorum da çelik gibi sabır, kuvvetli anlatma ve muhakeme yeteneğin var. Keşke kapıcı kızı olsaymışım dedirtiyorsun.

ben de zengin bi ailenin kızıyım

hiç kirada oturmadım

hep kocaman ewlerimiz son model arabalarımız iş yerlerimiz oldu

ama bizim aile anlayışımızda kız hep geride tutulur

kıza söz hakkı düşmez,eğitim şansı tanınmaz....vs vs...

en basitinden örnek veriyim arabamızda yolculuk yaparken camları açamıyoruz

neden?? Bencil kardeşim içeri toz oluyor diyo ve biz bu sıcakta pişerek geliyoruz

ses çıkarıyoruz kız kardeşimle ama nafile

annem babam gık etimiyor...

hee sorun bu mu hayır,bu sadece en ufak bi örnek

gezmek yok tozmak yok herşey yasak çünkü biz kızzız bize güveniyolar ama etrafa güvenmiyolar

erkek kardeşim 5 yıldızlı otellerde erkekliğinin keyfini sürüyor

PEKİ İSTER MİYDİN BÖYLE BİR HAYAT

zengin,fakir.. önemli olan istismar olmaması.. ayrım bizde de hat safhada malesef..muhtemelen beslsdiğimiz köpekler bile benden ayrıcalıklıdır..

okullarda baban ne iş yapıyor diye soran öğretmenin gercekten öğretmenliğini sorgulamak gerektiğini düşünüyorum
okul sadece öğretim değil eğitim yuvasıdır, bi insana en önce öğretilmesi gereken herkesin eşit olduğu, kimseyi küçük görmememiz gerektiğidir bence
ama bazı öğretmenler buna resmen yol açıyor
sinirlendim gece gece

Bende kapıcı kızıyım.24 yaşındayım. Kapıcı kızı okumazdı ondan bişey olmazdı etrafa göre:) Babamdan Annemden Allah razı olsun. Annem temizliğe giderek okuttu beni. Canım annem benim.Soranlara gururla sölüyor,'' kızım Makine Mühendisi'' diye.. Çok şükür Rabbime ...

yaşadıkların üzücü ama dünyada ki adalet sistemi farklı işliyor,kimilerine Allah'im paraı fazla fazla verirken kimlerine de insanlıgı veriyor,,
bunların hepsinin oldugu insanlarda var tabi ki ama ben hep derim ki hayat mücadeleden ibaret,,
kendini gelistirmissin birseyler yapmıssın hayatı anlamıssın bu cok önemli,,
insallah bundan sonra da hep güzel seyler yasarsın geçmişe kocaman bir sunger cekersin

Benden büyük bir ablam olarak takdir ettim sizi öncelikle söylemek isterim.
Bir arkadaşım vardı ortaokulda babası bekçilik yapıyordu ama bize polis diye anlatıyordu.Çocuk aklımızla hiç umursamadık ne demek istedigini ama..Şimdi diyorum da keşke o zaman ağız dolusu bağırsaymısım babasından utandıgı için onu farklı karakterlere büründürdügü için.Onun için çalışan babasını sınıf arkadaşlarına farklı anlattıgı için.Şimdi görüşmüyoruz ama duyuyorum hala öyle diyormus.Hiç utanmadım ailemden.Benim babam da işçi emeklisi.Hiç yadırgamadım hiç sorgulamadım.İster hamal olsun ister kapıcı ister fabrıkatör..Bunlar onun BABAM oldugu gerçeğini değiştirir mi ? Ona olan sonsuz sevgiimi azaltır mı ? Asla..

Son düzenleme:
Sizi o kadar çok iyi anlıyorum ki..
gurur duyuyoruz ewet ama bunlar bazen karekteri oturmamıs ,kendi düşüklüğünü başkaları üzerinde otorite kurarak,onlara kompleks yaptırarak prim saglayan kendilerini yükseklerde gören insanlar için bir önem arz etmiyor.
ne desen boş biliorsun bu yüzden ne arkadaş nede tanıdık köse bucak saklanıyorsun biri eve gelecek biri anne baban ne iş yapıyor dıye soracak diye..yeni bir ortama girmek orda tekrar bu sorulara maruz kalmak ooofff bu ezikliği insan ne olursa olsun atamıyor üzerinden ..
çok şükür okumussun bak biryerlere gelmişsin kendi paranı kazanıyorsun yinede bu yük gibi insanın üzerinde
bende biraz anlattım daha anlatacak çok çok sey varda amaaan işte herkez anlamıyor nasılolsa.....
yazan : kapıcının azimli kızı

