daha da uzun olmasın diye eklemek istemedim bu 4 sene zarfında çok konuştum anneme gittim geri geldim.birde sorunlu despot kavgacı olsam daha dikkate alırdı diye düşünüyorum ama kanımda yok böyle huy.eşim ailesinin zihniyetini inkar etti e bir kaç kez söyleyince baktım daha bi kurban oluyor ailesine demedim .yoksa ya biliyor işine gelmiyor yada o da onlar gibi amacı elimde ne varsa almak.sonra da güvensiz oluyorum.zaten babası kendini zorla dinletiyor ona.bu konuda onda iş bitiyor fakat o da sanki bedavaya bişey veriyorlar gibi babasına dayamaya çalışıyor kendini.Bunlari esinizde paylasin. Tek bunu tavsiye edebilirim
spora gitmeye çalıştım hepten ev otele dönüyor.sanki sanırsın dünyayı kurtarıyor. kaynım bile böyle değil kaynımı üstün tutuyorlar.kocamdan alıp kaynıma yediriyorlardır belki.parasını geçtim adam evde varlık göstermiyor yatmaya geliyor.kendime de soruyorum normalde soğur uzaklaşır hala neye umut ediyorum diye cidden kendime de soruyorum.kendimi çok denedim.bi süre tamamen uzaklaşmayı da beceremedim.Daha önce de yazmıştım sanki.
Eşinizin değişeceğini sanmıyorum.
Boşa çaba gösterip kendinizi yıpratmayın.
Madem karışmıyor size,kurslara gidin,derneklere katılın,sosyalleşin,hiç olmadı spora gidin mesela.
Boşanmayacağınıza göre bu şekilde takılın.
Adamdan sürekli bir şeyler bekleyerek boşuna enerjinizi tüketiyorsunuz.
Zaten şimdi de eviniz otel gibi değil mi?spora gitmeye çalıştım hepten ev otele dönüyor.sanki sanırsın dünyayı kurtarıyor. kaynım bile böyle değil kaynımı üstün tutuyorlar.kocamdan alıp kaynıma yediriyorlardır belki.
her şey kocamın babasına yardım ettiğinden kalan zamana ve maça filan gitmiyorsa o esnadaki zamana bakıyor.ona ihtiyaç duymamı senin tatile gitmen lazım diyor.evlilik denen kurumu hiç görmemiş onu iyicene anladım anası babası ne hayatı yaşamışsa inan.düzenli yapamıyoruz dediklerinizi.zaten cinsellik dahil düzenli olsa çocuğumuz bile olurdu çoktan. bazı adamlar evli olsa dahi vaktini saatini bilir eve gelir.işin komik kısmı bikere eve otel gibi filan dedi bende dedim sen sanki çok geliyorsun vaktinde de dedim. ses çıkaramadı.arkadaşlarına uçarak gider bi yerden bi yere bana gelirken zorlana zorlana gelir.Zaten şimdi de eviniz otel gibi değil mi?
Akşam olunca eşiniz evine yemeğe geliyor mu?
Haftasonunda ikiniz başbaşa ya da arkadaşlarınızla bir yere gidebiliyor musunuz?
Bazen eşinizin sizin konuşmalarınızı anlamadığını düşünüyorum.her şey kocamın babasına yardım ettiğinden kalan zamana ve maça filan gitmiyorsa o esnadaki zamana bakıyor.ona ihtiyaç duymamı senin tatile gitmen lazım diyor.evlilik denen kurumu hiç görmemiş onu iyicene anladım anası babası ne hayatı yaşamışsa inan.düzenli yapamıyoruz dediklerinizi.zaten cinsellik dahil düzenli olsa çocuğumuz bile olurdu çoktan. bazı adamlar evli olsa dahi vaktini saatini bilir eve gelir.işin komik kısmı bikere eve otel gibi filan dedi bende dedim sen sanki çok geliyorsun vaktinde de dedim. ses çıkaramadı.arkadaşlarına uçarak gider bi yerden bi yere bana gelirken zorlana zorlana gelir.
spora gitmeye çalıştım hepten ev otele dönüyor.sanki sanırsın dünyayı kurtarıyor. kaynım bile böyle değil kaynımı üstün tutuyorlar.kocamdan alıp kaynıma yediriyorlardır belki.parasını geçtim adam evde varlık göstermiyor yatmaya geliyor.kendime de soruyorum normalde soğur uzaklaşır hala neye umut ediyorum diye cidden kendime de soruyorum.kendimi çok denedim.bi süre tamamen uzaklaşmayı da beceremedim.
