- 23 Ocak 2008
- 10.806
- 13.020
- 823
bende kapıcı kızıyım ama bundan hiç çekinmedim utanmadım..annem 18 yıldır kapıcı babamda inşaatlarda çalışıyor..okul hayatım boyunca kim sorduysa bunu övünerek söyledim..öğretmenlere de kızıyorum sizene milletin işinden...ne olmuş ki kapıcı çocuğu olunca niye çekinicem kimden çekinicem ailem boğazımdan haram lokma geçirmedi kimsenin hakkına girmedi..maddi açıdan çok zorluk yaşadık ama hayata karşı hep beraber direndik,destek olduk..yüzümüzden gülücük,neşe hiç eksik olmadı. bide bizim oturduğumuz yer 6 dairelik bir yazlıktı..bir dairesinde biz oturuyorduk.görenler sizinmi diyordu cevapım; hayır biz burda kapıcıyız diyordum.. 1+1 bizim oturduğumuz yer,küçük,benle kardeşim salonda yatıyoruz hala..ama bu durumdan hiç rahatsız olmadım..yeri gelir annemin işlerini ben yaparım,servis,merdiven sil,poşet taşı,bahçe sula..beni seven böyle sevsin sevmeyende yoluna gitsin banane...bi de Allah razı olsun annemin patronları bize her konuda destek oldu.kardeşimi beni dershanelere yolladılar..okuduk burs verdiler..bayramlarda ellerini öpmeye gittik bizi hiç bi zaman geri çevirmediler..maddi açıdan hep destek oldular..işe başladım özel sektörde annemin kapıcı babamın inşaatlarda çalışan biri olduğunu ilk gün söyledim..bende bir çok şeye özendim ettim ama takılmadım o tarz şeylere..en çok sevdiğim arkadaşlarımın içinde babasının şirketinde genel müdür olanıda var,normal benim gibi kapıcı kızı olanıda var..zamanında özendiğimiz şeyleri şimdi çok şükür çalıştığım için yapıyorum..hayat o kadar güzel ki boğazımızdan helal lokma geçiyorsa,ailemiz bizimleyse,akşam evde beraber aynı sofradaysak,insanların ne düşündüğünü yada ne dediğini umursamamak en iyisi..zaten böyle küçük düşürücek insanlar benim kapımda köpeğim bile olamaz
malum dizi... o ferihaya sonuna kadar hak veriyorum ben.. iyikşi yalan söylüyor herkese iyi ki kandırıyor arkadaşlarını falan.. çünkü o beyne sahip olan insanlar bunun fazlasını da hakediyor.. ve ortaya çıktığında onlarda çok ağır bir şekilde her türlü ön yargılardan kurtaraklar kendilerini.
sana gelince benim güzel arkadaşım.. tüm bunlar senin suçun değil.. ama bence tüm bunlar çevrendekilerinde suçu değil.. topşum öyle bir empoze ediyor ki bazı şeyleri sözüm ona burjuva takımı da kendini hakikaten innsan sanıyo. gül geç... dertte etme..
sana boş beyinler değil medeni,yet görmüş insanlar gerek.. gurur duy her bir şeyinle.. dünyada yaradılışta yaşantımızda beyinlerimizde her zaman her yerde tek bir şey var doğru olan.. HEPİMİZ İNSANIZ.. ve sadece insaniyetle diğer insanların önüne geçer insanlığınla üstün olursun..işte tüm sınıf farklılığındaki kavram insanlık..
bence çok şey kattı sana tüm bu anlattıkların.. bir evlat yetiştirdiğinde, zor yaşayan birine rastladığında, basit ama paralı yaşayan şımarıklarla karşılaştığında doğru düşünebileceksin doğru davranacaksın en azından..
İşte bu insanların hemen hemen hepsi bizim apartmanda toplanmışlar.Sinir oluyorum.Hele bir de şimdi yaz geldi,bahçeye çıkıp oturuyorlar.Görünmemek için kırk takla atıyorum...
Siz şanslıymışsınız yine.
Haa,bende hiç bir zaman babam fabrikatör falan demedim.Utandığımı da söylemedim.Bende GURUR DUYUYORUM!...
Kendin fark ediyor musun bilmiyorum da çelik gibi sabır, kuvvetli anlatma ve muhakeme yeteneğin var. Keşke kapıcı kızı olsaymışım dedirtiyorsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?