bende kapıcı kızıyım oturduğumuz yer binanın en alt katıydı komple garajla birleştirilmiş kocaman. kazan dairesiynin yan yan tarafı nda yatardık kazan dairesi bizim banyomuzdu amam mutlu bir aileydik iyisiyle kötüsüyle babam her yere rengarek çiçekler ekerdi binadaki çocuklarla arkadaştık hiç bir zaman ezildiğimi hissetmedim sadec ilkokuldaki hocamız çok ezerdi o yaşta bile onu takmamyı öğrenmiştim. malesef taciz olayını bende yaşadım ilk defada burda söylüyorum çok çok yakınım burda bile söylemicem 5 yaşlarındaydım şuan sürekli görüşürüz ve o benim hatırlamadığımı zannediyor. ama onuda aştım (sanırım) oradan taşındık kendi dairemiz oldu ama ben hiç bizaman sessiz bi çocuk olmadım hem kendime güvenim tam ve hemde çenem hala düşük:) ve dairemize taşındık başka bi okula başladım kızım baban ne iş yapıyor diye sürekli sorarlardı kapıcılıktan emekli öğretmenim derdim hiç kimsede beni ezemezdi alınlarını karışlarım babamla her zaman gurur duydum. şu yaşıma geldim ilk okul ve lise üni de dahil hiç bi yıl sonubalosuna katılmadım eve gelip söylemezdim bile abimde öyleydi hala çok güzel anarım o günleri sadece o taciz olayı hariç.

Ortaokula giderken Gülten Dayıoğlu'nun Yeşil Kiraz kitabını okumuştum.Kitapta kapıcı kızı diye hor gördükleri kızın hayatını anlatıyodu.Çok etkilenmiştim yaşadıklarından ve kızın başarılarıyla gurur duymuştum.Bizde göçmen bi aileyiz.Annemle babam göçtüklerinde annem bana 8 aylık hamileymiş ve geldikleri yerde tek bir akraba yok.türkçe bilmiyolar.bir kulübede yaşamaya başlamışlar yıllar sonra gittim gördüm tuvaleti dısarda tek oda bir yer.annemle babam ablamla beni sıfırdan bugünlere getirdiler.ben onlara ne yapsam az.bugün durumumuz çok şükür iyi ama biz hiç şikayet etmedik hep şükrettik.annemle babam yemediler yedirdiler giymediler giydirdiler biz ablamla hiç bir zaman şunu istiyoruz diye tutturmadık annem bize kızım şuan alamam dediğinde tamam annecim derdik ki cocuk halimizle çoğu zaman bişey istemezdik.bikaç ay sonra okuldan mezun olcam ve artık ben onlar için bişeyler yapmak istiyorum allahım herkesin ailesine mutluluk ve huzur versin.aslında uzun uzun anlatcak o kadar çok şey var ki ama uzatırsam ağlamaya başlıcam çünkü ailem benim en zayıf noktam hepsiyle gurur duyuyorum

maalesef bizim ülkemizde üstü kapalı da olsa bi kast sistemi var..
insanların birbirlerini kıyafetleriyle, yedikleri içtikleriyle değerlendirdikleri bi zamanda/toplumda yaşıyoruz..
yazdıklarınız beni etkiledi gerçekten..
biz ne dersek diyelim, çocul yaşta yaşadıklarınızın side uyandırdığı hislerin etkisi asla geçmeyecektir..
umarım başka çocuklara daha fazla bu duyguları yaşatmaz bu toplum..
hiç umudum yok ama.. umarım..

Önemli olan sistemin seni nereye koyduğu değil senin kendini nereye yukselttigindir. Bütün insanlar Allah kaTinda esittir

maalesef toplum hepimize kimikler veriyor bizde onlara göre hareket ediyoruz.Çocuklar acımasız olmuyor anaları babaları acımasız. benimde aile orta halliydi ama asla odam olmadı. evde 3 tane koltuk takımı vardı çünkü...üniv. bitti eve geldim çalışmaya başladım halakoltuk tepelerinde yattım takii evlendimde ev büyükte olsa salonda oturuyorum.
bizim apartman görevlisi aile sizin gibi düşünmüyordur sanırım. şuan aynı yerde 40. yılları emekli oldular daireye taşındılar sadece kaloriferi yakıyorlar. kızıylada liseye kadar hep aynı sınıftaydık. öğretmen oldu. Ama taciz olayları çok üzücü...o bambaşka bir boyut

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…