sizin gibi olmak isterdim dediğiniz gibi hem kendime de odaklanmaya ihtiyacım var dış görünüş içinde. bipolardan dolayı kendi düşüncelerimin üzüntülerimin ağırlığı normal bir insanın bin katı normal bir kadının bile duracağı şüpheli olan bir adamla tek başıma evlilik yaşadığımı zannetmeye uğraşıyor gibiyim.aynen bende sevildiğimi hissetmiyor gibi oluyorum o dışardayken ayrılma konuşmasını nasıl yaparım diye düşünürken geç filan evine gelince cayıyorum bu hep böyle gidiyor.ikisininde açıklamasını yapamıyorum kendime.dondurulmuş embriyo tedavisindeyim.dediğiniz gibi eşimin ailesinin umrunda değilim umrunda oldukları para.onların ailesi aileden çok şirket gibi çalıştığı için kocamda bizimkini de ona çevirdi.yalnız kendime odaklanmamda en büyük engel kocam dışarda iken belli bir süre sonra bildiğiniz yoksunluk belirtisi gösteriyorum.anlamadım böyle bir hastalık var mı yok mu araştırdım bulamadım.nasıl bir insan terkeder üzülür ağlar depresyona girer direk hatta saati var.gittiği geldiği yerde belli mesela.diyelim bi yere gitti aradım gelcem gelcem deyip goygoyu bırakıp gelmedi.adresi yeri belli mesela işten 6 gibi geldiğimden beri görmüyorum.saat oldu 23:50 yada 22:30dan sonra başlıyorum direk depresyona girip ağlamaya depresyona girince bu sefer ne çamaşır düresim geliyor. ne başka iş yapasım kollarımı kaldıramıyorum.sonra gece 12de sonunda herkes dağılınca geldi diyelim beni şiş gözlerle görünce tuhafına gidiyor anlam veremiyor ona normal ve o bugün kendi hayatını yaşıyor. bazen teselli ediyor avutuyor bazende yatıp uyuyor.4 senedir böyleyiz.çok beter bunalırsam sinemaya yada bi yerlere gidiyoruz ben bu adamla vakit geçirmem için bunalıma mı girmem lazım.konuştum cidden bildiğini okuyor.3 gün dayanıyor ya sonra hemen özgürlüğümde özgürlüğüm diyor.sevdiğini düşünüyorum ama ne biçim bi sevgi bu.Eğer boşanmak istemiyorsan kendine odaklan.
Çalışıyorsun galiba. Boş vakitlerinde kursala gidebilirsin. Hem gelişirsin hemde cevre acisindan yararli olur.
Spor yap. Bol bol. Bi Polar hastalarina iyi geldiği kanıtlanmıştır.Eşiniz değişmez. Onun karakteri demekki öyle.
Bende biraz eşin gibiyim. Yani yazdiklarinizdan yola cikarak. Ablama maddi yardimda bulunurum. Cok kendimle uğraşırım ve yanliz olmayi severim.Nişanlım şikayetçi. Sevildiğini fazla hissetmiyor galiba. Ama değişemem. Değişmekte istemiyorum. Belki eşinizinde karakteri budur. Elmayi armut yapmaya çalışmayın.Eşinizin ailesini lütfen takmayin. Lütfen. Siz onlarin umurlarinda bile değilsiniz. Bu insanlari hayatinizda ve düşüncelerinizde barindirmayin. Birakin yapsinlar. Kendi ogullarina yapıyorlar. Sana değil.Cocuk konusu: tam anlamadim... varmi bebiş yoksa deneme aşamasındamisiniz?
Eğer yoksa niye tedavi olmuyorsunuz?
dediğiniz gibi olsam olurdu. baştan kızıp anneme çok gittiğim için gitmek istemiyorum aslında çünkü bir defa tamamen gitmeye karar verirsem dönmek istemiyorum bide bende tehdit işe yaramaz diyor ama aslında benim seçimim gitmemek farkında değil kendini nimetten sayıyor.Esinin seni neden ciddiye almadigini teshis edip ona gore davran. Mesela cok yumusak yuzluysen despot olma alistirmalari yap. Batti balik yan gider. Cocuk sahibi olmak istiyorsan esinin acelesi yoksa biraz zor durumda degil misin?
konuşmam işe yaramıyor. ayrılmakla tehdit etmek istemiyorum tehdit bende işe yaramaz diyor ama ben bi kere gidip dönmek istemem artık.Artı yönleri aynı benim esim ama eksiler için aynı şeyi söyleyemem. Kafanızı kurcalayan epey şeyler var peki eşinizle oturup açık ve uzun şekilde konuştunuz mu
aynen ben yokmuşum gibi yaşadığını hissettiriyor onu ihtiyacım olduğu için aramamda poposunu kaldırıyor onun çok tuhaf.nerden tutsam elimde kaldı bu ilişkiArkadaşları evli değil mi?
Eşli görüşseniz ya da bekar arkadaşları bile olsa evinizde ağırlasanız, güzel vakit geçirmelerinde payınız olsa planlara sizi de dahil ederdi belki eşiniz.Böylece zamanla size karşı ciddi bir bağ kurar.Üzgünüm size karşı pek bağı yok olmasanız da olur gibi yaşıyor öyle hissettim.
ne bulursa sağlıklı sağlıksız yiyor.benim bildiğim normal insanlar ailelerinin yanında olsa bile elindeki gelirine karısına sahip çıkar bir yandan birikim yapıp ev arabasını alır.bir yandan babasının işine yardım eder.herkes kazanır.bizimki karın tokluğuna babasına çalışan amele gibi.babasi işinde çalıştırıp üstüne para bekliyor ben kızmayım diye ağzından kaçırmamaya çalışıyor.Kocan bugday ve seker agirlikli mi besleniyor acaba? Bol sebze, meyve, et, taze cig kuyemis falan yedir yedirebilirsen. Normalde insanlar evlenince paralariyla cekirdek ailelerine yatirim yapiyorlar, kardeslerine yedirmiyorlar. Ihtiyaci varsa bilemem.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?