Karantina gunlerinde annemin surekli çağırması

Merhaba hanimlar insallah herkes saglikli huzurludur
Ben yurtdisinda yasiyorum burda vaka 31 bine dayandi.
Ben 1 bucuk aydir anneme gitmiyorum. Annemle görüntülü konusuyoruz. Konustugumuzda gelin oturalim cocuklari ozledim deyip duruyor bu davranisi benide cok uzuyor bunalima girdim gercekten :KK43:
Annem surekli kardesin geliyor cocugu getiriyorlar siz gelmiyorsunuz diyor defalarca anlatiyorum bir kac gun sonra yine ayni muhabbet kendimi suclu hissediyorum erkek kardesim cocugu annemlere getirir birakir 2 gun arayip sormaz bazen ondanda sikayet eder her zaman derim kimseyi kabul etneyin kimseye gitmeyin idare edin biraz derim. Tamam der sonra tekrar konustugumuzda sizde getirin oynasinlar cocuklar der. Gecen gun ogluma diyor geliyim bize getiriyimmi seni diyor oglumda bana dogru bakti. Olmaz anne salgin var bilmiyonmu dedim. Zaten cocuklar evde durmak istemiyor :KK43:
Annem Bizde bisey yok hasta degiliz diyor. Tamam sen hasta degilsin ama bizden biri tasiyici hastaysa ne yapacan diyorum.
Ben cocuklari parka haftada bir indiriyorum. Genelde kendi arabamizla herkesten uzak cocuklar biraz hava alsin diye gezdirip eve donuyoruz cocuklari parka indirdigimde herkesten uzak tutmaya calisiyorum ve eve geldimizide direk banyoya yaptiriyorum.
Az once bir tanidigim kadin torunuyla yolda gordum. Torununu evlerine goturuyordu. Insanlari boyle gorunce ben sevdiklerime karsi sorumsuzmuyum diye dusunuyorum.

Gitmeyin hatta parka da gitmeyin lütfen.

4.45 ten sonrasını izleyin.
Havada asılı kalıyor da açık havada degil.
Sizin mantıkla evleri havalandirmiyor olmamız gerekiyor
Ama japon bilim insanları tam tersini önermiş
Sizden iyi bilmesinler, biraz okumuş kendileri.
Biliyorlar gibi bu işleri. Ama Tabi siz bilirsiniz.

Hanımefendi o zaman bu bulaşanlar nerden bulaştı? Siz anlamıyorsunuz sanirim yazdigimi. 2 çocuk oyun mesafesindeyse isterse apaçık alan olsun bulaşır. Benim kastettiğim durum bu. Yoksa kimse size aman evi havalandırmayin camdan virüs girer demedi, onu da kastetmedi bence. Niyet okuyuculugu yapmayın

Hanımefendi o zaman bu bulaşanlar nerden bulaştı? Siz anlamıyorsunuz sanirim yazdigimi. 2 çocuk oyun mesafesindeyse isterse apaçık alan olsun bulaşır. Benim kastettiğim durum bu. Yoksa kimse size aman evi havalandırmayin camdan virüs girer demedi, onu da kastetmedi bence. Niyet okuyuculugu yapmayın

Ben istanbul da yaşıyorum, 3 küçük çocukla 13 marttan beri hiç evden çıkmadık
Eğer şartlarım farklı olsaydı ve izin olsaydı çıkardım.
Eğer yeterince yeşil alan ve az nüfus yoğunluğu olan bir yerde yaşıyor olsaydım, çocuklarımı çıkarırdım.
Konu sahibinin şartlarını anlamadan bilmeden yazilip duruluyor
O ulkenin tedbirlerine uyuyorlarsa, geri kalan kisinin insiyatifi.
Parka gitmek konusunda insiyatif almış olması annesine gitmesini gerektirmez.

Eğer yeterince yeşil alan ve az nüfus yoğunluğu olan bir yerde yaşıyor olsaydım, çocuklarımı çıkarırdım.
Bu fikir size ait. Bana ait fikir ise başkalarının olduğu alana gitmekte sakınca görmeyenin (hangi ülke olursa olsun, sonuçta alanda başka birileri varmış hanımefendi yazmış, mesafeye dikkat ediyorum diyor, bana göre ne kadar dikkat edilse de zaruri değil sonuçta) ailesine gitmekte sakınca bulması mantıksız. Gitsin veya gitmesin demiyorum. Hoş bana da düşmez. Ben olsam ne başkalarının olduğu parka, ne anneme giderim. Gitmiyorum da. Anlatabildim mi, bunlar da benim düşüncelerim, fikirlerim

Konu sahibi yurtdışında yaşıyorum yazmış 🤷🏻‍♀️
O da ilginç. Tüm dünyada çok ciddi tutuluyor oysaki. Filipinler’deydi sanırım sokağa maskesiz çıkanı Askerler vuruyordu. Konu sahibi çocuklarla çıktığına göre yaşadığı yer daha sakin bu konuda

Valla panpa iste bekledigim mesaj :KK48:

Burdaki parklar = buyuk ormanlik alan. Yani insanlar icinde yuruyus yapiyor, hava aliyor, gunesleniyor. Turkiye'de ornegi gercekten aklima gelmedi, Eymir golu etrafi gibi olabilir mesela. Almanya'da park diyince sehir ici orman anlasiliyor. Turkiye'de ornek olmadigi icin insanlar net anlayamamis burada, metal yuzey falan yazmislar alakasi yok. Cim var, agaclar var, cicekler var, bazen gol de oluyor.

Temiz hava almak yasak degil, kopek yurutmek yasak degil, spor yapmak yasak degil zaten kurallara uydugun surece.

Yani oyle sokaga cikma yasagi yok. Insanlar genel olarak akli basinda davraniyor. Sehir icinde sadece markete gidiliyor, onun disinda sokaklar bombos. markete de olabildigince az gidiyoruz.

Cocuk parklari yasak zaten polis bandiyla cevrili durumdalar.

Yorum yapanlar gormedikleri icin bilmiyorlar. Konu sahibesi de yeterince anlatamamis.

Son düzenleme:
Valla panpa iste bekledigim mesaj :KK48:

Burdaki parklar = buyuk ormanlik alan. Yani insanlar icinde yuruyus yapiyor, hava aliyor, gunesleniyor. Turkiye'de ornegi gercekten aklima gelmedi, Eymir golu etrafi gibi olabilir mesela. Almanya'da park diyince sehir ici orman anlasiliyor. Turkiye'de ornek olmadigi icin insanlar net anlayamamis burada, metal yuzey falan yazmislar alakasi yok. Cim var, agaclar var, cicekler var, bazen gol de oluyor.

Temiz hava almak yasak degil, kopek yurutmek yasak degil, spor yapmak yasak degil zaten kurallara uydugun surece.

Yani oyle sokaga cikma yasagi yok. Insanlar genel olarak akli basinda davraniyor. Sehir icinde sadece markete gidiliyor, onun disinda sokaklar bombos. markete de olabildigince az gidiyoruz.

Cocuk parklari yasak zaten polis bandiyla cevrili durumdalar.

Yorum yapanlar gormedikleri icin bilmiyorlar. Konu sahibesi de yeterince anlatamamis.
Ben hollanda da yasiyorum. Almanyanin kurallariyla hemen hemen ayni kurallar disari cikip hava alabilirsiniz ormanda yuruyus serbest ama 3 kisiden fazla bir araya gelmek yasakki ben cocuklarin uanina bir kisiyi bile yaklastirmiyorum. toplanti dugun yasak her yer kapali sadece marketler acik
Gecen gun basbakan konustu ramazan bayrami muslumanlar icin cok onemli biliyorum ama mumkun oldugu kadar evde kalin cagrisi yapti. Ormanda parklarda gezmek serbest ama ev ziyaretleri yasak belki kapali alan oldugu icin yasaktir diye dusunuyorum. insallah kisa zamanda butun dunyaca rahatlariz...

4.45 ten sonrasını izleyin.
Havada asılı kalıyor da açık havada degil.
Sizin mantıkla evleri havalandirmiyor olmamız gerekiyor
Ama japon bilim insanları tam tersini önermiş
Sizden iyi bilmesinler, biraz okumuş kendileri.
Biliyorlar gibi bu işleri. Ama Tabi siz bilirsiniz.

Aslaa havada asılı kalmıyor mu diyor video da ?
Japonca bilmiyorum ve İngilizcem de yetmedi üzgünüm.
Evet açık havada daha az süre asılı kalır ve risk düşük ama imkansız değil. Bu kadar rahat bir şekilde hayıe asılı kalmıyo çıkın dışarı bi havalanın gelin hiç bir şey olmaz derken gerçekten vicdanınız rahat mı ?
Sağlık çalışanları full koruma ile hastalarla temas ediyorlar ama onlar bile hastalanıyor. Aaa yok bir şey olmaz diyip biz dışarı çıkalım parklarda kırlarda gezelim.

Back
X